Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
[FONT=courier new]
Μην είσαι και τόσο σίγουρος Χρήστε....
Για την Αμερική που έλεγες πριν αστο καλύτερα. Εκεί δεν υπάρχει η έννοια του έθνους παρά μόνο του Κράτους και είναι και ένας από τους λόγους που συμπεριφέρονται στα υπόλοιπα κράτη-έθνη με τον γνωστό τρόπο.
................................
Σημείωση: Όταν κατέρρευσε το μέτωπο (1941) και παραδώθηκαν τα οχυρά του Ρούπελ, οι Γερμανοί άφησαν τους Ελληνες Στρατιώτες να φύγουν με τον οπλισμό και την ΣΗΜΑΙΑ τους.
[/FONT]
Για την Αμερικη ηταν μια αναφορα ...
Το ιδιο ακριβως συμβαινει και στην Γερμανια και στην Αυστραλια και πουδηποτε υπαρχουν Ελληνες.
Αν και θεωρω τον εαυτο μου αρκετα "προοδευτικο", οφειλω να ομολογησω οτι εχω ακομα μεσα μου "απομειναρια" του κακως εννοουμενου "πατριωτισμου".
Η λογικη μου ομως με σπρωχνει σε αλλα μονοπατια ...
Θα συμφωνησω, αν και δεν μπορω απο την φυση μου να ειμαι τοσο "δεικτικος", με τον Αφρο πιο πανω για την αναγκη να κατανοησουμε οτι πρωτα απ' ολα ειμαστε πολιτες αυτου του πλανητη.
Εμεις λοιπον, πηγαινοντας στα περατα του κοσμου, θεωρουμε αυτονοητο δικαιωμα μας να χτισουμε μια εκκλησια, να φτιαξουμε ενα Ελληνικο σχολειο, ακομα και να παρελασουμε την 25η Μαρτιου ...
Για σκεψου αυτο να γινοταν εδω ...
Ειτε απο Αλβανους, ειτε απο Πακιστανους, ειτε ειτε ...
Οι "Ελληνες" που παρελαυνουν στην Ν.Υορκη π.χ. την 25η Μαρτιου, εχουν ορκιστει πιστη στο Αμερικανικο Συνταγμα και Σημαια. Εχουν υπηρετησει στις Αμερικανικες Ενοπλες Δυναμεις. Καποιοι εχουν πολεμησει στους κατα κανονα ΑΔΙΚΟΥΣ πολεμους της Αμερικης. Και τελικα ειναι πιο Αμερικανοι απο τους Αμερικανους. Το ιδιο συμβαινει και με τους "Γερμανο-Ελληνες" και με τους "Αυστραλο-Ελληνες" και με ολους τους αλλους.
Γι' αυτα που λεω μεχρι στιγμης εχω παρα πολλα προσωπικα (συγγενικα ή φιλικα) παραδειγματα.
Ας γινουμε λοιπον αντι για "Ελληνο-Ελληνες", "Γη-Ελληνες"!
Μιας και το συμπαν ΔΕΝ περιστρεφεται γυρω απο την Ελλαδα.
Να τιμουμε και να σεβομαστε την ιστορια μας και την σημαια μας, αλλα να εχουμε και ανοιχτα τα ματια μας ωστε να βλεπουμε ΟΛΑ οσα συμβαινουν γυρω μας, και οχι επιλεκτικα ...
Οσο για τον πολεμο ...
Σ' αυτην την χειριστη εκφραση της ανθρωπινης υποστασης ...
Εκει συμβαινουν πραγματα περα απο καθε φαντασια, απο κτηνωδιες μεχρι ηρωισμους.
Ισως κι εγω σε ενα πολεμο να ειμουνα πολυ χειροτερος απ' οτι εχω φανταστει στους χειροτερους μου εφιαλτες ...![]()