Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 20 από 20

Θέμα: Tdm 900

Ελαιόψυκτο Μέλος Το avatar του/της free rider
    Με αφορμή το ποστ soy gia to TDM :

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι εύκολο να κατηγορήσουμε ένα μηχανάκι που έχει γίνει best seller, ή τέλος πάντων οποιοδήποτε γνωστό μοντέλο.

Από την άλλη πρέπει να σας ομολογήσω ότι δεν έχω καμία σχέση ούτε έχω οδηγήσει κανένα τέτοιο εργαλείο.

Σίγουρα όμως το να σκέφτεται κάποιος να αγοράσει ένα TDM, πρέπει να το δούμε σαν προέκταση της δικής του επιθυμίας και όχι σαν αποτέλεσμα των δικών μας προτιμήσεων.

Προσωπικά δεν το αρνούμαι εμένα μου αρέσουν τα γρήγορα στρητάδικα όχι γιατί εγώ είμαι γρήγορος απλά μου αρέσει η αίσθηση της ταχύτητας και λέω ΄τώρα πια , παλιότερα μου άρεσε να έχω το can am και να βγαίνω για ατελείωτα σαββατοκύριακα στην Πεντέλη.

Με άλλα λόγια κάθε περίοδος που έρχεται στην ζωή μου δημιουργεί και άλλες προτιμήσεις
    στα 20 είχα ένα ΧΤ 550 και τραβούσα φοτώ τον ουρανό με το μπροστινό φτερό...

Εμ τώρα στα σαράντα θα ήταν μονοτονία για μένα να κάνω το ίδιο...

Θέλω λοιπόν να καταλήξω στο ότι η επιλογή είναι δική σου αγαπητέ φίλε
    και αν το δούμε πιο λογικά στο κάτω κάτω της γραφής εσύ θα το οδηγάς...

Ίσως πολύ σωστά ρωτάς να πληροφορηθείς αν έχει ακουστεί κάποια βρώμα για το μηχανάκι αλλά λάβε υπ’ όψιν τον προσωπικό παράγοντα βάση του οποίου εκφράζει ο καθένας την άποψη του

Πιστεύω ότι πρέπει να ισύσουν δύο πράγματα στο θέμα της επιλογής σου:

Πρώτα να επιδιώξεις να οδηγήσεις την μηχανή αυτή αν είναι δυνατόν για περισσότερα από 2 χιλιόμετρα .

Και δεύτερο να σκεφτείς με βάση το τι θέλεις εσύ ο ίδιος και ποιες είναι οι ανάγκες σου...

Αυτά ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο
    Με συγχωρείτε για την διάρκεια..

καλορίζικο οτι και να αποφασίσεις,

και η ζωή συνεχίζεται...

Kalhspera.

Kai gw se kamia bdomada 8a apokthsw to TDM900.

Edw kai 4 xronia exw ena Transalp 650 tou 2003.

To atimo exei grapsei 70.000 klm...kai sunexizei.

Ypo alles sun8hkes den 8a to poulousa. Einai aristo mesa sthn polh, paei pantou (apo pezodromia kai lakoubes mexri attikh odo kai e8nikh), an to prosexeis den pa8ainei tipota (mikroproblhmata mou ebgale alla tipota sobaro). Se megala ta3idia mono h sela tou sou #@!$!@# ton kwlo. -phga A8hna-Xalkidikh kai deinopa8hsa. Me tis aposkeues mexri 170 km/h. Alla 8elw na to alla3w twra pou mporw (pali kala pou mporw. 8a to dwsw gia 4000 eurwpoula). Ta a3izei giati to prosexa kai ola tou ta service kai ladia kanonika (5000 klm ladia, 10.000 klm geniko).

Epsa3a na brw kapoia nea mhxanh na maresei kai optika kai odhgika. Isws epeidh exw sunh8isei kai maresei to Transalp, den maresoun ta street. Odhghsa to Varadero kai 3enerwsa. Sa na odhgousa pali to Transalp prhsmeno kai me parapanw aloga.

Pisteuw pws genika to TDM900 den einai kai h kaluterh epilogh gia kapoion pou 8elei street. Omoiws kai gia ON-OFF.Odhghsa to CBF 1000, to opoio einai tetrakulindro kai bgazei 98 moularia. Kai kostizei 400 eurw perissotera apo to TDM, to opoio TDM nomizw den t'a3izei tosa lefta gia thn mhxanh tou, alla gia thn emfanish tou. Omws, exontas mia on-off mhxanh, den me boleuei h 8esh odhghshs twn street (eimai kai 1.83 tromara mou). Alla apo 8ema kai 'psuxhs' kinhthra, kai epitaxunshs kai isws kai poiothtas, pisteuw to CBF einai klaseis anwtero apo to TDM. Kamia sxesh to gkazi tou. PETAGE se sxesh me to TDM.

Genika uparxoun mhxanes kai mhxanakia. To TDM 900 dustuxws einai mhxanaki. (ax kai natan tetrakulindro).

To 8ema mou omws einai oti den exw brei kati allo na maresei, toso emfanisiaka oso kai se oti afora 8esh odhghshs. An uphrxe Transalp 800..900...1000 8a to epairna. Alla den uparxei.
    To Africa Twin isws htan h kaluterh ON_OFF pou hphr3e pote (proswpikh apopsh e?).
    To VStrom kalo einai alla pali 650 den 8elw. An htan epairna pali transalp kai as exei ligotera aloga.

Den suzhtaw kan gia Tiger, Buels klp. Den me endiaferoun.

To TDM900 den einai oute street (oi street striboun mexri 3aplas kai den exoun 87 aloga), alla oute on-off (polu xamhlh e3atmish re gmt). Den exei xarakthra. Alla isws gi'auto poulaei toso. kai gi'auto 8a to agorasw. Giati den einai SAN kati allo (san Transalp, san CBF, san CBR, san Fazer)!
    Einai...TDM!!!

non serviam Το avatar του/της kachius

Σχετικά με τα tdm...

Είχα το 850 για κάτι λιγότερο από τρία χρόνια και εδώ και ένα εξάμηνο περίπου έχω το 900.
    Στο ενδιάμεσο πέρασα από cbr600.

Λοιπόν (επειδή αναφέρθηκε) το 4Κ 600άρι είναι πολύ πιο...
    ..."συγκινητικό" από οποιοδήποτε tdm...αλλά χάνει σαφώς σε άνεση για πολύωρες βόλτες.
    Με τα tdm σε αντίθεση δε λες να ξεκαβαλήσεις!

Φαντάζομαι (γιατί δεν έχω ανέβει ποτέ) πως ένα fazer υπερκαλύπτει το tdm για πλάκα
    (εδώ όμως έρχεται και η ροπή, όπου τα 600άρια σε σχέση με τα tdm θυμίζουν παπάκια μέχρι τις 5000 περίπου στροφές
    -υπερβολικός όρος, μην το λάβετε σοβαρά υπ'όψη- εξαρτάται λοιπόν τί γουστάρει ο καθένας).
    Μου αρέσουν πολύ (περισσότερο από το tdm) τα 4Κ 600άρια αλλά δυστυχώς δε θα μπορούσα να είχα ένα σαν μοναδικό άρα και καθημερινό μηχανάκι (το 1000άρι fazer από την άλλη...πρέπει να είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ από όλες τις απόψεις...)

Στα tdm τώρα.
    Δεν είναι τελείως αδιάφορα οδηγικά όπως ειπώθηκε, στρίβει όμορφα και χαρίζει πολύ ωραία αίσθηση αφ'υψηλού (μη μπερδευτούμε - δε συγκρίνεται με τα κοινώς λεγόμενα street - υστερεί σαφέστατα...). Βέβαια, για να σου χαρίσει αυτήν την ωραία αίσθηση πρέπει να κάνεις κάτι με τις αναρτήσεις (ή να τις σφίξεις "κάργα" -έχει ρυθμίσεις- ή να τις αλλάξεις, γιατί όπως είναι από τη μαμά είναι για κλάματα, βάρκα γιαλό κτλ). Με καλά λαστιχάκια και σωστές (σφιχτές) αναρτήσεις το γουστάρω με τρέλλα!!!!!

Ανάμεσα σε 850 και 900.
    Τα μηχανάκια θα μπορούσα να πω είναι σχεδόν πανομοιότυπα.
    Λίγες αλλά σημαντικές διαφορές υπέρ του 900.
    Πρώτη και κυριότερη το βάρος (και συγκεκριμένα το κέντρο αυτού!).
    Ονομαστικά το 900 είναι 10 κιλά ελαφρύτερο αλλά σαφέστατα πιο καλοζυγισμένο
    κάτι που το κάνει πολύ πιο εύχρηστο και φιλικό.
    Ως προς τις ζημιές το 850 στα 120000χλμ δεν έβγαλε κάτι που δεν προβλεπόταν ΕΚΤΟΣ
    από το γεγονός ότι τσίμπαγε πολύ λάδι. Όταν το πήρα γραμμή και τα άλλαζα στα 3000χλμ
    δεν είχε πρόβλημα (μικρή διαφορά). Πριν το καταλάβω που τα άλλαζα στα 5000χλμ έπινε σχεδόν ένα λίτρο ανά 1000χλμ :hypnotize
    Με διάφορους που το είχα συζητήσει ήταν ένα γνωστό πρόβλημα με τους κλνδρους όπου για να αποφεχθεί χρειαζόταν μία επισκευή σε αυτούς (ούτε που ξέρω ) στα 50000χλμ.
    Αν δεν την έκανες...κοίταζες τα λάδια κάθε δεύτερη μέρα και συμπλήρωνες αναλόγως...
    Για το 900 δεν έχω ακούσει παρόμοια προβλήματα. Εγώ δεν το έχω αρκετό καιρό για να ξέρω...
    Από κινητήρα και επιδόσεις μου φαίνονται ολόϊδια με μόνη διφορά το βάρος και κ.β. που κάνουν το 900 πολύ πιο φιλικό.

Επίλογος.
    Δεν εκθειάζω τα tdm, δε θάβω κανένα άλλο...
    Όλες μου αρέσουν και όλες τις γουστάρω

Α! Ακόμα να συμφωνήσω ότι είναι 100% on και 0% off
    (το γεγονός ότι είναι σχετικά ψηλότερο από τα λοιπά street και δε φοβάσαι τόσο εύκολα μήπως βρει κάτω σε χωματόδρομους δεν το κάνει off, ειδικά αν έχεις σκληρύνει και τις αναρτήσεις...)
    Ξέρω από βέσπα!

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator

Αυτό ήταν στα Τεχνικά τόσο καιρό ..???

Στα Μοντέλα (και γρήγορα) !!

(thanks kachius)
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. λαστιχα για TDM 900;;
    από GST στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 3