Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 24 από 24

Θέμα: Τη γνώμη έχετε για το Τεφλον.?

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    Το Teflon έχει έξοχες αντιτριβικές ιδιότητες (σχεδόν εφάμιλες του καθαρού γραφίτη) ΜΟΝΟ όταν οι συνεργαζόμενες επιφάνειες είναι από το ίδιο υλικό !!!
    (αν είναι και οι 2 από teflon, ακόμη καλύτερα )

Υ.Γ.
    Ας μην καταντήσει σαν εκείνη την φρικαλέα συζήτηση με το γαμαουα αντιτριβικό που μείωνε κατά 99,999% τις τριβές και αύξανε κατά αβυσαλλέο ποσοστό την συμπίεση...
    Ο ενδοιασμός μου εμένα στον συμπλέκτη είναι και αυτό και μόνον με κολλάει. Τώρα γιατί κάποιοι κατασκευαστές προϊόντων γράφουν με μεγάλα γράμματα ότι δεν περιέχει τεφλόν το προϊών τους λες και το τεφλόν είναι ότι χειρότερο δεν γνωρίζω, μπορεί όπως λέει και ο Old Man να συμβαίνει για λόγους εντυπωσιασμού. Εγώ πάντως έχω πολύ καλή εμπειρία από αυτό και θα συνεχίσω να το ψάχνω το θέμα. Ο ίδιος κατασκευαστής που είχα χρησιμοποιήσει στο αυτοκίνητο έχει και συσκευασία για χρήση σε μοτέρ μηχανής. Να ρωτήσω τον Old Man που νομίζω ότι ξέρει κάποια πράγματα για τα λάδια πως θα με ενδιέφερε η άποψή του. Αν θες φίλε μου θα εκτιμούσα την γνώμη σου στο θέμα.
    Ευχαριστώ
    Panatha

Με ότι έχω τρέχω Το avatar του/της karamoto
    Φίλε paris13 προφανώς δεν θα καταφέρουμε ποτέ να αποδείξουμε μέσω δικτύου αν κάνουν καλό ή όχι τα πρόσθετα (με teflon ή άνευ).

Για σκέψου όμως ότι:

α)Κανείς κατασκευαστής αυτοκινήτου η μηχανών δεν συνιστά τα πρόσθετα ακόμα και αυτοί που συνιστούν τα ακριβότερα συνθετικά λάδια στους κινητήρες τους.

β)Υπάρχουν ένα σωρό (φθηνά και ακριβά) πρόσθετα τα οποία αποδεδειγμένα μειώνουν δραματικά την τριβή μεταξύ των μετάλλων. Πολλά από αυτά βρίσκονται μέσα στα λάδια που αγοράζουμε. Και όμως κανένα λάδι (ακόμα και τα εστερικά των οποίων η πρώτη ύλη υποτίθεται ότι κοστίζει πολλαπλάσια των άλλων συνθετικών) δεν τα βάζει σε τεράστιες ποσότητες. Παρότι αυτά τα αντιτριβικά είναι σχετικά οικονομικά.

Άμα ΚΑΝΕΝΑΣ κατασκευαστής κινητήρων ή λαδιών δεν τα χρησιμοποιεί μήπως κάτι τρέχει?

Μήπως μέσα στην δραματικά πολύπλευρη λειτουργία των λαδιών μέσα στον κινητήρα τα πρόσθετα πράγματι βοηθούν σε κάποιες λειτουργίες (π.χ. μείωση τριβών) αλλά μειώνουν την δράση του λιπαντικού σε άλλες (π.χ κυκλοφορία λαδιού) σε σημείο να προκαλέσουν ζημιά?
    Δρομερός και τριάθλιος....

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από karamoto
    Φίλε paris13 προφανώς δεν θα καταφέρουμε ποτέ να αποδείξουμε μέσω δικτύου αν κάνουν καλό ή όχι τα πρόσθετα (με teflon ή άνευ).

Για σκέψου όμως ότι:

α)Κανείς κατασκευαστής αυτοκινήτου η μηχανών δεν συνιστά τα πρόσθετα ακόμα και αυτοί που συνιστούν τα ακριβότερα συνθετικά λάδια στους κινητήρες τους.

β)Υπάρχουν ένα σωρό (φθηνά και ακριβά) πρόσθετα τα οποία αποδεδειγμένα μειώνουν δραματικά την τριβή μεταξύ των μετάλλων. Πολλά από αυτά βρίσκονται μέσα στα λάδια που αγοράζουμε. Και όμως κανένα λάδι (ακόμα και τα εστερικά των οποίων η πρώτη ύλη υποτίθεται ότι κοστίζει πολλαπλάσια των άλλων συνθετικών) δεν τα βάζει σε τεράστιες ποσότητες. Παρότι αυτά τα αντιτριβικά είναι σχετικά οικονομικά.

Άμα ΚΑΝΕΝΑΣ κατασκευαστής κινητήρων ή λαδιών δεν τα χρησιμοποιεί μήπως κάτι τρέχει?

Μήπως μέσα στην δραματικά πολύπλευρη λειτουργία των λαδιών μέσα στον κινητήρα τα πρόσθετα πράγματι βοηθούν σε κάποιες λειτουργίες (π.χ. μείωση τριβών) αλλά μειώνουν την δράση του λιπαντικού σε άλλες (π.χ κυκλοφορία λαδιού) σε σημείο να προκαλέσουν ζημιά?
    Γι' αυτό το βάζουν σε αρκετά δουλεμένους κινητήρες...

Γενικά εντάξει σωστά το σκέφτεσαι αλλά λέω εγώ μήπως δεν συμφέρει πολλούς να προτείνουν τεφλόν.? Κι εγώ μια σκέψη κάνω.
    Έχεις δίκιο πάντως πως ποτέ μέσο δικτύου δεν θα βρούμε την άκρη με τα λάδια. Εγώ π.χ. προτιμώ τα Motul 5100 αλλά στην πραγματικότητα δεν ξέρω και τον λόγο... και αυτό μου την σπάει ρε γ@μτ.
    Panatha

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sakisvolos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από paris13
    Γι' αυτό το βάζουν σε αρκετά δουλεμένους κινητήρες...

Γενικά εντάξει σωστά το σκέφτεσαι αλλά λέω εγώ μήπως δεν συμφέρει πολλούς να προτείνουν τεφλόν.? Κι εγώ μια σκέψη κάνω.
    Έχεις δίκιο πάντως πως ποτέ μέσο δικτύου δεν θα βρούμε την άκρη με τα λάδια. Εγώ π.χ. προτιμώ τα Motul 5100 αλλά στην πραγματικότητα δεν ξέρω και τον λόγο... και αυτό μου την σπάει ρε γ@μτ.
    Τελος πάντων φίλε paris13 επιλογές για λάδια υπάρχουν πολλές ακριβά-φθηνά κτλ.
    Αλλά ΞΕΧΝΑ ΤΑ ΛΑΔΙΑ ΜΕ ΑΝΤΙΤΡΙΒΙΚΑ ΓΙΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΕΚΤΗ
    ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΛΑΔΙΑ (ΥΓΡΟΣ ΣΥΜΠΛΕΚΤΗΣ) ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΛΕΚΤΗ
    ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΙΝΗΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΘΑ ΩΦΕΛΗΘΟΥΝ ΑΝ ΒΑΛΕΙΣ ΑΝΤΙΤΡΙΒΙΚΟ
    Ο ΣΥΜΠΛΕΚΤΗΣ ΟΜΩΣ ΟΧΙ !

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sakisvolos
    Τελος πάντων φίλε paris13 επιλογές για λάδια υπάρχουν πολλές ακριβά-φθηνά κτλ.
    Αλλά ΞΕΧΝΑ ΤΑ ΛΑΔΙΑ ΜΕ ΑΝΤΙΤΡΙΒΙΚΑ ΓΙΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΕΚΤΗ
    ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΛΑΔΙΑ (ΥΓΡΟΣ ΣΥΜΠΛΕΚΤΗΣ) ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΛΕΚΤΗ
    Ο ΣΥΜΠΛΕΚΤΗΣ ΟΜΩΣ ΟΧΙ !
    [- Και την έβδομη μέρα ο Θεός έφτιαξε τις Ιαπωνικές Μοτοσυκλέτες και μετά ξεκουράστηκε! -]

Σωστότατος αλλά μάλλον ο θεός κατά την έβδομή κάθισε να ξεκουραστεί και κατά την (13) δέκατη τρίτη ημέρα όντας ξεκούραστος έφτιαξε το τέλειο, τις Ιαπωνικές Μοτοσυκλέτες.! -(και την Panatha.!) αλλά αυτό το τελευταίο είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. :rotflmao:
    Λέω εγώ τώρα και σόρρυ που παρεμβαίνω σε αυτό αλλά για κάτι τόσο τέλειο θα πρέπει να έχεις και τις ανάλογες δυνάμεις....
    Panatha

μαμα κοιτα το δελφιΝι Το avatar του/της Todi

ρε παιδες οκ, το εχουμε δει στις διαφημισεις τελεμαρκετινγκ κτλ.
    ειπαμε

βγηκε μια εταιρεια και διαφημισε τρια προιντα με διαφορετικες μαρκες φτιαγμενα απο την ιδια και λεει για τις απιστευτες ιδιοτητες του προσθετικου τους με τεφλον ( που οτι ειπαμε οτι η DuPont υστερα απο ερευνες διαπιστωσε πως δεν κανει για κινητηρες εσ.καυσης)
    και λενε για ανυπαρκτες ερευνες που αποδυκνειουν οτι κανει τον κινητηρα αγνωριστο...
    μετα τα παιρνει ο Αμερικανικος στρατος και διαπιστωνει οτι ειναι μουφα και ερευνες του πανεπιστημιου της Utah διαπιστωνει πως προσθετικα κινητηρων με "τεφλον" αυξανουν αρχικα την ιπποδυναμη και την ροπη αλλα συντομα προκαλει μεγαλες φθορες στον κινητηρα διοτι μπλοκαρει φιλτρα λαδιου και δεν δυσκολευει την κυκλοφορια του λαδιου στον κιλυνδρο.

Αν οι μεγαλες εταιρειες λιπαντικων ηξεραν οτι τα αντιτριβικα ειναι επαναστατικα θα ειχαν επενδυσει και θα εβγαζαν slick 50 ολες.

και ειδον εκ του στοματος δρακοντος και εκ του στοματος του θηριου και εκ του στοματος του αντιχριστου, πνευματα τρια, ακαθαρτα ως βατραχοι,
    πνευματα τεσσερα ακαθαρτα ως μπατσοι
    εκει που η φαντασια ξεπερναει την πραγματικοτητα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sakisvolos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Todi
    ειπαμε

βγηκε μια εταιρεια και διαφημισε τρια προιντα με διαφορετικες μαρκες φτιαγμενα απο την ιδια και λεει για τις απιστευτες ιδιοτητες του προσθετικου τους με τεφλον ( που οτι ειπαμε οτι η DuPont υστερα απο ερευνες διαπιστωσε πως δεν κανει για κινητηρες εσ.καυσης)
    και λενε για ανυπαρκτες ερευνες που αποδυκνειουν οτι κανει τον κινητηρα αγνωριστο...
    μετα τα παιρνει ο Αμερικανικος στρατος και διαπιστωνει οτι ειναι μουφα και ερευνες του πανεπιστημιου της Utah διαπιστωνει πως προσθετικα κινητηρων με "τεφλον" αυξανουν αρχικα την ιπποδυναμη και την ροπη αλλα συντομα προκαλει μεγαλες φθορες στον κινητηρα διοτι μπλοκαρει φιλτρα λαδιου και δεν δυσκολευει την κυκλοφορια του λαδιου στον κιλυνδρο.

Αν οι μεγαλες εταιρειες λιπαντικων ηξεραν οτι τα αντιτριβικα ειναι επαναστατικα θα ειχαν επενδυσει και θα εβγαζαν slick 50 ολες.
    Καλημέρα!

Το σχόλιο μου για το Συμπλέκτη μάλλον δεν το πρόσεξες!
    Και τεσπα δεν είναι το τεφλόν το μόνο αντιτριβικό υπάρχουν κι άλλα που δεν κάνουν ζημιά!

Και ΛΕΩ καθαρά (νομίζω) σε μοτασυκλέτα με υγρό συμπλέκτη να ΞΕΧΑΣΕΙ κάθε είδους
    αντιτριβικό!

Παλαιό μέλος
    Καλημέρα!

Το σχόλιο μου για το Συμπλέκτη μάλλον δεν το πρόσεξες!
    Και τεσπα δεν είναι το τεφλόν το μόνο αντιτριβικό υπάρχουν κι άλλα που δεν κάνουν ζημιά!

Και ΛΕΩ καθαρά (νομίζω) σε μοτασυκλέτα με υγρό συμπλέκτη να ΞΕΧΑΣΕΙ κάθε είδους
    αντιτριβικό!
    Λοιπόν έκανα μια συζήτηση με κάτι φίλους και μου είπαν ότι το τεφλόν δεν είναι ακριβός αντιτριβικό και περισσότερο δεν κάνει τα μέταλλα να γλιστρούν αλλά απλά είναι ένα υλικό που όταν γίνει φιλμ επάνω στο μέταλλο είναι ποιό σκληρό από το μέταλλο και το γλίστρημα ή την λίπανση και όλα τα άλλα τα αναλαμβάνει το λάδι. Θα το ψάξω περισσότερο απλά δεν έχω χρόνο λόγο δουλειάς αλλά που θα πάει...
    Panatha

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Todi
    ειπαμε

Χαιρετώ. Να σου πω φίλε μου πως μπορεί και να έχεις δίκιο και αυτές οι εταιρίες που λες να διαπίστωσαν όντως ότι είναι μούφα αλλά εγώ έχω πλέον άλλο αυτοκίνητο και συνεργείο δεν ξέρει τι θα πει. Το έχω βάλει τουλάχιστον πριν 3 χρόνια και έχω κάνει πολλά μα πολλά χιλιόμετρα... :rotflmao: και όλα είναι ακόμα οκ. Και τέλος δεν το διαπραγματεύομαι ότι μπορεί να είναι ιδέα μου. Τέλος πάντων θα επιστρέψω ποιο ενημερωμένος όσον αφορά το τεφλόν για μοτέρ μηχανής με τους δίσκους βουτηγμένους στο λάδι..
    Panatha

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Τι γνώμη έχετε για το τεφλόν.? Και τη λάδια βάζετε.?
    από paris13 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 24/09/2007, 01:12
  2. Τι γνωμη εχετε για το κρανος της Hjc της Colori
    από ela ela στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 03/10/2005, 22:46
  3. Τι γνώμη έχετε για το Suzuki ΒΑndit 650 2005 ?
    από WILDCAT_mmm στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 20/08/2005, 23:38
  4. Τι Γνωμη ΕΧετε Για Το Dr-z400e
    από dinos στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 29/01/2005, 00:45
  5. Τι γνώμη έχετε για το νέο Anti-XT της HONDA?
    από Julius στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 126
    Τελευταίο μήνυμα: 03/11/2004, 15:54

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ