Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 30

Θέμα: Τελικα τι? Sf ή Cb500 ?

Παλαιό μέλος

CB400 SF

CB400 SF όπως και να το κάνουμε είναι πολύ ποιο όμορφο με 4 κυλίνδρους, 4 βαλβίδες ανά κύλινδρο = 16, απίστευτος θόρυβος από εξάτμιση, 2χ δίσκους εμπρός και αν θες να κινηθείς ποιο γρήγορα μπορείς άνετα, κ.α. πολλά. Πώς να το κάνουμε είναι ποιό ΜΗΧΑΝΗ βρε παιδί μου.
    Panatha

Μέλος Το avatar του/της isid
    Καλά, είμαστε σοβαροί εδώ μέσα?

CB 400 SF version R!

Τίποτα άλλο δε θα πρότεινα. Και πολύ προσοχή στο φρενάρισμα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από isid
    Καλά, είμαστε σοβαροί εδώ μέσα?

CB 400 SF version R!

Τίποτα άλλο δε θα πρότεινα. Και πολύ προσοχή στο φρενάρισμα.

Πο πο ξεφτιλα το κανατε το 500αρι. Μα γιατι ρε παιδια, επειδη το SF εχει 2 δισκοπλακες μπροστα και 2 κυλινδρους παραπανω......?

Παντως και εγω για SF κλινω...

Μπορειτε να μου πειτε τις διαφορες μεταξυ versions? R,S απλο? δεν ξερω ακριβως πως πανε!

Ευχαριστω, παιδια!

Παλια οι γυναικες θελανε αντρα και λεβεντη,
    τωρα θελουν αδερφη και τον φωναζουν trendy.-

Fz6
    CB500
    XT600E
    XR250
    C50

Μέλος Το avatar του/της isid
    Αρχικά δημιουργήθηκε από vaspiou

Μπορειτε να μου πειτε τις διαφορες μεταξυ versions? R,S απλο? δεν ξερω ακριβως πως πανε!

Version R (σε σχέση με απλό):

1- Έχει φέρινγκ
    2- 1000 στροφές παραπάνω
    3- Έχει δείκτη βενζίνης
    4- Επομένως έχει άλλα όργανα
    5- Άλλη εξάτμιση
    6- Άλλες αναρτήσεις (πιο σκληρές)
    7- Έχει διαφορετικά (καλύτερα) φρένα
    8- Βγάζει 1-2 άλογα παραπάνω (μπορεί και παραπάνω)
    9- Κυκλοφόρησε (αν δε λεώ μλκς) το 95
    10- Γράφει στο πλάι version R

Version S:

Κυκλοφόρησε το 96
    Έχει στρογγυλό φανάρι
    Πρέπει να έχει ίδιες αναρτήσεις και φρένα με το R
    εεεεε δε ξέρω κάτι άλλο

Αρχικά δημιουργήθηκε από isid
    Version R (σε σχέση με απλό):

1- Έχει φέρινγκ
    2- 1000 στροφές παραπάνω
    3- Έχει δείκτη βενζίνης
    4- Επομένως έχει άλλα όργανα
    5- Άλλη εξάτμιση
    6- Άλλες αναρτήσεις (πιο σκληρές)
    7- Έχει διαφορετικά (καλύτερα) φρένα
    8- Βγάζει 1-2 άλογα παραπάνω (μπορεί και παραπάνω)
    9- Κυκλοφόρησε (αν δε λεώ μλκς) το 95
    10- Γράφει στο πλάι version R

Version S:

Κυκλοφόρησε το 96
    Έχει στρογγυλό φανάρι
    Πρέπει να έχει ίδιες αναρτήσεις και φρένα με το R
    εεεεε δε ξέρω κάτι άλλο

Μαλιστα!
    απλως το λεω γιατι αμα ειναι να ψαξω να βρω κατι καλο τουλαχιστον να ξερω να τα ξεχωριζω.
    Δηλαδη αν ο πωλητης του,λεω εγω τωρα, δεν ξερει το πιο ευκολο πραγμα ειναι να κοιταξω να δω αν εχει δεικτη βενζινης. Αμα δεν εχει θα ειναι το απλο.....................................?

Fz6
    CB500
    XT600E
    XR250
    C50

Αρχικά δημιουργήθηκε από vaspiou
    Μαλιστα!
    απλως το λεω γιατι αμα ειναι να ψαξω να βρω κατι καλο τουλαχιστον να ξερω να τα ξεχωριζω.
    Δηλαδη αν ο πωλητης του,λεω εγω τωρα, δεν ξερει το πιο ευκολο πραγμα ειναι να κοιταξω να δω αν εχει δεικτη βενζινης. Αμα δεν εχει θα ειναι το απλο.....................................?
    Καλησπέρα,
    δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα γιατί :

Το R έχει δείκτη βενζίνης εκεί που τα προηγούμενα είχαν δείκτη θερμοκρασίας (στο στροφόμετρο)
    Το απλό "new" SF που βγήκε την ίδια εποχή με το "S" έχει και αυτό δείκτη βενζίνης αλλά σε ξεχωριστό όργανο, μεταξύ στροφόμετρου και ταχύμετρου. Διαφορά στα όργανα με το S ότι το S έχει πορτοκαλί όργανα.

Απο κει και πέρα :
    Καλό θα ήταν να κοιτάξεις στα σωληνάκια των πίσω φρένων ημ/νια κατασκευής, καθώς και κάτω απο την σέλα το αυτοκόλητο.

CB400 CB400 FII (NC31)
    CB400R CB400 FIII (NC31)
    CB400S CB400 FIV (NC31)
    CB400 (1999 Model) (NC39)

Τώρα για αλλαγές και βελτιώσεις σε σχέση με το R :

Το S έχει διαφορετική πιο μοντέρνα ουρά, διαφορετικά αμορτισέρ πίσω, δεν έχει μασκάκι, διαφορετικές μπροστινές δισκόπλακες, και το κυριότερο υπάρχει και σε έκδοση με Brembo χρυσές μπροστινές δαγκάνες. Είναι και νεότερο. Για περισσότερες πληροφορίες και διαφορες κοίτα εδώ (με φωτό) γιατί έχει μαλλιάσει το πληκτρολόγιο να παραπέμπω :

http://www.callnetuk.com/home/davewitts/history.html

και εδώ

http://www.honda.co.jp/factbook/moto...100/index.html <---2η έκδοση του S με τα brembo
    http://www.honda.co.jp/factbook/moto...61100/002.html

και ειδικά αυτή τη σελίδα
    http://www.honda.co.jp/factbook/motor/CB400/19961100/003.html

επίσης για την πρώτη έκδοση S
    http://www.honda.co.jp/factbook/moto...60200/003.html

Δες και παλιά ποστ : http://www.moto.gr/forums/showthread...5&pagenumber=2

Αρχικά δημιουργήθηκε από freethan
    Καλησπέρα,
    δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα γιατί :

Το R έχει δείκτη βενζίνης εκεί που τα προηγούμενα είχαν δείκτη θερμοκρασίας (στο στροφόμετρο)
    Το απλό "new" SF που βγήκε την ίδια εποχή με το "S" έχει και αυτό δείκτη βενζίνης αλλά σε ξεχωριστό όργανο, μεταξύ στροφόμετρου και ταχύμετρου. Διαφορά στα όργανα με το S ότι το S έχει πορτοκαλί όργανα.

Απο κει και πέρα :
    Καλό θα ήταν να κοιτάξεις στα σωληνάκια των πίσω φρένων ημ/νια κατασκευής, καθώς και κάτω απο την σέλα το αυτοκόλητο.

CB400 CB400 FII (NC31)
    CB400R CB400 FIII (NC31)
    CB400S CB400 FIV (NC31)
    CB400 (1999 Model) (NC39)

Τώρα για αλλαγές και βελτιώσεις σε σχέση με το R :

Το S έχει διαφορετική πιο μοντέρνα ουρά, διαφορετικά αμορτισέρ πίσω, δεν έχει μασκάκι, διαφορετικές μπροστινές δισκόπλακες, και το κυριότερο υπάρχει και σε έκδοση με Brembo χρυσές μπροστινές δαγκάνες. Είναι και νεότερο. Για περισσότερες πληροφορίες και διαφορες κοίτα εδώ (με φωτό) γιατί έχει μαλλιάσει το πληκτρολόγιο να παραπέμπω :

http://www.callnetuk.com/home/davewitts/history.html

και εδώ

http://www.honda.co.jp/factbook/moto...100/index.html <---2η έκδοση του S με τα brembo
    http://www.honda.co.jp/factbook/moto...61100/002.html

και ειδικά αυτή τη σελίδα
    http://www.honda.co.jp/factbook/motor/CB400/19961100/003.html

επίσης για την πρώτη έκδοση S
    http://www.honda.co.jp/factbook/moto...60200/003.html

Δες και παλιά ποστ : http://www.moto.gr/forums/showthread...5&pagenumber=2

Σε ευχαριστω πολυ για ολα και ευχαριστω επισης και ολους τους παραπανω που εχουν γραψει.
    Πιστευω αυτα ειναι αρκετα ωστε να βρω αυτο που ψαχνω.
    Να μαστε καλα και παντα ορθιοι !!
    Τσιου.

Fz6
    CB500
    XT600E
    XR250
    C50

filarako i ekdosi R se sxesi me tin proti ekdosi S i diadora tous ine mono stis mpotes k stis dagkanes i ekdosi R forai tis aples tis dimpistones tis nissin eno i ekdosi i proti S forai tis tetrampistones dagkanes tis nissin eno i defteri ekdosi S forai tis tetrampistones dagkanes tis brembo k exi ligo diaforetiki oura.episis i diafora tou R me tis dio ekdosis S ine sta organa k sto fanari to R exi tetragono fanari me maskaki eno i dio ekdosis S exoun strogilo fanari.
    aftes ine i diafores tous k mono aftes. ola ta ipolipa texnika xaraktiristika ine idia!!!!
    Mess With The Best.....
    ....Die Like The Rest!!!!

έχω το 400 και το προτιμώ σε εμφάνιση χωρίς συζήτηση

πάντως μια φορά που άνοιξα στο φανάρι με 500, μου έφυγε α-μέ-σως

τα βι-τεκ τα πουλάνε ΠΟΛΥ ακριβά, σε σημείο που να συμφέρει να πάρεις χόρνετ

400άρι με 2500 βρίσκεις άνετα και μάλιστα θα είναι και αστέρι, κατά τα άλλα βρίσκεις και με 2000 και μπορεί κάλλιστα να είναι και αυτά σε πολύ καλή κατάσταση

ανταλλακτικά υπάρχουν αλλά είναι πολύ ακριβά, ειδικά τα όργανα κι ο προβολέας

Παλαιό μέλος
    OΠΟΙΟ ΑΠΟ ΑΠΟ ΤΑ 2 ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΡΕΛΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΣΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ.ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΡΟΠΗΣ ΑΠΟ ΧΑΜΗΛΑ ΤΟ 500, ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΜΕΣΑΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΟΦΑΡΙΣΜΑ ΣΕ ΛΟΓΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΒΡΕΣ ΚΑΠΟΙΟ S η R ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ S ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΥΘΜΗΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΣΤΑ ΚΑΡΜΠΥΡΑΤΕΡ Κ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΑ ΤΩΝ ΣΩΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΧΤΑΠΟΔΙΟΥ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΜΟΤΕΡ ΑΛΛΑΞΕ ΤΕΛΕΙΩΣ.ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ 4500 ΜΕ 3 ΓΙΑ ΝΑ ΚΙΝΗΘΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΓΡΗΓΟΡΑ.ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ Η ΟΔΗΓΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΗΡΕΜΗ ΑΛΛΑ ΑΝ ΒΡΩ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΔΡΟΜΟ Η ΜΕ ΤΣΑΝΤΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΑΝΟΙΓΩ ΤΕΡΜΑ.

ΠΑΝΤΩΣ ΟΣΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ CB ΓΙΑ 400ΚΥΒΙΚΑ ΟΤΑΝ ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ ΟΔΗΓΗΣΑ ΤΟ ΑΠΡΙΛΙΑ ΤΟΥΟΝΟ ΤΟΥ ΚΟΛΗΤΟΥ ΜΟΥ Κ ΜΕΤΑ ΑΝΕΒΗΚΑ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΑΞΩ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.

cb 400 souper four me klista matia
    Mess With The Best.....

:a13:
    Mess With The Best.....

Παλαιό μέλος
    Φίλε κοίτα, έχω το cb500s αλλά έμαθα να οδηγώ με το 400.

Και τα 2 μου αρέσουν! Θα προτιμούσα το φερινγκατο για πιο άνετα ταξιδάκια (το προηγούμενο ΣΚ έκανα 1300 χλμ και ήμουν καλά).

Το 400 είναι πιο όμορφο, θα συμφωνήσω, αλλά και το 500αράκι με το φέρινγκ δεν είναι και άσχημο!

Όπως και να'χει είτε το ένα να πάρεις είτε το άλλο θα είσαι ευχαριστημένος!

Καλές αγορές

Ημουν και γώ κατοχος SF και το προτείνω ανεπιφυλαχτα.

Το μοναδικό μειονέκτημα του είναι τα λίγο πιο ακριβά ανταλλακτίκα λόγω παραεισαγωγής αλλά μη γελιόμαστε όλα τα ανταλλακτικά ακριβά ειναι. απλά αυτά που σπάνε πιο συχνά ειναι δυσέυρετα (βλέπε όργανα ) αυτό ειναι το πραγματικό πρόβλημα.

Προσωπική μου άποψη είναι οτι το 500 μπορεί να είναι πιό ευχρηστο στην αρχή (όσο αφορά τη σχέση στο κιβώτιο κτλ) αλλά με το 400 θα μάθεις να χειρίζεσαι το κιβώτιο πίο σωστά και να έχεις καλύτερο έλεγχο του κινητήρα.Για να πάει γρήγορα πρεπει να το κάνεις εσύ να πάει.Όταν το πρωτοπήρα με πέρναγαν άλλα cbakia και νόμιζα οτι ήταν πειραγμένα...μετά κατάλαβα οτι απλά δεν ήξερα να δουλέυω το κινητήρα σωστά. Ένας μικρός Ι4 συγχωρεί λιγότερο τα λάθη στις αλλαγές απο ένα μικρό (αλλα μεγαλύτερο κατα 20%) δικύλινδρο κινητήρα.
    Θα αργήσεις πιό πολύ να μάθεις να πηγαίνεις γρήγορα με το 400 αλλά όταν πάρεις οτι έχει να σου δώσει το μηχανάκι θα σαι πιό "έτοιμος" οδηγός για τη μεγαλύτερη κατηγορία και κατα πάσα πιθανότητα το ίδιο ίσως και πιο γρήγορος απο ένα cb 500.

Μη με παρεξηγείτε νοσταλγώ το cbaki μου καμμία φορά :a07:
    If you can't accept the criticism for your acts... DON'T DO THEM!!!

Πωλούνται εξατμίσεις yoshimura rs-3 για SV1000

Πωλείται undertail Hotbodies SBK για SV1000 03 (ασημί)
    Πωλείται φτερο targa rear hugger για SV1000 03 (ασημί)

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Black Death
    Ημουν και γώ κατοχος SF και το προτείνω ανεπιφυλαχτα.

Το μοναδικό μειονέκτημα του είναι τα λίγο πιο ακριβά ανταλλακτίκα λόγω παραεισαγωγής αλλά μη γελιόμαστε όλα τα ανταλλακτικά ακριβά ειναι. απλά αυτά που σπάνε πιο συχνά ειναι δυσέυρετα (βλέπε όργανα ) αυτό ειναι το πραγματικό πρόβλημα.

Προσωπική μου άποψη είναι οτι το 500 μπορεί να είναι πιό ευχρηστο στην αρχή (όσο αφορά τη σχέση στο κιβώτιο κτλ) αλλά με το 400 θα μάθεις να χειρίζεσαι το κιβώτιο πίο σωστά και να έχεις καλύτερο έλεγχο του κινητήρα.Για να πάει γρήγορα πρεπει να το κάνεις εσύ να πάει.Όταν το πρωτοπήρα με πέρναγαν άλλα cbakia και νόμιζα οτι ήταν πειραγμένα...μετά κατάλαβα οτι απλά δεν ήξερα να δουλέυω το κινητήρα σωστά. Ένας μικρός Ι4 συγχωρεί λιγότερο τα λάθη στις αλλαγές απο ένα μικρό (αλλα μεγαλύτερο κατα 20%) δικύλινδρο κινητήρα.
    Θα αργήσεις πιό πολύ να μάθεις να πηγαίνεις γρήγορα με το 400 αλλά όταν πάρεις οτι έχει να σου δώσει το μηχανάκι θα σαι πιό "έτοιμος" οδηγός για τη μεγαλύτερη κατηγορία και κατα πάσα πιθανότητα το ίδιο ίσως και πιο γρήγορος απο ένα cb 500.

Μη με παρεξηγείτε νοσταλγώ το cbaki μου καμμία φορά :a07:
    Σωστός...!!
    Panatha

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Τελικά τί γίνεται με την Aprilia ?
    από micmic στο forum Aprilia
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 25/03/2006, 03:26
  2. τελικά,τι θέλει να ακούσει ο ποιητής?
    από Latino στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 57
    Τελευταίο μήνυμα: 16/03/2006, 13:31
  3. Τελικα τι jacket χρειαζομαστε?
    από AFTER στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 24
    Τελευταίο μήνυμα: 09/04/2005, 10:23
  4. Τελικα Τι Ειναι;;
    από kalgeorge στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 15/11/2004, 18:14
  5. Απαντήσεις: 10