Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 41

Θέμα: Υπάρχει κάποιος

οκ,τον πινακα θα της πω να τον αναρτησει,ειναι υποχρεωμενη ετσι?
    dirtbird κατι με ασανσερ,καθαριστρια κτλ παει λιγο παραπανω.
    Προσπαθω κυριως να καταλαβω αν με κλεβει στα χιλιοστα που εχει δηλωσει για το διαμερισμα μου,αν κλεβει στο ποσο πετρελαιο λεει οτι παιρνει και τελικα ποσο πραγματικα αγοραζει,η αν γινεται να καιει σε 2 ωρες καθημερινα εναν τονο???
    Με τον πινακα θα δω τι χρεωνει τους αλλους...
    Με του μηχανικου το χαρτι τα χιλιοστα μου...
    Μ αυτα θα ειμαι οκ?
    Μου φαινεται τραγικο νουμερο 80 ευρω για 2 ωρες...Εκτος αν δεν εχω καταλαβει ποσο εχει ακριβυνει το πετρελαιο

Σε κλέβει κανονικά, όλα είναι όπως τα λέει ο dirtbird!
    To ότι είναι 7 χρόνια διαχειρίστρια λέει πολλά.
    Ζήτα να δεις τον πίνακα κοινοχρήστων όπου γράφει ΟΛΩΝ τα χιλιοστά και τις επιβαρύνσεις...
    Μη μασας, η ''κυρία'' βγάζει μεροκάματο από την δουλειά, ειδικά όπως λές που είστε τόσα πολλά διαμερίσματα στην οικοδομή...
    Ειναι ωραία η θάλασσα γιατί κινείται πάντα...

Αρχικά δημιουργήθηκε από noble
    Με τον πινακα θα δω τι χρεωνει τους αλλους...
    Με του μηχανικου το χαρτι τα χιλιοστα μου...
    Μ αυτα θα ειμαι οκ?
    Μάλλον αλλά ετοιμάσου για μάχη...
    Ειναι ωραία η θάλασσα γιατί κινείται πάντα...

Το πόσο καίει ο καυστήρας είναι συνάρτηση της παλαιότητας, συντήρηση-ρύθμισης και μεγέθους της πολυκατοικίας.

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να μετρήσεις πόσο πετρέλαιο βάζει.

Κατέβα στο λεβητοστάσιο και μέτρησε το μήκος*πλάτος*ύψος της δεξαμενής. Από εκεί θα βγάλεις την χωρητικότητα της (όγκο) σε λίτρα***.
    Εάν έχει εξωτερικό μετρητή στάθμης, θα κοιτάς τους πόντους πριν και μετά (αλλά και ενδιάμεσα)του φουλαρίσματος, εάν όχι θα πρέπει να έχεις μία βέργα ξυλινη που θα την βυθίζεις μέσα και θα μετράς μετά με ένα μέτρο.

Με τον πίνακα του μηχανικού θα δεις τα χιλιοστά που αντιστοιχούν σε ΟΛΑ τα διαμερίσματα.

Επαναλαμβάνω, είναι όλα τα διαμερίσματα κατοικημένα????

***Επίσης κάτι άλλο που γίνεται είναι να σου λέει πόσους τόνους έβαλε (1 τόνος=1000 κιλά) αλλά η χωρητικότητα, η κατανάλωση και εν τέλει η χρέωση γίνεται σε λίτρα όπως σε λίτρα μετράει και η αντλία του βυτίου. Επίσης πέφτει πολύ κομπίνα κατά τον ανεφοδιασμό, το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να παίρνεις την μέτρηση 5 λεπτά μετά για να έχει σταματήσει να αφρίζει το πετρέλαιο.

You BETA believe...

Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
    Το πόσο καίει ο καυστήρας είναι συνάρτηση της παλαιότητας, συντήρηση-ρύθμισης και μεγέθους της πολυκατοικίας.

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να μετρήσεις πόσο πετρέλαιο βάζει.

Κατέβα στο λεβητοστάσιο και μέτρησε το μήκος*πλάτος*ύψος της δεξαμενής. Από εκεί θα βγάλεις την χωρητικότητα της (όγκο) σε λίτρα***.
    Εάν έχει εξωτερικό μετρητή στάθμης, θα κοιτάς τους πόντους πριν και μετά (αλλά και ενδιάμεσα)του φουλαρίσματος, εάν όχι θα πρέπει να έχεις μία βέργα ξυλινη που θα την βυθίζεις μέσα και θα μετράς μετά με ένα μέτρο.

Με τον πίνακα του μηχανικού θα δεις τα χιλιοστά που αντιστοιχούν σε ΟΛΑ τα διαμερίσματα.

Επαναλαμβάνω, είναι όλα τα διαμερίσματα κατοικημένα????

***Επίσης κάτι άλλο που γίνεται είναι να σου λέει πόσους τόνους έβαλε (1 τόνος=1000 κιλά) αλλά η χωρητικότητα, η κατανάλωση και εν τέλει η χρέωση γίνεται σε λίτρα όπως σε λίτρα μετράει και η αντλία του βυτίου. Επίσης πέφτει πολύ κομπίνα κατά τον ανεφοδιασμό, το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να παίρνεις την μέτρηση 5 λεπτά μετά για να έχει σταματήσει να αφρίζει το πετρέλαιο.
    Ειναι παλιος ο λεβητας οπως μου ειπε κι οσον αφορα για συντηρηση κτλ,δεν εχω ιδεα κατα ποσο το εχει φροντισει.
    Στην ερωτηση σου που ξεχασα ν απαντησω οχι,για αρκετο διαστημα δεν ηταν κατοικημενα 2 διαμερισματα!!
    Δεν εχω ιδεα ομως ποτε αγοραζει πετρελαιο για να το ελεγχω 5 λεπτα μετα,και κυριως το κανει πρωινες ωρες που δουλευω.
    Ας πουμε οτι δεν κλεβει,μπορω να της ζητησω ν απομονωνει το δικο μου διαμερισμα?Εξαρταται αυτο απο το λεβητα?
    Θα την παρω τηλεφωνο να της ζητησω το συνοπτικο πινακα κοινοχρηστων και αποδειξεις εξοδων,να δω αντιδρασεις και μετα βλεπω το επομενο βημα...
    Ευελπιστω σε ενα με 2 μηνες να φυγω απο κει,οποτε αν δεν προλαβω νακανω κατι θα το ξερω για ολα τα επομενα χρονια
    Σας ευχαριστω ολους πολυ!!!!

Ας πουμε οτι δεν κλεβει,μπορω να της ζητησω ν απομονωνει το δικο μου διαμερισμα?Εξαρταται αυτο απο το λεβητα?
    Εάν δεν είναι αυτόνομο σύστημα (και δεν είσαι και ιδιοκτήτης), πρακτικά δεν γίνεται.

You BETA believe...

Χωματινο μελος Το avatar του/της ADVENTURAZ
    Ειμαι διαχειριστης 1,5 χρονο.
    Κακως προπληρωνεις το πετρελαιο.
    Η μετρηση παει ως εξης:
    Για καθε διαμερισμα υπαρχει ενδειξη η` σε ωρες λειτουργιας η` σε λιτρα στον λεβητα.
    Αν ειναι σε λιτρα, απλως βλεπεις ποσο εκαψες και αναλογα πληρωνεις.
    Αν ειναι σε ωρες το μετρας με τη μεθοδο των τριων.
    π.χ. 700ωρες εκαψε 1000λιτρα ο καυστηρας
    δικες σου ωρες ποσα λιτρα?
    Και φυσικα να δεις τον πινακα κοινοχρηστων
    Χωμα και βουνο μου πηραν το μυαλο!:a24::a39:

Αρχικά δημιουργήθηκε από ADVENTURAZ
    Ειμαι διαχειριστης 1,5 χρονο.
    Κακως προπληρωνεις το πετρελαιο.
    Η μετρηση παει ως εξης:
    Για καθε διαμερισμα υπαρχει ενδειξη η` σε ωρες λειτουργιας η` σε λιτρα στον λεβητα.
    Αν ειναι σε λιτρα, απλως βλεπεις ποσο εκαψες και αναλογα πληρωνεις.
    Αν ειναι σε ωρες το μετρας με τη μεθοδο των τριων.
    π.χ. 700ωρες εκαψε 1000λιτρα ο καυστηρας
    δικες σου ωρες ποσα λιτρα?
    Και φυσικα να δεις τον πινακα κοινοχρηστων
    Η δικαιολογια της για την προπληρωμη,ειναι οτι δεν πληρωνουν ολοι πριν τις 15 του μηνα,οποτε για να μην τα βαζει απο τη τσεπη της την προπληρωνουμε.
    Απλως μου κανει εντυπωση που ξερει το ποσο ενα μηνα νωριτερα...Εκτος αν συνεργαζεται με καποιο συστημα γι αυτο με την εταιρεια που μας δινει πετρελαιο.
    Το χαρτακι των κοινοχρηστων τωρα εγραφε οτι πηρε 1200 λιτρα κοστους 850 ευρω.
    Στο δικο μου 95 χιλιοστων εβγαζε την αντιστοιχια που οφειλω να δωσω συν 10 ευρω καθαριστρια και ασανσερ.
    Απ οτι καταλαβα δεν μας χρεωνει με το ποσο εκαψα εγω σαν διαμερισμα,αλλα βαζει ενα τονο καθε μηνα τι μου αντιστοιχει σαν χιλιοστα,ΠΛΗΡΩΝΕ
    Θα της τον ζητησω...Ευχομαι να μην μας κλεβει ολους ομως

Μου ειπε οτι χωραει ενα τονο ο λεβητας που ειναι παλιος και χρειαζεται καθε μηνα τοσο.
    Ενα τονο για 2 ωρες την ημερα????

Αν υπολογίσουμε πως ο λέβητας είναι περίπου 150.000-200.000kcal/h (με βάση τον αριθμό των διαμερισμάτων,εμπειρικά) θα χρειάζεται έναν καυστήρα με παροχή 15-20lt/h.Ας πούμε 18lt την ώρα λοιπόν.Έχουμε 18lt/h χ 2 ώρες = 36 λίτρα την μέρα χ 30 μέρες τον μήνα = 1080 λίτρα τον μήνα.Μην σου φαίνεται υπερβολική η κατανάλωση λοιπόν.Από κει και πέρα δεν ξέρω τί άλλο παίζει
    Fortis Fortuna Adiuvat

Παλαιό μέλος
    Δεν έχει αυτόνομη θέρμανση από ότι κατάλαβα όποτε δεν παίζει ωριαία μέτρηση ανά διαμέρισμα

Αυτό που μπορεί να κοιτάξει είναι πόσες θερμίδες έχει υπολογισθεί ότι καταναλώνει το κάθε διαμέρισμα και πόσες θερμίδες καταναλώνει συνολικά το οίκημα και να υπολογίσει χοντρικά πάντα την κατανάλωση πετρελαίου ανά ώρα.

Η να ρωτήσει τον τεχνικό του καυστήρα που θεωρητικά είναι υποχρεωτικό να κάνει συντήρηση κάθε χρόνο και να δίνει πιστοποιητικό καλής λειτουργίας του καυστήρα
    Τι μπεκ πετρελαίου φοράει ο καυστήρας
    Τα μπεκ πετρελαίου διαλέγονται ανάλογα με την παροχή καυσίμου και γράφουν επάνω πόσα λίτρα ανά ώρα ψεκάζουν.

Οπότε είναι σχετικά εύκολο να υπολογίσεις την κατανάλωση που έχεις ανά ώρα λειτουργίας του καυστήρα.
    Προσοχή πάντως γιατί το ότι τα σόματα καίνε για 2 ώρες δεν σημαίνει ότι καις πετρέλαιο για 2 ώρες ο καυστήρας ανάβει και σβήνει αυτό το διάστημα.

Για όσους αναφέρουν ότι είναι δύσκολο να βρεις πόσες ώρες έκαψε πετρέλαιο ο καυστήρας θέλω να αναφέρω ότι είναι αρκετά εύκολο

Υγ. την στάθμη του πετρελαίου καλό είναι να μην την ελέγχουμε με υλικά που έχουν την τάση να απορροφούν το πετρέλαιο γιατί η ένδειξη στάθμης θα είναι πάντα λάθος και το σφάλμα θα εξαρτάτε από των χρόνο παραμονής της ράβδου μέσα στο πετρέλαιο.
    Εκτός αυτού αν θέλει ο πετρελεας να μας την κάνει είναι πολύ εύκολο για αυτών να βρέξει την ράβδο σε σημείο αρκετά ψιλότερο από το πραγματικό.
    Και είναι πολύ δύσκολο κατόπιν να την χρησιμοποιήσουμε σύντομα για μέτρημα γιατί θα έχει ποτίσει με πετρέλαιο

Αρχικά δημιουργήθηκε από project.breeze
    Αν υπολογίσουμε πως ο λέβητας είναι περίπου 150.000-200.000kcal/h (με βάση τον αριθμό των διαμερισμάτων,εμπειρικά) θα χρειάζεται έναν καυστήρα με παροχή 15-20lt/h.Ας πούμε 18lt την ώρα λοιπόν.Έχουμε 18lt/h χ 2 ώρες = 36 λίτρα την μέρα χ 30 μέρες τον μήνα = 1080 λίτρα τον μήνα.Μην σου φαίνεται υπερβολική η κατανάλωση λοιπόν.Από κει και πέρα δεν ξέρω τί άλλο παίζει
    οκ,στα μαθηματικα σιιιγουρα με εχεις
    κραταω το 36 λιτρα την ημερα...Μηπως ξερεις ποση ωρα πρεπει να ειναι ανοιχτο για να καιει 36 λιτρα την ημερα?Αν ειναι 2 ωρες τοτε μπορει να ειναι οκ...

Παλαιό μέλος
    Εάν ισχύει το 18lt/h, 2 ώρες είναι αρκετές.

Τα νούμερα αυτά ισχύουν και είναι για καυστήρα προορισμένο για λέβητα 150.000-200.000kcal/h.Τα νούμερα είναι υπολογισμένα κατά προσέγγιση.Βάλε μία απόκλιση +- 100lt τον μήνα δήλαδή από 980-1180λίτρα τον μήνα...
    Fortis Fortuna Adiuvat

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από project.breeze
    Όπως ανέφερα ήδη ο καυστήρας δεν καίει πετρέλαιο για όλο το διάστημα που εμείς του έχουμε ζητήσει να ζεστάνει τον χώρο

Ανάβει και σβήνει προσπαθώντας να κρατήσει το νερό που χρησιμοποιούμε σαν μέσο μεταφοράς θερμότητας σε μια οροθετημένη περιοχή θερμοκρασίας.

Δεν είμαι ειδικός αλλά δεν μπορώ να καταλάβω των υπολογισμό σου

Αρχικά δημιουργήθηκε από toulis
    Όπως ανέφερα ήδη ο καυστήρας δεν καίει πετρέλαιο για όλο το διάστημα που εμείς του έχουμε ζητήσει να ζεστάνει τον χώρο

Ανάβει και σβήνει προσπαθώντας να κρατήσει το νερό που χρησιμοποιούμε σαν μέσο μεταφοράς θερμότητας σε μια οροθετημένη περιοχή θερμοκρασίας.

Δεν είμαι ειδικός αλλά δεν μπορώ να καταλάβω των υπολογισμό σου
    +1, o καυστήρας θερμαίνει και διατηρεί την θερμοκρασία του νερού αναλόγως τη ρύθμιση του θερμοστάτη (συνήθως γύρω στους 70οC).

You BETA believe...

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Υπάρχει κάποιος που να ξέρει....
    από GIXXERAKIAS στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 07/02/2012, 15:39
  2. Υπαρχει καποιος που να ξερει χαρακτηριστικα απο R1?
    από lari στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 15/01/2012, 11:42
  3. Υπάρχει κάποιος από Ιεράπετρα?
    από MikeG στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 34
    Τελευταίο μήνυμα: 29/07/2011, 17:31
  4. Nέο & Παλιό... υπάρχει περίπτωση να πάνε αντάμα....
    από code στο forum Προτάσεις & σχόλια
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 12/01/2005, 22:24
  5. Καποιος καλος γνωστης των διχρονων scooter?
    από ioannou_b στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 28/11/2003, 16:21

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF