Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
....
...Στο τέλος βγάλανε και μια παρωδία απόφαση (δίκη των εξ), εκτελέσανε και εξι αξιωματικούς για την πνωλεθρία ....
Ξαναδιάβασε την Ιστορία σου γιατί κόπηκες.....
....
...Στο τέλος βγάλανε και μια παρωδία απόφαση (δίκη των εξ), εκτελέσανε και εξι αξιωματικούς για την πνωλεθρία ....
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
ακριβως οπως τα γραφει ο εχετλαιος--τραπ αν εχεις καποιο λινκ,για να υποστηριξεις τα λεγομενα σου το περιμενουμε
Την ξέρω καλύτερα από πολλούς, μην ανησυχείς. Έχω διαβάσει αρχεία και αναφορές που ποτέ δε θα δεις πουθενά. Έγνοια σου και ξέρω τι λέω![]()
Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)
ΟΚ.... τι βαθμό είχε ο Γούναρης όταν εκτελέστηκε;Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Την ξέρω καλύτερα από πολλούς, μην ανησυχείς. Έχω διαβάσει αρχεία και αναφορές που ποτέ δε θα δεις πουθενά. Έγνοια σου και ξέρω τι λέω![]()
Με ρωτάς κάτι που και ένας άσχετος θα έψαχνε στο Google πριν σου απαντήσει. Ρώτα κάτι που δε θα βρει κάποιος εύκολα. (Ο Γούναρης αν και πολιτικός δικάστηκε από στρατοδικείο, το "αξιωματικοί" το έγραψα κατ' ευφημισμό). Άλλη απορία;
Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)
Ζητάμε ταπεινά συγγνώμη που αμφισβητήσαμε τις απόρρητες πηγές στις οποίες μόνο εσείς έχετε πρόσβαση....Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Με ρωτάς κάτι που και ένας άσχετος θα έψαχνε στο Google πριν σου απαντήσει. Ρώτα κάτι που δε θα βρει κάποιος εύκολα. (Ο Γούναρης αν και πολιτικός δικάστηκε από στρατοδικείο, το "αξιωματικοί" το έγραψα κατ' ευφημισμό). Άλλη απορία;
[B] Όντως ήταν. Παρασύρθηκε ο Βενιζέλος σε ένα τραγικό λάθος καθότι δεν κατάλαβε τον εμπαιγμό των Άγγλων-Ρώσων-Γάλλων. Από τη μια του λέγανε θες τα επτάνησα και απο την άλλη του λέγανε κάνε ντου στην Τουρκία. Στην ίδια Τουρκία που οι ίδιοι εξοπλίζανε...
Τραγικές στιγμές τα ντοκουμέντα Ελλήνων στρατηγών και λοιπών αξιωματικών που δεν δημοσιεύτηκαν ποτέ εκεί που έπρεπε. Οι περισσότεροι μιλούν για εκστρατεία στη Μικρασία με ίλλες ιππικού χωρίς άλογα (!), για πυρομαχικά που ποτέ δεν είχαν ούτε και έλαβαν, για συγκεκριμένο σχέδιο εκστρατείας στο οποίο κανείς δε συμφωνούσε με κανέναν.
Απλά οι τότε πολιτικοί, όπως και σήμερα, παρασύρθηκαν από τα συμφέροντα των μεγάλων καραγκιόζηδων του πλανήτη και καταστράφησαν. Στο τέλος βγάλανε και μια παρωδία απόφαση (δίκη των εξ), εκτελέσανε και εξι αξιωματικούς για την πνωλεθρία και πήγαν όλοι για ύπνο μακαριστό.
Μια ζωή η ίδια ξεφτίλα![]()
δεν ξερω απο που να πρωτοπιασω το παραπανω, φιλε.
ή καλλιτερα δεν θα σου απαντησω σε τιποτε.
Θα αρκεστω μονο να σου πω οτι εχεις λιγο διαβασμα να κανεις.
Φροντισε οι πηγες σου να ειναι διαφορετικης πολιτικης προσεγγισης (πολυ βασικο), καθως επισης μην αμελησεις βιογραφιες Στρατιωτικων αλλα και πολιτικων.
@Βυρωνα: και μετα μου λες να κρυωσω κατω...
Όχι μόνο εγώ, απλά επειδή έκανα και στη ΔΙΣ/ΓΕΣ είχα πρόσβαση και σε αρχεία παλαιά που δύσκολα βρίσκει κανείς. Δε χρειάζεται να ειρωνεύεσαι. Όπως σου έστειλα και σε pm αν σε ενδιαφέρουν τα τότε γεγονότα να δω τι μπορώ να βρώ να σε παραπέμψω. Πάντα φιλικά και χωρίς ειρωνείες![]()
Φροντισε οι πηγες σου να ειναι διαφορετικης πολιτικης προσεγγισης (πολυ βασικο), καθως επισης μην αμελησεις βιογραφιες Στρατιωτικων αλλα και πολιτικων.
Πλάκα κάνεις, έτσι;
δεν σε ειρωνεύτηκα.... αλλά.... μπορεί άλλοι να είχαν/έχουν πρόσβαση σε αρχεία που αυτά της ΔΙΣ να μοιάζουν με φυλλάδες περιπτέρου....Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Όχι μόνο εγώ, απλά επειδή έκανα και στη ΔΙΣ/ΓΕΣ είχα πρόσβαση και σε αρχεία παλαιά που δύσκολα βρίσκει κανείς. Δε χρειάζεται να ειρωνεύεσαι. Όπως σου έστειλα και σε pm αν σε ενδιαφέρουν τα τότε γεγονότα να δω τι μπορώ να βρώ να σε παραπέμψω. Πάντα φιλικά και χωρίς ειρωνείες![]()
If you get my drift.....
Θα επανελθω μολις παω σπιτι--ειμαι στο γραφειο μου ΚΑΙ εχω δουλεια..Αρχικά δημιουργήθηκε από 700_Thespieis
ακριβως οπως τα γραφει ο εχετλαιος--τραπ αν εχεις καποιο λινκ,για να υποστηριξεις τα λεγομενα σου το περιμενουμε
Καλε μου φιλε, προσπαθησε Τπαπ και ουχι Τραπ.
Ευχαριστω.
δεν σε ειρωνεύτηκα.... αλλά.... μπορεί άλλοι να είχαν/έχουν πρόσβαση σε αρχεία που αυτά της ΔΙΣ να μοιάζουν με φυλλάδες περιπτέρου....
Μα φυσικά! Και δε σου κρύβω ότι και στη ΔΙΣ ότι έχει απομείνει είναι το πολιτικώς ορθό! Συνεχίζουμε με pm για να μην το σκίζουμε το post;
Οχι, φιλε μου..σε καμια περιπτωση.Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
[B]Πλάκα κάνεις, έτσι;
Γιατι πιστεψες κατι τετοιο;
Παρασύρθηκε ο Βενιζέλος σε ένα τραγικό λάθος καθότι δεν κατάλαβε τον εμπαιγμό των Άγγλων-Ρώσων-Γάλλων. [/B]
Ο ποιός;;
ο Βενιζέλος είχε χάσει τις εκλογές δύο περίπου χρόνια πριν την μικρασιατική καταστροφή.
Βέβαια είναι γεγονός ότι η "Ελλάδα των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών" ήταν δική του έμπνευση. Και μάλλον καλά τα πήγαινε.
Είναι επίσης γεγονός ότι οι αντίπαλοι του κέρδισαν τις εκλογές με το σύνθημα της επιστροφής των στρατευμάτων, πλην όμως συνέχισαν τον πόλεμο.
Τα γεγονότα όμως είναι γεγονότα και κανείς δεν μπορεί να ξέρει τί θα γινόταν καλύτερα ή χειρότερα αν ο Βενιζέλος ήταν στην εξουσία. Μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν που -προσωπικά-θεωρώ ότι δεν έχουν νόημα.
Το θέμα (όπως άλλωστε όλα τα ιστορικά θέματα) είναι προφανώς πολύ μεγάλο και δεν μπορεί -ούτε πρέπει- να αντιμετωπίζεται με αφορισμούς και "ατάκες" χάριν εντυπωσιασμού.
Για αυτό λοιπόν, ορίστε μερικά link
http://www.elesme.gr/elesmegr/periodika/t11/t11_06.htm
http://www.kke.gr/komep/2000/3/mikrasia.html
http://www.rhodeslibrary.gr/info/2002_5/chapter_7.html
Ενδιαφέρον το link του ΚΚΕ.....
Παραλείπει να αναφέρει οτι ο βασικός προμηθευτής του τουρκικού στρατού ήταν οι μπολσεβίκοι. (Ως ανταλλαγμα για την «εξυπηρέτηση» που πρόσφεραν οι Τούρκοι στο Αρμενικό.....)