Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 30

Θέμα: Η αναφορά του Χέρτ (Hurt Report)

μια σκιά μ' ακολουθάει Το avatar του/της cityfly

Re: Η αναφορά του Χέρτ (Hurt Report)

Αρχικά δημιουργήθηκε από npat

22. Οι αναβάτες που εμπλέκονται στα ατυχήματα είναι ουσιαστικά ανεκπέδευτοι. 92% είναι αυτοδίδακτοι ή έμαθαν από φίλους και συγγενείς. Η εκπαίδευση των αναβατών ελαττώνει την πιθανότητα εμπλοκής σε ατυχήματα, και σχετίζεται με την μείωση των τραυματισμών στην περίπτωση ατυχήματος.

26. Οι αναβάτες που εμπλέκονται σε ατυχήματα παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις στην ικανότητα αποφυγής προβλημάτων. Οι περισσότεροι φρενάρουν υπερβολικά με το πίσω φρένο και ελλιπώς με το μπροστινό ελαττώνοντας σημαντικά την επιβράδυνση και την ικανότητά τους να αποφύγουν την σύγκρουση. Η χρήση του "γυροσκοπικού" για την αποφυγή εμποδίου (swerve) είναι πρακτικά απούσα..

σε απάντηση εκείνου του ποστ για τη χρησιμότητα των μαθημάτων

μια σκιά μ' ακολουθάει Το avatar του/της cityfly
    Αρχικά δημιουργήθηκε από div400
    εννοει οτι οι αναβάτες δεν ηξεραν ή δεν μπόρεσαν (λογω κυριως των ενστικτοδων ανιδρασεων) να εκτελέσουν εκείνους του ελιγμούς που θα τους γλιτωναν απο την συγκρουση/ατυχημα.
    Η αναφορα στην απουσία γυροσκοπικού ειναι χαρακτηριστική σε αυτό!

ελπίζω να βοηθησα καπως
    και επίσης ότι δεν έκαναν σωστή χρήση των φρένων με αποτέλεσμα να επιβραδύνουν λιγότερο

Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
    πολυ καλο Νικολακη αν και μετα απο 30 χρονια καποια πραγματα (οπως οι ταχυτητες των μοτοσυκλετων) εχουν αλλαξει!

Όπως επίσης έχει αλλάξει και η ενεργητική ασφάλεια των μοτοσυκλετών (φρένα,πλαίσιο,αναρτήσεις).Το πηλίκο παραμένει σταθερό επομένως... Η μόνη μου ένσταση είναι στο σημείο που λέει πως ένα ποσοστό των ατυχημάτων οφείλεται σε σκασμένο λάστιχο.Το ποσοστό αυτό σήμερα λογικά θα πρέπει να έχει μηδενιστεί λόγω της χρήσης tubeless ελαστικών από την συντριπτική πλειοψηφία των σύγχρονων μοτοσυκλετών...
    Fortis Fortuna Adiuvat

Re: Η αναφορά του Χέρτ (Hurt Report)

5. Η κακή κατάσταση του οδοστρώματος (ρωγμές, καπάκια φρεατίων, κ.λπ) είναι η αιτία του ατυχήματος στο 2% των περιπτώσεων. Ζώα εμπλέκονται στο 1% των ατυχημάτων.
    σε αντιστοιχη ελληνικη ερευνα μαλλον υπερδιπλασιαζεται!

20. Οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι σε ατυχήματα αναβάτες είναι χειροτέχνες, εργάτες, και φοιτητές. Επαγγελματίες, πωλητές, και χειροτέχνες παρουσιάζουν υπο-εκπροσώπηση. Εργάτες και φοιτητές παρουσιάζουν υπερ-εκπροσώπηση.
    καπου μπερδευτικες!

νο οφενς!

22. Οι αναβάτες που εμπλέκονται στα ατυχήματα είναι ουσιαστικά ανεκπέδευτοι. 92% είναι αυτοδίδακτοι ή έμαθαν από φίλους και συγγενείς. Η εκπαίδευση των αναβατών ελαττώνει την πιθανότητα εμπλοκής σε ατυχήματα, και σχετίζεται με την μείωση των τραυματισμών στην περίπτωση ατυχήματος.
    υπαρχουν εκπαιδευμενεοι χρηστες μοτοσυκλετας στην ελλαδα (εαν εξαιρεσουμε τα ridding schools) ?

δε πιστευω η απόκτηση διπλωματος να συμπεριλαμβανει k εκπαίδευση!!!

28. Μοτοσυκλέτες με συνεπιβάτη δεν υπερ-εκπροσωπούνται στα δεδομένα ατυχημάτων
    λογικο μου φαινετε,
    οταν οδηγω με δευτερο ατομο προσεχω διπλα, γιατι εχω υποχρεωση στο ατομο που με εμπιστεύτηκε να τον μεταφερω με ασφαλεια,
    πολυ περισσοτερο απ'οση εχω οταν κουβαλαω μονο το τομαρι μου!

32. Μοτοσυκλέτες με φαιρινγκ και ανεμοθώρακες υπο-εκπροσωπούνται στα δεδομένα των ατυχημάτων. Πιθανότατα λόγο της συμβολής τους στην ορατότητα της μοτοσυκλέτας, καθώς και της συσχέτισης αυτών των μοτοσυκλετών με πιο έμπειρους και εκπαιδευμένους αναβάτες.
    δλδ οι εμπειροι οδηγοι εχουν ανεμοθωρακα ή ο ανεμοθωρακας κανει εμπειρο τον οδηγο?

33. Πολλοί αναβάτες που εμπλέκονται στα ατυχήματα δεν έχουν άδεια οδήγησης, δεν έχουν άδεια οδήγησης μοτοσυκλέτας, ή η άδειά τους έχει αφαιρεθεί.
    στην ελλαδα παλι, η ικανοτητα οδηγησης δεν εχει καμια σχεση με την αδεια οδηγησης!!!

34. Τροποποιημένες μοτοσυκλέτες, όπως ημι-τσόπερ και cafe-racer υπερ-εκπροσωπούνται σημαντικά.
    τι ακριβως ειναι οι "cafe-racers"
    καπου μου παει το μυαλο παντως....

42. Περίπου το 50% των μοτοσικλετιστών φοράει κράνος, αλλά μόνο το 40% των εμπλεκομένων σε ατυχήματα φορούσε κράνος κατά την στιγμή του ατυχήματος.
    μακαρι οι μισοι οδηγοι μοτοσυκλετας να φορουσαν κρανος!!!
    Dorsoduro 750 & Norton 16H

δρόμο να 'χουμε... Το avatar του/της npat
    Moderator

Re: Re: Η αναφορά του Χέρτ (Hurt Report)

Έχε υπ' όψη σου ότι η αναφορά έχει να κάνει με την Αμερική των τελών του 1970...

Κάποια πράγματα αναγκαστικά αλλάζουν στην Ελληνική πραγματικότητα τριάντα, σχεδόν, χρόνια μετά---όχι όμως και τόσα πολλά!

Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid
    σε αντιστοιχη ελληνικη ερευνα μαλλον υπερδιπλασιαζεται!
    Αναμφίβολα! Σίγουρα όμως το ποσοστό παραμένει μικρότερο απ' ότι είναι γενικώς και ατύπως πιστευτό.

υπαρχουν εκπαιδευμενεοι χρηστες μοτοσυκλετας στην ελλαδα (εαν εξαιρεσουμε τα ridding schools) ?
    Έλα ντε? Πάντως η παρατήρηση έχει να κάνει με την αμερικάνικη πραγματικότητα όπου ισχύουν διαφορετικά πράγματα για την απόκτηση άδειας οδήγησης μοτοσυκλέτας: Νομίζω ότι εκεί οποιαδήποτε μορφή μαθημάτων είναι καθαρά προαιρετική, και υπάρχουν κάποιο οργανισμοί που παραδίδουν τέτοια μαθήματα (π.χ. Motorcycle Safety Foundation, MSF). Το συμπέρασμα του βγαίνει από αυτό είναι ότι ακόμη και μια σχετικά απλοϊκή εκπαίδευση έχει αντίκτυπο στην ελάττωση των ατυχημάτων. Ακόμη, δηλ. και με εκπαίδευση πολύ, πολύ κατώτερου επιπέδου από το γνωστά riding schools, τα ατυχήματα ελαττώνονται σημαντικά. Αρκεί βέβαια η εκπαίδευση να μην είναι καθαρά "πλασματική" όπως συμβαίνει εδώ.

δλδ οι εμπειροι οδηγοι εχουν ανεμοθωρακα ή ο ανεμοθωρακας κανει εμπειρο τον οδηγο?
    Στα τέλη της δεκαετίας του 70 ελάχιστες μοτοσυκλέτες είχαν ανεμοθώρακα. Τέτοιες μοτοσυκλέτες συνήθως προτιμούνταν (αν μη τι άλλο εξ' αιτίας κόστους) από σχετικά πιο έμπειρους αναβάτες (λογικό μου φαίνεται)

τι ακριβως ειναι οι "cafe-racers"
    καπου μου παει το μυαλο παντως....
    http://en.wikipedia.org/wiki/Cafe_racer

μακαρι οι μισοι οδηγοι μοτοσυκλετας να φορουσαν κρανος!!!
    Σωστό, αλλά και πάλι μιλάμε για άλλους καιρούς, άλλους τόπους, άλλα ήθη.

Πάντως το συμπέρασμα που βγαίνει από αυτά τα δύο νούμερα είναι μια ενδεχόμενη συσχέτιση, περίπου 10%, μεταξύ της μη χρήσης κράνους και της εμπλοκής σε ατύχημα.

Moderator

Re: Re: Η αναφορά του Χέρτ (Hurt Report)

καπου μπερδευτικες!

νο οφενς!
    Αν σε ξενίζει η λέξη "χειροτέχνες", έχεις κάποιο δίκιο. Πως θα μετεφραζες όμως την αγγλική λέξη
    "craftsmen"? "Τεχνίτες" ίσως να ήταν καλύτερος όρος... ναι, θα το αλλάξω.

Re: Re: Re: Η αναφορά του Χέρτ (Hurt Report)

Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
    Αν σε ξενίζει η λέξη "χειροτέχνες", έχεις κάποιο δίκιο. Πως θα μετεφραζες όμως την αγγλική λέξη
    "craftsmen"? "Τεχνίτες" ίσως να ήταν καλύτερος όρος... ναι, θα το αλλάξω.
    οχι με τον ορο αλλα με το νοημα

20. Οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι σε ατυχήματα αναβάτες είναι τεχνίτες, εργάτες, και φοιτητές. Επαγγελματίες, υπάλληλοι και τεχνίτες παρουσιάζουν υπο-εκπροσώπηση. Εργάτες και φοιτητές παρουσιάζουν υπερ-εκπροσώπηση.
    *Οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι σε ατυχήματα αναβάτες είναι τεχνίτες,*
    κ μετα λες οτι
    *υπάλληλοι και τεχνίτες παρουσιάζουν υπο-εκπροσώπηση*

δικο μου λαθος στη παραθεση χρηση bold.

Dorsoduro 750 & Norton 16H

Moderator

Re: Re: Re: Re: Η αναφορά του Χέρτ (Hurt Report)

οχι με τον ορο αλλα με το νοημα

*Οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι σε ατυχήματα αναβάτες είναι τεχνίτες,*
    κ μετα λες οτι
    *υπάλληλοι και τεχνίτες παρουσιάζουν υπο-εκπροσώπηση*

δικο μου λαθος στη παραθεση χρηση bold.

Α, κατάλαβα... Όχι από αυτή την άποψη καλά το έχω μεταφράσει. Διακινδυνεύω ερμηνεία:

Το ότι οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι είναι π.χ. τεχνίτες, ΔΕΝ σημαίνει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ότι οι τεχνίτες υπερ-εκπροσωπούνται. Αν π.χ. το 90% των μοτοσυκλετιστών (γενικά) είναι τεχνίτες και το 10% παπάδες, και αν 80% των ατυχημάτων εμπλέκουν τεχνίτες, ενώ το 20% παπάδες, τότε οι τεχνίτες υπο-εκροσωπούνται και οι παπάδες υπερ-εκπροσωπούνται.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Αυτό έχει σίγουρα αλλάξει με τα χρόνια η μοτο έχει γίνει αποδεκτή και σε άλλα κοινονικά στρώματα κυρίως λόγω της HONDA.

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    Αυτό έχει σίγουρα αλλάξει με τα χρόνια η μοτο έχει γίνει αποδεκτή και σε άλλα κοινονικά στρώματα κυρίως λόγω της HONDA.
    Σαφέστατα! Η χόνδα διέδωσε ευρέως την μοτοσυκλέτα στον κλήρο!

Πάντως έχεις δίκιο, η κοινωνική κατανομή των ατυχημάτων πιθανότατα δεν έχει καμία σχέση με σήμερα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    4,8,11, ειναι αυτα που πρεπει να εχουμε διαρκως στο πισω μερος του κεφαλιου μας.

Οσο για το πως ηταν ο μοτοσυκλετισμος στην Αμερικη την δεκαετια του 70....
    Μαλλον λιγο πιο οργανωμενη κατασταση απο τον μοτοσυκλετισμο στην Ελλαδα την τρεχουσα δεκαετια
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
    4,8,11, ειναι αυτα που πρεπει να εχουμε διαρκως στο πισω μερος του κεφαλιου μας.

Οσο για το πως ηταν ο μοτοσυκλετισμος στην Αμερικη την δεκαετια του 70....
    Μαλλον λιγο πιο οργανωμενη κατασταση απο τον μοτοσυκλετισμο στην Ελλαδα την τρεχουσα δεκαετια
    Επίσης και τα 24, 25, 26, 45, 49, και 51 έχουν χρήσιμα διδάγματα για τον μοτοσικλετιστή.

Όσο για την σχετική οργάνωση την Ελλάδα... άστα. Φαντάζεται κανείς στις μέρες μας μια αντίστοιχη μελέτη στον τόπο μας... ούτε ως ανέκδοτο! Άντε να αυξήσουμε κανένα πρόστιμο, και πολύ είναι.

Καλα το 4 με το 26 θα μπορουσες να πεις οτι ειναι παρεμφερη, αλλα ας μην το ξεχεσουμε το θρεντ.
    -..Not Yet!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Νομίζω οτι στην Ελλάδα τα πράγματα έχουν βελτιωθεί απίστευτα σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες.
    Πρώτα απο όλα επειδή η μοτο έγινε μέσο με τεράστια διάδοση (εκεί νομίζω οτι είμαστε πολύ μπροστά απο την Ευρώπη, αν οχι σαν απόλυτα νούμερα κάτοικους/μοτο αλλά σαν χρόνος χρήσης σίγουρα, γιατί τελικά πόσες έχουμε δεν μετράει τόσο αλλά πόσο τις κυκλοφοράμε μετράει).
    Και δεύτερον επειδή οι οδηγοί έχουν επίγνωση πλέον οτι κυκλοφορούν και μοτο στο δρόμο.
    Και επειδή είτε σας αρέσει είτε όχι, έχει φύγει απο το δρόμο η γενιά που έμαθε να οδηγάει στα 40 της και πλέον τα παιδειά μαθαίνουν να οδηγάνε απο μικρή ηλικία.

Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    Νομίζω οτι στην Ελλάδα τα πράγματα έχουν βελτιωθεί απίστευτα σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες.
    Πρώτα απο όλα επειδή η μοτο έγινε μέσο με τεράστια διάδοση (εκεί νομίζω οτι είμαστε πολύ μπροστά απο την Ευρώπη, αν οχι σαν απόλυτα νούμερα κάτοικους/μοτο αλλά σαν χρόνος χρήσης σίγουρα, γιατί τελικά πόσες έχουμε δεν μετράει τόσο αλλά πόσο τις κυκλοφοράμε μετράει).
    Και δεύτερον επειδή οι οδηγοί έχουν επίγνωση πλέον οτι κυκλοφορούν και μοτο στο δρόμο.
    Και επειδή είτε σας αρέσει είτε όχι, έχει φύγει απο το δρόμο η γενιά που έμαθε να οδηγάει στα 40 της και πλέον τα παιδειά μαθαίνουν να οδηγάνε απο μικρή ηλικία.
    Μακαρι να ειναι ετσι....
    Γιατι εγω σημερα στην εθνικη ειδα ολες και ολες 10 μηχανες και οι 4 δεν φορουσαν ουτε καν μπουφαν.
    -..Not Yet!

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 07/12/2015, 15:16
  2. Προέλευση του... fuck!
    από KAS77 στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 23/10/2008, 16:46
  3. Δημοσιογραφοι του κωλου!!!