Σελίδα 2 από 9 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 122

Θέμα: Eurobasket 2007

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Ο Σπανούλης , έχει μάλλον "κολλήσει" την ασθένεια απο το ΝΒΑ που θέλει τον κάθε παίκτη να κάνει show παίζοντας με δυνατό τρόπο 1-to-1 , μόνο που στην Ευρώπη με τις τόσο κλειστές άμυνες, αυτό καταλήγει σχεδόν πάντα σε λάθος επιλογή.

Δεν νομίζω οτι θα του πάρει πάντως πολύ χρόνο για να επανέρθει στο παιχνίδι εκείνο που γνωρίζαμε απο το 2005. Παρόλα αυτά όμως έχει βλετιωθεί σε φυσικές ικανότητες. Μένει μόνο να το ταιριάξει ξανά στο Ευρωπαϊκό στυλ παιχνιδιού.

Για τον Παπαδόπουλο, τα είπα και πιο πάνω. Είναι πολύ καλός παίκτης , αλλά δεν είναι για center. Οι κινήσεις του πιο πολύ για 4αρι μου κάνουν.

O Κουφός με τα 2,15 του και τις τρομερές εκείνες κινήσεις δεν θα μπορούσε να κληθεί να καλύψει το κενό του "Σόφο";...εντάξει μικρός είναι και σίγουρα δεν θα είχε ακόμα την χημεία. Μπορεί και κάποιοι μεγαλύτεροι του , να είχαν δυσαρεστηθεί απο την μη κλήση τους στην Εθνική... αλλά πως να το κάνουμε ρε παιδιά... μιλάμε για απίστευτο παίκτη, ...εδώ τον προβλέπουν μέχρι και νο1 στο Draft για τα επόμενα χρόνια.. τι να λέμε τώρα!

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της alximistis
    Προσωπικά πιστεύω ότι όντως σε κάποιες φάσεις βοηθηθήκαμε. Αλλά δεν είναι θέμα μπράβο που έγινε αυτό γιατί τόσα χρόνια με τον Στάνκοβιτς κ.λπ. Είναι ζήτημα ότι υπήρξε μικρά χείρα βοηθείας απέναντι στους δευτεραθλητές κόσμου και τους πρωταθλητές Ευρώπης. Απλό.
    Και δεν ήταν και τόσο φοβερή. Οι Σέρβοι οι οποίοι πάντα είναι μαχητές και δεν παραδίδονται ποτέ και τα συγχαρητήρια μου γι αυτό έχασαν λόγω απειρίας και μόνο!
    Σε 2-3 πολύ καθοριστικές στιγμές δεν είχαν την εμπειρία και την ψυχραιμία να πάρουν τον αγώνα.

Όσο για τα υπόλοιπα... θα συμφωνήσω ότι ο Παπαδόπουλος είναι πράγματι κρέας. Τουλάχιστον έτσι πιστεύω εγώ. Διαφωνώ για τα περί Σοφοκλή κενό κ.λπ. και πιστεύω ότι αν θέλουμε να μιλήσουμε μπασκετικά και μόνο η τεράστια δυναμία της εθνικής μας είναι μία. Και την είδαμε και εχθές και με το Ισραήλ.
    Η ανυπαρξία ποικιλλίας στην επίθεση. Αλλιώς η έλλειψη πλουραλισμού. Μονοδιάστατοι είμαστε. Αυτό πιστεύω.

αδυναμία επίθεσης;

Δεν συμφωνώ... όταν έχεις Παπαλουκά, Ζίση, Διαμαντίδη , Χατζηβρέτα, Σπανούλη που μπορούν μέσα και έξω να σουτάρουν , μόνο απώλεια πλουραλισμού δεν μπορώ να πώ οτι έχουμε.

Πόσο μάλλον όταν βλέπεις τον Ντικούδη σαν 4αρι να βγαίνει απο το 3ποντο και να το καρφώνει μέσα.

Οχι... εκείνο που φαίνεται είναι η αδυναμία στο high side που λείπει ο Φώτσης για να γίνει σωστά το screen έτσι ώστε να βγεί το pick n roll ή το ελεύθερο σουτ. Ο Πελεκάνος δεν το έχει δουλέψει το σύστημα και είναι λογικό στην κίνηση του ψηλού και του guard , χωρίς screen να μην βγαίνει η πάσα.

Παρόλα αυτά, θεωρώ οτι ούτε το 40% δεν έχει δώσει η ομάδα αυτή... θα τους δούμε σήμερα και με την Ρωσία που παίζει κατεξοχήν ζώνη στην άμυνα , άρα θα πάμε αναγκαστικά σε σουτ απο έξω και drives για να ανοίξει η άμυνα, ενώ "κλείνουν" εκέινοι προς τα μέσα.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    αδυναμία επίθεσης;

Δεν συμφωνώ... όταν έχεις Παπαλουκά, Ζίση, Διαμαντίδη , Χατζηβρέτα, Σπανούλη που μπορούν μέσα και έξω να σουτάρουν , μόνο απώλεια πλουραλισμού δεν μπορώ να πώ οτι έχουμε.

Πόσο μάλλον όταν βλέπεις τον Ντικούδη σαν 4αρι να βγαίνει απο το 3ποντο και να το καρφώνει μέσα.

Οχι... εκείνο που φαίνεται είναι η αδυναμία στο high side που λείπει ο Φώτσης για να γίνει σωστά το screen έτσι ώστε να βγεί το pick n roll ή το ελεύθερο σουτ. Ο Πελεκάνος δεν το έχει δουλέψει το σύστημα και είναι λογικό στην κίνηση του ψηλού και του guard , χωρίς screen να μην βγαίνει η πάσα.

Παρόλα αυτά, θεωρώ οτι ούτε το 40% δεν έχει δώσει η ομάδα αυτή... θα τους δούμε σήμερα και με την Ρωσία που παίζει κατεξοχήν ζώνη στην άμυνα , άρα θα πάμε αναγκαστικά σε σουτ απο έξω και drives για να ανοίξει η άμυνα, ενώ "κλείνουν" εκέινοι προς τα μέσα.

Gandalf

Μάγε μου εγώ δεν έχω τόση γνώση στο μπάσκετ. Και μιλάω μόνο ως θεατής αυτό που βλέπω. Είδα λοιπόν τον Ζήση, τον Παπαλουκά, τον χατζηβρέτα και τους υπόλοιπους να κινούνται συνέχεια με τον ίδιο τρόπο. Να κάνουν συνεχώς τα ίδι ατρικ και να παγιδεύονται στην πολύ δυνατή άμυνα των Σέρβων.
    Το ίδιο πράγμα είδα μέχρις ενός σημείου με το Ισραήλ. Έλλειψη ιδεών. Όλο το ίδιο πράγμα.
    Το να έχεις παίκτες οι οποίοι στην κρίσιμη στιγμή θα καθαρίσουν με σουτ ή διεισδύσεις δεν σημαίνει και πλουραλισμό.
    Αλλά για να καταλάβω, εσύ στα δύο παιχνίδια μας που είδες την φαντασία στο παιχνίδι; ΤΓιατί σου είπα εγώ δεν την είδα αλλά δεν ξέρω και τόσο καλά.

Παιδιά μην ξεχνάμε και την απουσία λόγω τραυματισμού του Φώτση,του παίχτη που από όλους θεωρείται ο πιο φορμαρισμένος,φέτος,παίχτης της Εθνικής.Μεγάλη απώλεια...
    Fortis Fortuna Adiuvat

απο basket μπορεί να μην γνωρίζεις, αλλά γνωρίζεις απο ποδόσφαιρο.

Έτσι γνωρίζεις οτι η φαντασία δεν καθορίζει ποτέ ενα παιχνίδι στην επίθεση. Την καθορίζει όμως ο αυτοματισμός που δεν υπάρχει αυτή την στιγμή στη Εθνική , καθώς ο παίκτης που καθορίζει κύρια συστήματα επίθεσης (Φώτσης) έτσι ώστε να βγεί σωστά, δεν είναι εκεί.
    Ο παίκτης που τον αντικατέστησε (Πελεκάνος) είναι πάρα πολύ καλός, αλλά δεν έχει την ίδια χημεία στον αυτοματισμό.

Επίσης εκείνο που δεν είδαμε χθες, ήταν το reebound και την ασφυκτική άμυνα σε περιφερειακούς (το όπλο της Ελλάδος)΄που ουσιαστικά άφηνε τους ψηλούς της Σερβίας να κάνουν πάρτυ μέσα. Αν και οι Σέρβοι έχουν το χαρακτηριστικό οτι ακόμα και 2.10 να είναι, θα "έχει ντρίμπλα".

Το μόνο που διαφέρει έντονα το basket απο το ποδόσφαιρο είναι πως ακόμα και αν δεν μπορείς να παίξει επίθεση, θα παίξει καλή άμυνα και θα πάρεις το παιχνίδι. Στο ποδόσφαιρο όσο καλά και αν παίξεις άμυνα, χωρίς επίθεση δεν κάνεις κάτι.

Χθες η Εθνική απλά έπαιξε καλή άμυνα στην παράταση , έπνιξε τους Σέρβους στην επίθεση και στην κυκλοφορία και πήρε το παιχνίδι.

Gandalf

απο basket μπορεί να μην γνωρίζεις, αλλά γνωρίζεις απο ποδόσφαιρο.

Έτσι γνωρίζεις οτι η φαντασία δεν καθορίζει ποτέ ενα παιχνίδι στην επίθεση. Την καθορίζει όμως ο αυτοματισμός που δεν υπάρχει αυτή την στιγμή στη Εθνική , καθώς ο παίκτης που καθορίζει κύρια συστήματα επίθεσης (Φώτσης) έτσι ώστε να βγεί σωστά, δεν είναι εκεί.
    Ο παίκτης που τον αντικατέστησε (Πελεκάνος) είναι πάρα πολύ καλός, αλλά δεν έχει την ίδια χημεία στον αυτοματισμό.

Επίσης εκείνο που δεν είδαμε χθες, ήταν το reebound και την ασφυκτική άμυνα σε περιφερειακούς (το όπλο της Ελλάδος)΄που ουσιαστικά άφηνε τους ψηλούς της Σερβίας να κάνουν πάρτυ μέσα. Αν και οι Σέρβοι έχουν το χαρακτηριστικό οτι ακόμα και 2.10 να είναι, θα "έχει ντρίμπλα".

Το μόνο που διαφέρει έντονα το basket απο το ποδόσφαιρο είναι πως ακόμα και αν δεν μπορείς να παίξει επίθεση, θα παίξει καλή άμυνα και θα πάρεις το παιχνίδι. Στο ποδόσφαιρο όσο καλά και αν παίξεις άμυνα, χωρίς επίθεση δεν κάνεις κάτι.

Χθες η Εθνική απλά έπαιξε καλή άμυνα στην παράταση , έπνιξε τους Σέρβους στην επίθεση και στην κυκλοφορία και πήρε το παιχνίδι.

Gandalf
    Συμφωνώ ως προς την άμυνα. Εξακολουθώ να μην πείθομαι για την επίθεση.

Α και για να μην ξεχνιόμαστε. Με τη νίκη και σήμερα.

Γιασικεβίτσιους λέει στέλνουν οι Ισπανοί στον ΟΣΦΠ με 8 μύρια €. Προσθέστε Τσακαλίδη και Μάτσα....... βάλτε και λίγο απο χρώμα "Εθνικής" με Βασιλόπουλο , Πελεκάνο, Μπουρούση .

Ομάδα ΝΒΑ θα έχει ο Γκέρσον του χρόνου και προβλέπονται τιτάνιαιες μονομαχίες με τους Πράσινους, όπου για πρώτη φορά πιστεύω πως η πρωτιά του ΠΑΟ θα αμιφισβητηθεί έντονα. Αν βέβαια υπάρξει και η κατάλληλη χημεία εντός παρκέ απο τους κόκκινους.

Gandalf

με το χρωμα της εθνικης ο πελεκανος βαφει τη ρεαλ,οχι τον ολυμπιακο
    teenage angst has paid off well, now I'm bored 'n' old

έχεις δίκιο.... έχω μείνει πολύ πίσω στα ρόστερ του ΟΣΦΠ. Να φανταστείς έχω μείνει ακόμα σε Άκερ που νομίζω είναι και αυτός σε Ιβιρική ή έφυγε και απο εκεί;

Gandalf

Νέο μέλος
    Ο Κουφός καλός είναι αλλά πόσα παιχνίδια είχε παίξει μέσα στη χρονιά; Βασικά προτιμώ το Σοφοκλή με 50 κιλά λιγότερα

Για την επίθεση, εκτός από Ντικούδη που είναι σταθερή αξία, οι άλλοι μόλις χαθεί ένα σουτ τους παίρνει από κάτω. Λες και το κάνουν επίτηδες για συμπαράσταση, χάνει κάποιος ένα τρίποντο και μετά τα σπάνε όλοι.

Για τον Φώτση δεν ξέρω, δεν με έχει πείσει και δεν θέλω άλλον ένα ψιλόλιγνο παίκτη στην περιφέρεια.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Eaglos
    ΟΓια τον Φώτση δεν ξέρω, δεν με έχει πείσει και δεν θέλω άλλον ένα ψιλόλιγνο παίκτη στην περιφέρεια.
    οντως, για το φωτση δεν ξερεις!

DOT SAE E1778JY32 μέλος Το avatar του/της lampros_fazer
    Δε μ'αρέσει το μπάσκετ της Εθνικής..Πολύ προβλέψιμο κ βαρετό..Κάθε φορά βλέπω το πρώτο 10λεπτο κ βαριέμαι κ το κλείνω..
    Ο Σπανούλης , έχει μάλλον "κολλήσει" την ασθένεια απο το ΝΒΑ που θέλει τον κάθε παίκτη να κάνει show παίζοντας με δυνατό τρόπο 1-to-1 , μόνο που στην Ευρώπη με τις τόσο κλειστές άμυνες, αυτό καταλήγει σχεδόν πάντα σε λάθος επιλογή.
    Ο Σπανούλης κ πριν φύγει έτσι ήτανε..Νομίζει ο η Εθνική ομάδα κ ο Παναθηναικός είναι Μαρούσι..
    [size=4pt]έχω μεγάλο ταλέντο στα χείλη[/size]

[FONT=courier new]tennis365.gr [/FONT]

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stradas
    Η γνωμη μου ειναι οτι δυο αδυναμιες εχει μεχρι σημερα η ομαδα και αυτες ειναι επιθετικες καθως στην αμυνα παμε παρα πολυ καλα: ειμαστε πολυ αστοχοι στα ελευθερα περιφερειακα σουτ (και χωρις καθολου σουτ πολυ δυσκολα κερδιζει μια ομαδα) και επισης ειμαστε περισσοτερο ομαδικοι απο οτι χρειαζεται, κανουμε πολλες φορες παραπανω πασα με αποτελεσμα τα σουτ να γινονται στην ληξη της επιθεσης με προσθετο αγχος...

Θυμηθειτε οτι στα παιχνιδια που κερδισαμε πηραμε την εστω και μικρη διαφορα οταν μπηκαν καποια ελευθερα σουτ.

Το καλο ειναι παντως οτι φτανουμε να βγαλουμε ελευθερα σουτ, οποτε του πουστη, καποια στιγμη θα μπουν...
    Life is not a journey to the grave with the intention of arriving safely in a pretty and well preserved body;
    but rather to slid in broadside, thoroughly used up, totally worn out, and loudly proclaiming:
    "WOW...WHAT A RIDE!!!"

Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra
    ισχύει ότι δε κλήθηκε ο Σχορτσιανίτης στην εθνική γιατί προτίμησε να ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα ή μου μετέφεραν ράδιο αρβύλα?

Ναι..με τσιζμπεργκερς πατατες και κοκα κολα.........το παλλικαρι εχει γινει βουνο και δεν μπορει να παρει τα ποδια του......ασε που στο αεροπλανο θα πληρωνε η ελληνικη αποστολη ενα καρο λεφτα για το υπερβαρο που θα ειχαν........μα καλα 5 τοννους......:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Σελίδα 2 από 9 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. 2007 GSXR1400 Hayabusa(mythos i alitheia?)
    από john74 στο forum Suzuki GSXR's
    Απαντήσεις: 53
    Τελευταίο μήνυμα: 03/07/2007, 08:16
  2. 6 Cylinder HAYABUSA(2007)
    από john74 στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 16/05/2006, 16:15
  3. New Varadero 2007
    από kostasvar στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 26/03/2006, 19:24
  4. f1 2007
    από ruyjin στο forum Αγωνιστικά νέα
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 12/09/2005, 18:41
  5. ISDE 2007 & Agwnes Hare Scramble
    από Avapxia στο forum Αγωνιστικά νέα
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 27/12/2004, 10:22

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα