[mode on]
παλι αλλαξες γνωμη το next moto σου ρε????
[/mode off]
![]()
[mode on]
παλι αλλαξες γνωμη το next moto σου ρε????
[/mode off]
![]()
Dorsoduro 750 & Norton 16H
Μike...
Επειδή ήμουν έτοιμος να σου απαντήσω 'δυστυχώς πρέπει να δεχτείς την θέση' προσπάθησα να σκεφτώ κάτι άλλο.
Έχε υπόψιν ότι σχεδόν σε όλες τις πόλεις εκτός Αθήνας, υπάρχει θέμα όσον αφορά την μηχανογραφική υποστήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Προσωπικά πιστεύω ότι θα μπορούσες να κάνεις μια προσπάθεια να στήσεις κάτι δικό σου, είναι μεγάλη αγορά η Κρήτη.
Εν ολίγοις....προσπάθησε να έχεις νοοτροπία politically correct (αλλά και υπεύθυνου) υπαλλήλου (στελέχους......@αλάκα) αλλά για την δικιά σου δουλειά. (προς θεού... οχι άλλος πληροφορικάριος Einstein..... just RTFM & apply)
Φαντάζομαι πως καταλαβαίνεις ότι αυτά δεν στα γράφω για ψυχολογική υποστήριξη.....αλλά μέσα από την καθημερινότητα μου![]()
![]()
You BETA believe...
Το να κάνω κάτι δικό μου το σκέφτομαι αρκετά. Βέβαια κάθε μέρα ξεφυτρώνουν 5 νέες τέτοιες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που στοχεύουν στο outsourcing (παροχή λύσεων πληροφορικής) και πλέον είναι κορεσμένο θα έλεγα. & ξέρεις πως είναι σε μια μικρή πόλη, όλα πάνε μιλητά. Δηλαδή 5 δουλεύουν (που έχουν τα κονε) & 20 κάθονται. Συν το γεγονός ότι πιστεύω, καλό θα είναι να κάνω κάτι με άλλον ένα, όχι μόνος δηλαδή. Δε ξέρω γιατί έχω αυτή την άποψη, απλά πιστεύω είναι πιο εύκολο.Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
Μike...
Φαντάζομαι πως καταλαβαίνεις ότι αυτά δεν στα γράφω για ψυχολογική υποστήριξη.....αλλά μέσα από την καθημερινότητα μου![]()
![]()
![]()
είδες που δεν είναι όλα απλά τελικά...
μια συμβουλή μόνο έχω, αν τελικά ανηφορίσεις, βρες σπίτι δίπλα στη δουλειά (εκτός αν είναι σε καμιά περίεργη περιοχή) - δεν παλεύεται πλέον η μετακίνηση![]()
to paidi exei kanei tosa xronia spoudes kai den mporei na vrei mia douleia.
kai kala kanei kai psaxnei kati sto antikeimeno tou.kai oso mporeis afto na kaneis.
giati spoudazes diladi?
ipomoni, pantos antitheta me kapoio paidi pou eipe min to poliskefteis, ego tha sou lega na to skefteis kala..
afou thes na meineis kriti kala tha kaneis, alla apo ti alli tha sou lega na tin dokimaseis tin athina afou den exeis meinei pote monima, pas ekei douleveis, kai an den antexeis sikonese kai fevgeis.
stin xeiroteri tha xeis 1-2 xronia proipiresia..
-It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses.
- Hit it.
-------------------------------------------------------------------------------
όλα αυτά, είναι απλά μέρος του πανυγηριού που λέγεται ζωή..
------------------------------------------------------------------------------
νέα προσθήκη
Definition of a bad boy
Κατσε Κρητη.
θα το μετανιωσεις 1000 φορες αν ερθεις στον βοθρο.
Να εχεις στο μυαλο σου οτι ενα πολυ μεγαλο ποσοστο ανθρωπων που σπουδασαν κατι συγκεκριμενο, τελικα ασχολουνται με κατι εντελως διαφορετικο.
Μην αφηνεις ευκαιριες να πανε χαμενες, βουρ στον πατσα σε οποιαδηποτε δουλεια και σε οποιοδηποτε χωρο.
Συμφωνω με τον Vaggelis64 ...να τις χεσω τις καρριερες, μπροστα στην ποιοτητα (και τελικα μακροπροθεσμα και στην ποσοστητα) της ζωης δεν βαζω τιποτα!
πανω απ ολα μην αγχωνεσαιgo with the flow, μην κολυμπας συνεχεια κοντρα στο ρευμα και να δεις που θα σου κατσει κατι καλο
υ.γ. εναλλακτικα ανταλασσουμε σπιτια και δουλειες αν θελεις![]()
mikeg
τσακίσου κι έλα εδώ λέμεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε![]()
![]()
![]()
![]()
θα πηγαίνουμε στον "Κατσούρμπο" για γαμοπιλαφο :wacko:![]()
![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Γειά σου συνάδελφε!! Και εγώ στα ίδια ακριβώς θα είμαι σε 1 χρόνο που θα τελειώσω το μεταπτυχιακό, με την διαφορά ότι δεν με ενδιαφέρει καθόλου να γυρίσω στον τόπο μου πρίν τα 30+.
Για τον πιο πάνω λόγο εγώ φίλε θα σου έλεγα να σκεφτείς και άλλες πόλης της Ελλάδας. Δοκίμασε και Πάτρα (απ`οτι βλέπω δεν έχει και πάρα πολλές ευκαιρίες σε πληροφορική αλλά κάτι μπορεί να βρείς) και Θεσαλλονίκη!
Αν δεν βρείς κάτι εγώ θα σου προτείνω και εξωτερικό!Μάλλον θα το απορρίψεις με την μία αφού προτιμάς Κρήτη, αλλά στο δικό μου μυαλό, η προοπτική του να δουλέψω Αθήνα είναι (σχεδόν) ίδια με την προοπτική για Λονδίνο ή Ολλανδία! Το λέω αυτό επειδή πλέον είναι αρκετά εύκολο να βρείς μια καλή δουλειά στο εξωτερικό...δεν είμαι καριεράκιας ούτε κυνηγώ το χρήμα όπως και εσύ απ`οτι βλέπω, οπότε το εξωτερικό το προτείνω όχι για να γίνεις πλούσιος δουλεύοντας 12 ώρες, αλλά για μια καλύτερη ποιότητα ζωής από την Αθήνα. Φυσικά βοηθά αν έχεις φίλους που σπουδάζουν/δουλεύουν εξωτερικό!
Τώρα στο δίλημα μεταξύ Κρήτης-Αθήνας αποκλειστικά ψηφίζω Αθήνα μόνο και μόνο επειδή πιστεύω ότι μετά από τόσα χρόνια σπουδές τουλάχιστον δοκίμασε πρώτα να δουλέψεις στον τομέα σου! Εξάλου σκέψου ότι τπτ δεν είναι μη αναστρέψιμο! Μπορείς να πάς και να γυρίσεις με μια εμπειρία παραπάνω και όλα καλά!
(έτσι μεταξύ μας αν σε ενδιαφέρει πραγματικά η σπουδή σου σκέψου και το διδακτορικό. Ελλάδα- Κρήτη ή και σε μια άλλη χώρα, να σε πληρώνουν και να δουλεύεις ερευνητικά σε κάτι που σε ενδιαφέρει! Έχω φίλους που το κάνουν αυτό Αγγλία και Ολλανδία και με ψήνουν οι άτιμοι...)
![]()
Chris
Μιχάλη, την είχαμε κάνει στο πολύ σύντομο απο κοντά τη κουβέντα το καλοκαίρι... Δες και την δική μου οπτική στο θέμα μιας και είμαστε απο τον ίδιο τόπο και τα έχω σκεφτεί ακριβώς όπως εσυ. Καλές οι γενικότητες (επαρχία vs αθήνα) αλλά όσα γράψω είναι εχοντας κατα νου συγκεκριμένα το Ηράκλειο vs Αθηνα...Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
........Φίλοι μου σας ακούω ....
Πολλοι παραπονιούνται για την πρωτεύουσα, για τα χάλια της, για την ποιότητα ζωης κλπ κλπ...
Ζω εδω απο το 2001... μέχρι τώρα δεν έχω αισθανθεί ούτε μια φορα άσχημα για την επιλογή μου, δεν με έχει χαλάσει ουτε μια φορα ουτε το κυκλοφοριακό, ούτε οι "αποστάσεις", ούτε τα όσα κλισέ ακούγονται ή ξέρουμε...
Θεωρώ οτι είναι θέμα χαρακτήρα, στάσης ζωής. Το συνδέω άρρηκτα με τη μοτοσυκλέτα, ναι, έτσι απλα...
Καβαλάω μηχανή γιατι - μεταξύ άλλων - σκέφτομαι διαφορετικά απο τον υπόλοιπο κόσμο, και αυτό με βοηθά να βλέπω τα καλά, ενώ τα άσχημα τα ξεπερνάω εύκολα... Έχουμε το μέσο να ξεφεύγουμε πολύ πιο άνετα απο αυτά που δυσκολεύουν τη μάζα...
Καβαλάς τη μηχανή σου και είσαι σε 20 λεπτά στη δουλειά σου... πέρνεις μετρό αν βολεύει... Στο Ηράκλειο πόση ώρα θες να πας απο πχ πόρο σε 62 μαρτύρων μέσω κέντρου?? ε?? απελπισία, το λιγότερο...
και ας μου πούν μετά οτι ειναι καλύτερα απο τη μεγαλούπολη... @ρχίδια... Ένα μόνο παράδειγμα είναι αυτό, και αν είχα χρόνο θα έγραφα για πολλά περισσότερα...
Στο θέμα της δουλειάς αυτό καθεαυτό, δλδ στο "καριέρα-χρήμα-συνθηκες εργασιακού χώρου", θεωρώ οτι δυσκολίες υπάρχουν και εδω και στο νησί. Στο ηράκλειο, ισως λόγο μικρότερου κύκλου, τα πράγματα να είναι - κάποιες φορές - λίγο πιο φιλικά. Κάποιες φορές όμως. Όι περισσότεροι φίλοι στο Ηράκλειο ή στα Χανιά, περνάν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους βρίζοντας και ψάχνοντας να φύγουν, να βρουν κάτι άλλο... Για ποιες συνθήκες λοιπόν μιλάμε??
Και είναι και άλλα πολλά... Όπως πχ αυτό που έχει αναφερθεί σε κάποιο άλλο θρεντ, το θέμα της νοοτροπίας, της ψευτο-μαγκιάς και άλλων σχετικών στο Ηράκλειο, το θυμάσαι νομίζω, έχεις ποστάρει και εκεί..
Προσωπικά, περνάω πολύ καλύτερα εδώ που είμαι...και για την ώρα δεν το μετανιώνω... Μελλοντικά, όταν στο παιχνίδι μπουν και άλλες παράμετροι (πχ οικογένεια, παιδιά), τότε το ξαναβλέπω...
2012: 150 ημέρες στη νότια Αμερική
2010: Βόρειο Ακρωτήρι, 2009: Πυρηναία, Χώρα Βάσκων, Άλπεις, 2008: Άλπεις
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
Μike...
Προσωπικά πιστεύω ότι θα μπορούσες να κάνεις μια προσπάθεια να στήσεις κάτι δικό σου, είναι μεγάλη αγορά η Κρήτη.
Αρχικά δημιουργήθηκε από mikeg
καλό θα είναι να κάνω κάτι με άλλον ένα
Αυτό ήθελα να πω με άλλα λόγια![]()
Αν είστε δύο είναι λίιιγο καλύτερα γιατί ο αρχικός κύκλος γνωριμιών μεγαλώνει
αφενός, και αφετέρου γίνετε πιο ωραία παρουσίαση από δύο άτομα (και δε φαίνεται "one man show" που τρομάζει πολλούς)
Η αρχή είναι πίπ@. Αλλά αν μη τι άλλο αξίζει αυτή η προσπάθεια πολύ περισσότερο...![]()
Η αγορά θα σε εμπιστευτεί αν είσαι ειλικρινής και θα σε αγκαλιάσει, γιατί να ξέρεις πως οι
"περισσότεροι" του συναφιού μας είναι ψιλοχοντρολαμόγια (έχουν δει τα μάτια μου...)
και εμφανίζονται με "κουστουμιές" και ποιός είμαι ο π@@στης![]()
Όταν θα σκάσεις εσύ με το συνεργάτη σου "με τζινάκι και καρό πουκάμισο" και μιλησετε
(τονίζω ξανά) με ειλικρίνια (και όχι με ατάκες από τα βιβλία "πως θα γίνετε επιτυχημένος μανατζερ/πωλητής κτλ) θα τους κερδίσετε (όπως καταλαβαίνεις ο επαγγελματισμός, προγραμματισμός, σωστή και αξιόπιστη δουλειά εξυπακούωνται...)
Δοκίμασέ το στην Κρήτη και δώστου λίγο χρόνο (αυτό σημαίνει κανά χρόνο τουλάχιστο, ε!).
Αν τελικά δεν πετύχει δοκίμασέ το και αλλού, Πάτρα...Θεσσαλονίκη...Αθήνα...
Ναι, υπάρχουν πολλές εταιρίες αλλά λίγες αξίζουν και οι δουλείες είναι πολλές, έχει ακόμα![]()
Εξάντλησέ το πρωτού Χαρίσεις τη μισή ζωή σου σε κάποιον άλλο....
![]()
Ξέρω από βέσπα!
Στηρίζω με τα 1000 την ιδιωτική πρωτοβουλία (έλα ρε! και δεν το είχαμε καταλάβει)
όχι μόνο για τους σπουδαγμένους αλλά για όλους!
Το τεράστιο πλεονέκτημα στην παροχή υπηρεσιών είναι η σχεδόν μηδενική ανάγκη κεφαλαίου!!!
(μιλάμε πάντα για ατομικές ενάρξεις, ε! για οποιαδήποτε εταιρία, ακόμα και ΟΕ θα το σκεφτείς όταν και αν ο τζίρος φτάσει ψηλά...)
Ξέρω από βέσπα!
Να πω και εγώ την κουβέντα μου;
ΜΗΝ ΕΡΘΕΙΣ ΑΘΗΝΑ! ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ!
Τα 700-900€ θα δοθούν πολύ εύκολα απο όποια εταιρία ΙΤ ή άλλη εδώ. Με τον κρυφό όρο όμως πως το 8ωρο θα είναι 12ωρο, οι ευθύνες θα μεγαλώνουν ανά εξάμηνο και ο μισθός θα μένει ίδιος.
Σύντομα θα δείς οτι το κόστος ζωής θα ξεπεράσει τις ικανότητες που σου δίνει ο μισθός σου, πόσο μάλλον όταν θα αλλάξει το επίπεδο ζωή σου σταδιακά. Επιπλέον απο ενα σημείο και μετά ο ανταγωνισμός είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ , μιας και όσο ανεβαίνεις την κλίμακα γνώσεων και θέσεων στον τομέα, τα ανοίγματά είναι λιγότερα ναι μεν και οι υποψήφιοι ακόμα πιο λίγοι, ΑΛΛΑ....
Οι ικανότητες σου πρέπει να εξελίσσονται συνεχώς για να έχεις και καλό μισθό και καλό ωράριο (να προλαβαίνεις χωρίς να πιέζεσαι).
Προσωπικά απο system & networks admin , πέρασα απο Sys Engineer, σε Sr. Sys Engineer, απο εκεί υπεύθυνος σε ΙΤ τμήμα και σήμερα σαν Security Consultant και μελλοντικά Auditor σε Physical digital protection level , καταγράφω έτη εμπειρία απο το 1993 σαν πρώτη εργασία.
Πίστεψε με όταν σου λέω οτι έχω δεί μηχανικούς όπως είπαν τα παιδιά να μην ξέρουν γιατί είναι στον ΙΤ τομέα και να παραμένουν εκεί με χίλια δύο προβλήματα και χαμηλούς μισθούς ακόμα και σήμερα , ενώ σχεδόν ξεκινήσαμε μαζί.
Το "παραμύθι" πως οι υπολογιστές έχουν "λεφτά" , είναι μεγάλο και πιασάρικο για όσους το ακούνε , ειδικά όταν ψάχνουν για πρώτη δουλειά.
Η συμβουλή μου είναι , πως αν θες να μπείς στην κιμμαδομηχανή , τότε οπλίσου με θάρρος και με απόφαση πως τουλάχιστον για τα πρώτα 5-6 χρόνια στον χώρο, και θα σε εκμεταλλεύονται και θα έχεις λίγο προσωπικό χρόνο, μιας και μόνο τα μαθήματα της σχολής δεν λένε μια. Θα χρειαστείς ώρες να ενημερωνέσαι συνέχεια και να προχωράς.
Αν τώρα ψάχνεις απλά για ενα μηνιάτικο και να μπορείς να επιζείς, τότε μείνε εκεί που είσαι και κάνε κάτι δικό σου , που και αυτό θα σου δώσει και θα έχεις και πιο ήσυχο κεφάλι.
Γενικά προς όλους... ο χώρος του ΙΤ, έχει στενέψει και έχει απαιτήσεις πλέον... σκεφτείτε καλά πριν τον διαλέξετε και εκτιμήστε καλά τις δυνάμεις σας , πριν συνεχίσετε.
Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
Οταν εφτασα σε αυτη την αποφαση εβλεπα οτι ηταν "μονοδρομος" η Αθηνα (ουτε καν Θεσ/νικη)
Εστελνα cvια ερχοντουσαν απαντησεις και ειμουν ετοιμος να κατεβω.
Τελικα για τους ΑήΒ λογους δεν μου δινουν τη δουλεια στην Αθηνα, διοτι ειμαι απο μακρια και ισως καποια στιγμη να θελω να φυγω και μου προτεινουν αν θελω να παω Αλεξ/πολη (πραγμα που εκανα)
10 μηνες μετα και εχοντας γνωρισει το ατομο που πηρε τη δουλεια στην Αθηνα (Αθηναιος τη πηρε)
ΑΥΤΟΣ δουλευει απο 10-12 ωρες καθε μερα + οτι διανυει καθε μερα 40+40 χλμ + διοδια αττικης οδου και περνει Χ+ 50 ευρα (εξοδα μετακινησης ΜΗ ΧΕΣΩ)
ΕΓΩ δουλευω 8ωρο και περνω Χ ευρα, και κανω 1600μετρα απο τη δουλεια μου.
ΙΔΙΑ εταιρια ΙΔΙΑ θεση (θεωρητικα βεβαια αυτος ειναι ενα κλικ υψηλοτερα λόγω Αθηνας)(αλλα αυτα αν το βλεπεις καριεριστας)
Ξανασκεψου το
Κανε και μια βολτα στους υπολοιπους νομους κοντα στο σπιτι σου.
OVER
![]()
![]()
Aμε,χαμος στις δουλειες γινεται εδω!Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
....ίσως της Πάτρας είναι 5 φορές πιο δύσκολο.![]()
Σαν Χημικος Μηχανικος κανω ομως καλα το delivery![]()
Sju sjösjuka sjömän sköttes av sjuttiosju sköna sjuksköterskor på det sjunkande skeppet Shanghai
pou xathikes aftos? vrike douleia?![]()
-It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses.
- Hit it.
-------------------------------------------------------------------------------
όλα αυτά, είναι απλά μέρος του πανυγηριού που λέγεται ζωή..
------------------------------------------------------------------------------
νέα προσθήκη
Definition of a bad boy