Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 39

Θέμα: Φίλτρο λαδιού K&n στο Cb μου...

Παλαιό μέλος
    Λοιπόν λάδι έχω ξανα αλλάξει (το κάνω συχνά) και βάζω το ίδιο. Τώρα τα να και τα αν δεν ξέρω, εγώ ξέρω ότι άλλαξα φίλτρο λαδιού με ένα της K&N και η μηχανή μου δουλεύει καλύτερα. Κάποτε εδώ μέσα και κάποιος άλλος φίλος είχε κάνει το ίδιο και το ανάφερε και πήγαν να τον φάνε. Επιτέλους όποιος δεν το πιστεύει ας το αγνοήσει ή ας κάνει μια δοκιμή. Από την άλλη σε κουβέντα να βρισκόμαστε οκ δεν υπάρχει πρόβλημα, εν το μεταξύ η μηχανή μου με αυτό το φύλτρο μ@μ@ει, είτε είναι ιδέα μου είτε όχι, είτε το θέλουμε είτε όχι. :rotflmao:

Υ.Γ Η δοκιμή κοστίζει 6 Ευρώ που κάνει ένα άλλο συν 6 Ευρώ = 12 για το K&N. Άρα 6 Ευρώ η διαφορά δεν νομίζω ότι είναι πολλά. Μαζί με την επόμενη αλλαγή λαδιού. Όσο για το λάδι που χρησιμοποιώ σε αυτή την μηχανή από την αρχή που την απόκτησα και χρησιμοποιούσε και πριν από εμένα είναι τα Da Vinci powered by X-1R αν το ξέρει κανείς. Κάποια στιγμή παίχτηκα αν θα έβαζα τα Motul αλλά τελικά παρέμεινα στα Da Vinci 20W-50. Εντελώς διαφορετικά...
    Panatha

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Για να λέμε τα πράγματα όπως είναι, το να εχει λλάξει κάτι στο πως παίρνει μπρος το μηχανάκι σου το πρωι (με τσοκ, χωρίς τσοκ κλπ) είναι τελείως άσχετο με το φίλτρο λαδιού.

Αν εσύ θέλεις να πιστευεις οτι βελtιωθηκε η λειτουργια του κινητήρα σου με το ΚΝ φίλτρο λαδιού, μεγειά σου μα χαά σου.

Μην προσπαθείς να ψήσεις κι αλλους όμως και πληρώνουν λεφτά τζάμπα.

Επίσης επειδή είδα οτι ψάχνεσαι για λάστιχα, δες τι ζάντα φοράει το μηχανάκι σου (φάρδος σε ίντσες) και βάλε λάστιχο (διασταση) που να προτείνεται απο τον κατασκευαστή (των ελαστικων που θα αγοράσεις).
    Το οτι εσένα σου αρέσει στο μάτι το φαρδύ, δεν είναι κριτήριο.

sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Παλαιό μέλος

Ρε που μπλέξαμε πάλι

...!! "Φίλε" μου [sapila racing] πρώτα πρώτα έχω ξεκαθαρίσει ότι δεν προσπαθώ να ψήσω κανέναν. Εκτός αυτού τώρα, έχω παρατηρήσει με εσένα ότι γενικά περιμένεις πως να την πεις σε κάποιον και το κάνεις συχνά. Το έχω παρατηρήσει σε διάφορα θρεντ να το κάνεις με πολλούς. Ωστόσο εγώ είμαι ξεκάθαρος και το τονίζω ότι δεν θέλω να ψήσω κανέναν αλλά είπαμε... περιμένεις να την πεις στον άλλο με την πρώτη ευκαιρία. Άσε λοιπόν «φίλε» και αν δεν σου αρέσουν αυτά που γράφω αγνόησέ τα ... εκτός αν παίρνεις ικανοποίηση οπότε κανονικά εσύ το ... όπως και με τα λάστιχα στο συγκεκριμένο τοπικ δεν έχει θέση η απάντησή σου εκτός αν βέβαια διψάς να την πεις γιατί κάποιος που θα διαβάσει αυτό που λες και δεν θα έχει παρακολουθήσει όλη την κουβέντα και φυσικά θα συμφωνήσει ότι δεν είναι κριτήριο ο όγκος του ελαστικού αλλά είπαμε το θέμα σου είναι να την πεις, γι' αυτό σου λέω «φίλε» άσε μας με όσους γουστάρουν κουβεντούλα γιατί εσύ
    Panatha

Moderator

Re: Ρε που μπλέξαμε πάλι

Αρχικά δημιουργήθηκε από paris13
    ...!! "Φίλε" μου [sapila racing] πρώτα πρώτα έχω ξεκαθαρίσει ότι δεν προσπαθώ να ψήσω κανέναν. Εκτός αυτού τώρα, έχω παρατηρήσει με εσένα ότι γενικά περιμένεις πως να την πεις σε κάποιον και το κάνεις συχνά. Το έχω παρατηρήσει σε διάφορα θρεντ να το κάνεις με πολλούς. Ωστόσο εγώ είμαι ξεκάθαρος και το τονίζω ότι δεν θέλω να ψήσω κανέναν αλλά είπαμε... περιμένεις να την πεις στον άλλο με την πρώτη ευκαιρία. Άσε λοιπόν «φίλε» και αν δεν σου αρέσουν αυτά που γράφω αγνόησέ τα ... εκτός αν παίρνεις ικανοποίηση οπότε κανονικά εσύ το ... όπως και με τα λάστιχα στο συγκεκριμένο τοπικ δεν έχει θέση η απάντησή σου εκτός αν βέβαια διψάς να την πεις γιατί κάποιος που θα διαβάσει αυτό που λες και δεν θα έχει παρακολουθήσει όλη την κουβέντα και φυσικά θα συμφωνήσει ότι δεν είναι κριτήριο ο όγκος του ελαστικού αλλά είπαμε το θέμα σου είναι να την πεις, γι' αυτό σου λέω «φίλε» άσε μας με όσους γουστάρουν κουβεντούλα γιατί εσύ
    οκ κάνε οτι θέλεις, δεν θα ξαναασχοληθώ μαζί σου.

Είναι λίγο περίεργο πάντως αυτό που λές....

Οτι δηλαδή 'διψάω να την πω' γιατί αντίθετα με οτι λες, δεν την εχω πει σχεδόν σε κανέναν εδω μέσα (ακόμα και μερικές φορές που θα έπρεπε να το εχω κάνει) και ούτε εχει ξανατύχει παρόμοιο επεισόδιο.

Εσυ είσαι ακλόνητος στα αβάσιμα επιχειρήματά σου και δεν θέλεις να ακούσεις καμμια αλλη άποψη, αν δεν επιβαβαιώνει τα δικά σου λεγόμενα.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Moderator
    Επίσης αναρωτιέμαι γιατί σβήστηκαν τα άλλα ποστ??????

moderators???
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Θα συμφωνήσω με τον Άρη εδώ. Και βλέποντας τα post του κατά καιρούς αλλά και γνωρίζοντάς τον προσωπικά μόνο συμβουλές έχει να δώσει σαν μηχανόβιος.

Όσο για την διαγραφή των post που έχουν γίνει στο συγκεκριμένο topic από τους admin έχω να πω ότι αυτό αποτελεί χούντα και τραμπουκισμό. Νομίζω ότι απαντήσαμε τεκμηριωμένα στον Πάρη για το ερώτημά του και δεν τον κοροϊδέψαμε κανένας και νομίζω ότι εγώ προσωπικά το ξεκαθάρισα αυτό. Το αν γίνει μία πλακίτσα σε ένα topic δεν έγινε και κάτι ούτε πήγαινε προσωπικά στον Πάρη. Έχετε χάσει εντελώς μου φαίνεται την έννοια ενός forum. Είμαι μέλος και σε άλλα και αυτό πρώτη φορά το βλέπω να συμβαίνει χωρίς καμία ενημέρωση και χωρίς κανένα ιδιαίτερο λόγο. Το έχω ξανακούσει για το moto.gr και δεν το πίστευα. Αντί λοιπόν να σβήνετε τα post χωρίς λόγο δώστε και καμία συμβουλή στο παιδί που δεν σας έχω δει ή μήπως δεν γνωρίζετε τίποτα και σας έχει δοθεί μόνο αυτός ο ρόλος????? Εμπρός λοιπόν σβήστε και αυτό το post αφού σας κάνει να αισθάνεστε ότι έχετε την εξουσία πίσω από το πληκτρολόγιό σας!!!!!

Los Toumpaneiros Το avatar του/της GIXXERAKIAS
    Τελικα μπορει καποιος γνωστης να μας πει τι στο καλο κανει ενα φιλτρο λαδιου kn???

Φιλτραρει ακλυτερα απο ενα κοινο φιλτρο της μαμας αντιπροσωπειας??Αξιζει τα λεφτα του??Στο δικο μου θελω να το βαλω γιατι εχει ενσωμετωμενο το κλειδι που το βιδωνεις χωρις να χρειαζεται ανταπτορα (το μαμα θα φαει κατσαβιδιασμα για να βγει ) και κανει την διπλασια τιμη 17ε απο το μαμα.

Τι προταιρηματα εχει μπορει να μας τα πει καποιος.Καλυτερη κυκλοφορια λαδιου-φιλτραρισμα λαδιου η απλα για την ομορφια και την ευκολη τοποθετηση χωρις ανταπτορες??

Παρακαλω οπως απαντηξετε με σοβαροτης!!(οχι μηδεν )
    Keep spamming!!!:a13:

Για πληροφορίες διάβασε παρακάτω. Βέβαια ότι διαβάσεις μην το πιστέψεις κιόλας. Να πουλήσουν θέλουν οι άνθρωποι.

http://www.knfilters.com/oilfilter.htm

Βασικά για μένα καμία διαφορά!!!! Ο Πάρης παραπάνω ισχυρίζεται ότι είδε μεγάλη διαφορά από την αλλαγή που εγώ απλώς (χωρίς να έχω κάτι μαζί του) δεν μπορώ να το χωνέψω. Οπότε η τελική απόφαση είναι δική σου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από kayak1
    Για πληροφορίες διάβασε παρακάτω. Βέβαια ότι διαβάσεις μην το πιστέψεις κιόλας. Να πουλήσουν θέλουν οι άνθρωποι.

http://www.knfilters.com/oilfilter.htm

Βασικά για μένα καμία διαφορά!!!! Ο Πάρης παραπάνω ισχυρίζεται ότι είδε μεγάλη διαφορά από την αλλαγή που εγώ απλώς (χωρίς να έχω κάτι μαζί του) δεν μπορώ να το χωνέψω. Οπότε η τελική απόφαση είναι δική σου.
    Βρε καλε μου ανθρωπε και γω δεν το πιστευω αυτο αλλα δεν εκατσα να γραψω οτι αντιτιθεμαι σε αυτο το θεμα.Απλα θελω να μαθω τελικα ΤΙ κανει σε σχεση με ενα μαμα φιλτρο.

Βρε τι πάθαμε Ούτε εγώ αντιτίθεμαι. Απλώς πιστεύω ότι αν έχει παρατηρήσει αυτή τη διαφορά στη λειτουργία της μηχανής του δεν θα είναι από το Κ&Ν φίλτρο λαδιού. Από μηχανικής πλευράς π.χ το πρωινό ξεκίνημα δεν έχει καμία σχέση με το φίλτρο λαδιού.

Σε σχέση με το μαμά η γνώμη μου είναι ότι δεν έχει καμία διαφορά. Μόνο αν καθαριζόταν και μπορούσες να το κρατήσεις παραπάνω από το μαμά αλλά το Link που πόσταρα δεν αναφέρει κάτι τέτοιο.

...και γυμνιστής Το avatar του/της odt
    Μεγάλη μαγκιά που δεν θέλει αυτό το ειδικό ματζαφλάρι ή κατσαβίδιασμα για να το βγάλεις..

Τώρα το οτι είναι πιο ελευθερο απο το μαμα, δεν ξέρω κατά πόσο επηρεάζει τη λειτουργία του κινητήρα σε τέτοιο βαθμό που να είναι αντιληπτό...
    Εισαι σωστος μοτοσυκλετιστής...
    …αν
    Τα προφυλακτικά που χρησιμοποιείς ειναι δίγομα , σκληρά στο κέντρο και μαλακά στα πλάγια
    Βρέθηκε πένσα, παρακαλείται ο κάτοχος να επικοινωνήσει με πμ :a29:

Pics

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από kayak1
    Βρε τι πάθαμε Ούτε εγώ αντιτίθεμαι. Απλώς πιστεύω ότι αν έχει παρατηρήσει αυτή τη διαφορά στη λειτουργία της μηχανής του δεν θα είναι από το Κ&Ν φίλτρο λαδιού. Από μηχανικής πλευράς π.χ το πρωινό ξεκίνημα δεν έχει καμία σχέση με το φίλτρο λαδιού.

Σε σχέση με το μαμά η γνώμη μου είναι ότι δεν έχει καμία διαφορά. Μόνο αν καθαριζόταν και μπορούσες να το κρατήσεις παραπάνω από το μαμά αλλά το Link που πόσταρα δεν αναφέρει κάτι τέτοιο.
    Εντάξει τελικά εγώ μπορεί να φταίω που είδα κάτι νομίζω καλό και το έκανα θέμα... (δεν καθόμουν στα αυγά μου).. Πάντως η K&N ισχυρίζεται ότι εκτός των άλλων το φίλτρο δεν αφήνει στο σβήσιμο το λάδι να επιστρέψει κλίνοντας με κάποιο τρόπο (φράσει) την δίοδο προς τα πίσω, αν αυτό μπορεί να συμβαίνει τότε έχει νόημα το πρωινό άναμμα να είναι ποιο αθόρυβο. Βέβαια αυτά ισχυρίζεται η K&N ίσως για να πουλήσει αλλά εγώ είπα ότι κατάλαβα, ίσος κακός.! Όσο για τα σβησμένα ποστ αλήθεια και εγώ δεν κατάλαβα τι έγινε. Αυτά και μάλλον δεν θα δώσω συνέχεια στο θέμα γιατί πολλά άκουσα. Χαιρετώ
    Panatha

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Ανατολικό ζήτημα το κάνατε.
    Αν το προηγούμενο φίλτρο που φόραγε ο άνθρωπος ήταν κινέζικη σακούλα σκουπιδιών και δεν πήγαινε λάδι στην κεφαλή ας πούμε το ξέρετε?
    Αν το μηχανάκι έχει χαλασμένη τρόμπα λαδιού που δεν σηκώνει πίεση αρκετή το ξέρετε?
    Αν το προηγούμε φίλτρο ήταν εκεί 500000 χιλ?
    Λέω μόνο 3 απο τις πολλές περιπτώσεις που μπορεί να συμβαίνουν.
    Και στις 2 περιπτώσεις μπορεί να δείς διαφορά απο ένα ελάχιστα ελάχιστα πιο ελεύθερο φίλτρο, ή απο ένα οποιοδήποτε ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΑΛΟ φίλτρο.
    Και φτάνουμε σε συμπεράσματα και ερωτήσεις αν είναι καλύτερο το ΚΝ απο το μαμά και κολοκύθια.
    Και στο κάτω κάτω ας πούμε οτι είναι τόσο καλύτερο όσο και τα φίλτρα αέρα που βγάζει η ίδια εταιρεία.
    ΜΕ ΕΚΕΙΝΑ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΕΤΕ ΔΙΑΦΟΡΑ?(και μάλιστα πρός το καλύτερο)

Sωστη η σκεψη του Στεφανου!

Το μονο καλο που ειδα αφου διαβασα τα specs των εν λογω φιλτρων ειναι οτι ειναι μεν πιο ελευθερο για καλυτερη ροη με μεγαλυτερη ευκολια και για την τρομπα του λαδιου αλλα και το οτι εχουν και μια βαλβιδα που οταν σβηνεις το μηχανακι κλεινει με αποτελεσμα να εγκλωβιζει καποια αρκετη ποσοτητα λαδιου μεσα στο φιλτρο και οταν ξαναπαρουμε την μηχανη μας μπροστα θα εχει ηδη λαδι μεσα του για να τροφοδοτησει τα μηχανικα μερη το συντομοτερο δυνατον για τις κρυες εκκινησεις τα πρωινα.

Παλαιό μέλος

γιατι το μαμα φιλτρο

δεν εχει λαδι οταν το σβησεις?ειναι καλυτερο δηλαδη να ειναι πιο ελευθερο το φιλτρο ?επειδη δεν θα μαθουμε ποτε οποις θελει ας το βαλει και ασ γραψει εντυπωσεις,εγω μια φορα ειχα βαλει ενα αντιστοιχο ,απο εταιρια που βγαζει και για αυτοκινητα (γιατι με αλλα που παργγειλα ερχοταν καλα),φυσικα δεν ειδα καμια διαφορα(τουλαχιστον δεν την αντιληφθηκα)

οσο για το αερα το κν το κρατας για παντα δε το αλλαζεις -απλα το καθαριζεις

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. helicoil στο φίλτρο λαδιού
    από LatanG στο forum Yamaha XT series
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 14/06/2009, 22:12
  2. Φίλτρο λαδιού, που είναι στο Gilera Runner???
    από stako στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 26/01/2007, 14:56
  3. Σκουπίδια στο φίλτρο λαδιού.
    από spiros_klr στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 20/06/2006, 22:28

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας