Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 35

Θέμα: Αποκλειστικό μέσο....μηχανή;

Εκνευριστικο μελος Το avatar του/της Band(age)it
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Noam_21
    κυρίως τι δεν μπορείς με μια μηχανή.

Δεν μπορεις να μεταφερεις μια οθονη tft 19 ιντσων στη συσκευασια της εαν εισαι μονος σου - χωρις μπαγκαζιερα - ιμαντες - χταποδι - η εστω 2 μετρα σπαγγο...εξακριβωμενο προσφατο προβλημα μου :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    οποτε θυμησου..αν παρεις μηχανη παρε εστω λιγο σπαγγο :smilea:
    - Omnia mea mecum porto -

Παλαιό μέλος
    Όντως! Πάντως έχω αρχίσει να ψάχνω το ίντερνετ για σάκους κλπ.....Για να δούμε!
    Γι' αυτό δε λύθηκε ακόμη! Γιατί όλοι οι καλοί διαπραγματευτές έχουν μοτοσυκλέτες.

Νέο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
    Θέλεις δηλαδή να σε ενθαρρύνουμε προς το να πάρεις μοτοσυκλέτα, ώστε να εκλείψουν οι όποιοι ενδοιασμοί σου ή να σου βρούμε δικαιολογίες για να πεις στους ανθρώπους του περιβάλλοντός σου, που αντιδρούν στην ήδη ειλημμένη απόφασή σου;

Το παλεύω Band(age)it.. Θα δείξει..
    Απλώς να λύσω απορίες! Κυρίως για πρακτικές λύσεις από όσους ήδη οδηγούν αλλά και τα έξοδα πάνω-κάτω συμβίωσης με την μηχανή. Το θέμα είναι ότι με την μηχανή πρέπει να ψαχτείς λίγο πιο πέρα από τα κυβικά και τις τελικές....Τώρα που το ψάχνω νιώθω λίγο...αναλφάβητος.
    Los Cules

Παλαιό μέλος
    Απλώς να λύσω απορίες! Κυρίως για πρακτικές λύσεις από όσους ήδη οδηγούν αλλά και τα έξοδα πάνω-κάτω συμβίωσης με την μηχανή. Το θέμα είναι ότι με την μηχανή πρέπει να ψαχτείς λίγο πιο πέρα από τα κυβικά και τις τελικές....Τώρα που το ψάχνω νιώθω λίγο...αναλφάβητος.
    Για πλάκα σου τα είπα αυτά.. Sorry
    Προσωπικά έχω αυτοκίνητο, μοτοσυκλέτα και παπάκι. Το αυτοκίνητο το χρησιμοποιώ πλέον μόνο εκτός πόλης, εκτός από περιπτώσεις που πρέπει να μεταφέρω κάτι ή κάποιον/ους που δε μπορώ να το/τα/τον/την/τους βάλω πάνω στο παπάκι. Είμαι εντελώς κατά του αυτοκινήτου μέσα στην πόλη! Με τη μοτοσυκλέτα είχα ένα τροχαίο και από τύχη (κάποιοι ίσως να σπέυσουν να πουν "ατυχία", αλλά μη δίνεις σημασία) είμαι ζωντανός και γι' αυτό την έβαλα στην άκρη (να κι άλλο πλεονέκτημα υπέρ του αυτοκινήτου. Θα την είχα γλυτώσει το πολύ με ένα αμορτισέρ). Όχι γιατί φοβάμαι, αλλά για ευνόητους λόγους. Με το παπάκι κυκλοφορώ βρέξει - χιονίσει. Πάρε ένα αδιάβροχο τζάκετ, ένα καλό κράνος κι αν θες να τη βγάζεις τελείως στεγνός και ένα παντελόνι και δε θα έχεις κανένα πρόβλημα με τις καιρικές συνθήκες. Αν υπάρχει ενδυματολογικός κώδικας στην εργασία σου, αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα, αλλά πίστεψέ με (φυσικά αυτό είναι υποκειμενική άποψη) αξίζει τον κόπο ακόμη και να μπεις στη διαδικασία να αλλάζεις ρούχα, παρά να γυρίζεις σαν τη μύγα 40 λεπτά, για να βρεις να παρκάρεις.

Νέο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
    Για πλάκα σου τα είπα αυτά.. Sorry
    Αν υπάρχει ενδυματολογικός κώδικας στην εργασία σου, αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα, αλλά πίστεψέ με (φυσικά αυτό είναι υποκειμενική άποψη) αξίζει τον κόπο ακόμη και να μπεις στη διαδικασία να αλλάζεις ρούχα, παρά να γυρίζεις σαν τη μύγα 40 λεπτά, για να βρεις να παρκάρεις.
    Νο problem! Δεν χρειάζομαι κοστούμι αλλά ένα στεγνό τζιν παντελόνι είναι απαραίτητο.Έαν βρω τρόπο να σιγουρέψω ότι θα μείνω στεγνός χωρίς να ντυθώ ρόμποκοπ για να πάω στη δουλειά θα έχω λύσει ένα βασικό πρόβλημα....
    Los Cules

δρόμο να 'χουμε... Το avatar του/της npat
    Moderator
    Νο problem! Δεν χρειάζομαι κοστούμι αλλά ένα στεγνό τζιν παντελόνι είναι απαραίτητο.Έαν βρω τρόπο να σιγουρέψω ότι θα μείνω στεγνός χωρίς να ντυθώ ρόμποκοπ για να πάω στη δουλειά θα έχω λύσει ένα βασικό πρόβλημα....
    Ένα σετ αδιάβροχα---είτε σε τσάντα πλάτης, είτε στην μπαγκαζιέρα, είτε δεμένα με δυχτάκι στην σχάρα / πίσω κάθισμα---και είσαι εντάξει.

Η μόνη μικρή μανούρα είναι το βάλε / βγάλε του αδιάβροχου παντελονιού, αλλά και αυτή δεν είναι πολύ μεγάλη. Από την μέση και πάνω μια κορντούρα μπορεί να σε προστατέψει μια χαρά στο ψιλόβροχο. Αν βρέχει περισσότερο βάζεις και το σακάκι του αδιαβροχου. Το σακάκι το βάζεις όχι για να μην βραχείς---η κορντούρα είναι αδιάβροχη---αλλά για να μην έχεις μετά μαζί σου ένα εξωτερικά βρεγμένο μπουφάν, που όσο να 'ναι κάνει κάποια ώρα να στεγνώσει. Το θέμα φτάνω στεγνός στη δουλειά λύνεται εύκολα, με ελάχιστες παραχωρήσεις από μέρος σου, μην το σκέφτεσαι. Στην αρχή μπορεί να σου φαίνεται λίγο περίεργο, αλλά μετά από λίγο θα σου γίνει δεύτερη φύση...

Νέο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
    Ένα σετ αδιάβροχα---είτε σε τσάντα πλάτης, είτε στην μπαγκαζιέρα, είτε δεμένα με δυχτάκι στην σχάρα / πίσω κάθισμα---και είσαι εντάξει.

Η μόνη μικρή μανούρα είναι το βάλε / βγάλε του αδιάβροχου παντελονιού, αλλά και αυτή δεν είναι πολύ μεγάλη. Από την μέση και πάνω μια κορντούρα μπορεί να σε προστατέψει μια χαρά στο ψιλόβροχο. Αν βρέχει περισσότερο βάζεις και το σακάκι του αδιαβροχου. Το σακάκι το βάζεις όχι για να μην βραχείς---η κορντούρα είναι αδιάβροχη---αλλά για να μην έχεις μετά μαζί σου ένα εξωτερικά βρεγμένο μπουφάν, που όσο να 'ναι κάνει κάποια ώρα να στεγνώσει. Το θέμα φτάνω στεγνός στη δουλειά λύνεται εύκολα, με ελάχιστες παραχωρήσεις από μέρος σου, μην το σκέφτεσαι. Στην αρχή μπορεί να σου φαίνεται λίγο περίεργο, αλλά μετά από λίγο θα σου γίνει δεύτερη φύση...
    Δηλαδή μπορώ να φοράω αδιάβροχο παντελόνι πάνω από άλλο;;; Πραγματικά μπορεί να φαίνεται χαζή ερώτηση αλλά τώρα την ψάχνω την ιστορία παίδες....
    Los Cules

Retired Rider Το avatar του/της 675

Re: Αποκλειστικό μέσο....μηχανή;

Χαιρετώ την παρέα σας. Ειμαι σχετικά νέος -επίσημα- οδηγός με δίπλωμα από το καλοκαίρι. Τώρα που σκέφτομαι σοβαρά ένα δικό μου μεταφορικό μέσο έχω το δίλλημα.... αυτοκίνητο ή μηχανή; Ό,τι αποφασίσω θα είναι πιθανότατα καινούργιο και το αποκελιστικό μου όχημα για 3-4 χρόνια. Για μηχανή σκέφτομαι κάτι σαν το FZ6 ή το Bandit.
    Η αλήθεια είναι ότι αισθάνομαι πιο άνετα στους 2 τροχούς και σίγουρα αυτό είναι που θέλω πιο πολύ....
    Το θέμα είναι κατά πόσο τα βγάζεις πέρα μόνο με μηχανή όταν πιάνουν τα κρύα και οι βροχές....Επίσης με προβληματίζει όλος αυτός ο extra εξοπλισμός...
    Επικαλούμαι την εμπειρία σας.....

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
    καλως ηρθες φιλε

ειμαι της αποψης πως ο καθενας μας χρειαζεται και απαραιτητα ενα αυτοκινητο ητε προτιμησει να εχει στην κατοχη και μια μηχανη ητε οχι,

σιγουρα επειδη τη γουσταρεις τη μηχανη λοιπον θα σου προτεινα να το κανεις το βημα και να ζησεις το "ονειρο" σου, ομως ειναι αδυνατο οποιαδηποτε μηχανη να καταφερει να καλυψει ολες σου τις αναγκες σε ολες τις συνθηκες ..
    π.χ. χιονιζει και ο δρομος ειναι επικυνδινα ολισθηρος ή βρεχει καταρακτωδως και εσυ επειγεσαι ή ακομη θες να πας ενα ταξιδι με φιλους και χρειαζεσαι χωρους για τη μεταφορα σας αλλα και για τις αποσκευες...

ολα αυτα ειναι καποιες καταστασεις στις οποιες οταν βρεθεις δεν θα σε καλυψει καμια μηχανη επαρκως!

οποτε το σιγουρο ειναι οτι οπωςδηποτε ενα κουτακι πρεπει να το εχεις
    οσο για τον εξοπλισμο που ανεφερες μπορω να σου πω μετα απο μετακινηση και στο κρυο και στη ζεστη, πως με τα καταλληλα: κρανος-μπουφαν-γαντια (οχι απαραιτητα μποτες - παντελονι)
    δεν θα εχεις κανενα απολυτως προβλημα στη μετακινηση σου τουλαχιστον σε ελεγχομενες συνθηκες τωρα αμα αρχισει να βρεχει αρκουδες δε ξερω τι να σε πω, απλα πρεπει να το εχεις και αυτο στο νου με ενα αδιαβροχο κατω απο τη σελα και το μυαλο σου σε ετοιμοτητα για οτιδηποτε αλλο...

σιγουρα ο εξοπλισμος απο μονος του δεν βοηθα 100% αλλα ειναι ενα κομματι που επιβαλλεται να αγορασεις ταυτοχρονα με τη μηχανη σου αλλα και να την συνοδευει σε καθε της βολτα

οτι κι αν κανεις τελικα καλα να εισαι και να περνας ομορφα και ασφαλη χιλιομετρα!

Retired Rider Το avatar του/της 675
    μπορεις να φορεσεις αδιαβροχες μποτες κυριλε μαυρες, αδιαβροχο παντελονακι κι οχι robocok style ... κι ενα αδιαβροχο που θα εχεις κατω απο τη σελα παντοτε ετσι κι αλλιως το οποιο θα το φορας πανω απο τη μπλουζα-σακακι και θα το αφηνεις στη μηχανη...

Να γράφει το κοντερ...... Το avatar του/της Maira
    Αυτό πού είναι σίγουρο είναι πως με μια μηχανή δεν μορόύν να μεταφερθούν πάνω από δύο άτομα! Είναι τό μόνο της μειονέκτημα για κάποιον που πραγματικά αγαπάει την μηχανή και την οδήγηση αυτής!!! όλα τα άλλα βολεύονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο!!!!

Καλώς ήρθες!!!

....Έχω επιλεκτική ακοή. Συγνώμη δεν επιλέχτηκες.......

ΚΑΙ ΤΩΡΑ????.... Το avatar του/της matmat
    Μιας και είσαι απο την αγαπημένη Πατρίδα
    Εχεται εκεί μια πολύ καλή Λέσχη πέρνα απο εκει μια βόλτα και θα σου λύσουν ολες τις απορίες

http://www.lemi.gr/

"Αν είναι να φύγω ας φύγω πρωί
    στη σωστή εποχή σε λάθος στροφή"

Θάνος Ανεστόπουλος / Διάφανα Κρίνα

http://smutradio.listen2myradio.com/

Καλώς ήρθες κι από μένα

Μια γνώμη: Αν θες τη μηχανή για αποκλειστικό μέσο θα είναι καλύτερα να κοιτάξεις μοντέλα onoff λογικής που φορτώνονται πιο εύκολα (μπαγκαζιερα κλπ) και είναι και πιο βολικά για κίνηση στην πόλη

Μπαγκαζιερα σε bandit πχ δεν ειναι κι ότι καλύτερο. Και θα τη χρειάζεσαι να έχεις μέσα τα αδιάβροχα, το λαπτοπ κλπ

Χαιρετισμούς στην (εξ' ημισείας) πατρίδα

(ξέρω καλά αυτά που λές για παρκινγκ, κίνηση και βροχές )
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    γνώμη: Αν θες τη μηχανή για αποκλειστικό μέσο θα είναι καλύτερα να κοιτάξεις μοντέλα onoff λογικής που φορτώνονται πιο εύκολα (μπαγκαζιερα κλπ) και είναι και πιο βολικά για κίνηση στην πόλη
    +1

άσε που εκει πάνω θα κανεις κατι ταξιδιωτικα στα βουνά γεματα τρέλα!

και 'Ορθια χιλιόμετρα!

Νέο μέλος
    To λέω...ψήνομαι! Αυτά τα μεγάλα onoff τύπου V-Strom, Varadero βολεύονται μέσα στην πόλη;
    Los Cules

πιο πολύ θα βολευτείς (και σαν πρώτη σου μηχανή) με 600άρι ον-οφφ παρά με 1000αρι. Βλ. transalp, kle, versys (αν και σχεδον street και οχι ον-οφφ ), αυτά οσον αφορά 2κύλιδνρα, ενώ σε μονοκύλινδρο κοιτάς XT, Pegaso, ΒΜW 650 gs

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. τι μηχανη να αγωρασω???
    από nightboy στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 27/11/2003, 22:53
  2. Κόντρα αμάξι-μηχανή
    από jp929rr στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 19/11/2003, 08:20
  3. Γυναικα Και ΜηΧανη
    από motopower στο forum Off topic