7/8/07
Innsbruck – Salzburg
Το πρωί της επομένης μετά από ένα πρωινό στο εστιατόριο του camping ξεκίνησα για το Salzburg. Μετά από δύο ώρες περίπου έφτασα στον προορισμό μου, όπως είχα αρχικά υπολογίσει.
Μικρή λεπτομέρεια: Ο αυτοκινητόδρομος που συνδέει αυτές τις δύο αυστριακές πόλεις διέρχεται μέσα από γερμανικό έδαφος. Σαν να λέμε ότι ο δρόμος από Αλεξανδρούπολη για Ορεστιάδα περνάει από Τουρκία!! (Εντάξει, όχι ακριβώς έτσι...!)
....and you run, and you run
to catch up with the sun....
Το Salzburg έχει τη φήμη παραμυθένιας πόλης. Δικαίως. Και κρίνοντας από τον καιρό των επόμενων ημερών ήμουν πολύ τυχερός που το πέτυχα ηλιόλουστο.
Διαρρέεται από τον ποταμό Salzach και καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας του υπήρξε πολύ πλούσιο εξ’ αιτίας των ορυχείων αλατιού που υπάρχουν στην περιοχή. Εξάλλου στο αλάτι οφείλει το όνομά του (Salz = Αλάτι στα γερμανικά). Υπήρξε επίσης πατρίδα των Mozart και Doppler (πολύ σημαντικός Φυσικός).
Salzburg #1
![]()
Το Salzburg έχει τη φήμη παραμυθένιας πόλης. Δικαίως. Και κρίνοντας από τον καιρό των επόμενων ημερών ήμουν πολύ τυχερός που το πέτυχα ηλιόλουστο.
Διαρρέεται από τον ποταμό Salzach και καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας του υπήρξε πολύ πλούσιο εξ’ αιτίας των ορυχείων αλατιού που υπάρχουν στην περιοχή. Εξάλλου στο αλάτι οφείλει το όνομά του (Salz = Αλάτι στα γερμανικά). Υπήρξε επίσης πατρίδα των Mozart και Doppler (πολύ σημαντικός Φυσικός).
Salzburg #2
![]()
Η παλιά πόλη είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Κάνοντας μία βόλτα στη Residenzplatz, τη Mozartplatz και τους γύρω δρόμους, με το κάστρο να δεσπόζει από πάνω μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς το γιατί. Το μπαρόκ χαρακτηρίζει την παλιά πόλη και την περιοχή γύρω από αυτή. Η ατμόσφαιρα είναι σαν αυτή που συναντάμε στα παραμύθια.
Salzburg #5
![]()