Αρχικά δημιουργήθηκε από KARYDAS
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΚΡΙΒΩΜΕΝΟ...ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΠΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΝΕΟΥ ΟΔΗΓΟΥ....
Μονο που δεν ειναι οδηγος (για το φαζερ)
Του το δινεις σε ενα χρονο απο τωρα και εχει το κεφαλι σου ησυχο
Αρχικά δημιουργήθηκε από KARYDAS
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΚΡΙΒΩΜΕΝΟ...ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΠΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΝΕΟΥ ΟΔΗΓΟΥ....
Μονο που δεν ειναι οδηγος (για το φαζερ)
Του το δινεις σε ενα χρονο απο τωρα και εχει το κεφαλι σου ησυχο
δεν χρειαζεται να ειναι21 μονο να ειναι κατοχοσ διπλοματοσ για 2 χρονια...
εαν εχει διπλομα που τον καλιπτει στα cc. και η μιχ. δεν ειναι διακια του και εμπλακι σε τροχαιο 3ης πανε πινικα ο οδιγοσ,ο κατοχοσ και η ασφαλιστικη...
εαν δεν εχει διπλ. η ασφαλεια σου δεν σε καλιπτει....
οσο για την καλιψι νεου οδιγου καλιπτι μονο εσενα για 2 χρονια.....
δουλεβω στο υπ.σιγκ.
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikolasfazer
δεν χρειαζεται να ειναι πανο απο 21. μονο να ειναι κατοχοσ διπλοματοσ για 2 χρονια...
εαν εχει διπλομα που τον καλιπτει στα cc. και η μιχ. δεν ειναι διακια του και εμπλακι σε τροχαιο 3ης πανε πινικα ο οδιγοσ,ο κατοχοσ και η ασφαλιστικη...
δουλεβω στο υπ.σιγκ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ......ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΕΝΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΒΟΛΤΕΣ ΤΟΥ ΞΑΔΕΡΦΟΥ....
άντε πάλιΑρχικά δημιουργήθηκε από Greg61
[B]
Άν τρακάρει φίλε και πατριώτη, και πέρα απο τις όποιες ποινικές ευθύνες κι απ' όσα σωστά σου είπαν οι παραπάνω, φταίει- δέν φταίει πληρώνεις, εσύ μάλλον, τις ζημιές όλων... Σχετικές πληροφορίες περί μή κάλυψης αστικής ευθύνης θα βρείς στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο της μηχανής σου. Εκτός... κι άν δηλώσεις οτι σου την έκλεψε!
αν τρακάρεις και δεν φταις αποζημειώνεσαι κανονικότατα, αλλά αν έρθει αστυνομία την κλήση για την μη κατοχή διπλώματος την τρως
σε περίπτωση κλοπής αν προκληθεί ατύχημα με υπαίτιο το κλεμμένο όχημα πάλι πληρώνει η ασφαλιστική, δεν ξέρω τι παίζει με το bonus malus και κατά πόσο μπορείς να διεκδικήσεις να μην αυξηθεί αλλά η ασφάλεια είναι υποχρεωμένη να αποζημειώσει, βέβαια τις ζημιές στο δικό σου όχημα ατύχησες τις πληρώνεις από την τσέπη
Αρχικά δημιουργήθηκε από cityfly
αν τρακάρεις και δεν φταις αποζημειώνεσαι κανονικότατα
Είσαι σίγουρος γι αυτό?
Νομίζω οτι η ασφάλεια ισχύει για συνδυασμό οχήματος-αδηγού... Όταν οδηγούσα το αμάξι της μάνας μου, με είχε δηλώσει σαν οδηγό στην ασφαλιστική και πλήρωνε κάτι έξτρα επειδή τότε ήμουν νέος οδηγός...![]()
Υ.Γ. Πάντως, ο ιδιοκτήτης του οχήματος πάει σίγουρα δικαστήριο αν το δώσει σε άτομο χωρίς δίπλωμα... Το λέω από προσωπική εμπειρία...![]()
![]()
if it's stupid and it works, it ain't stupid
ΕΠΕΙΔΗ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑ, ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 72
ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΔΕ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ, ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
ΕΠΕΙΔΗ ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΑ, ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΣΤΑ 75
Αν το διπλωμα το εχει βγαλει απο τα 18 του και εχουν περασει 2 χρονια απο την ημερομηνια που το εβγαλε γινεται αυτοματως για απεριοριστα κυβικα απλα πρεπει να παει να το ανανεωσει αλλα και να μην το εχει ανανεωσει το βλεπουν οι μπατσοι!!!Αρχικά δημιουργήθηκε από KARYDAS
ο 1ος ξαδερφος μου εχει το μικρο διπλωμα (μεχρι 33 αλογα)(ειναι 20 χρονων) και συχνα παιρνει το fazer μου για να παει βολτα τη κομενα(ντρεπεται με το παπι)
1ο ερωτημα:τι θα γινει αν τον πιασου?
2ο ερωτημα:τι θα γινει αν τρακαρει?
αν ξερει κανεις ας μου πει....η αν τον εχουν πιασει..
Τωρα αν δεν εχουν περασει 2 χρονια με αποτελεσμα να μην εχει ουσιαστικα διπλωμα..
1ο : αν τον πιασουν δεν ειναι αναγκαιο οτι θα του κανουν κατι... Ο νομος λεει οτι πρεπει να τον πανε αυτοφορω η να του κανουν μηνυση αλλα αν του κανουβν μηνυση το μηχανακι πρεπει να παει να το παρει καποιος με διπλωμα... Σπανια περιπτωση να γινει κατι απο τα δυο. το πολυ πολυ να του κανουν μια μηνυση και να τον αφησουν να φυγει... Ετσι γινετε συνηθως!
2ο : αν τρακαρει και δεν φταει απλα εχει μια αυταπαγγελτει μηνυση απο την αστυνομια και μετα τον αποζημιονουν κανονικα... Αν ομως τρακαρει και φταει παρακαλα να ειναι καλος ο ανθρωπος που θα πεσει και να δεχτει να του κανεις δηλωση εσυ που εχεις διπλωμα και να τελειωσουν ολα εκει... Αν βεβαια υπαρχει τραυματισμος μπορεις ασχετα αν φταει να τον κυνηγησεις.... Στην περιπτωση που πας και εσυ κατηγορουμενος πας και λες οτι το πηρε κρυφα...ΟΧΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΚΛΕΨΕ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΤΟ ΠΗΡΕ ΚΡΥΦΑ!!! Ολα τα παραπανω τα εχω περασει προσωπικα και για αυτο στα λεω.. .
Εγω το 2005 δουλευοντας για την ACS μπηκα παρανομα σε ενα στενο (Δεν το ηξερα ομως...) και τρακαρα με εναν κυριο ο οποιος για καλη μου τυχη ηταν παρα πολυ καλος και να ειναι καλα οπου και να ειναι... Το μονο που εχω απο αυτην την ιστορια ειναι μια αυταπαγγελτη μηνυση απο την αστυνομια...
Εγω παλι απο τοτε που εβγαλα το διπλωμα ποτε δεν εχω κανει επασφαληστρω... Και με εχουν τρακαρει κιολας... Τα επασφαληστρα ειναι μαμακιες για να βγαζουν περισσοτερα λεφτα οι ασφαληστικες... Μου το εχει πει και ο δασκαλος οδηγησης και η μητερα μου που κανει 30 χρονια αυτην την δουλεια...( ασφαληστρια ) Αλλωστε αν ισχυε κατι τετοιο δεν θα με αφηνε ακαλυπτω η ιδια μου η μανα...!!!Αρχικά δημιουργήθηκε από fethry
Είσαι σίγουρος γι αυτό?
Νομίζω οτι η ασφάλεια ισχύει για συνδυασμό οχήματος-αδηγού... Όταν οδηγούσα το αμάξι της μάνας μου, με είχε δηλώσει σαν οδηγό στην ασφαλιστική και πλήρωνε κάτι έξτρα επειδή τότε ήμουν νέος οδηγός...![]()
Υ.Γ. Πάντως, ο ιδιοκτήτης του οχήματος πάει σίγουρα δικαστήριο αν το δώσει σε άτομο χωρίς δίπλωμα... Το λέω από προσωπική εμπειρία...![]()
![]()
![]()
Αλήτες...
Τώρα που περιμένω τον ασφαλιστή μου να με φέρει το νέο συμβόλαιο θα του τα πώ ένα χεράκι...![]()
![]()
if it's stupid and it works, it ain't stupid
ΕΠΕΙΔΗ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑ, ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 72
ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΔΕ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ, ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
ΕΠΕΙΔΗ ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΑ, ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΣΤΑ 75
Ως νεος οδηγος οριζεται ο κατω των 23(25 σε μερικες εταιριες) ή κατοχος του διπλωματος λιγοτερο απο εναν χρονο.Στο επασφαλιστρο νεου οδηγου ισχυει το εξης.
Εαν τρακαρει καποιος υπ'ευθυνη του και το παρει χαμπαρι απο το διπλωμα ή την ημερομηνια γεννησης η ασφαλιστικη τοτε πρεπει να πληρωσει το 60% των ετησιων ασφαλιστρων του οχηματος αλλιως δεν τον καλυπτει.Το επασφαλιστρο καλυπτει συνηθως ολους τους νεους οδηγους που ισως οδηγησουν το οχημα εκτος και αν ειναι πολιτικη της εταιριας να τους δηλωσει ο κατοχος.
Τωρα στην ερωτηση του φιλου.
Σε περιπτωση που δεν φταιει αποζημιωνεσαι κανονικα και απο την ασφαλιστικη δεν εχεις τρεχαματα.Μονο αν επιληφθει τροχαια και φαει μυνηση απο εκει που απλα παει και βγαζει διπλωμα και ολα οκ.
Σε περιπτωση που φταιει αποζημιωνει η ασφαλιστικη τον παθοντα και στρεφεται νομικα εναντιον οδηγου και κατοχου για να παρει τα λεφτα της πισω.Αυτο ισχυει και σε περιπτωση μεθης,ναρκωτικων κτλ.Μιλαμε για υπ'ευθυνη του ασφαλισμενου το τρακαρισμα.
Στην δευτερη περιπτωση και να βγαλει διπλωμα εφοσον φταιει δεν μετραει παρα μονο στην μυνηση απο την αστυνομια.Η ασφαλιστικη τα λεφτα της θα τα παρει αφου οταν εγινε το αποζημιωθεν ατυχημα δεν ειχε διπλωμα.
Τωρα σε περιπτωση,χτυπα ξυλο,που φταιει και παθει τιποτα βαρυ ο ξαδερφος/φιλος/μη διπλωματουχος νομιζω,χωρις να ειμαι βεβαιος,οτι τρεχουν τον ιδιοκτητη που του εδωσε το οχημα χωρις να πληρει τις προυποθεσεις να το οδηγει.
Μην το δινεις οσο και να σε πρηζει το ρισκο ειναι μεγαλο![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikolasfazer
δεν χρειαζεται να ειναι21 μονο να ειναι κατοχοσ διπλοματοσ για 2 χρονια...
δουλεβω στο υπ.σιγκ.
Γραψε greeklish καλυτερα φιλε![]()
Μπορεις καλλιστα αντι για σενα σαν οδηγο στο συμβολαιο σου να βαλεις καποιον αλλον ο οποιος ειναι πανω τον 23 και ετσι και εσυ θα εισαι καλυμενος και δεν θα πληρωσεις και επασφαληστρο...!!!Αρχικά δημιουργήθηκε από fethry
Αλήτες...
Τώρα που περιμένω τον ασφαλιστή μου να με φέρει το νέο συμβόλαιο θα του τα πώ ένα χεράκι...![]()
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από edmarios
Μπορεις καλλιστα αντι για σενα σαν οδηγο στο συμβολαιο σου να βαλεις καποιον αλλον ο οποιος ειναι πανω τον 23 και ετσι και εσυ θα εισαι καλυμενος και δεν θα πληρωσεις και επασφαληστρο...!!!
Μη λεςκαι διαβασε τι γραφω παραπανω.Και τον Rossi να βαλει οδηγο ο ιδιος δεν καλυπτεται.
Πολυ ωραιος εισαι ρε ξαδερφε!!!! Τοσο καιρο δεν ειχες δικαιολογια, τωρα που βρηκες ολα οκ. Στα π@π@ρια σου που τωρα θα καβαλαει το σκατοφιαγμενο παπι και θα πηγαινει γ@μιωντας;;;; Καμμια ιδεα να του βαλεις λιγο μυαλο, σου περασε η μονο η δικαιολογια σε ετρωγε;;;![]()
![]()
την ιδεα την βρηκε η μανα του οπου να ναι θα του παρει κάρο...για αντιπερισπασμο....
θα τον δασκαλεψω και εγω λιγο....
δισκολα του χαλαω χατηρι...