Λιγο παραδοξο ε? Βαλαν τον λυκο να φυλαει τα προβατα?Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Και να σκεφτεις οτι η Θηροφυλακη ΔΕΝ ειναι Κρατικη, αλλα οργανο των Κυνηγετικων Συλλογων... :a31:![]()
Λιγο παραδοξο ε? Βαλαν τον λυκο να φυλαει τα προβατα?Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Και να σκεφτεις οτι η Θηροφυλακη ΔΕΝ ειναι Κρατικη, αλλα οργανο των Κυνηγετικων Συλλογων... :a31:![]()
Εσυ λυκε μου ... ποια προβατα φυλας? :τσιπουρο:Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Εεεεετσι ΑΚΡΙΒΩΣ!![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από mpou
1. Ειμαι ανθρωπος => οι προγονοι μου ειχαν το ενστικτο του κυνηγου => το εχω και εγω
2. Σημερα, και βεβαια ο καθε κυνηγος πρεπει να "επιλεγει" το κυνηγι του και με αλλα κριτηρια (ειδη προς εξαφανιση πχ)
3. Ειμαι ανθρωπος => εχω αισθημα αυτοσυντηρησης (για προσπαθησε να τρυπησεις το δαχτυλο σου) => οταν νοιωθω οτι κινδυνευω αντιδρω (αυτο δεν σημαινει οτι ολες οι αρκουδες που σκοτωνονται ηταν εχθρικες)
4. Αν οντως σκοτωσω κατι εχθρικο, ως αλλος Ηρακλης μπορει να το "γδαρω" ως λαφηρο
1.Εσύ δεν χρειάζεται να κυνηγήσεις για να ζήσεις νομίζω
2.Διαφωνώ με το κυνήγι γενικά
3.Δηλαδή ήρθε η αρκούδα σπίτι σου και απείλησε την ζωή σου;
4.Αντί να εξελιχτούμε δηλαδή να πάμε προς τα πίσω
![]()
Fortis Fortuna Adiuvat
Οχι, δεν κανω πλακα. Προπαντως στο οτι ειμαι ανθρωποςΑρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Σε όλα. Τι σε ποιό απ΄όλα;![]()
Προσωπικα εγω, οχι. Ζω σε πολη, και αυτη τη δουλεια την κανουν αλλοι για μενα, εστω και αν δεν το βλεπω (Ενταξει, αν παω "σπιτι" μου το καλοκαιρι μπορει να παρω το οπλο μου (βλεπε ψαροντουφεκο) και να βγω για κυνηγι)Αρχικά δημιουργήθηκε από project.breeze
1.Εσύ δεν χρειάζεται να κυνηγήσεις για να ζήσεις νομίζω
Συμφωνω υπο προυποθεσεις. Ναι, ακουω το ενστικτο μου, και δεν θελω να ειμαι ρομποτακι αγγελικα πλασμενο απο καποιους2.Διαφωνώ με το κυνήγι γενικά
Στο παρον σπιτι μου οχι. Στο σπιτι που θελω να αποχτησω θα μπορει να ερθει (διπλα ειναι)3.Δηλαδή ήρθε η αρκούδα σπίτι σου και απείλησε την ζωή σου;
Η εξελιξη δεν ειναι ιδια για τον καθενα. Καποιος εξελιγμενος αστος, θεωρει την αρκουδα-λυκο ομορφο ζωακι, ενω το χελιδονι που του χαλαει το μπαλκονι εχθρο. Καποιος εξελιγμενος βουνισιος, θεωρει το χελιδονι "ζωη" και του ετοιμαζει ο ιδιος μια "ζεστη" γωνια για να το εχει διπλα του, ενω την αρκουδα-λυκο εχθρο.4.Αντί να εξελιχτούμε δηλαδή να πάμε προς τα πίσω
Εχω ακουσει απο πολλους "εξελιγμενους αστους" να σκοτωνουν καποιο ζωυφιο και να το αφηνουν εκει, για παραδειγματισμο.
Επλιζω να εχεις πιασει το σκεπτικο μου. Παν μετρον αριστον, και οχι ολοι στον ιδιο τορβα.
Είναι θλιβερό να σκοτώνονται τα ζώα
Αλλά το να αφήνεις αρκούδες και λύκους ελεύθερα στα βουνά είναι δύσκολο πράγμα και απαιτεί οργάνωση και υποστήριξη των ζώων για πάντα.
Τα ζώα δεν είναι χαζά θα ψάξουν και αυτά τον ευκολότερο τρόπο για να ζήσουν
Όταν ήμουν φαντάρος πέρασα 7 μήνες από την ζωή μου σε ένα φυλάκιο που στην περιοχή του υπήρχαν 2 αρκούδες και αρκετοί λύκοι
Ποτέ δεν μας ενόχλησαν όταν μας αντιλαμβάνονταν έφευγαν
Αλλά από ιστορίες που μας είχαν πει, το πρόβλημα των χορικών παλαιότερα ήταν όταν μια αρκούδα το χειμώνα είχε αρχίσει να κάνει συχνές επισκέψεις σε μαντριά και δεν έπαιρνε μόνο ένα αρνί τα σκότωνε όλα πρώτα και μετά έπαιρνε ένα και έφευγε
Οι χορικοί άρχισαν να διαμαρτύρονται αλλά δεν τους άκουγε κανείς
Το ποτήρι ξεχείλισε όταν η συγκεκριμένη αρκούδα λόγο έλλειψης πόσιμου νερού αφού όλα είχαν παγώσει, άρχισε να κατεβαίνει στην πλατιά του χωριού με τα δυο μικρά της για να πιουν νερό από την μόνη πηγή της περιοχής που λειτουργούσε ακόμα.
Όλοι κλειδαμπαρώνονταν στα σπίτια τους και φοβόντουσαν μην τύχη και βρεθούν μπροστά της αυτοί η τα παιδία τους.
Δεν λέω ότι έφταιγε η αρκούδα και αυτή παιδιά είχε και προσπαθούσε να τα μεγαλώσει.
Γιατί να πω ότι έφταιγαν οι χορικοί τα παιδιά τους προσπαθούσαν να προστατέψουν και της περιουσίες τους.
Αυτός που σκότωσε τελικά την αρκούδα ήταν το κράτος οι φιλοζωικές οργανώσεις και όλοι οι υπεύθυνοι που φρόντισαν να την αφήσουν να μεγαλώσει τα παιδιά της σε ένα περιβάλλον αφιλόξενο χωρίς πηγή τροφής και νερού αναγκάζοντας την να γίνει επιθετική προς τον άνθρωπο για να επιβιώσει
Κάτι βέβαια που είναι εντελώς έξω από την συνηθισμένη συμπεριφορά της
![]()
Πες τα χρυσοστομε! Εχουν δικιο που λενε οτι ο στρατος "πηζει" το μυαλο σουΑρχικά δημιουργήθηκε από toulis
Αλλά το να αφήνεις αρκούδες και λύκους ελεύθερα στα βουνά είναι δύσκολο πράγμα και απαιτεί οργάνωση και υποστήριξη των ζώων για πάντα.
Όταν ήμουν φαντάρος πέρασα 7 μήνες από την ζωή μου σε ένα φυλάκιο που στην περιοχή του υπήρχαν 2 αρκούδες και αρκετοί λύκοι
Αλλά από ιστορίες που μας είχαν πει, το πρόβλημα των χορικών παλαιότερα ήταν όταν μια αρκούδα το χειμώνα είχε αρχίσει να κάνει συχνές επισκέψεις σε μαντριά και δεν έπαιρνε μόνο ένα αρνί τα σκότωνε όλα πρώτα και μετά έπαιρνε ένα και έφευγε
Το ποτήρι ξεχείλισε όταν η συγκεκριμένη αρκούδα λόγο έλλειψης πόσιμου νερού αφού όλα είχαν παγώσει, άρχισε να κατεβαίνει στην πλατιά του χωριού με τα δυο μικρά της για να πιουν νερό από την μόνη πηγή της περιοχής που λειτουργούσε ακόμα.
Όλοι κλειδαμπαρώνονταν στα σπίτια τους και φοβόντουσαν μην τύχη και βρεθούν μπροστά της αυτοί η τα παιδία τους.
Δεν λέω ότι έφταιγε η αρκούδα και αυτή παιδιά είχε και προσπαθούσε να τα μεγαλώσει.
Γιατί να πω ότι έφταιγαν οι χορικοί τα παιδιά τους προσπαθούσαν να προστατέψουν και της περιουσίες τους.
Αυτός που σκότωσε τελικά την αρκούδα ήταν το κράτος οι φιλοζωικές οργανώσεις και όλοι οι υπεύθυνοι που φρόντισαν να την αφήσουν να μεγαλώσει τα παιδιά της σε ένα περιβάλλον αφιλόξενο χωρίς πηγή τροφής και νερού αναγκάζοντας την να γίνει επιθετική προς τον άνθρωπο για να επιβιώσει
![]()
![]()
Οπως επισης ειχαν και εχουμε το ενστικτο της αναπαραγωγης, και της αυτοσυντηρησης...1. Ειμαι ανθρωπος => οι προγονοι μου ειχαν το ενστικτο του κυνηγου => το εχω και εγω
Ομως δεν ξερω πολλους να κυνηγανε με ροπαλο και σχεδον να να βιαζουν τα θυληκα του ειδους μας, ουτε να ειναι πτωματοφαγοι η να τρωνε ωμο κρεας...
Προσαρμοζοματσε στην εποχη μας και στις εκαστοτε αναγκες/ συνθηκες που επικρατουν.
Αν ζουσες σε σπηλια και ειχες μ.ο. ζωης τα 30 χρονια να το δεχτω...δεν μπορεις να επιλεγεις ποιο ενστικτο σου ειναι ενεργο και ποιο οχι οπως σε συμφερει!!
Σημερα, εκτος ελαχιστων περιπτωσεων στο συνολο του δυτικου κοσμου, το κυνηγι δεν χρειαζεται!! με την ιδια λογικη που δεν χρειαζεται να πας στο δασος να κοψεις ξυλα για να ζεσαταθεις, αφου εχει τον ωραιοτατο καυστηρα σου και τον κλεφτη διανομεα πετρελαιου για να σε εξυπηρετουν. Ειναι η δεν ειναι υπερβολη το να πας να καοβεις ξυλα ενω εχεις εξασφαλίσει την θερμανση σου;;2. Σημερα, και βεβαια ο καθε κυνηγος πρεπει να "επιλεγει" το κυνηγι του και με αλλα κριτηρια (ειδη προς εξαφανιση πχ)![]()
Αν ειναι ετσι να κυκλοφορουμε με καραμπινες και στα παρκα...η ακομα καλυτερα να πυροβολουμε οσους οδηγους παραβιαζουν προτεραιοτητες και γενικοτερα θετουν σε κινδυνο την ζωη μας. Αν πηγαινεις γυρευοντας θα την παθεις!!! Δεν σε προσκαλεσε η αρκουδα, ο λυκος και το φιδι στο περιβαλλον του!!! εσυ πηγες ακαλεστος!3. Ειμαι ανθρωπος => εχω αισθημα αυτοσυντηρησης (για προσπαθησε να τρυπησεις το δαχτυλο σου) => οταν νοιωθω οτι κινδυνευω αντιδρω (αυτο δεν σημαινει οτι ολες οι αρκουδες που σκοτωνονται ηταν εχθρικες)
Αν οντως σκοτωσεις κατι που απειλει την ζωη σου, χαιρεσαι που γλυτωσες, δεν το γδερνεις για να γιορτασεις την κολοφαρδια σου....κατι αλλο κρυβεται πισω απο αυτο....μια πολυ περιεργη ψυχοπαθολογια ισως...ψαξτην λιγο...4. Αν οντως σκοτωσω κατι εχθρικο, ως αλλος Ηρακλης μπορει να το "γδαρω" ως λαφηρο
καλα σοβαρα μιλας; επειδη ειμαστε αστοι δεν εχουμε διακαιωμα να ομιλουμε;Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Στην περίπτωση της αρκούδας υπάρχει μόνιμα απαγόρευση του κυνηγιού οπότε δεν τίθεται νομικό θέμα.Οποιοι το κάναν ήταν παρόνομοι.
Απο εκεί και πέρα σε μια κοινονία σαν την δική μας σας φαίνεται περίεργο να υπάρχουν ανώμαλοι που πάνε να κυνηγήσουν αρκούδες?Εμένα καθόλου.
Αν και το πιθανότερο σενάριο είναι να της την είχαν στήμένη κτηνοτρόφοι που χάσαν ζώα.
Δεν μπορώ να κρίνω ένα άνθρωπο που ζεί στο βουνό απο τα ζώα του.
Τουλάχιστον οχι εγώ εδώ στην πόλη.
Και οχι εγώ που αν μου πάρουν την προτεραιότητα στο δρόμο αρχίζω μπινελίκια.
Δηλαδη οι αστοι-κυνηγοι που καθε ΣΚ εξορμουν κατα χιλιαδες στο περιβαλλον του ανθρωπου που ζει στο βουνο και απο το βουνο εχουν δικαιωμα να το κανουν;;;;!!!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από toulis
Δεν τα ''αφησε'' κανεις ελευθερα στο βουνο!!! εκει ειναι ο φυσικος του χωρος!!! και εμεις τους εχουμε στερησει/ καταστρεψει το περιβαλλον τους....μαλλον ο ανθρωπος αφηνετε ελευθερος στο βουνο χωρις να ειναι εκει ο φυσικος του χωρος
![]()
Συμφωνω στο γεγονος οτι θα επρεπε καποιος να μεριμνησει και να μεταφερει την αρκουδα σε αλλο τοπο. μακρυα απο τους φοβισμενους ανθρωπους....οι οποιοι στην τελικη ζουσαν σε χωρια επανω στα βουνα επι χιλιαδες χρονια....και ακουγεται λογικο να προστατεψει καποιος την ζωη του και την περιουσια του απο ενα ζωο το οποιο εχει αρχισει να εισβαλλει στον ζωτικο χωρο των ανθρωπων....γιατι ομως εισεβαλε το ζωο εκει δεν μας απασχολει; Μηπως εχουμε περιορισει ασφυκτικα τον χωρο στον οποιον ζουσαν ελευθερα και χωρις να ενοχλουν κανενα; Οπως σωστα ειπες στο φυλακιο δεν σας ενοχλουσαν οι αρκουδες ουτε και οι λυκοι...ειναι φυσικο, δεν εχουν καμια απολυτως ορεξη να μπλεκονται στα ποδια μας, εμεις μπλεκομαστε στα δικα τους και εχουμε και την απαιτηση να προσαρμοστουν στις συνηθειες μας....αν δε τον κανουν υπαρχει λυση,.....το χραπ-χραπ της καραμπινας!
Βρε αδερφε, μπορουμε να συμφωνησουμε σε κατι? Οτι καθε ανθρωπος εχει διαφορετικα βιωματα?Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Ναι, διαφωνω με τον αστο που το Σ/Κ θα παρει το οπλο του και θα αφανισει οτι βρει μπροστα του, λογω του οτι εχει αγανακτισει με την κινηση ολη την βδομαδα, και θελει καπου να ξεσπασει.
Ομως, υπαρχουν και ανθρωποι που ΔΕΝ ζουν στην πολη. Ζουν στο χωριο, εχουν ξυλοσομπα, και πηγαινουν για ξυλα στο δασος. Η εκει εχουν το μαντρι τους.
Δυστυχως η γιαγια μου εχει μεινει μονη στο χωριο τον τελευταιο καιρο. Χειμωνιασε, ξυλα θα φερει καποιος της οικογενειας. Μαντεψε απο που. Ελπιζω οι αρκουδες τις περιοχης να ειναι ηρεμες (δηλαδη ο χωρος στον οποιο ζουν να τους παρεχει οτι χρειαζονται), για να μην βρεθει ενας απο τους 2 προ εκπληξεων.
Τωρα για την αλεπου που της τρωει τις κοτες, δεν μαμιαται, θα ξανακλωσσησουν οι σιδεροκωλες κλωσσες μας. Αλλα αν καποιο ζωακι χαλασει το κανουριο αμπελι μας (απο το οποιο θα βγει το καλυτερο πιοτο), θα το τσακισω με τα χερια μου. Τσιπουρο ρουλζ
mpou δεν θα συμφωνήσω πουθενά από όσα είπες . Πρώτον ξεχνάς ότι ως άνθρωπος είσαι κομμάτι της φύσης αλληλένδετος με το περιβάλλον και ότι άλλο συμπεριλαμβάνεται σε αυτό . Οταν λοιπόν ένα κομμάτι αυτής της σύνθεσης αρχίζει να εναντιώνεται στην υπόλοιπη σύνθεση τότε δεν μιλάμε για σύνθεση αλλά για αποσύνθεση . Βέβαια υπάρχουν οι ανάγκες για επιβίωση και άμυνα στο περιβάλλον αυτό αλλά μην ξεχνάς ότι ζεις στο 21ο αιώνα όπου σχεδόν όλος ο πλανήτης έχει στρωθεί από δρόμους και πόλεις και γέμεισε από το είδος αυτό που λέγεται άνθρωπος παραγκωνίζοντας ποικιλοτρόπως τα άλλα ζωντανά και μη μέρη της σύνθεσης που λέγεται περιβάλλον -φύση . Οταν λοιπόν αυτή η γιγάντωση επιδρά σε βάρος των άλλων τότε δεν ομιλούμε για συμβίωση αλλά για καταπάτηση του μέρους των υπολοίπων και αυτό δεν γίνεται με το νορμάλ τρόπο αλλά πάντοτε με τον άγριο .
Τέλος για να μην το πολυκουράζω το θέμα μας στο εν λόγω χωριό και σε κάθε χωριό αν το κράτος έπρεπε να είχε ένα υπάλληλο για την τήρηση της νομιμότητας το πιθανότερο θα ήταν να γινόταν ή απλώς θεατής ή συνένοχος και αυτό διότι δεν καταλαβαίνουμε όλοι μας αυτό που είχε πει και ο Κέννεντι. Μην περιμένεις να κάνει το κράτος κάτι για εσένα , εσύ κάνε ότι μπορείς για αν φτιάξεις το κράτος και να το βοηθήσεις να σταθεί . Ενα τρανό παράδειγμα το είδαμε σε πρόσφατη εκπομπή Φάκελοι όπου κάτοικος της Ηλείας στην Αρχαία Ολυμπία όταν λέιε καιγότανε το δάσος και μπορούσαν να το προλάβουνε μόνο τρεις κάτοικοι έτρεξαν και λίγοι κουρασμένοι από τον αγώνα κατά της φωτιάς πυροσβέστες . Οι υπόλοιποι απλά κάθονταν και παρακολουθούσαν το έργο και μάλιστα από τα καφενεία . Οι ίδιοι μετά φώναζαν στα κανάλια για εγκατάλειψη και για το πόνο που νοιώθουν χρεώνοντας στο κράτος την καταστροφή και είναι οι ίδιοι σε πληροφορώ που τώρα κυνηγάνε χτίζουν καταπατάνε κ.λ.π.
Σκέψου και κάτι άλλο . Υπάρχουν ήδη δάση στα οποία δεν ακούγεται ήχος πουλιού . Σε πολύ λίγο καιρό δεν θα υπάρχει ούτε ένας πουλί σε κανένα δάσος ..Κάποτε ανέβαινες στη Πάρνηθα στο Παρνασσό στο Μαίναλο και άκουγε έβλεπες τη φύση . Τώρα βλέπεις τη νεκρή φύση με κάποια σπάνια διαλλέιματα .