Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 36

Θέμα: ΕΝΤΟΥΡΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Παλαιό μέλος
    Πολύ ενδιαφέρον αλλά υπεβολικά γενικό το θέμα. Προσωπικά πιστεύω πως για πολλά προβλήματα αλλά ιδιαίτερα για τα οικολογικά η ΠΑΙΔΕΙΑ είναι το α και τό ω. Και η παιδεία ξεκινά από το σπίτι. Αν δεν υπάρχει η σωστή διαπαιδαγώγηση σε μικρή ηλικία, ακόμα και στο σχολείο ή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν μπορεί να μιλά κανείς για πολιτισμένο κράτος.

Για να επανέρθω στο θέμα γιατί μιλάμε μόνο για τα βουνά;

Το καλοκαίρι στις παραλίες τι γίνεται;

Γιατί τα παιδιά στο λύκειο δεν ξέρουν τι θα πει ανακύκλωση;

Γιατί τα τασάκια των ΙΧ αδειάζουν στο δρόμο;

Γιατί κάποιοι αδειάζουν τα μπάζα στα βουνά;

Πολλά τα γιατί για να κατηγορήσει κανείς ΜΟΝΟ ελάχιστους ηλίθιους που δεν σέβονται τα βουνά και παράλληλα δημιουργούν τροφή για τέτοια σχόλια.

Κύριοι, ο άνθρωπος λέει τα αυτονόητα, δεν υπάρχει λόγος λιθοβόλησης. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με το περιβάλλον και να το επικοινωνούμε και στους γύρω μας.

Ας κάνουμε εμείς το χρέος μας, δηλαδή να μην ρυπαίνουμε και οποιονδήποτε τρόπο, και ας ελπίσουμε ότι θα κάνουνε και οι άλλοι το δικό τους.

Συμφωνώ ότι οι περισσότεροι από εμάς ΔΕΝ πετάμε σκουπίδια, ΔΕΝ κάνουμε θόρυβο και ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ τους άλλους ανθρώπους που χαίρονται το δάσος αλλά υπάρχουν και άλλοι με λιγότερη οικολογική συνείδηση, είτε είναι εντουράδες, είτε ποδηλατάδες, είτε περιπατητές, είτε καταπατητές.

Και ναι βαριέμαι τρελά να "χαραμίσω" ένα ΣΚ για μα μαζεύω τα σκουπίδια των άλλων, αλλά αν χρειαστεί θα το κάνω. Και φυσικά μην περιμένετε να σας/μας πει κανείς μπράβο...

Επίσης νομίζω ότι τα λούκια από τους τροχούς μας δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε δυστυχώς με ή χωρίς οικολογικά λάστιχα.
    Enduro Republic, Prime Minister

οΚ, ας αρχίσουμε από τώρα να συζητάμε μία πιθανή εξόρμηση καθαριότητας.

Εγώ από τώρα προτείνω να γίνει Απρίλιο ώστε να είναι πιο στεγνά τα εδάφη και να έχουν ευκολότερη πρόσβαση τα μηχανάκια-σκουπιδιάρες(ψευδοεντούρο) αλλά και να είναι ευκολότερη η περισυλλογή σκουπιδιών.

Επίσης επειδή Απρίλιο-Μάιο ουσιαστικά σταματάνε να πηγαίνουν οι πολλοί εντουράδες, ίσως μας βοηθήσει να βγάλουμε και κάποια συμπεράσματα (έστω ενδεικτικά) σχετικά με το ποιοί ρυπαίνουν.

You BETA believe...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της geotriada
    [i]Αρχικά δημιουργήθηκε από kostasYZ

Πολλά τα γιατί για να κατηγορήσει κανείς ΜΟΝΟ ελάχιστους ηλίθιους που δεν σέβονται τα βουνά και παράλληλα δημιουργούν τροφή για τέτοια σχόλια. [/B]

+10000000000000

Παλαιό μέλος
    [QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
    [B]οΚ, ας αρχίσουμε από τώρα να συζητάμε μία πιθανή εξόρμηση καθαριότητας.

Είναι καλή ιδέα είναι να γίνει μια κίνηση ομαδικής καθαριότητας.

Δηλαδη τωρα σοβαρευτηκα.? Το avatar του/της rsp
    Σημασια εχει ποιος πεταξε τα σκουπιδια ή το να παμε μια βολτα να τα μεζεψουμε??
    Με σύμβολο και οδηγό την ευχή και κατάρα των αλησμόνητων νεκρών μας, δίδομε όρκο και υπόσχεση τούτη τη στιγμή πως δεν θα λησμονήσουμε ποτέ ότι γεννηθήκαμε Έλληνες για την Ελλάδα και μόνο γι αυτήν...(Δ.Πανουργιάς)

www.elnak-seaside.blogspot.com

Παλαιό μέλος
    Μπορούμε να κάνουμε ατελείωτη κουβέντα για το ποιος γεμίζει το βουνό με σκουπίδια. Αλλά τα σκουπίδια όσο και να συζητάμε θα εξακολουθούν να βρίσκονται εκεί. Και ας μην είναι από εμάς...

Ας μαζέψουμε τα σκουπίδια σαν μια κίνηση καλής θέλησης.

Δυστυχώς όμως κάποιοι μας βλέπουν και μας σαν σκουπίδια στο βουνό. Έχω την αίσθηση ότι πλησιάζει ο καιρός που θα μας διώξουν, με το τρόπο τους.

Τα μόνα όπλα μας είναι η ευγένεια και ο σεβασμός στο βουνό αλλά και σε όσους το αγαπούν όπως και εμείς.

Τουλάχιστον, να βρούμε ένα τρόπο να το διαφημίσουμε. Αν τα μαζέψουμε και δεν το μάθει κανείς θα έχουμε κάνει "μισή δουλειά".

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από GASer
    Τουλάχιστον, να βρούμε ένα τρόπο να το διαφημίσουμε. Αν τα μαζέψουμε και δεν το μάθει κανείς θα έχουμε κάνει "μισή δουλειά".
    +1000

Και εγώ το σκεφτόμουν αυτό Δημήτρη....

αλλά περίμενα να το γράψεις εσύ ή κάποιος άλλος.

Πρώτα όμως πρέπει να συζητήσουμε τι θα κάνουμε και μετά πως θα επικοινωνήσουμε τις ενέργειες μας.

Όσοι ενδιαφέρεστε για την προσπάθεια, σκεφτείτε το λίγο καιρό και καταθέστε τις προτάσεις σας.

You BETA believe...

Εδώ ισχύει το ρητό "κάνε το καλό και ρίχτο στο γυαλό...."
    Ας μαζέψουμε τα σκουπίδια των άλλων τουλάχιστον θα είμαστε ήσυχοι με την συνειδησή μας..

Αρχικά δημιουργήθηκε από Zid
    Εδώ ισχύει το ρητό "κάνε το καλό και ρίχτο στο γυαλό...."
    Ας μαζέψουμε τα σκουπίδια των άλλων τουλάχιστον θα είμαστε ήσυχοι με την συνειδησή μας..
    Από την στιγμή που δεν πετάω σκουπίδια, η συνείδηση μου είναι ήσυχη ούτως ή άλλως....

Αν δεν ενημερώσω αυτούς που τα πετάξανε και τα μαζέψω μόνος μου, τότε θα έχει πρόβλημα και η συνείδηση μου και το δάσος λίγες εβδομάδες μετά...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της hector
    Αν δεν ενημερώσω αυτούς που τα πετάξανε και τα μαζέψω μόνος μου, τότε θα έχει πρόβλημα και η συνείδηση μου και το δάσος λίγες εβδομάδες μετά...

+10000

....παντως εγω προσωπικα χαιρομαι που εστω συζηταμε για τετοια θεματα και μπορουμε να οργανωσουμε και μια τετοια προτοβουλια....

....ελπιζω στο αμμεσο μελλον να σας γνωρισω κιολας....(και να σας ριξω και καμια ροδα σε κανα πιστακι) :hypnotize

ένα ενδιαφέρον θέμα... Περιβάλλον, μετά την Πάρνηθα. Υπάρχει σωτηρία;

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2008, στις 22:00

http://thematikivradia.ert.gr/main.asp?catid=3469

...σε τρομαξα? Το avatar του/της mpou
    Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
    οΚ, ας αρχίσουμε από τώρα να συζητάμε μία πιθανή εξόρμηση καθαριότητας.

Εγώ από τώρα προτείνω να γίνει Απρίλιο ώστε να είναι πιο στεγνά τα εδάφη και να έχουν ευκολότερη πρόσβαση τα μηχανάκια-σκουπιδιάρες(ψευδοεντούρο) αλλά και να είναι ευκολότερη η περισυλλογή σκουπιδιών.
    Επίσης επειδή Απρίλιο-Μάιο ουσιαστικά σταματάνε να πηγαίνουν οι πολλοί εντουράδες, ίσως μας βοηθήσει να βγάλουμε και κάποια συμπεράσματα (έστω ενδεικτικά) σχετικά με το ποιοί ρυπαίνουν.
    Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
    Και εγώ το σκεφτόμουν αυτό Δημήτρη....
    αλλά περίμενα να το γράψεις εσύ ή κάποιος άλλος.
    Πρώτα όμως πρέπει να συζητήσουμε τι θα κάνουμε και μετά πως θα επικοινωνήσουμε τις ενέργειες μας.
    Όσοι ενδιαφέρεστε για την προσπάθεια, σκεφτείτε το λίγο καιρό και καταθέστε τις προτάσεις σας.
    Up!

Αν και ο Απριλιος περασε, ο Οκτωβρης φανταζομαι οτι προσφερεται.

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Και μια οικολογική προσέγγιση
    από Εχετλαίος στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 11/08/2010, 07:21
  2. Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 10/11/2008, 14:07
  3. Σέρρες και o 6ήρεμος εντούρο του moto.gr..
    από taxydromos στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 160
    Τελευταίο μήνυμα: 08/10/2008, 07:09
  4. το εντουρο θελει ποδια και οχι χερια.......
    από zoropatra στο forum Χωμάτινο τερέν
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 26/02/2008, 10:56

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF