Τελέιωσα μοριακός βιολόγος με εξειδίκευση σε μοριακή γεννετική στο εξωτερικό.
Δούλευα για μια εταιρεία μεγαθήριο (Ynilever-Monsanto), έκανα έρευνα πρώτης γραμμής και είχα τέλεια εργασία-αυτοκίνητο-σπίτι.
Αποφάσισα να μεταφέρω τη γνώση που είχα αποκομίσει πίσω στην πατρίδα μου.
Σε 3 πανεπιστήμια που πήγα μου έκλεισαν την πόρτα.
Σε 4 ερευνητικά κέντρα (που κάναν έρευνα σε κάτι που έξω το θεωρούσα ρουτίνα) με έδιωξαν και με παρέπεμψαν στο ΑΣΕΠ και κατά συνέπεια σε πολιτικό βύσμα.
Εργάστηκα σαν πωλητής, οδηγός φορτηγού, διανομέας φαγητού, ταχυδρομικός διανομέας, καθαριστής τζαμιών και σε άλλες 17 εργασίες άσχετες με την επιστήμη μου. Τώρα κάνω το βοηθό λογιστή για να ζήσω την οικογένειά μου.
Το μόνο μου αμάρτημα ήταν που ήθελα να γυρίσω στην πατρίδα μου και να μεταφέρω λίγη εξειδικευμένη γνώση για να πάμε σα χώρα λίγο πιο μπροστά.
Δεν σκέφτηκα να ξαναφύγω, θέλω να το παλέψω εδώ.
Και το παλέυω.
(Από τους 4 Έλληνες που δουλεύαμε εκεί, μονάχα εγώ γύρισα, οι άλλοι ούτε να το ακούσουνε. Ο ένας σήμερα διοικεί τον τομέα γεννετικής έρευνας της εταιρείας που δούλευα ενώ ένας άλλος βραβεύτηκε 2 φορές για την δουλειά του στο Human Genome Project. Εμένα χτες με ξέχεσε ο αγράμματος εργοδότης μου επειδή δεν του πήρα σακί με σκυλοτροφή καθότι δεν μπορούσα να το φέρω 20χλμ με το μηχανάκι).