Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 25 από 25

Θέμα: Ρύθμιση ύψους σε after market shock

Solomostrongos Το avatar του/της byron

Re: Kalhmera

Αρχικά δημιουργήθηκε από ZX-9R
    Καλημερα,

Τι εννοεις διαδρομη σε εκταση ? Ντεν σε επιασα...
    O stefanos προφανώς εννοεί ότι θα αποκτήσει το αμορτισσέρ (σχεδόν) μηδενικό στατικό sag, και η ανάρτηση κατά την έκταση της θα «τραβάει» όλη τη μοτοσυκλετα.

@ sniper βιάζεσαι να την πεις. Ο τρόπος που το διατύπωσε ο stefanos μπορεί να παρερμηνευτεί εύκολα.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper

Re: Re: Kalhmera

Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
    O stefanos προφανώς εννοεί ότι θα αποκτήσει το αμορτισσέρ (σχεδόν) μηδενικό στατικό sag, και η ανάρτηση κατά την έκταση της θα «τραβάει» όλη τη μοτοσυκλετα.

@ sniper βιάζεσαι να την πεις. Ο τρόπος που το διατύπωσε ο stefanos μπορεί να παρερμηνευτεί εύκολα.

Να διαβάζεις ολόκληρο το ποστ μου.... Είπα ότι μπορώ να κάνω και λάθος (χωρίς καμμία ειρωνία - ε ΡΠΜ - μην σου βγει το όνομα δλδ)
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Παλαιό μέλος

εεεεεεε?

Οκ, ενδιαφερον συμπερασμα... Εγω θα 'λεγα οτι ξερω.. Αλλα μπορει να κανω και λαθος......

Αυτο που δεν καταλαβα ειναι τι εννοει ο φιλος με 'διαδρομη σε εκταση' εννοει ξερω 'γω οτι η αναρτηση δεν θα εχει διαδρομη οταν 'τεντωνεται' ? η κατι αλλο ? Δεν καταλαβα τι εννοει με την λεξη που χρησιμοποιησε οχι την εννοια (στην οποια δεν εφτασα ποτε )...........

Εν παση περιπτωση... πχ εχουμε ενα τζιεσεξαρ 1000... το μηχανακι απο το βαρος του βυθιζεται περιπου μισο ποντο (λεμε τωρα), ανεβαινουμε πανω και παει αλλους 5 ποντους κατω (τυχαια νουμερα, ο φιλος που το καβαλαει ειναι ευσωμος) και ετσι ο αναβατης οδηγικα δεν γουσταρει, με το να σηκωσεις απο προφορτιση 2χιλ ειναι σχεδον 1 ποντος στην ουρα, καταλαβαινουμε τωρα οτι εντος καποιων λογικων οριων μπορεις να παιξεις με προφορτιση ? Το παραπανω παραδειγμα μπορει να παει στα σπρινγκ ρειτ μετα κτλ κτλ, για να μην στειλω την κουβεντα μακρυα καπου στις πιστες και στους αγωνες κτλ μιλαω για εναν απλο χρηστη που θελει να σηκωσει λιγο την ουρα του...

Υ.Γ. δεν πειραζει, δεν προσβληθηκα... Απλα εισαι λιγο πιο αποτομος απο οσο θελει.......

Πουλαω μπροστινο φουλ (τιμονοπλακες (ανω/κατω) καλαμια κλιπον κτλ) απο gsxr1000k6 με ελαχιστα χλμ (συμπεριλαμβανομενου μαυρου φτερου) καθως και τρομπα ακτινικη απο το ιδιο μηχανακι, κοιταξτε στις αγγελιες για παραπανω και στειλτε μου πμ αν θελετε πληροφοριες

Παλαιό μέλος

ποτε προλαβατε !?!?!?

Καλα ποτε τα γραψατε ολα αυτα....

Δεν με πειραζει αυτο που ειπες, αλλωστε δεν με ξερεις... Το μοναδικο που παρερμηνευεται (οχι απο 'μενα) ειναι οτι το ειπες αποτομα

Χαβ Φαν

Πουλαω μπροστινο φουλ (τιμονοπλακες (ανω/κατω) καλαμια κλιπον κτλ) απο gsxr1000k6 με ελαχιστα χλμ (συμπεριλαμβανομενου μαυρου φτερου) καθως και τρομπα ακτινικη απο το ιδιο μηχανακι, κοιταξτε στις αγγελιες για παραπανω και στειλτε μου πμ αν θελετε πληροφοριες

Re: εεεεεεε?

Οκ, ενδιαφερον συμπερασμα... Εγω θα 'λεγα οτι ξερω.. Αλλα μπορει να κανω και λαθος......

Αυτο που δεν καταλαβα ειναι τι εννοει ο φιλος με 'διαδρομη σε εκταση' εννοει ξερω 'γω οτι η αναρτηση δεν θα εχει διαδρομη οταν 'τεντωνεται' ? η κατι αλλο ? Δεν καταλαβα τι εννοει με την λεξη που χρησιμοποιησε οχι την εννοια (στην οποια δεν εφτασα ποτε )...........

Εν παση περιπτωση... πχ εχουμε ενα τζιεσεξαρ 1000... το μηχανακι απο το βαρος του βυθιζεται περιπου μισο ποντο (λεμε τωρα), ανεβαινουμε πανω και παει αλλους 5 ποντους κατω (τυχαια νουμερα, ο φιλος που το καβαλαει ειναι ευσωμος) και ετσι ο αναβατης οδηγικα δεν γουσταρει, με το να σηκωσεις απο προφορτιση 2χιλ ειναι σχεδον 1 ποντος στην ουρα, καταλαβαινουμε τωρα οτι εντος καποιων λογικων οριων μπορεις να παιξεις με προφορτιση ? Το παραπανω παραδειγμα μπορει να παει στα σπρινγκ ρειτ μετα κτλ κτλ, για να μην στειλω την κουβεντα μακρυα καπου στις πιστες και στους αγωνες κτλ μιλαω για εναν απλο χρηστη που θελει να σηκωσει λιγο την ουρα του...

Υ.Γ. δεν πειραζει, δεν προσβληθηκα... Απλα εισαι λιγο πιο αποτομος απο οσο θελει.......

Ορίστε ρε χαμένε byr0n, ο άνθρωπος κατάλαβε (αν και κάτοχος Καβα )

Στο παράδειγμά σου τώρα.... Το μηχανάκι απο μονο του βυθίζεται μισό πόντο; Ας πούμε όμως ότι είναι τυχαίο το νουμεράκι.

Αν ο φίλος καταφέρνει και κατεβάζει το μηχανάκι 5 πόντους μόνο με το βάρος του, τότε:

1. Η Αναρτηση είναι σώβρακο, οπότε με μια ΠΟΛΥ καλυτερη θα κατεβαίνει λιγότερο.
    2. Δεν κάνει να οδηγεί τέτοια μηχανάκια (και καταλαβαίνεις γιατί)

Αν κάτσει 5 πόντους, και του σκληρύνεις την προφόρτιση, θα ανέβει λιγο βέβαια, αλλά σκέψου πως θα δουλέψει (αν δουλέψει) η ανάρτηση.

Solomostrongos Το avatar του/της byron

Re: Re: Re: Kalhmera

Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Να διαβάζεις ολόκληρο το ποστ μου.... Είπα ότι μπορώ να κάνω και λάθος (χωρίς καμμία ειρωνία - ε ΡΠΜ - μην σου βγει το όνομα δλδ)
    Διαβάζω πολύ προσεκτικά όλα τα ποστ, και όχι μόνο τα δικά σου και τα συμπεράσματα τα βγάζω μόνος μου για τον καθένα από μας. Μου είναι αδιάφορο τι γνώμη έχουν κάποιοι συμφορουμίτες για σένα.

Σχολίασα μια αρνητική απάντηση σου, που στο τελος έβαζες ένα if. Η απάντηση του stefanou ήταν σωστή αλλά αφορά κύρίως τα χωμάτινα και είναι άμεσα κατονοητή στους βρωμιάρηδες.
    Στα ss είναι σχεδόν κανόνας πλέον οι ρυθμίσεις να δημιουργουν σχεδόν μηδενικό στατικό sag και καμμιά «ενδοτικότητα» (ΤΜ dirtybird) κατά την έκταση.

Φιλιά στη μούρη.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παλαιό μέλος

σουσ σουστ σουστααα

Καλημερα,

Η αναρτηση στα σπορ συνηθως εχει το σαγκ που ειπα... Αντε να φτασει 1εκ, αντε να ειναι και 0 (αλλα οχι να το πιεζει προς τα πανω, και αυτο γινεται αλλα δεν ειναι και το καλυτερο....)

Αν ο φανταστικος φιλος με το φανταστικο τζιεσεξαρ εχει 5 εκατοστα βυθισμα με το βαρος του ενω παραλληλα το ρειτ του ελατηριου που φοραει δουλευει στις στροφες για αυτον (κυριως στις εξοδους θα πινει αν πινει, αναλογως στυλ) τοτε θα το κρατησει και απλα θα βαλει πριλοαντ 2 στροφουλες και ειναι μια χαρα, η αναρτηση δουλευει βασει του rate του ελατηριου, το οποιο κατα κανονα ειναι σταθερο πλεον, οποτε δεν την ενδιαφερει ποσο preload εχει, ουτε και τι free sag εχει την ωρα που δουλευει.......

Παλαιό μέλος
    Το γνωστο disclaimer ισχυει και σε αυτα που ειπα παραπανω......

Αν θελει καποιος να βοηθησει την κουβεντα ας το κανει, η συζητηση ειναι καλο πραμα, κατι θα παρουμε ολοι απο αυτην.....................................

P.S. Στα χωματερα δεν εχω ιδεα τι παιζει........ Μην παρεξηγηθω, γιατι ειδα οτι καπου αναφερθηκαν τετοια μηχανακια, οποτε δεν ξερω αν εχουν ιδιαιτερη βαση για αυτους αυτα που λεω.... Εκει κανουν και κωλοτουμπες και χοροπηδανε κτλ κτλ κτλ....

....

P.S. Στα χωματερα δεν εχω ιδεα τι παιζει........ Μην παρεξηγηθω, γιατι ειδα οτι καπου αναφερθηκαν τετοια μηχανακια, οποτε δεν ξερω αν εχουν ιδιαιτερη βαση για αυτους αυτα που λεω.... Εκει κανουν και κωλοτουμπες και χοροπηδανε κτλ κτλ κτλ....
    :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Σόρρυ, δεν άντεξα....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Εγώ πάντως κατάλαβα οτι εφόσον θέλουμε ρύθμιση ύψους προκύπτει πρόβλημα στο ύψος.
    Αν έχουμε μια ανάρτηση που δουλεύει για την πάρτη μας με ένα sag δεν το χαλάμε για να πάρουμε ύψος γιατί τότε απλά δεν θα δουλεύει καλά η ανάρτηση.
    Επιπλέον αν μεταβάλουμε ύψος μεταβάλεται και η κατανομή βάρους άρα θέλουμε πάλι ρύθμιση προφόρτισης.
    Αυτό ισχύει και στα χωμάτινα και στα δρόμου.

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. after market σελες
    από hornet στο forum Honda VFR's
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 26/01/2014, 06:27
  2. SV650S after-market φλας Lightworks/Lockhart-Phillips
    από Gaijin στο forum Suzuki V2's
    Απαντήσεις: 41
    Τελευταίο μήνυμα: 27/12/2006, 17:57
  3. Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 03/06/2005, 13:07