Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 21 από 21

Θέμα: Οι άλλοι Ελληνες!!

Τελέιωσα μοριακός βιολόγος με εξειδίκευση σε μοριακή γεννετική στο εξωτερικό.
    Δούλευα για μια εταιρεία μεγαθήριο (Ynilever-Monsanto), έκανα έρευνα πρώτης γραμμής και είχα τέλεια εργασία-αυτοκίνητο-σπίτι.
    Αποφάσισα να μεταφέρω τη γνώση που είχα αποκομίσει πίσω στην πατρίδα μου.
    Σε 3 πανεπιστήμια που πήγα μου έκλεισαν την πόρτα.
    Σε 4 ερευνητικά κέντρα (που κάναν έρευνα σε κάτι που έξω το θεωρούσα ρουτίνα) με έδιωξαν και με παρέπεμψαν στο ΑΣΕΠ και κατά συνέπεια σε πολιτικό βύσμα.
    Εργάστηκα σαν πωλητής, οδηγός φορτηγού, διανομέας φαγητού, ταχυδρομικός διανομέας, καθαριστής τζαμιών και σε άλλες 17 εργασίες άσχετες με την επιστήμη μου. Τώρα κάνω το βοηθό λογιστή για να ζήσω την οικογένειά μου.
    Το μόνο μου αμάρτημα ήταν που ήθελα να γυρίσω στην πατρίδα μου και να μεταφέρω λίγη εξειδικευμένη γνώση για να πάμε σα χώρα λίγο πιο μπροστά.
    Δεν σκέφτηκα να ξαναφύγω, θέλω να το παλέψω εδώ.
    Και το παλέυω.
    (Από τους 4 Έλληνες που δουλεύαμε εκεί, μονάχα εγώ γύρισα, οι άλλοι ούτε να το ακούσουνε. Ο ένας σήμερα διοικεί τον τομέα γεννετικής έρευνας της εταιρείας που δούλευα ενώ ένας άλλος βραβεύτηκε 2 φορές για την δουλειά του στο Human Genome Project. Εμένα χτες με ξέχεσε ο αγράμματος εργοδότης μου επειδή δεν του πήρα σακί με σκυλοτροφή καθότι δεν μπορούσα να το φέρω 20χλμ με το μηχανάκι).
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    Την δευτέρα με το χιόνι πήγα στη δουλειά γιατί μπορούσα.
    Την επόμενη φορά δεν θα πάω γιατί κατάλαβα ότι έκανα μαλακία που πήγα.
    Σιγά σιγά όλοι μαθαίνουμε να λουφάρουμε σε αυτο τον τόπο.
    Και φυσικά το κατάλαβαν και οι υπόλοιποι που δούλεψαν.
    Την επόμενη φορά δεν θα την πατήσουμε.
    απο Καθημερινη

''Οι Ελληνες είναι οι δεύτεροι πιο εργατικοί Ευρωπαίοι, καθώς εργάζονται 44,4 ώρες εβδομαδιαίως έναντι 42,1 ωρών στην υπόλοιπη Ευρώπη. Μόνο οι Βρετανοί δουλεύουν περισσότερο, φτάνοντας τις 44,9 ώρες, ενώ στον αντίποδα βρίσκονται οι Δανοί οι οποίοι δεν φτάνουν καν τις 40 ώρες εβδομαδιαίως (39,9). Ο υψηλός αριθμός των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας εξηγείται εν μέρει από την πολύ χαμηλή ημιαπασχόληση. Μόλις έξι από τους 100 έλληνες εργαζομένους ημιαπασχολούνται, όταν στην Ευρώπη ο μέσος όρος φτάνει το 16,9%. Μπορεί πάντως οι Ελληνες να δουλεύουν πολύ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αμείβονται και καλά! Ενα μέσο εργαζόμενο ζευγάρι εισπράττει κατά μέσον όρο 1.490 ευρώ μηνιαίως, έναντι 2.238 ευρώ που είναι ο μέσος μισθός ενός ζευγαριού Ευρωπαίων. Τις υψηλότερες απολαβές έχουν οι κάτοικοι του Λουξεμβούργου, με 3.187 ευρώ κατά μέσον όρο στο ζευγάρι.''

Τωρα δουλευουν, τα ξυνουν, κοροϊδευουν;....δεν ξερω να σου πω τι πραγματικα συμβαινει.

Πιθανολογω οτι χρειαζεται να εργαστουμε περισσοτερο λογω της μεθοδου διεκπεραιωσης και καταμερισμου των εργασιων που πολυ απλα στις περισσοτερες επιχειρησεις δεν υφισταται.

Και ενταξει να θεωρησω οτι στο δημοσιο λουφαρουν οι περισσοτεροι.

Στον ιδιωτικο τομεα ομως;

Ποσοι απο εμας εχουμε βαρεσει υπερωρια χωρις να πληρωθουμε για αυτο;

Ποσοι απο εμας αμοιβομαστε αντιστροφως αναλογα του εργου που παραγουμε;

Ποσοι απο εμας εχουμε κανει υποχωρησεις σε θεματα που απτονται στο εργασιακο δικαιο μονο και μονο για να εχουμε δουλεια;

Σε ποσους απο μας εχει αναγνωριστει -και επιβραβευθει-η προσπαθεια και ποσοι απο εμας εχουμε υποσκελιστει λογω μεθοδευσεων και ενεργειων ασχετων ως προς το αντικειμενο της εργασιας μας;

Ποσοι αναγκαζονται να πιασουν και δευτερη δουλεια γιατι απλα δεν βγαινουν;

Αυτα που αμοιβονται οι Ευρωπαιοι στην ημιαπασχοληση, τα παιρνουμε εμεις ως βασικο.

Απλα πραγματα.

Αυτα που αμοιβονται οι Ευρωπαιοι στην ημιαπασχοληση, τα παιρνουμε εμεις ως βασικο.

Πέστα χρυσόστομε!
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
    απο Καθημερινη

''Οι Ελληνες είναι οι δεύτεροι πιο εργατικοί Ευρωπαίοι, καθώς εργάζονται 44,4 ώρες εβδομαδιαίως έναντι 42,1 ωρών στην υπόλοιπη Ευρώπη. Μόνο οι Βρετανοί δουλεύουν περισσότερο, φτάνοντας τις 44,9 ώρες, ενώ στον αντίποδα βρίσκονται οι Δανοί οι οποίοι δεν φτάνουν καν τις 40 ώρες εβδομαδιαίως (39,9). Ο υψηλός αριθμός των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας εξηγείται εν μέρει από την πολύ χαμηλή ημιαπασχόληση. Μόλις έξι από τους 100 έλληνες εργαζομένους ημιαπασχολούνται, όταν στην Ευρώπη ο μέσος όρος φτάνει το 16,9%. Μπορεί πάντως οι Ελληνες να δουλεύουν πολύ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αμείβονται και καλά! Ενα μέσο εργαζόμενο ζευγάρι εισπράττει κατά μέσον όρο 1.490 ευρώ μηνιαίως, έναντι 2.238 ευρώ που είναι ο μέσος μισθός ενός ζευγαριού Ευρωπαίων. Τις υψηλότερες απολαβές έχουν οι κάτοικοι του Λουξεμβούργου, με 3.187 ευρώ κατά μέσον όρο στο ζευγάρι.''

Τωρα δουλευουν, τα ξυνουν, κοροϊδευουν;....δεν ξερω να σου πω τι πραγματικα συμβαινει.

Πιθανολογω οτι χρειαζεται να εργαστουμε περισσοτερο λογω της μεθοδου διεκπεραιωσης και καταμερισμου των εργασιων που πολυ απλα στις περισσοτερες επιχειρησεις δεν υφισταται.

Και ενταξει να θεωρησω οτι στο δημοσιο λουφαρουν οι περισσοτεροι.

Στον ιδιωτικο τομεα ομως;

Ποσοι απο εμας εχουμε βαρεσει υπερωρια χωρις να πληρωθουμε για αυτο;

Ποσοι απο εμας αμοιβομαστε αντιστροφως αναλογα του εργου που παραγουμε;

Ποσοι απο εμας εχουμε κανει υποχωρησεις σε θεματα που απτονται στο εργασιακο δικαιο μονο και μονο για να εχουμε δουλεια;

Σε ποσους απο μας εχει αναγνωριστει -και επιβραβευθει-η προσπαθεια και ποσοι απο εμας εχουμε υποσκελιστει λογω μεθοδευσεων και ενεργειων ασχετων ως προς το αντικειμενο της εργασιας μας;

Ποσοι αναγκαζονται να πιασουν και δευτερη δουλεια γιατι απλα δεν βγαινουν;

Απλα πραγματα.

Νομίζω συμφωνούμε όλοι σε αυτά.
    Και σε καμιά περίπτωση δεν νομίζω οτι φταίει ο εργαζόμενος για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας.
    Νομίζω οτι στη χώρα μας δεν δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας μικρών εταιρειών και ατομικών επιχειρήσεων.
    Το κράτος πνίγει με τους μηχανισμούς του την ιδιωτική πρωτοβουλία.
    Οχι την πολυεθνική που μπορεί να τα καταφέρει με λίγα παραπάνω έξοδα.
    Τον μικρό επαγγελματία που πάει να ξεκινήσει κάτι πνίγει.
    Ετσι καταντάμε να έχουμε στις εταιρείες υπερ σπουδασμένους και έμπειρους υπάλληλους χωρίς ουσιαστικά να χρειάζονται και πολλές φορές με μεγαλύτερες δυνατότητες απο τους προισταμένους τους.

Αρχαία Ολυμπία Το avatar του/της marios8
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    Φίλε μου και ο Σηφάκης αν έμενε Ελλάδα σκυλοτροφές θα κουβάλαγε.
    Το κακό με τους Έλληνες του εξωτερικού είναι ότι η Ελλάδα που κουβαλάνε μέσα τους ,δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική κατάντια του νεοέλληνα

Τον κάθε λαό τον κυβερνάει αυτός που του αξίζει.

I am a crazy bastard!!! Το avatar του/της alx_gr
    Αρχικά δημιουργήθηκε από marios8
    Το κακό με τους Έλληνες του εξωτερικού είναι ότι η Ελλάδα που κουβαλάνε μέσα τους ,δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική κατάντια του νεοέλληνα

Καλησπερα και απο εμενα. Δεν θα συμφωνησω μαζι σου. Οι Ελληνες του εξωτερικου ξερουν πολυ καλα την πραγματικη Ελλαδα. Μαλιστα οι Ελληνες του εξωτερικου εχουν εκτιμησει πιο πολυ την πατριδα διοτι εχουν ζησει το εξωτερικο και εχουν την δυνατοτητα να συγκρινουν την Ελλαδα με το εξωτερικο και για αυτο πολλοι θελουν και προσπαθουν να γυρισουν.
    Για να μεινεις και να δουλεψεις στο εξωτερικο για τους πιο πολλους Ελληνες ειναι μια ευκαιρια για ενα καλυτερο αυριο στην Ελλαδα. Παντα μεσα στην καρδια υπαρχει η Ελλαδα. Το εξωτερικο προσφερει την δυνατοτητα να βρεις ευκολοτερα δουλεια στο τομεα που σπουδασες και με σαφως καλυτερες απολαβες.
    Βεβαια ειναι καποιοι τομεις κυριως ερευνα (πληροφορικη, βιολογια, ιατρικη) που στην Ελλαδα ειναι πραγματικα δυσκολο να βρεις κατι σωστο. Στον γενικοτερο τομεα της διοικησης επιχειρησεων ειναι πιο ευκολο να γυρισεις στην πατριδα και να βρεις κατι σωστο χωρις να χρειαστεις ΑΣΕΠ και λοιπες μπουρδες.
    Το να μενεις εξωτερικο εχει πολλα καλα, αλλα καποια στιγμη τα χρηματα δεν μπορουν να καλυψουν την μοναξια και την αναγκη δικων σου ανθρωπων κοντα σου και οχι καποιες χιλιαδες χιλιομετρα μακρια.

Τα ανωθεν τα λεω απο καθαρα προσωπικη εμπειρια... Ειμαι ενας Ελληνας του εξωτερικου.
    *VR46*
    Winners find answers, loosers find excuses!!!
    Challenges are what make life interesting,overcoming them is what makes life meaningful...

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 38
    Τελευταίο μήνυμα: 01/10/2007, 14:41
  2. ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ.. ΟΙ ΑΛΛΟΙ
    από reptile4 στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 06/06/2007, 12:39
  3. οι άλλοι ήταν χουβαρντάδες
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 29/05/2007, 14:11
  4. Όταν εμείς είχαμε Yahoo! οι άλλοι...
    από McGyver στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 26/10/2005, 15:53
  5. Για νέους και μέλλοντες γονείς (οι άλλοι τα ξέρουν)
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 10/03/2004, 21:16

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF