Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 30

Θέμα: Help σβήνει...

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από SF
    Και οτα λεει ο μαεθρατ να διαβασετε, εννοεί το http://www.moto.gr/forums/showthread...threadid=35666

(με σημαδιακό thread number ε!!!!)
    Φίλε SF καλά από την μάνα του το cb δεν έχει φίλτρο βενζίνης εκτός από μια "σήτα" μέσα στο ντεπόζιτο νομίζω στο ρακόρ, εσύ που βάζεις φίλτρο και αν κατάλαβα καλά και δύο ή τέλος πάντων που βάζεις φίλτρο. Θα ήθελα να βάλω και εγώ και πόσο περισσότερο αν αποδειχτεί ότι αυτό που έπαθα ήταν από κακής ποιότητας βενζίνη. Σίγουρα είναι μια καλή ιδέα αλλά που μπορώ να βάλω, στο σωληνάκι της βενζίνης ένα και ένα στης ρεζέρβας.? Εσύ που έχεις βάλει.?
    Χαιρετώ.
    Panatha

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Αυτή τη σίτα την καθάρισες?

Χιλιομετροφάγος Το avatar του/της SF
    Αρχικά δημιουργήθηκε από paris13
    Φίλε SF καλά από την μάνα του το cb δεν έχει φίλτρο βενζίνης εκτός από μια "σήτα" μέσα στο ντεπόζιτο νομίζω στο ρακόρ, εσύ που βάζεις φίλτρο και αν κατάλαβα καλά και δύο ή τέλος πάντων που βάζεις φίλτρο. Θα ήθελα να βάλω και εγώ και πόσο περισσότερο αν αποδειχτεί ότι αυτό που έπαθα ήταν από κακής ποιότητας βενζίνη. Σίγουρα είναι μια καλή ιδέα αλλά που μπορώ να βάλω, στο σωληνάκι της βενζίνης ένα και ένα στης ρεζέρβας.? Εσύ που έχεις βάλει.?
    Χαιρετώ.
    Ναι όντως είχα πάντα και φίλτρο βενζίνης.
    Το συνεργείο που πάω είναι το www.motogeorgousis.gr

---
    Προσέχουμε για να τρέχουμε

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από SF
    Ναι όντως είχα πάντα και φίλτρο βενζίνης.
    Το συνεργείο που πάω είναι το www.motogeorgousis.gr

stefanos όχι την σήτα δεν την καθάρισα ακόμα, είναι μπελάς αφού πρέπει να βγει το ρακόρ και δεν είναι ότι ποιο απλό, αλλά δεν μου είπες σε ποιο σημείο βάζεις το φίλτρο..? στον σωλήνα από το ρακόρ που πάει στα καρπς..?
    Αυτό που σίγουρα πρέπει να κάνω είναι να δω σε τη κατάσταση είναι η μεμβράνη του ρακόρ και εκεί να γίνει ένα καθάρισμα, αλλά από μέσα στην σήτα λίγο δύσκολο. Ελπίζω πρόσφατα που έβαψα το ντεπόζιτο να μπήκε στον κόπο ο μάστορας να το ψιλοκαθάρισε σε αυτό το σημείο αν και δεν νομίζω.

Υ.Γ Ακόμα με την νέα βενζίνη και δεν έχει παρουσιάσει το σύμπτωμα που έσβηνε... Αν δεν ξανασβήσει γιατί όπου να ναι θα ξαναβάλω βενζίνη, ποτέ δεν θα καταλάβω τη συνέβη αφού από βρώμικη βενζίνη δεν δικαιολογούνται αυτά τα σβησίματα αλλά πάλι γιατί όχι. Όμως πολύ περίεργο θα έλεγα, θα έπρεπε να μου κάνει άλλα όπως κλοτσήματα στην κίνηση, να έπαιρνε και κολλητά να έσβηνε και άλλα τέτοια κουφά, αλλά ο τρόπος που έσβηνε άλλα μου έδειχναν. Τέλος πάντων αφού πλέον δεν το κάνει... αλλά άντε να πας ταξίδι και κάποια στιγμή θα πρέπει να βάλεις βενζίνη... γ@μ@τ@ δηλαδή, κορόνα γράμματα...!!

Υ.Γ αν θες πες μου που έβαζες / βάζεις το φίλτρο βενζίνης και τη τύπος είναι.? Αυτά τα κοινά τα διάφανα από κάποιου είδους πλαστικό.? ή κάτι άλλο.?
    Panatha

Παλαιό μέλος
    Και κάτι ακόμα. Πήρα φίλτρο βενζίνης και λίγο σωλήνα βενζίνης για να συνδέσω το φίλτρο από το ρακόρ και να συνεχίσει στο δικό του σωληνάκι αλλά δεν βλέπω χώρο που να μπορεί να γίνει η εφαρμογή εκτός αν παραστριμώξω το φίλτρο πάνω από την κεφαλή του μοτέρ και κάτω από το ρακόρ. Δεν είναι όμως ότι καλύτερο με το στρίμωγμα που θα πέσει, μην είναι και επικίνδυνο? Αλήθεια εσύ SF που βάζεις το φίλτρο ή ποια είναι η πλέον κατάλληλη θέση αφού για να το έχεις κάνει θα έχεις ήδη ψαχτεί. Περιμένω μια απάντηση αν δεν είναι κόπος. Εκ των προτέρων ευχαριστώ.
    Panatha

Χιλιομετροφάγος Το avatar του/της SF
    Τι εννοείς θέση; Δε εχει και πολλά μερη να χωρέσει... εκει ακριβώς πάνω από την κεφαλή, όπως περνά το σωληνάκι για να πάει από τον διακόπτη της βενζίνης προς τα ενδότερα.
    ---
    Προσέχουμε για να τρέχουμε

έχω πανομοιότυπο πρόβλημα με το ΣΦ μου

με έξτρα φίλτρο που βάλαμε για να λύσουμε το πρόβλημα, μόνο που τώρα το πρόβλημα είναι πολύ πιο ενοχλητικό

πριν απλώς έπεφτε η ισχύς, τώρα σβήνει κιόλας, και άλλες φορές ξαναπαίρνει αμέσως, άλλες μετά από 30+ λεπτά

άλλες φορές σβήνει σε υψηλές ταχύτητες, άλλες σε 30χ/ω

άλλες με σχεδόν άδειο τεπόζιτο, άλλες με γεμάτο

ο μάστορας (όχι αυτός που έβαλε το φίλτρο) πιστεύει πως ΔΕΝ είναι το φίλτρο που φταίει

τα καρμπυρατέρ μου λεει πως δεν θέλουν λύσιμο γιατί η εικόνα των μπουζί λέει πως η καύση είναι σωστή άρα δεν υπάρχει λόγος

ταλαιπωρούμαι εδώ και 2 μήνες

θα ενημερώσω όταν βρεθεί άκρη

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Το επιπλέον φίλτρο είναι εντελώς φυσικό να αποτελέσει ένα επιπλέον εμπόδιο στην ροή του καυσίμου.
    Ο σωστότερος τρόπος είναι αυτός πού είπε ο pissa πρώτα πρέπει να είστε σίγουροι τι προκαλεί το πρόβλημα, γι αυτό ενα κατσαβιδάκι μαζί και ένα μπουζί όταν μείνετε στο δρόμο δοκιμάζεται.

Παλαιό μέλος
    Στο δικό μου το πρόβλημα δεν ξανα εμφανίστηκε πράγμα που σημαίνει ότι ήταν από βρώμικη βενζίνη αν και έχω κάποιες επιφυλάξεις γιατί άλλα θα πρέπει να ήταν τα συμπτώματα όπως λέω και παραπάνω, ίδωμεν στο μέλλον, προς το παρών δεν μπορώ να κάνω κάτι αφού δουλεύει μια χαρά. Τώρα όσο για το έξτρα φίλτρο βενζίνης νομίζω ότι θα πρέπει να είναι και κατάλληλο για το 400 γιατί ένα μικρό για παπί σίγουρα δεν θα κάνει στο SF. Σήμερα εγώ πήρα ένα αλλά αρκετά μεγάλο για όπως "ρούφηξα" κατάλαβα ότι ήταν αρκετά ελεύθερο στην ροή του. Τώρα μπορεί να λέω και παπαριές αλλά είναι μια λογική άποψη γιατί όλα τα φίλτρα δεν κάνουν για όλες τις μηχανές νομίζω. Άλλες απαιτήσεις για παπί ας πούμε και άλλες για ένα 750cc. Επειδή είναι λίγο μεγάλο σαν όγκος γι' αυτό προβληματίζομαι για τον χώρο κάτω από το ντεπόζιτο. Σίγουρα μπαίνει μετά το ρακόρ αλλά για το μέγεθός του θα στριμωχτεί πολύ και μιας και είναι από πλαστικό (κοκάλινο) κάτι τέτοιο μήπως λιώσει και έχω άλλα. Τέλος πάντων θα ενημερώσω όταν το βάλω για το αποτέλεσμα.

Υ.Γ Εσύ φίλε gdevelek είσαι σίγουρος ότι κάνει το φίλτρο σου για την μηχανή σου.?
    Panatha

το φίλτρο είναι από CBR600 και ταιριάζει, συμφωνέι και ο δεύτερος μάστορας, και έχει μπεί σωστά, με κατάλληλα σωληνάκια που να μην τσακίζουν

αυτός που το τοποθέτησε το έχει ξαναβάλει και σε άλλα ΣΦ

και ο τωρινός μάστορας πιστεύει πως δεν φταίει το φίλτρο (αν και για μένα σκόπιμο είναι να το βγάλουμε έστω για δοκιμή)

είναι πολύ σπάσιμο η υπόθεση, είχαν περάσει 2 εβδομάδες χωρίς πρόβλημα και την παρασκευή το ξανάκανε, νόμιζα πως είχα ησυχάσει...

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
    έχω πανομοιότυπο πρόβλημα με το ΣΦ μου

με έξτρα φίλτρο που βάλαμε για να λύσουμε το πρόβλημα, μόνο που τώρα το πρόβλημα είναι πολύ πιο ενοχλητικό

πριν απλώς έπεφτε η ισχύς, τώρα σβήνει κιόλας, και άλλες φορές ξαναπαίρνει αμέσως, άλλες μετά από 30+ λεπτά

άλλες φορές σβήνει σε υψηλές ταχύτητες, άλλες σε 30χ/ω

άλλες με σχεδόν άδειο τεπόζιτο, άλλες με γεμάτο

ο μάστορας (όχι αυτός που έβαλε το φίλτρο) πιστεύει πως ΔΕΝ είναι το φίλτρο που φταίει

τα καρμπυρατέρ μου λεει πως δεν θέλουν λύσιμο γιατί η εικόνα των μπουζί λέει πως η καύση είναι σωστή άρα δεν υπάρχει λόγος

ταλαιπωρούμαι εδώ και 2 μήνες

θα ενημερώσω όταν βρεθεί άκρη
    Δύο μήνες ρε φίλε και δεν έχεις βρει την άκρη..? Εγώ θα είχα τρελαθεί, περισσότερο η ταλαιπωρία αλλά και για το γαμώτο. Κοίτα το ρακόρ γιατί δεν έχει άλλη εξήγηση αφού τόσο καιρό θα έχεις δει σχεδόν τα πάντα. Αν δεν έχεις κοιτάξει το ρακόρ αυτό μπορεί να σου την κάνει, η μεμβράνη του αλλά και μήπως θέλει κάποιο καθάρισμα, μέσα κρατά αρκετή βρώμα αν το ανοίξει ο μηχανικός σου θα δεις. Και δεν είναι κακό να το δει και κάποιος άλλος μηχανικός. Εδώ στο moto.gr πολλά παιδιά γράφουν για κάποιους καλούς μηχανικούς στα CB, κάτι δύσκολο γενικότερα που έχουμε όλοι σε ότι αφορά για καλούς μηχανικούς.!
    Panatha

Παλαιό μέλος
    Υ.Γ Φίλε gdevelek την ηλεκτρονική σου την έχεις τσεκάρει μήπως από εκεί γίνεται η ζημιά.? Αν όχι ένα καλό τιπ την ώρα που πηγαίνεις και σου το παρουσιάσει κλείσε και άνοιξε τον διακόπτη με τα κλειδιά και αν φτιάξει τότε θα ξέρεις ότι η ηλεκτρονική είναι η αιτία. Σου το απεύχομαι γιατί κοστίζει περισσότερα από 200 Ευρώ, εκτός αν βρεθεί μεταχειρισμένη κάτι που δεν είναι δύσκολο.
    Panatha

το ρακόρ και τη σίτα και την κάνουλα τα έλεγξε σχολαστικά ο μάστορας προ 2 εβδομάδων, έκανε και καθαρισμό της εξαέρωσης του τεπόζιτου, αλλά το ξανάβγαλε το πρόβλημα

επίσης έχει κάνει συγχρονισμό πεταλούδων και ρύθμιση μείγματος

ο μάστορας είναι συστημένος από 3-4 παιδιά ως πολυ καλός με τα σιμπί

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
    το ρακόρ και τη σίτα και την κάνουλα τα έλεγξε σχολαστικά ο μάστορας προ 2 εβδομάδων, έκανε και καθαρισμό της εξαέρωσης του τεπόζιτου, αλλά το ξανάβγαλε το πρόβλημα

επίσης έχει κάνει συγχρονισμό πεταλούδων και ρύθμιση μείγματος

ο μάστορας είναι συστημένος από 3-4 παιδιά ως πολυ καλός με τα σιμπί
    Τότε πραγματικά έχω μεγάλη περιέργεια να με ενημερώσεις όταν βρεις την άκρη γιατί είναι να τρελαίνεσαι με κάτι τέτοια. Όχι τίποτα άλλο αλλά στο δικό μου ναι μεν δεν ξαναπαρουσίασε το πρόβλημα αλλά δεν είμαι με τίποτα πεπεισμένος ότι ήταν από βρώμικη βενζίνη, γι' αυτό λέω συνεχώς ότι άλλα συμπτώματα θα έπρεπε να είχα αν ήταν από βρόμικη βενζίνη. Νομίζω ότι θα το ξαναπαρουσιάσει. Ίσως μετά το επόμενο ταξιδάκι ίσως βέβαια και ποτέ. Αλλά τέτοιες εμπειρίες είναι πάντα χρήσιμες να τις έχεις στα υπόψη.

Υ.Γ Α.! την ηλεκτρονική την έχεις ελέγξει.? Ποτέ δεν ξέρεις, άλλωστε αυτού του είδους τα συμπτώματα μου κάνουν με προβληματική ηλεκτρονική.
    Panatha

Παλαιό μέλος Το avatar του/της matsamitsou
    Ως πρώην κάτοχος ενός cbr600f είχα αντιμετωπίσει πρόβλημα (το ένα και μοναδικό) με τροφοδοσία. Σε άσχετες φάσεις το μηχανάκι στην αρχή μπέρδευε και μέσα στα επόμενα δευτερόλεπτα με είχε αφήσει. Στάση 2-3 λεπτά στην άκρη και πάλι όλα καλά.
    Το είχε δει ο μηχανικός μου και ο πρώτος ύποπτος ήταν η τρόμπα βενζίνης, μιας και μηχανικά ήξερε ότι είναι οκ. Μέτρησε την τρόμπα αλλά δεν φάνηκε να έχει πρόβλημα. Το πρόβλημα τελικά λύθηκε όταν ένα Αυγουστιάκο μεσημέρι θυμάμαι , μέσα στο λιοπύρι, γυρνώντας από τη δουλειά, άρχισε να στάζει βενζίνη μέσα στην Ηρακλείου. Τα είχε κλάσει η τρόμπα και το μόνο που μπορούσα να κάνω είναι να περιμένω την οδική.

Αυτά απλά τα αναφέρω σαν ενδεχόμενο για αυτό που σας παρουσιάζει ...

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. help me!!!!
    από kdxsakias στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 26/10/2004, 19:05
  2. Nea Montela Help Please
    από CyBeRseXX στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 08/12/2003, 10:36
  3. Pls Help 4 Enduro
    από CyBeRseXX στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks