Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 62

Θέμα: Θανατικη ποινη. Μηπως ??

Θάνατος όχι γιατί στην ουσία είναι λύτρωση για αυτόν που διέπραξε το όποιο “έγκλημα” ...έκανε ότι έκανε και ξαφνικά τσάφ... δεν υπάρχει. (εύκολη λύση...?) άσε που η αλήθεια πολλές φορές δεν βγαίνει στην επιφάνια και την έχει πληρώσει άδικα αθώος κόσμος.

Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει παραδειγματική τιμωρία για την αποφυγή της επανάληψης καί από τον ίδιο και από πολλούς αντίστοιχους υποψήφιους θύτες (“αποδέκτες” της δημοσιοποίησης-διαφήμισης που συνηθίζεται στα ΜΜΕ).

ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ- ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
    έκανες 1?
    θα σου κάνουν 10 από αυτά σε σένα.
    σου αρέσει εσένα? πώς σου φάνηκε?...

...αλλιώς,
    φυλακή ---> θα μπείς (θα πληρώσεις) και θα βγείς. so what?
    καλύτερος ή μήπως χειρότερος θα βγείς από εκει μέσα?

Θάνατος ---> κανείς για κανένα λόγο δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρέσει κανενός την ζωή.

Όσο για τα θύματα, το κακό έχει γίνει και καμία “αμοιβή- ανταμοιβή” δεν δικαιώνει ούτε απαλύνει “τραύματα”.
    Η μόνη ικανοποίηση είναι η ελπίδα της μείωσης των πιθανοτήτων επανάληψης είτε σε αυτά είτε σε συνανθρώπους μας.
    Όλα άλλαξαν
    "..δεν είναι απίστευτα... αλλά πιστευτά... γι'αυτο γίνονται."

H Ελληνική γλώσσα είναι τόσο πλούσια με μοναδικότητα σε κά-θε μία λέξη, η σύγχρονη αργκό επίσης με άλλες τόσες ερμηνίες, αλλά ταυτόχρονα είναι τόσο φτωχή και με τόσα κενά, που δεν υπάρχει συνδυασμός και σειρά γραμμάτων για να εκφράσουν κάποια πράγματα. Keyboards, monitors, βιβλία, ομιλία... κάποια πράγματα εκφράζονται μόνο με ένα βλέμα... έστω και αν δεν μπορεί να αποδώσει στο 100% την βαρύτητα και την σημαντικότητά τους.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της hidefnick
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
    Μπράβο παιδάκια ωραία τα λέτε.
    Μήπως θέλετε εσείς να πάτε να κατεβάτε τον διακόπτη?
    Θέλετε εσείς να έχετε το βάρος της αφαίρεσης μιας αμαρτωλής ψυχής?
    Ή μήπως είστε τόσο αναίσθητοι που δε θα σας νοιάζει?
    Για να δώ κάτι χριστιανούς τι θα μου απαντήσουν...
    Υ.Γ. Δεν είπα να τους αφήνουμε στα 10 χρόνια πάνω ελεύθερους έτσι?
    Σε όποιον μου πειράξει τον τσόγλανο θα τον κατεβάσω ΜΟΝΟΣ μου τον διακόπτη του. Οσο για το χριστιανός, όσο και ο παπάς που αγόραζε τις υπηρεσίες από τα ανήλικα.

Προσωπικά τις κοσμοθεωρίες περί στραβών δρόμων, αμαρτωλών ψυχών κλπ κλπ κλπ τις ακούω λίγο βερεσέ. Ειχα συμμαθητή τον Βαγγελάκη, για όποιον θυμάται, αυτόν που τελικά τον σκότωσε ο πατέρας του για να προστατέψει την υπόλοιπη οικογένοια, και την κολλητή της ξαδέλφης (ετών 16) την σκότωσε παιδέρας δολοφόνος με άδεια απο την φυλακή.

Επίσης οι "απολίτιστες" κοινωνίες, όπως κινέζοι άραβες κλπ, πληθυσμιακά δηλαδή πολλοί περισσότεροι από εμάς τους "πολιτισμένους" κρατάνε τις εγκληματικότητες εκεί που πρέπει με "απάνθρωπες" μεθόδους. Δεν ξέρουν αυτοί, εμείς είμαστε σαφώς καλύτεροι.

Οσο για τα λάθη που οδηγούν στην καρέκλα λάθος ανθρώπους τι να πεις. Οσο σκατά είναι αυτό άλλο τόσο είναι να κάτσεις 10-20-30 χρόνια μέσα και να σε μαμήσουν όλοι οι υπόλοιποι και μετά να βρεθείς αθώος. Shit happenz.
    "Growing old is inevitable. Growing up is optional"...

Ζούμε σε ένα κράτος δικαίου οπότε και θα πρέπει να ακολουθηθούν οι κανόνες που διέπουν τέτοια φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας.

Διότι αφού συμφωνούμε στους κανόνες τότε είμαστε καλύτεροι άνθρωποι. Κι αυτό πρέπει να το προσπαθούμε κάθε μέρα της ζωής μας όσο μάταια κι αν είναι αυτή.

Αλλιώς δεν διαφέρουμε από αυτούς που διέπραξαν ή διαπράτουν ανάλογες ενέργειες.

Είναι κάτι πολύ δύσκολο. Μα πάρα πολύ. Αλλά παρόλες τις αδικίες γύρο μας, πρέπει να πιστεύουμε σε ένα κράτος δικαίου διότι διαφορετικά είμαστε όλοι εναντίων όλων. Κι αυτό δεν μας προάγει ώς είδος. Δεν προάγει πολιτισμό. Αξίες για τις οποίες είναι απλύτως αναγκαίο πέρα της υπάρξεώς μας να κοπιάζουμε και να ζούμε με αυτές για να διαιωνιζόμαστε.

Πολλά ανάλογα περιστατικά συμβαίνουν γύρο μας που δεν τα ξέρουμε. Άλλα τα ξέρουμε και κάνουμε τα στραβά μάτια. Οπότε ας τηρήσουμε μια κάποια απόσταση. Δεν κοστίζει. Όσο δεν κοστίζει να δίχνουμε και τον θυμό μας με μεγαλοψυχία.
    Ευχαριστώ τους Ιάπωνες για τα γαμηστερά εν σειρά τετρακύλινδρα που απλόχερα προσέφεραν στον πτωχό και ταπεινό τούτο πλανήτη.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της hidefnick
    Αρχικά δημιουργήθηκε από H.A.Balafoutre
    Ζούμε σε ένα κράτος δικαίου οπότε και θα πρέπει να ακολουθηθούν οι κανόνες που διέπουν τέτοια φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας.

Διότι αφού συμφωνούμε στους κανόνες τότε είμαστε καλύτεροι άνθρωποι. Κι αυτό πρέπει να το προσπαθούμε κάθε μέρα της ζωής μας όσο μάταια κι αν είναι αυτή.

Είναι κάτι πολύ δύσκολο. Μα πάρα πολύ. Αλλά παρόλες τις αδικίες γύρο μας, πρέπει να πιστεύουμε σε ένα κράτος δικαίου διότι διαφορετικά είμαστε όλοι εναντίων όλων. Κι αυτό δεν μας προάγει ώς είδος. Δεν προάγει πολιτισμό. Αξίες για τις οποίες είναι απλύτως αναγκαίο πέρα της υπάρξεώς μας να κοπιάζουμε και να ζούμε με αυτές για να διαιωνιζόμαστε.

Πολλά ανάλογα περιστατικά συμβαίνουν γύρο μας που δεν τα ξέρουμε. Άλλα τα ξέρουμε και κάνουμε τα στραβά μάτια. Οπότε ας τηρήσουμε μια κάποια απόσταση. Δεν κοστίζει. Όσο δεν κοστίζει να δίχνουμε και τον θυμό μας με μεγαλοψυχία.
    Πραγματικά το πιστεύεις ότι ζεις σε κράτος δικαίου? Χωρίς παρεξήγηση.
    "Growing old is inevitable. Growing up is optional"...

old school gixxer Το avatar του/της alex14
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
    Μπράβο παιδάκια ωραία τα λέτε.

Μήπως θέλετε εσείς να πάτε να κατεβάτε τον διακόπτη?
    Θέλετε εσείς να έχετε το βάρος της αφαίρεσης μιας αμαρτωλής ψυχής?
    Ή μήπως είστε τόσο αναίσθητοι που δε θα σας νοιάζει?

Για να δώ κάτι χριστιανούς τι θα μου απαντήσουν...

Υ.Γ. Δεν είπα να τους αφήνουμε στα 10 χρόνια πάνω ελεύθερους έτσι?
    Φιλε Ζευκα, εχω δυο παιδια, εαν μου συνεβαινε αυτο το περιστατικο να εισαι σιγουρος οτι οχι μονο τον διακοπτη θα κατεβαζα, θα εκανα και πολυ χειροτερα πριν τον κατεβασω.
    Να μπουν φυλακη δεν μου λεει τιποτα, δηλαδη να πληρωσω κιολας για την συμορφωση τους ?
    Εαν μου την εχουν κανει την ζημια, ποσος με ενδιαφερει εαν συνετιστουν ή μετανοιοσουν.

Γενικα ειμαι εναντιον της θανατικης ποινης, αλλα οταν ακουω τετοια περιστατικα που εχουν ως θυματα μικρα / απροστατευτα παιδια, τρελαινομαι.
    Μπαμπα μην πεφτεις !!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από wiredgr
    Πραγματικά το πιστεύεις ότι ζεις σε κράτος δικαίου? Χωρίς παρεξήγηση.
    Ναί. Πιστεύω πως ζω σε ένα κράτος δικαίου. Πιστεύω επίσης πως προσπαθώ αυτό να εφαρμόζεται.

Πιστεύω επίσης πως θα έπρεπε όλοι να πιστεύουμε και να προσπαθούμε για ένα κράτος δικαίου. Διότι τότε θα είμασταν ένα βήμα κοντήτερα στο να μην υπάρχουν φαινόμενα ανάλογης κακοποίησης ή οποιασδήποτε άλλης.

Αγαπητέ κι εσύ ζεις σε ένα κράτος δικαίου. Μην το ξεχνάς αυτό.
    Ευχαριστώ τους Ιάπωνες για τα γαμηστερά εν σειρά τετρακύλινδρα που απλόχερα προσέφεραν στον πτωχό και ταπεινό τούτο πλανήτη.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της alximistis
    Για αφήστε στην 'ακρη λίγο τα κράτη δικαίου κλπ.
    Για σκεφτείτε λίγο. Όλοι εσείς που είστε υπέρ της θανατικής ποινής...
    οι "άνθρωποι" αυτοί ξέσκισαν σωματικά και ψυχικά ένα παιδάκι. Το οποίο ουδέποτε θα είναι όπως τα άλλα παιδιά και οι υπόλοιπου πολίτες που είχαν μία "φυσιολογική" πορεία.
    Αυτά τα κτήνη... θέλετε να τη γλιτώσουν με μια απλή εκτέλεση?
    Θέλετε να τους δώσετε την ευκαιρία να μην πονέσουν; Να μην δουν μπροστά τους να μην αισθανθούν τι έκαναν;
    Να μην νιώσουν ποτέ για ποιο ατόπημα τιμωρούνται;
    Τότε... σκοτώστε τους!
    Η θανατική ποινή ας γίνει η εξιλέωσή τους...

Αυτο το "κρατος δικαιου" φιλε Γιωργο θα τους στειλει σε δικη με τα γνωστα αποτελεσματα. Θα τους "βγαλουν" ψυχικα αρωστους / καθυστερημενους κτλ , θα φανε 2-3 χρονια φυλακη και θα βγουν να συνεχισουν να σακατευουν παιδικες ψυχες.
    Μπαμπα μην πεφτεις !!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από alex14
    Αυτο το "κρατος δικαιου" φιλε Γιωργο θα τους στειλει σε δικη με τα γνωστα αποτελεσματα. Θα τους "βγαλουν" ψυχικα αρωστους / καθυστερημενους κτλ , θα φανε 2-3 χρονια φυλακη και θα βγουν να συνεχισουν να σακατευουν παιδικες ψυχες.
    Αγαπητέ πιστεύω πως αφού αυτό συνέβη κατ'εξακολούθησην κι επί μακρόν......πολύ δύσκολα 2-3 χρόνια (δεν το ξέρω, πιστεύω ότι η ποινή είναι πολύ μεγαλήτερη).

Αλλά μην βλέπετε τόσο στενά την έννοια αυτή. Πιστεύω γίνομαι κατανοητός έτσι?

Αγαπητέ πιστεύω πως αφού αυτό συνέβη κατ'εξακολούθησην κι επί μακρόν......πολύ δύσκολα 2-3 χρόνια (δεν το ξέρω, πιστεύω ότι η ποινή είναι πολύ μεγαλήτερη).

Αλλά μην βλέπετε τόσο στενά την έννοια αυτή. Πιστεύω γίνομαι κατανοητός έτσι?
    Εισαι απολυτα κατανοητος φιλε μου. Οπως προανεφερα, δεν ειμαι υπερ της θανατικης ποινης γενικα.
    Δεν ξερω τι να πω, δεν θα ελεγα τα ιδια εαν προκειται για εγκλημα μεταξυ ενηλικων, μιλαμε για μικρα παιδια γαμωτο μου.
    Μπαμπα μην πεφτεις !!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από alex14
    Εισαι απολυτα κατανοητος φιλε μου. Οπως προανεφερα, δεν ειμαι υπερ της θανατικης ποινης γενικα.
    Δεν ξερω τι να πω, δεν θα ελεγα τα ιδια εαν προκειται για εγκλημα μεταξυ ενηλικων, μιλαμε για μικρα παιδια γαμωτο μου.

Δυστυχώς, πάντα οι αδύναμοι υποφέρουν περισσότερο.

Τραγικό περιστατικό....τι να λέμε.....

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Φυλακή με καταναγκαστικά έργα...

Να σπάνε πέτρες , να φτιάχνουν δρόμους, να χτίζουν υπό την απειλή όπλου και μετά πίσω στο κλουβί τους..

Μια μορφή ιδιόμορφης σκλαβιάς , χωρίς καμία απολύτως ελευθερία... Μια συνεχή πίεση στο να προσφέρουν σε μια κοινωνία που πόνεσαν , χωρίς όμως να έχουν το δικαίωμα απαλλαγής.

Δίς και τρείς ισόβια , τους αφαιρεί ακόμα και αυτό το δικαίωμα της έφεσης.

Άδεια;... ποιά άδεια;.. τι το περάσαμε;

Αυτό θέλουν τέτοιου είδους καθάρματα... με 35-40 βαθμούς... με -5 βαθμούς.... εκεί... να σπάνε πέτρες και να φτιάχνουν δρόμους, σαν σκλάβοι χωρίς δικαιώματα ελευθερίας. Και μετά πίσω στο κλουβί τους.

Δεν θανατώνεις έτσι το κορμί τους. Αλλά σίγουρα θανατώνεις το σκατο-μυαλό και την σκατο-ψυχή τους, αν τους βάλεις να περάσουν την κόλαση του Δάντη επί Γης.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της mako
    Αν ζουσαμε σε ενα κρατος δικαιου, θα ειχαν ασχοληθει με τις καταγγελιες, που καποιοι γειτονες εκαναν (τους αλλους που εκαναν την παπια, μην τους σχολιασω καλυτερα). Ειμαι κατα της θανατικης ποινης, αλλα ειμαι και κατα των γνωστων "ισοβιων" που διαρκουν το πολυ 5-10 χρονια, και μαλιστα με αδειες. Με ενοχλει αφανταστα να πληρωνω για τετοια καθηκια, αλλα επειδη σε καποιες περιπτωσεις γινονται και λαθη (δεν αναφερομαι βεβαια στην συγκεκριμενη περιπτωση), δεν θεωρω σωστο το θανατο ενος ανθρωπου με συνοπτικες διαδικασιες.

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Βλέπω να δίνουν πολύ εύκολα απαντήσεις κάποιοι που δεν έχουν παιδιά....

Κι επειδή εγώ έχω δύο (ένα κι ένα), εάν γινόταν ποτέ κάτι τέτοιο στο δικό μου παιδί, κανένα δικαστήριο και καμμία ποινή δεν θα ήταν αρκετή για τον σωφρονισμό ή την τιμωρία του δράστη.

Η μόνη τιμωρία που μπορώ να σεκφτώ είναι να τον καρφώσεις σε έναν τοίχο και αφού τον γδάρεις ζωντανό να τον αφήσεις εκεί να σαπίσει μέχρι να σκορπίσουν τα κόκκαλά του....

Αποτρόπαια η παραπάνω σκηνή;

Όταν αυτός γαμάει ένα 11χρονο κοριτσάκι (και σωματικά και ψυχολογικά) είναι πιο όμορφη η εικόνα;
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

1) ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΘΑΝΑΤΙΚΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ
    2) ΑΠΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΙΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΟΙΡΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΘΑΝΑΤΟ (ΙΣΟΒΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟ ΣΟΦΡΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ)

Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 61
    Τελευταίο μήνυμα: 29/10/2008, 15:53
  2. Απαντήσεις: 65
    Τελευταίο μήνυμα: 14/07/2008, 15:25
  3. θανατική ποινή
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 04/01/2006, 11:58
  4. Μήπως έχει πάρει το μάτι σας
    από stefanos στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 27/02/2004, 15:06
  5. Μηπως ξερετε πως πανε για την πλατεια Φιλελληνων!
    από hornet στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 03/02/2004, 16:49

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF