Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 17 από 17

Θέμα: Προβληματισμος

φευγάτο μέλος
    Οι λόγοι για τους οποίους ο καθένας μας οδηγεί ένα διτροχο είναι διαφορετικοί.
    Γι'αυτό άλλωστε υπάρχουν και διάφορες κατηγορίες μοτοσυκλετών. Υπάρχουν μοτο για να πηγαίνεις τη βολτα σου στο δρομο ή στο χώμα, για να κυκλοφορείς στην πόλη, μοτο για να οδηγείς γρήγορα.

Δεν μπορώ να κατηγορήσω αυτόν που τρέχει με 200 αν το κάνει δίχως να θέτει σε κινδυνο τη ζωή μου. Είναι βλακεία να κάνει καποιος σφήνες με αυτήν την ταχύτητα, όπως και να κυνηγιέται σε κλειστές διαδρομες χωρίς ορατότητα, αλλά δεν μπορουμε να τους κρίνουμε όλους σύμφωνα με αυτήν την εικόνα...

Και το πιο σημαντικο, καθείς είναι ελευθερος να κάνει αυτό που θέλει χωρίς να θέτει σε κινδυνο τους άλλους αλλά μόνο τον εαυτό του, γιατί απλά ζει για τον εαυτό του και όχι για τους άλλους.

Όλοι έχουμε πάει (ή θα πάτε κάποια στιγμή) με 200.

Εμένα με ενδιαφέρει να ξέρουν οι νεώτεροι τα βασικά -μέσα στα βασικά είναι και η σωστή ανάγνωση συνθηκών όπως και η ρύθμιση της ταχύτητας σε αυτές. Το να έχουν το μυαλό ή την άποψη να τρέχουν σε απόλυτα ελεγχόμενο περιβάλλον είναι μέσα στη σωστή οδηγική εκπαίδευση που δεν έχουμε. Στο όνομα της οδηγικής καύλας πεθαίνουνε παιδιά κάθε μέρα. Άμα ξέρανε 5 πράγματα και τα μαθαίνανε έγκαιρα σε καμμιά πίστα μπορεί και να ζούσανε.

Βασικός υπεύθυνος για τη σωστή εκπαίδευση; Το κράτος.

Η εκπαίδευση στην οδήγηση μοτοσυκλέτας είναι για το πέ#ς στην Ελλάδα -εξαιρούνται φυσικά οι γνωστές ιδιωτικές σχολές. Οι σημερινοί μηχανόβιοι μόνο από τύχη άν ασχοληθούν από μόνοι τους θα μάθουν πχ να φρενάρουν σωστά, να κάνουν εκτροπές κλπ ωραία -που κάθε φορά που τα προτείνω και γω όπως τα προτείνουν πολύ ειδικότεροι χρόνια τώρα, κάποιοι σχολιάζουν περίεργα...

Χωρίς να έχω τίποτα φοβίες με αυτοκινητιστές, ζούμε στη χώρα που μια απλή βόλτα σε επαρχιακό ορεινό δρόμο με μένα να πηγαίνω στο νόμιμο όριο ταχύτητας μπορεί να είναι η τελευταία μου.

Ακόμα βλέπεις αρκετοί αυτοκινητιστές καβαλάνε διαχωριστικές σε τυφλά σημεία.

Διέξοδος;

Η πίστα φυσικά, αλλά είναι είδος υπερπολυτελείας βλέπεις για μερικούς.

Όσο για αυτούς με το μεγάλο πληκτρολόγιο που με "πατάνε" λέει παντού, και κατά καιρούς έχω αρπαχτεί;

Νομίζουν, και δεν αδειάζω πια για να τους λύσω σε πίστα την απορία.

Χειρότερο είδος στόκου φορουμίστα σε σχετικά φόρα;

Το είδος του ανθρώπου που βάζει την όποια προσωπική του εμπειρία (που συχνά είναι για τα μπάζα) πάνω από οποιαδήποτε εκπαίδευση -πχ στο να οδηγάνε σωστά τουλάχιστον όσοι οδηγάνε γρήγορα-, και εύκολα υποθέτει ότι η "πράξη" δεν θέλει "θεωρία", ή ακόμα καλύτερα "εκπαιδευτή" και "ειδικές συνθήκες". Συνήθως αυτούς τους πέρναγα στις στροφές με μηχανή 10ετίας -παλαιότατον ονόφ δια την ακρίβειαν...

Ξεστραβωθείτε, και ξεστραβώστε όσους μπορείτε.

:ZZZ:ireous

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. part 2. προβληματισμος
    από wolfman13 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 20/09/2004, 19:14
  2. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 22/07/2004, 05:45
  3. Προβληματισμος διχως θεμα....
    από ireneepi στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 6