Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 22 από 22

Θέμα: Διαιρούμενη ή ολόσωμη?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της McGyver
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Operater
    Να περάσω στα δύσκολα? Μία καλή μάρκα διαιρούμενων?
    Dainese, Alpinestars, Clover, IXS, Frank Thomas, M-Tech, Spidi, ουφ βαρέθηκα...

Γενικώς, οποιοδήποτε set δερμάτινου jacket - παντελονιού του ίδιου κατασκευαστή μπορεί να αποτελέσει διαιρούμενη φόρμα...

Ενίοτε μπορείς να ταιριάξεις προϊόντα διαφορετικών κατασκευαστών, π.χ. M-Tech με Dainese...

Stops Squeaks!! Το avatar του/της lamoun

Re: Διαιρούμενη ή ολόσωμη?

ή ολόσωμη ή διαιρούμενη αλλά να ενώνει μπουφάν και παντελόνι με φερμουάρ.
    Επίσης μπορείς να πάρεις ξεχωριστά μπουφάν και παντελόνι αλλά πρόσεξε να έχουν και τα δύο φερμουάρ γύρω γύρω και όχι μόνο πίσω.. Γενικά αυτή η επιλογή είναι αναγκαία άν έχεις κάπως ανομοιόμορφο σώμα..

Επίσης δοκίμασε άν μπορείς να δέσεις / λύσεις το μπουφάν φορώντας το παντελόνι.. άν δε μπορείς ποιος ο λόγος να πάρεις διαιρούμενη..? (Στη δικιά μου δε γίνεται εύκολα, οπότε την έχω πάντα ενωμένη.. )
    O lamoun στη βροχή με λάδια είναι μέγας βρόντακας!

Λάμπρος

Να περάσω στα δύσκολα? Μία καλή μάρκα διαιρούμενων?
    dainese, alpinestars, δεν λέω, ισως τα καλύτερα, αλλα και υπερ-υπερτιμημένα
    σε βαθμό που ξεπερνούν το "οτι πληρώσεις παίρνεις", γνώμη μου... Βέβαια παίζουν κατα καιρούς τρελλές προσφορές σε μοντελάκια προηγούμενης σεζόν

spidi, m-tech, bering, revit, suomy, spyke, franktomas, ixs και άλλα πολλά... βρες σχεδιο να σου αρέσει και να σου "καθεται" καλά και όλες αυτές οι μάρκες καλές είναι

Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
    dainese, alpinestars, δεν λέω, ισως τα καλύτερα, αλλα και υπερ-υπερτιμημένα
    σε βαθμό που ξεπερνούν το "οτι πληρώσεις παίρνεις", γνώμη μου... Βέβαια παίζουν κατα καιρούς τρελλές προσφορές σε μοντελάκια προηγούμενης σεζόν

spidi, m-tech, bering, revit, suomy, spyke, franktomas, ixs και άλλα πολλά... βρες σχεδιο να σου αρέσει και να σου "καθεται" καλά και όλες αυτές οι μάρκες καλές είναι
    Frank Thomas, επειδή έχω κορντούρα μπουφανάκι, τι να πω..... Με κρατάει
    ζεστό.Και αν ανοίξω κάτι αεραγωγους που έχει, δροσίζει αλλά δεν κρυώνω.
    Να φανταστείτε, Πόρο που πήγα κυριακή και με έπιασε το βράδυ και είχε
    πολύ κρύο δεν κατάλαβα τίποτα.
    Αλλά επειδή φόραγα τζιν με επιγονατίδες και δεν έχω μπότες, στα πόδια (αστράγαλος)
    έμπαζε πολύ!

Όντως, μήπως είναι υπερ-τιμημένες αυτές οι δύο μάρκες? (dainese και alpinestars)
    Αλλά μήπως είναι και πολυδοκιμασμένα?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της mako
    Αν δεν εχεις προθεση αμεσης αγορας, καλυτερα να νοικιασεις μια (απο το 0-300) για το σχολειο. Θα χρειαστεις ομως μποτες και γαντια (με προστασια), γιατι δεν νοικιαζουν. Ακομα μια φορα θα γραψω .........πηγαινε μια βολτα στα μαγαζια, δες, βρες το νουμερο σου. Δεν υποχρεωνεσαι να αγορασεις επειδη δοκιμασες. Επισης παιζουν και καποιες τρελλες προσφορες για μοντελα προηγουμενων ετων. Μπορεις να καταλαβεις τις διαφορες φοροντας τες. Δεν χρειαζεται να εισαι "ειδικος". Για τη διαιρουμενη η ολοσωμη, ισχυει αυτο που σου εχουν γραψει παραπανω (σωστα), οτι ειναι αναλογα με τη χρηση που θα κανεις. Ευχομαι καλη τυχη στην επιλογη σου.-

HUSKY TE450 Το avatar του/της SeNNinhA
    Εγώ πάλι θα σου πρότεινα να πάρεις ολόσωμη φόρμα. Και εξηγώ:

1)Η ολόσωμη παρέχει πολύ καλύτερη προστασία από την διαιρούμενη διότι οι ραφές στα φερμουάρ είναι γενικά ενα ευαίσθητο σημείο και αν τύχει και σέρνεσαι με την πλατη υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ανοίξουν. Εδω τρυπανε τα δέρματα, οι ραφές θα κρατήσουν?

2) Το θεωρητικό πλεονέκτημα της διαιρούμενης είναι οτι μπορείς να βγάλεις το μπουφάν και να μείνεις με το παντελόνι ειδικά το καλοκαίρι που κάνει ζέστη. Στην πράξη δεν γίνεται αυτό διότι το παντελόνι χωρίς το μπουφάν σου πέφτει συνήθως. Οπότε είτε κάθεσαι χωρίς το μπουφάν είτε κάθεσαι με το πανω μέρος της φόρμας να κρέμεται πίσω σου το ίδιο είναι σχεδόν.

3) Ενα ακόμη θεωρητικό πλεονέκτημα της διαιρούμενης είναι οτι το μπουφαν μπορεί να φορεθεί από μόνο του. Πάλι δεν ισχύει αυτό στην πράξη διότι τα μπουφάν της διαιρούμενης είναι πιο κοντά απο τα απλά δερματινα μπουφάν. Είναι πιο κοντά απο την μέση σου και αν το φορέσεις μόνο του εκτός απο γελοίο αφήνει και ολη την μέση σου στον αέρα εκτεθημένη. Οπότε παίζει μόνο για καφέ (το πολύ).

Αν πας στην επιλογή διαιρούμενης τότε καλύτερα κοίτα τα ξεχωριστά δερμάτινα μπουφάν πρώτα και αφού καταλήξεις πάρε και ενα δερμάτινο παντελόνι της ίδιας εταιρίας ωστε να ταιριάζουν τα φερμουάρ. Την προστασία της φόρμα πάντως δεν θα την έχεις.

Αρχικά δημιουργήθηκε από mako
    Αν δεν εχεις προθεση αμεσης αγορας, καλυτερα να νοικιασεις μια (απο το 0-300) για το σχολειο. Θα χρειαστεις ομως μποτες και γαντια (με προστασια), γιατι δεν νοικιαζουν. Ακομα μια φορα θα γραψω .........πηγαινε μια βολτα στα μαγαζια, δες, βρες το νουμερο σου. Δεν υποχρεωνεσαι να αγορασεις επειδη δοκιμασες. Επισης παιζουν και καποιες τρελλες προσφορες για μοντελα προηγουμενων ετων. Μπορεις να καταλαβεις τις διαφορες φοροντας τες. Δεν χρειαζεται να εισαι "ειδικος". Για τη διαιρουμενη η ολοσωμη, ισχυει αυτο που σου εχουν γραψει παραπανω (σωστα), οτι ειναι αναλογα με τη χρηση που θα κανεις. Ευχομαι καλη τυχη στην επιλογη σου.-
    Να' σαι καλά!
    Σκέφτομαι να την αγοράσω γιατί πιστεύω ότι είναι "εργαλείο"
    για εναν αναβάτη από θέμα ασφάλειας πρώτα και κύρια, και έπειτα
    θα είναι η πρώτη, καταΔΙΚΙΑ μου στολή!!

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Συμβουλές για ολόσωμη/διαιρούμενη φόρμα
    από stako στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 23/11/2004, 10:11

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα