Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 18 από 18

Θέμα: ΑΣΤΕΙΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ!!! ΛΑΘΟΣ ΧΡΩΜΑ ΕΒΑΨΕ Ο ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΣ ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ!!!!

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
    Εγώ γιατί ξέρω ότι το παραπάνω είναι ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ και άρα "θεσμοθετημένο" ???

Με λίγα λόγια υπάρχει απόφαση δικαστηρίου που δέχεται ότι όταν επισκευάζεις ένα παλιό όχημα με καινούργια ανταλλακτικά τότε αυτόματα αυτό αποκτά υπεραξία και ως εκ τούτου η ασφάλεια δικαιολογείται να αφαιρέσει ένα ποσοστό από την αξία των ανταλλακτικών ανάλογα την παλαιότητα του οχήματος....φυσικά αυτό δεν ισχύει για οχήματα έως 2ετίας ή στην περίπτωση μεταχειρισμένων ανταλλακτικών...
    τουλάχιστον αυτό γνωρίζω ότι ισχύει...ένας νομικός μπορεί να μας διαφωτίσει καλύτερα επί του θέματος...
    Υποθετικός διάλογος μεταξύ πελάτη και ασφαλιστή:

-Πόσο στοιχίζει το καινούργιο μου συμβόλαιο;
    -Χ ? :o
    -Χ ? ε; Θα σου πληρώσω Χ ? - την παλαιότητα του οχήματος!

Να δίνουμε τα μηχανάκια στις ασφαλιστικές και να μας επιστρέφουν επισκευασμένα εάν δεν πρόκειται να μας πιστέψουν ότι ξοδέψαμε το Χ ποσό.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Αρχικά δημιουργήθηκε από apav

Να δίνουμε τα μηχανάκια στις ασφαλιστικές και να μας επιστρέφουν επισκευασμένα εάν δεν πρόκειται να μας πιστέψουν ότι ξοδέψαμε το Χ ποσό.
    Μην το πολυλές γιατί σύντομα μπορεί θα το δείς να γίνεται...
    Υπάρχουν κινήσεις της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών για την δημιουργία ιδιόκτητης αλυσίδας συνεργείων τα οποία θα αναλαμβάνουν την επισκευή οχημάτων των παθόντων και φυσικά θα συνάψουν συμφωνίες με τις αντιπροσωπείες για ειδικές εκπτώσεις στα ανταλλακτικά...
    Ελπίζουν με αυτόν τον τρόπο από την μία να μειώσουν το κόστος εργατικών που χρεώνουν τα συνεργεία και το κόστος των ανταλλακτικών, και από την άλλη να μειώσουν τις απάτες που συμβαίνουν με "μαιμού" αντικαταστάσεις εξαρτημάτων και ψευδών δηλώσεων...
    Το αν θα καταφέρουν να το στήσουν δεν ξέρω γιατί δεν είναι απλό και εύκολο εγχείρημα, η προσπάθεια όμως γίνεται...

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm
    Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
    Εγώ γιατί ξέρω ότι το παραπάνω είναι ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ και άρα "θεσμοθετημένο" ???

Με λίγα λόγια υπάρχει απόφαση δικαστηρίου που δέχεται ότι όταν επισκευάζεις ένα παλιό όχημα με καινούργια ανταλλακτικά τότε αυτόματα αυτό αποκτά υπεραξία και ως εκ τούτου η ασφάλεια δικαιολογείται να αφαιρέσει ένα ποσοστό από την αξία των ανταλλακτικών ανάλογα την παλαιότητα του οχήματος....φυσικά αυτό δεν ισχύει για οχήματα έως 2ετίας ή στην περίπτωση μεταχειρισμένων ανταλλακτικών...
    τουλάχιστον αυτό γνωρίζω ότι ισχύει...ένας νομικός μπορεί να μας διαφωτίσει καλύτερα επί του θέματος...
    Γιατί απλά δεν ξέρεις τί σημαίνει δεδικασμένο.

Δεδικασμένο υπάρχει μόνο για του διαδίκους μίας συγκεκριμένης απόφασης. Δηλαδή για τη συγκεκριμένη περίπτωση που λες. Η απόφαση αυτή δεν δημιουργεί κανένα απολύτως "θεσμοθετημένο".

Θεωρητικά "αποκαθιστώ τη ζημιά" σημαίνει βάζω ανταλλακτικά ίσης αξίας και ίσης ποιότητας με αυτά που χάλασαν απο το ατύχημα. Με άλλα δηλαδή λόγια θα πρέπει κανείς να βρει μεταχειρισμένα της ίδιας όμως ποιότητας, ηλικίας και γενικά της ίδιας αξίας με αυτά που χάλασαν.
    Κάτι τέτοιο όμως είναι ανέφικτο, οπότε επιλέγουμε τη λύση των καινούργιων. Και επειδή δεν φταίμε εμείς για το γεγονός αυτό, πληρώνει η ασφαλιστική...

Το σημαντικότερο όμως είναι το εξής:
    οι ασφαλιστικές τα θέλουν μονά - ζυγά δικά τους.

Γιατί, βασική συνέπεια ενός ατυχήματος είναι η γνωστή ως "μείωση της εμπορική αξίας του οχήματος" η μείωση της μεταπωλητικής αξίας του οχήματος, για την οποία φυσικά δεν λένε τίποτα.

Γιατί εγώ προσωπικά δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να μου "έκοβε" 5% από τα ανταλλακτικά και να μου έδινε 20% επιπλέον εξαιτίας της μείωσης της εμπορικής αξίας του οχήματος. Δεν το κάνει όμως, γιατί έτσι χάνει...

Οι ασφαλιστικές ξέρουν πολύ καλά ότι αν πάνε δικαστικά είναι (συνολικά) χαμένες, ό,τι και να κόψουν ο ενάγων θα πάρει περισσότερα από όσα του έδιναν.

Αλλά είπαμε: παίζουν το παιχνίδι τους και όπου πιάσει ...

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 12/11/2007, 12:43
  2. Απιστευτο κι ομως αληθινο......
    από BMW1150 στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 17/05/2006, 00:45
  3. Απίστευτο κι όμως αληθινό
    από bonepeeler στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 03/05/2006, 01:00