Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 33

Θέμα: Gsxr & Σπασμενα πλαισια - ΕΛΕΟΣ

Αρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas
    δεν νομιζω οτι κανεις μιλησε για συγκρουσεις,τουμπες και τα συναφη...

ωστε να σπασει το πλαισιο

Οι περιπτωσεις σπασιματος ειναι κραυγαλεες στα 600,750,1000...

Αυτο τι σημαινει???Ιδια τεχνολογια,ιδια κραματα,ιδια τεχνογνωσια,ΙΔΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ!!!

vassili88 εχουν αναφερθει και κ7 δυστυχως...

Ακριβως αυτο
    Δεν μιλαω για σπασιμο μετα απο προσκουση
    Καθε τρακαρισμα ειναι διαφορετικο, και δεν ξερει κανεις τι μπορει να εγινε

Εγω μιλαω ομως για σπασιματα, απο εντονο φρεναρισμα, μετα απο σουζα, ή κατι αλλο
    Σε αυτην την φαση λοιπον, δεν δικαιολογειται

Αρχικά δημιουργήθηκε από vassilis88

στο 1000 Κ7 πρεπει να μην υπαρχει τοσο εντονο προβλημα. τουλαχιστον εγω δν εχω δει καποιο περιστατικο. απ οτι ξερω εγινε αυξηση βαρους σε αυτο το μοντελο. πιθανως η suzuki να το διορθωσε με αυτον τον τροπο.
    Δεν είναι λίγο παράδοξο μέσα στο 2007 να κρίνουμε την αξιοπιστία ενός μοντέλου του 2007;

Ακούγοντας όσα σχετικά κυκλοφορούν προβληματίστηκα μεν αλλά δεν μπορώ να πω ότι πείστηκα ότι το φαινόμενο αφορά μόνο GSXR.
    Αυτό που έκανα πριν το πάρω ήταν να ρωτήσω φίλο που ασχολείται με σχετικό αντικείμενο και τον εμπιστεύομαι. Η απάντηση του ήταν οτι το πρόβλημα υπάρχει σε όλα τα καινούργια ss...
    Αυτό απλά ίσως συμβάδιζε με την δική μου λογική? Λίγο και που κανένα άλλο δεν ταίριαζε πάνω μου όπως το συγκεκριμένο μηχανάκι...
    Οπως και να'χει το πήρα και για να είμαι ειλικρινής το θέμα δεν με έχει απασχολήσει έκτοτε....

μια σκιά μ' ακολουθάει Το avatar του/της cityfly
    Αρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas

Αλλα τι λεω το παλικαρακι τσιγκουνευοταν για κανα καλο κρανακι
    θα εκανε και market research....
    ε χμ
    γκουχ γκουχ

δεν τα λες σωστά
    τσιγκουνευόταν για κράνος ... γενικώς

Το ρεμάλι της Φ.Νέγρη Το avatar του/της LsKostas
    Επανερχομαι γιατι ειπωθηκε κατι πολυ σημαντικο

Η απάντηση του ήταν οτι το πρόβλημα υπάρχει σε όλα τα καινούργια ss...

ΚΑΙ πραγματικα εχω καθε λογο να το πιστευω...

Ολες οι μεγαλες εταιριες απο το 2004 και μετα εχουν επιδοθει σ ενα απιστευτο αγωνα
    κυνηγιου ιππου ανα κιλων.Την αρχη την εκανε η φωτοβολιδα της Υαμαha...

Δεν πιστευω οτι μονο η Suzuki που αποδεδειγμενα πλεον-βασει συχνοτητας- "σπαει"
    οταν βλεπουνε οτι το zx10r ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ τρομακτικες αναλογιες κιλων-δυναμης

το ιδιο και για τα yamaha και τα honda...

Tι σας κανει να πιστευεται οτι μονο η Suzuki δεν εχει βρει την συνταγη???

Εμενα τιποτα...

Δεν γνωριζω αν εχουν εμφανιστει σε 10r toy 06 ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ?
    Μηπως ομως εχει να κανει και με τον αριθμο των πωλησεων????
    (Πολυπληθεστερα τα suzukakia στους δρομους=αναφορες περισσοτερων περιστατικων)

Αν γνωριζει καποιος για τις τεχνολογιες πλαισιων-κραματων-αλουμινιων μεταξυ
    των εταιριων να τις ποσταρει ωστε να μην κανω εικασιες...
    Τα λογια πρεπει να ακολουθουνται απο πραξεις.Αλλιως...τουφες :-)

"ΘΕΛΩ ΝΑ ΝΙΚΗΣΩ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΝΙΚΗΘΩ"

Αρχικά δημιουργήθηκε από vassilis88
    στα μονα μοντελα που εχω δει τετοιες περιπτωσεις ειναι τα 1000 K5-6 και 600/750 Κ6-7.

στο 1000 Κ7 πρεπει να μην υπαρχει τοσο εντονο προβλημα. τουλαχιστον εγω δν εχω δει καποιο περιστατικο. απ οτι ξερω εγινε αυξηση βαρους σε αυτο το μοντελο. πιθανως η suzuki να το διορθωσε με αυτον τον τροπο.
    Το εύχομαι!
    Εχει και 2 τελικά όμως...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Αρχικά δημιουργήθηκε από nikonian
    Βγαίνω απ'το θέμα, αλλά αναρωτιέμαι, μήπως τελικά σπάνε τα πλαίσια που είναι πιο άκαμπτα απ' όσο πρέπει; Ό,τι δεν λυγίζει, σπάει.
    Όταν όμως δεν υπάρχει πρόσκρουση.....;

Άσχετο. Θυμάμαι πριν από 15-20 χρόνια τη Suzuki άλλαζε τα gsxr 750 κάθε χρόνο, αυξάνοντας την ακαμψία του πλαισίου διαρκώς. Μέχρι που κάποια χρονιά, το έκανε τόσο άκαμπτο που κράξανε οι αγωνιζόμενοι, ότι το μηχανάκι πλέον δεν προειδοποιούσε και δεν συγχωρούσε. Τότε έμαθαν ότι υπάρχουν και όρια.

Αυτό όμως που συμβαίνει σήμερα είναι ανεξήγητο. Δεν μαθαίνουν.

Κοιτα διαβαζουμε στα περιοδικα γενικα και αοριστα για "ακαμψια" και ακουγεται σαν να σκληραινουν καθε χρονο τα πλαισια.
    Λογικα τωρα θα ηταν πιο σκληρα και απο διαμαντι.
    Ασε που θα εβγαιναν και καρμπον πλαισια.Ελα μου οπως που τα συγκεκριμενα θεωρουνται πραγματικα ακαμπτα και δεν τα βαζει κανενας.
    Απο την αλλη σκεψου οτι οσο σκληρα και να ειναι, ο σχεδιασμος τους προυποθετει και εγγυαται την ακαμψια σε καποιες περιπτωσεις αλλα και την ελεγχομενη ελαστικοτητα παραλληλα ωστε να δωσουν τα δυναμικα χαρακτηριστικα που προβλεπει ο κατασκευαστης για καθε μοτοσυκετα αναλογα με την χρηση της.
    Ολα αυτα θεωρητικα, και με πασα επιφυλαξη. (κοινως κρατα τα μισα και απο αυτα απερριψε τα περισσοτερα) :rotflmao:
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

big boned μέλος Το avatar του/της cartman
    Ρε παιδιά πιστεύει κανείς ότι η συγκεκριμένη εταιρία όπως και κάθε εταιρία κατασκευής μοτοσυκλετών δεν έχει κάνει την απαιτούμενη έρευνα και τέστ πριν τοποθετήσει το συγκεκριμένο πλαίσιο στο μηχανάκι? Δεν νομίζω να τίθεται τέτοιο θέμα μιας και μιλάμε για κολοσσούς με τεράστια R&D. Νομίζω υπερβάλλουμε λίγο όταν διερωτούμαστε γιατί τα αγοράζει ο κόσμος! Σίγουρα όμως υπάρχει ένα θέμα!!

Εξάλου τα πλαίσια δεν φτιάχτηκαν για να τρώνε χτυπήματα...και ένα μικρό σχετικά χτύπημα (αδύναμο) μπορεί κάλλιστα να προξενίσει τεράστια ζημιά, αναλόγως βέβαια με την διεύθυνση της δύναμης που ασκήθηκε π.χ. κάθετο ώς προς την επιφάνεια του πλαισίου κτύπημα μπορεί να αποβεί μοιραίο για αυτό!
    Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στα αεροπλάνα τα οποία είναι σχεδιασμένα να αντέχουν τεράστιες δυνάμεις από μπροστά, αλλά ακόμα και μια μικρή δύναμη να ασκηθεί κάθετα στην επιφάνεια του μπορεί να το κόψει στην μέση εύκολα!

Chris

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Αρχικά δημιουργήθηκε από cartman
    Ρε παιδιά πιστεύει κανείς ότι η συγκεκριμένη εταιρία όπως και κάθε εταιρία κατασκευής μοτοσυκλετών δεν έχει κάνει την απαιτούμενη έρευνα και τέστ πριν τοποθετήσει το συγκεκριμένο πλαίσιο στο μηχανάκι? Δεν νομίζω να τίθεται τέτοιο θέμα μιας και μιλάμε για κολοσσούς με τεράστια R&D. Νομίζω υπερβάλλουμε λίγο όταν διερωτούμαστε γιατί τα αγοράζει ο κόσμος! Σίγουρα όμως υπάρχει ένα θέμα!!

Εξάλου τα πλαίσια δεν φτιάχτηκαν για να τρώνε χτυπήματα...και ένα μικρό σχετικά χτύπημα (αδύναμο) μπορεί κάλλιστα να προξενίσει τεράστια ζημιά, αναλόγως βέβαια με την διεύθυνση της δύναμης που ασκήθηκε π.χ. κάθετο ώς προς την επιφάνεια του πλαισίου κτύπημα μπορεί να αποβεί μοιραίο για αυτό!
    Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στα αεροπλάνα τα οποία είναι σχεδιασμένα να αντέχουν τεράστιες δυνάμεις από μπροστά, αλλά ακόμα και μια μικρή δύναμη να ασκηθεί κάθετα στην επιφάνεια του μπορεί να το κόψει στην μέση εύκολα!

Ευστοχο παραδειγμα αυτο του αεροπλανου...
    Ετσι και αλλιως για Σουζουκια μιλαμε
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

DOT SAE E1778JY32 μέλος Το avatar του/της lampros_fazer
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook

Κατι επισημο απο πλευρας αγοραστων δεν γνωριζουμε.
    Καποιος να εχει κανει μηνυση θα μαθαινοταν αναμφισβητητα.

Οπως επισης κανενας δεν εχει μιλησει για τα κομμενα πλαισια των αλλων μοτοσυκλετων που εχουμε δει με τα ματια μας αραγμενα σε διαφορα συνεργεια.
    Και χωρις πολλες φορες να ειναι εμφανη τα σημαδια της προσκρουσης με ξενο αντικειμενο.
    Σε κάποιο περιστατικό κομμενου πλαισιου (στην Κρήτη νομίζω-με αρκετά ερωτηματικα η συγκεκριμένη περίπτωση) που είχε δημοσιευθεί στο φόρουμ είχε αναφέρει ιδιοκτήτης οτι είχε βάλει μπρος για νομικές διαδικασίες..Δεν ξέρω αν έγινε κάτι κ αν το συνέχισε..

Έχω δει thread με αναφορά σε κομμένα πλαίσια άλλων μοντέλων (δε θυμάμαι αν ήταν εδώ ή σε διπλανό φόρουμ)..
    [size=4pt]έχω μεγάλο ταλέντο στα χείλη[/size]

[FONT=courier new]tennis365.gr [/FONT]

DOT SAE E1778JY32 μέλος Το avatar του/της lampros_fazer
    Αρχικά δημιουργήθηκε από zero
    Φαντάζομαι ότι αν υπήρχε ή αν υπάρχει πρόβλημα η Suzuki θα είχε ανακαλέσει μοντέλα .
    Παίζουν πάρα πολλά πίσω από μια ανάκληση,τα οποία πολλές φορές είναι εις βάρος μας ως καταναλωτές..Μεγάλο πλήγμα για μια εταιρία να ανακαλέσει ένα μοσχοπουλημένο μοντέλο (και μάλιστα τη ναυαρχίδα της)..

Εδώ πχ δεν έκανε ανακληση η yamaha στα πρώτα fazer που είχαν πρόβλημα με το tps (νομίζω έκανε ανάκληση σε άλλα μοντέλα αρκετά αργότερα),πρόβλημα εξίσου επικίνδυνο (πχ να πεφτουν οι στροφές του κινητήρα σε στροφή ή να σβήνει)..

Άσε που μέχρι πριν κάποιους μήνες ήταν παρανομη η αντικατάσταση πλαισίου στην Ελλάδα..
    [size=4pt]έχω μεγάλο ταλέντο στα χείλη[/size]

[FONT=courier new]tennis365.gr [/FONT]

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    να πω και εγω την μ@λακια μου??
    (ρητορικο το ερωτημα!)

εστω οτι οντως ολα τα νεα ss εχουν καποιο σχετικο προβλημα με τα πλαισια και οι αναλογιες εχουν φτασει σε εξωπραγματικα επιπεδα..και η ακαμψια...μπλα,μπλα,μπλα..

ολα σωστα αυτα...

το θεμα εινα ομως οτι εχουν ακουστει πιο πολλα για τα suzuki.
    απο θεμα τωρα καθαρα στατιστικο...ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ'ΠΑΙΡΝΑ!!

και αν ειναι καποια στιγμη στο μελλον ν'αλλαξω μηχανακι ΔΕΝ θα επιλεξω ss Suzuki μονο και μονο για να ελαχιστοποιησω τις πιθανοτητες να γινει σε μενα!

Κρουκ το θεμα με το "γνωστο" gsxr οπως ξερεις δεν πηραν ουτε οι μπουκαλες!!και κατα τ'αλλα εγινε οπως ειπες κωλ0ς!

ειναι καθαρα θεμα τυχης πιστευω το να το κοψει ή οχι το πλαισιο.

αφου εχει βγει λοιπον ενα ΓΕΝΙΚΟ συμπερασμα οτι ΟΛΑ τα συγχρονα ss κοβουν πλαισια σε ποσοστο ας πουμε 2% (δεν εχω ιδεα για το ποσοστο..στην τυχη το'πα) απο το 2% το 80% απ'οτι καταλαβα ειναι suzuki.

οποτε λογικα σκεφτομενος...αν παρεις καποιο αλλο ss πλην suzuki, πρεπει να εισαι ατυχος και να βρεθεις μεσα στο 2% και μετα ΞΑΝΑ ατυχος για να βρεθεις στο 20%.
    δηλαδη διπλα ατυχος!

αυτο φανταζομαι εννουσε ο after οταν εκανε το thread.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Έίναι νομίζω δύσκολο έως απίθανο να σπάσει κάτι το οποίο προορίζεται για μαζική παραγωγή λόγω λάθους υπολογισμού, η στην προσπάθεια μείωσης βάρους.
    Η υπάρχει κατασκευαστικό λάθος η απλά δεν υπάρχει πρόβλημα και πρόκειται για αστικούς μύθους που κάποιοι πάνε να εκμεταλευτούνε.
    Μάλλον ισχύει το δεύτερο.
    Το να σπάσει το πλαίσιο πάντως σε περίπτωση πτώσης η σύγκρουσης είναι απόλυτα φυσιολογικό, ειδικά αν λάβουμε υπ όψην μας την ακαμψία των καλαμιών των ss.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stradas
    Η εξηγηση που εχει δοθει (ή καλυτερα επικρατησει) ειναι οτι λογω αποβολης μεγαλων ποστητων θερμοτητας απο τον (πιεσμενο) κινητηρα, θερμαινεται υπερβολικα το πλαισιο σε συγκεκριμενα σημεια οπου ειναι ηδη λεπτο (αληθεια εχετε δει πλαισιο Κ σε διατομη ?) με αποτελεσμα η "παραμικρη" ασκουμενη δυναμη (οχι βροντος) να το στραβωνει ή ραγιζει.

Αυτο κυριως σε περιπτωσεις οπου εχει κινηθει πολλη ωρα το μηχανακι με μικρες ταχυτητες πχ πολη το καλοκαιρι οπου ανεβαζει τρελες θερμοκρασιες.

Γι'αυτο στραβωνουν σε σουζες, πεζοδρομια κλπ...
    Life is not a journey to the grave with the intention of arriving safely in a pretty and well preserved body;
    but rather to slid in broadside, thoroughly used up, totally worn out, and loudly proclaiming:
    "WOW...WHAT A RIDE!!!"

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stradas
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    ...
    Το να σπάσει το πλαίσιο πάντως σε περίπτωση πτώσης η σύγκρουσης είναι απόλυτα φυσιολογικό, ειδικά αν λάβουμε υπ όψην μας την ακαμψία των καλαμιών των ss.
    Μην το λες, υπαρχουν μηχανακια σχεδιασμενα να κοβουν τις πλακες του τιμονιου προκειμενου να αποροφηθει η δυναμη της προσκρουσης.
    Life is not a journey to the grave with the intention of arriving safely in a pretty and well preserved body;
    but rather to slid in broadside, thoroughly used up, totally worn out, and loudly proclaiming:
    "WOW...WHAT A RIDE!!!"

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 29/05/2008, 01:26
  2. Σπασμένα πλαίσια
    από sniper στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 08/06/2007, 05:43
  3. Gsxr 1000 '05
    από ruyjin στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 10