Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 28 από 28

Θέμα: ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ ΜΕ....ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!

Παλαιό μέλος
    Συγνώμη για το χαζό της ερώτησης

Όταν σε ένα 2 κύλινδρο φέρνουμε το βολάν στα σημάδια για ρύθμιση βαλβίδων, από ότι θυμάμαι ,συνήθως ο εκκεντροφόρος στον ένα κύλινδρο βρίσκεται στην σωστή θέση ενώ ο άλλος κύλινδρος βρίσκεται στο παλλατζο και πρέπει να ξαναγυρίσουμε το βολάν για να τον ρυθμίσουμε.

Δεν πιστεύω να έγινε ρύθμιση και στους 2 ταυτόχρονα λέω τώρα για καλού κακού

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από toulis
    Όταν σε ένα 2 κύλινδρο φέρνουμε το βολάν στα σημάδια για ρύθμιση βαλβίδων, από ότι θυμάμαι ,συνήθως ο εκκεντροφόρος στον ένα κύλινδρο βρίσκεται στην σωστή θέση ενώ ο άλλος κύλινδρος βρίσκεται στο παλλατζο και πρέπει να ξαναγυρίσουμε το βολάν για να τον ρυθμίσουμε.
    Ανάλογα με την σειρά της ανάφλεξης ....

(υπάρχουν 2κύλινδρα που "σκάζουν" μαζί ή με διαφορά 72-75, 90 ή και 180 μοιρών ...)
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από palios_er500
    Ειναι απραραιτητο οταν ρυθμιζω βαλβιδες σε αυτον (τον πολυ γνωστο) κινητηρα οι λωβοι του εκκεντροφορου να κοιταζουν κατακορυφα προς τα επανω ή γραφουν λαθος οι ανθρωποι της HANES στο manual....
    Ευχαριστω

Στον κύλινδρο που ρυθμίζεις οι λοβοί πρέπει να κοιταν πρός τα πάνω.

Αλλά μέχρι να το βρώ με πρόλαβε ο παπούς.

Παλαιό μέλος
    Oχι μονο σε προλαβε ειπε κ πριν 2-3 μερες οτι δεν ειναι απαραιτητο να κοιτουν προς τα πανω...Ας κοιτουν οπου θελουν αρκει να μην ακουμπανε το κοκκορακι κλπ...
    Από την στιγμή που τα έκκεντρα ΔΕΝ βρίσκονται σε επαφή με τα στελέχη των βαλβίδων

Καλο θα ειναι βεβαια να μην ειναι πχ σε οριζοντια θεση...Για μενα ας κοιτουν προς τα επανω εστω και λοξα...

Ένα γενικό και γρήγορο How To...

Καταρχήν το διάκενο των βαλβίδων μπορεί να ρυθμιστεί είτε με ζεστό είτε με κρύο κινητήρα ανάλογα τον κατασκευαστή (στο manual που έχεις λογικά θα το αναφέρει).Η ρύθμιση του διάκενου γίνεται με περιστροφή του ρυθμιστικού κοχλία και σύσφιξη του ασφαλιστικού περικοχλίου (το γνωστό και ως κόντρα παξιμάδι),στη θέση που το φίλερ με το κατάλληλο πάχος (πάλι από το manual θα το βρεις) αντιστοιχεί ακριβώς ανάμεσα στο διάκενο του ζυγώθρου και του στελέχους της βαλβίδας.Πρόσεξε τώρα,για να γίνει σωστά η παραπάνω διαδικασία θα πρέπει η βαλβίδα να είναι κλειστή,δηλαδή ο κύλινδρος θα πρέπει να είναι στην φάση της συμπίεσης.Αφού μιλάμε προφανώς για εκκεντροφόρο επί κεφαλής, η ρύθμιση του διάκενου γίνεται με την τοποθέτηση κάτω από το ωστήριο ενός δίσκου με το κατάλληλο πάχος (καπελότο δηλαδή) ώστε η απόσταση ανάμεσα στο έκκεντρο και στον δίσκο να είναι η σωστή δηλαδή να περνάει το φίλερ με το σωστό πάχος που ορίζει ο κατασκευαστής.Το γεγονός ότι η βαλβίδα πρέπει να είναι κλειστή για να γίνει η ρύθμιση σημαίνει ότι ο προσανατολισμός του εκκεντροφόρου πρέπει να είναι τέτοιος ώστε απέναντι από τον δίσκο να βρίσκεται το κυκλικό και όχι αιχμηρό τμήμα του εκκέντρου.Ελπίζω να βοήθησα
    Fortis Fortuna Adiuvat

Breeze για καθηγητης στο πολυτεχνειο καλος εισαι (edited: .....................)
    Δεν ξερω τι μου γραφεις για καπελοτα αλλα αυτος ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΦΟΡΕΜΕΝΟΣ κινητηρας ρυθμιζεται χωρις να ασχοληθεις με καπελοτα...
    Δεν χρειάζεται εκνευρισμός ...!!!
    ΣΤΕΦΑΝΕ ευχαριστω για την βοηθεια..
    OLD MAN καταλαβα οτι οι βαλβιδες πρεπει να ειναι ελευθερες ,ήθελα ομως διευκρινηση για τους λοβους
    FORUM......αυτος ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΦΟΡΕΜΕΝΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ( GPZ ,ER ,KLE) που ουσιαστικα ειναι ο μισος του GPZ 1000 RX (το θυμαστε??) φυσικα θελει ρυθμιση για καθε κυλινδρο ξεχωριστα (στον πρωτο χρησιμοποιω τι σημαδι Τ και στο δευτερο το σημαδι C στο βολαν)
    Eρωτηση....
    Αν ειχα το GPZ 1000RX πως θα ρυθμιζα?
    ΥΓ Το σαββατοκυριακο θα ξαναπροσπαθησω να τις ρυθμισω παλι..(αλλοι θα γαμ..νε και αλλοι θα γαμιου..αι)

Breeze για καθηγητης στο πολυτεχνειο καλος εισαι (edited: .....................)
    Φταίω εγώ που κάθισα και ξόδεψα 10 λεπτά από τον χρόνο μου.Δεν χρειάζεται να είσαι καθηγητής πολυτεχνείου για να καταλάβεις αυτά που γράφω,δεν θα τα λέμε όλα μπακαλίστικα και στην μαστορικήν,είναι μερικά πράγματα που είναι απλά ελληνικά.Αν δεν ξέρεις ελληνικά πάω πάσο.
    edited: .....................

Μπορούσες όλα αυτά να τα αποφύγεις με ένα:"Ευχαριστώ για τον κόπο σου φίλε"
    edited: Σωστό, αλλά το γ@μησες με τον τρόπο σου !!!
    Fortis Fortuna Adiuvat

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos

OLD MAN καταλαβα οτι οι βαλβιδες πρεπει να ειναι ελευθερες ,ήθελα ομως διευκρινηση για τους λοβους
    FORUM......αυτος ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΦΟΡΕΜΕΝΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ( GPZ ,ER ,KLE) που ουσιαστικα ειναι ο μισος του GPZ 1000 RX (το θυμαστε??) φυσικα θελει ρυθμιση για καθε κυλινδρο ξεχωριστα (στον πρωτο χρησιμοποιω τι σημαδι Τ και στο δευτερο το σημαδι C στο βολαν)
    Eρωτηση....
    ΥΓ Το σαββατοκυριακο θα ξαναπροσπαθησω να τις ρυθμισω παλι..(αλλοι θα γαμ..νε και αλλοι θα γαμιου..αι)

Δεν χρειαζόταν διευκρίνηση για τους λοβούς.Ο κανόνας είναι αυτός που σου είπε ο Old.
    Αν είσαι λάθος δηλαδή στο C του βολάν αλλά μια στροφή λάθος στην φάση της εξαγωγής, είναι ανοιχτή η βαλβίδα οπότε δεν κουνιέται.
    Αυτό είναι το μόνο κριτήριο που μπορεί να έχεις ας πούμε σε ένα παπί η στο xr που δεν βλέπεις τον εκκεντροφόρο όταν ρυθμίζεις.

Παλαιό μέλος

Mε τον ιδιο τροπο:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    Εγω για να μην ανοιγω πολλα καπακια οταν ρυθμιζω το zxr γυρναω τον στροφαλο με την μιζα και μετραω καθε κυλινδρο ξεχωριστα. Ετσι ουτε τα πλαϊνα φερινγκ δεν βγαζω

breeze ευχαριστω για το χρονο σου (αν και φανταζομαι οτι αυτο το κανεις και για εσενα)
    αλλα σου απαντησα χιουμοριστικα και δεν σε εβρισα...
    δεν καταλαβαινω γιατι εγινε edited
    μπορει να εκνευριζομαι ευκολα αλλα και εσυ εισαι πολυ ευθικτος
    κοιταξε το....

breeze ευχαριστω για το χρονο σου (αν και φανταζομαι οτι αυτο το κανεις και για εσενα)
    αλλα σου απαντησα χιουμοριστικα και δεν σε εβρισα...
    δεν καταλαβαινω γιατι εγινε edited
    μπορει να εκνευριζομαι ευκολα αλλα και εσυ εισαι πολυ ευθικτος
    κοιταξε το....

Όχι φίλε μου δεν είμαι καθόλου εύθικτος,αν παρατηρήσεις από το 2002 που είμαι μέλος ποτέ δεν έχω μαλώσει με κανέναν και αυτό είναι λόγω του χαμηλών τόνων χαρακτήρα μου και της υπομονής που έχω (που μερικές φορές φτάνει στα όρια του σταρχιδισμού :rotflmao: ).Απλά εμένα με πείραξε αυτό που είπες για τις ντομάτες γιατί εγώ προσπάθησα να βοηθήσω και εσύ με αποπήρες.Έχεις δίκιο το κάνω και για τον εαυτό μου αλλά το ερέθισμα το πήρα από σένα που χρειάστηκες μία βοήθεια,αλλιώς δεν θα καθόμουν να γράψω για ρύθμιση βαλβίδων.Ίσως να απάντησες χιουμοριστικά όπως λες απλά συνήθως όταν γράφουμε κάτι χιουμοριστικά βάζουμε καμμία φατσούλα γιατί αλλιώς γίνονται παρεξηγήσεις.Τέλος καλό όλα καλά,ελπίζω να ξεμπερδέψεις σύντομα με το πρόβλημά σου με τις βαλβίδες γιατί αν δεν το προσέξεις τώρα που είναι νωρίς μπορεί να αντιμετωπίσεις σοβαρό πρόβλημα αργότερα
    Fortis Fortuna Adiuvat

ευχαριστω πολυ Βreeze
    και παλι sorry

ευχαριστω πολυ Βreeze
    και παλι sorry

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Kαλησπερα!!!!Νέο μέλος με πρόβλημα!!!!!
    από nikos0104 στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 36
    Τελευταίο μήνυμα: 15/03/2013, 21:32
  2. Νεο Μελοσ
    από mixail11 στο forum Honda Africa
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 13/06/2005, 17:47
  3. Νέο Ζ ... εχω πρόβλημα σασμάν?
    από vakou στο forum Kawasaki Z series
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 07/06/2005, 15:30
  4. Kαλημερα Απο Νεο Μελοσ