Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 45

Θέμα: blogs... ασυδοσία και λογκρισία.

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Ότι νόμοι & να μπουν πιστέψτε με ότι ποτέ δε μπορεί να ελεγχθεί & να λογοκριθεί ο παγκόσμιος ιστός. Η τεχνολογία, ιδιαίτερα σε αυτό το θέμα, αναπτύσσεται με τέτοιους ρυθμούς που πάντα οι νόμοι, οι διδαδικασίες & οι τρόποι να καταργθηθεί η ανωνυμία θα είναι χρόνια μπροστά.
    & θα το ξαναπώ. Το WEB στο σύνολο του είναι πολύ πιο σωστή "κοινωνία" από ότι η πραγματική.
    Ας το αφήσουν λοιπόν όλοι οι χαρτογιακάδες & οι άνθρωποι που δε μπορούν να το αντιληφθούν ήσυχο.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    μα έχει συμβεί... και οχι απο blog... αλλά απο ολόκληρο το forum ξένης ιστοσελίδας, γιατί είχα αντιρρήσεις όσον αφορά την πολιτική της χώρας τους. Σιγά μην κάτσω και δώσω σημασία. Και με το αληθινό μου όνομα... οχι με ψευδώνυμο (δεν γνώριζα τότε!! )

Και γινόταν επί μήνα.

Και σου επαναλαμβάνω... προτιμώ την ανωνυμία μου, παρά να δώσω το δικαίωμα σε κάποιον να κάνει οτι θέλει με πρόσχημα νόμο και διάφορους τρόπους για να κοντρολάρει κάποια πράγματα που δεν μπορεί αλλιώς.

Η βαθμίδα σημαντικότητας κάποιων δηλώσεων μερικές φορές, αυξάνεται και απο το πόσο προσοχή τους δίνεις. Πόσοι απο εδώ ήξεραν ας πούμε το press.gr σαν blog; 10-20-30 άτομα;... τώρα το ξέρουν 10 μύρια και πιθανόν πολλοί περισσότεροι.
    Οπότε επαναλαμβάνω... αν αποδειχτεί οτι είναι εκβιαστές , στην φυλακή.... αλλά μέχρι τότε κάποιοι φαίνεται να θέλουν να αποκτήσουν έλεγχο και στο τελευταίο ελεύθερο μέσο πληροφοριών, διά πλάγιας οδού και με πρόσχημα την "προσωπική προσβολή".

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
    αν αύριο κάποιο blog μεγάλης επισκεψιμότητας αποφασίσει να ασχοληθεί μαζί σου, και σε φτύσει όσο δεν παίρνει με ψέμματα και συκοφαντίες, τα ίδια θα λες πάλι;

1ον : Αν η κουβέντα συνεχιστεί (κυρίως από μέρους σου) πρωσοπικά τότε θα μεταφερθούμε διαμάχες.

2ον : Υπάρχουν όπως ανέφερα παραπάνω διαδικασίες με τις οποίες θα μπορεί να μάθει ποιος είναι αυτός ο "ανώνυμος" & να κινηθεί δικαστικά ενάντια του αν το επιθυμεί.
    Αυτό γιατί δε το καταλαβαίνεις?

Εχουνε λυσαξει στην γενικευση...

Παει ο Καψαμπελης,σωστα τον γραφω(?),στα καναλια και του φωναζουνε και τον απειλουνε ολοι οι <<δημοσιογραφοι>> και λοιποι μαιντανοι...

Δεν λενε τιποτα επι της ουσιας,απο οσα ειδα εγω,μονο απειλουνε και γενικευουνε...

Να περιγραφει ο ανθρωπος την εισβολη της αστυνομιας σπιτι του και την συμπεριφορα του επισημου κρατους απεναντι του και οι <<δημοσιογραφοι>> να θελουν να τον φανε...

Αντι για νομους εχουμε φωτογραφικες νομοθεσιες για την προστασια των ισχυρων και των λαμογιων σε αυτη χωρα...

Το ζουμι το ειπε ο Λακης χθες....Και για εμενα λεει γραφουνε ψεμματα σε blogs αλλα ειναι πολυ καλυτερα να βγαινω και να διαψευδω παρα να καταργησουμε την ελευθερια στα blogs..

Καπως ετσι ειναι το ρεζουμε τελος παντων...

πείτε τα ρε παιδιά , γιατί μου φαίνεται οτι διυλιζουμε το κουνούπι και καταπίνουμε την καμήλα ώς έχει.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
    1ον : Αν η κουβέντα συνεχιστεί (κυρίως από μέρους σου) πρωσοπικά τότε θα μεταφερθούμε διαμάχες.
    δεν έκανα τίποτε περισσότερο από το να αντιστρέψω την ερώτηση

2ον : Υπάρχουν όπως ανέφερα παραπάνω διαδικασίες με τις οποίες θα μπορεί να μάθει ποιος είναι αυτός ο "ανώνυμος" & να κινηθεί δικαστικά ενάντια του αν το επιθυμεί.
    Αυτό γιατί δε το καταλαβαίνεις?
    το καταλαβαίνω

καταλαβαίνω επίσης πως οι διαδικασίες αυτές είναι χρονοβόρες και μπελαλίτικες, και αυτο ακριβώς θέλουν όσοι γράφουν Ο,ΤΙ θέλουν στα blogs, ώστε ο θιγόμενος να λέει "πού να μπλεξω τώρα... δικηγόρους... αμερικάνους..."

καλό είναι ό,τι λέμε να το λεμε με το θάρρος της υπογραφής μας, αυτό ξέρω εγώ

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Βασικές αλλαγές που προωθούνται μέσω του νομοσχεδίου που ετοιμάζεται να θέσει κανονιστικό πλάισιο για τα blogs.

1) Η διάκριση μεταξύ blogs «ενημερωτικού» και «μη ενημερωτικού χαρακτήρα»
    2) Η αναγραφή του κατά νόμον υπέυθυνου στην αρχική σελίδα του blog.
    3) Θα ισχύουν οι προβλέψεις για τυχόν αδικήματα ανάλογες με εκείνες που προβλέπονται απ΄το νόμο περί Τύπου
    4) Η διεύκόλυνση της πρόσβασης των διωκτικών αρχών αρχών στα ηλεκτρονικά ίχνη για τον εντοπισμό των υπευθύνων όταν τίθεται θέμα παράβασης
    5) Ο θεσμικός έλεγχος από ανεξάρτητη δημόσια αρχή (ΕΣΡ) σε ζητήματα οπτικοακουστικού υλικού.

*πηγή Βήμα 27/2

SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
    Βασικές αλλαγές που προωθούνται μέσω του νομοσχεδίου που ετοιμάζεται να θέσει κανονιστικό πλάισιο για τα blogs.

1) Η διάκριση μεταξύ blogs «ενημερωτικού» και «μη ενημερωτικού χαρακτήρα»
    2) Η αναγραφή του κατά νόμον υπέυθυνου στην αρχική σελίδα του blog.
    3) Θα ισχύουν οι προβλέψεις για τυχόν αδικήματα ανάλογες με εκείνες που προβλέπονται απ΄το νόμο περί Τύπου
    4) Η διεύκόλυνση της πρόσβασης των διωκτικών αρχών αρχών στα ηλεκτρονικά ίχνη για τον εντοπισμό των υπευθύνων όταν τίθεται θέμα παράβασης
    5) Ο θεσμικός έλεγχος από ανεξάρτητη δημόσια αρχή (ΕΣΡ) σε ζητήματα οπτικοακουστικού υλικού.

Εσύ πως τα βλέπεις αυτά ρε Βύρωνα? Σε ένα κράτος που ξέρεις ότι όλα τα κάνει με σκοπό όχι το ώφελος των πολιτών αλλά των εκάστοτε διαχειριστών της εξουσίας?

& πέρα από αυτό, ξέρετε πόσα έχουν βγει στη φόρα ανά το κόσμο μέσω της ανωνυμίας? & γαι να πούμε & κάτι άλλο. Έστω ότι εμείς συζητάμε μεταξύ μας face to face & κράζουμε τη κυβέρνηση & λέμε ότι ο τάδε τα πέρνει & διάφορα στοιχεία που ξέρουμε. Αν λοιπόν τα δημοσιεύσουμε αυτά σε ένα blog & ισχύει ο καινούριος νόμος τότε πάμε μέσα. Δηλαδή όλα προς ώφελος των μεγάλων.....

μέχρι το 3 είναι κάτι που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Το 4 και το 5 όμως κρύβουν ΠΟΛΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΣ ΠΑΓΙΔΕΣ!

Ειδικά το 4 μου θυμίζει έντονα το patriot act που σε ελέγχουν πλέον και χωρίς ένταλμα , όσον αφορά τα διαδικαστικά και για την διευκόλυνση της αποδείξεως της ενοχής του ατόμου!!!!!!

Τα blogs αποδείχτηκα πολύ ισχυρός αντίπαλος και πρέπει μάλλον να ελεγχθούν! Θυμηθείτε αντιδράσεις για φωτιές και άλλα φαινόμενα και την οργάνωση που είχαν. Ξαφνικά οι Αρχές είχαν κάποιον που δεν μπορούσαν να προλάβουν και να ελέγχουν στο τι θα πράξει και πως θα αντιδράσει με τεράστια ταυτόχρονα απήχηση.

Αντίπαλος που πρέπει να χαλιναγωγηθεί λοιπόν.

Για το ΕΣΡ... το αφήνω ασχολιάστο.

Μιλάμε για την Λογοκρισία προ των πυλών. Σε λίγο που θα τσεκάρουν και τα mail , θα μου πείτε περί υπογραφών και δεν ξέρω τι άλλο ... άλλωστε και τα chain mails είναι ενας τρόπος ενημέρωσης και αυτός.

Αυτά τα προλαβαίνεις στην γέννηση τους... οχι μετά που έχει τελειώσει το θέμα. Ούτε η Κίνα να ήμασταν!

Gandalf

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Εσύ πως τα βλέπεις αυτά ρε Βύρωνα? Σε ένα κράτος που ξέρεις ότι όλα τα κάνει με σκοπό όχι το ώφελος των πολιτών αλλά των εκάστοτε διαχειριστών της εξουσίας?
    Συμφωνώ ότι αποτελούν προσπάθεια ελέγχου και φυσικά διαφωνώ. Προφανώς και το εν λόγο blog ήταν η αφορμή για να προωθήσουν το ¨νομοσχέδιο¨.

Η αρχική μου τοποθέτηση αφορούσε μόνο την χρήση του blog ως εκβιαστικού μέσου.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Συμφωνώ ότι αποτελούν προσπάθεια ελέγχου και φυσικά διαφωνώ. Προφανώς και το εν λόγο blog ήταν η αφορμή για να προωθήσουν το ¨νομοσχέδιο¨.

Δεν μπορω να καταλαβω πως μπορει να χρησιμοποιηθει ενα blog και ενας <<ανωνυμος>> χρηστης του ως εκβιαστικο μεσο....

Για παραδειγμα...

Γραφω εγω σε ενα blog οτι ο byr0n εκανε αυτο και αυτο και αυτο....

Πως μπορω να σε εκβιασω χωρις στοιχεια???Και αμα εχω στοιχεια γιατι να γραψω στο blog και να μην σε βρω και σου πω ακου να δεις ετσι και ετσι θελω τοσα αλλιως παω στον Μακη στον Τακη στον Λακη?

Αυτο που λενε οι πιο πολλοι ειναι οτι δημοσιευουν εφημεριδες κειμενα απο blogs....

Με τι στοιχεια και τι δημοσιογραφικη ερευνα τα δημοσιευουν??Αν εγω ακουσω κατι και το πω εδω μεσα δεν σημαινει οτι εχω στοιχεια...Οποτε δεν πρεπει να τα δημοσιευουν...

Στημενη κατασταση....

Ειναι σαν να κανει μυνηση η ΚΤΜ σε εσας επειδη καποιοι μεσα στο φορουμ λενε για την αξιοπιστια της ΚΤΜ....

Παλαιό μέλος
    Πιστεύει κανένας πως με οποιοδήποτε νόμο, μπάστακα, κέρβερο και κεχαγιά στα @@ μας, θα μπορέσουν να εμποδίσουν κάποιον με ένα άνω του μετρίου equ, να πει αυτό που θέλει; Υπάρχουν (και θα βρεθούν ακόμη περισσότεροι) δεκάδες τρόποι για να εξασφαλιστεί η ανωνυμία κάποιου. Αλλά!!! Σωστή η ανωνυμία καθώς εξασφαλίζει το να εκθέτει κάποιος γεγονότα και απόψεις, τα οποία υπό κανονικές συνθήκες, φοβούμενος τις όποιες συνέπειες (όχι μόνο τις πιθανές νομικές αλλά κοινωνικές κ.λπ.) θα κρατούσε για τον εαυτό του. Αυτό που θέλω να πω είναι πως αν αποδεδειγμένα υπάρχει λόγος για τον οποίο πρέπει κάποιος να εντοπιστεί, η δυνατότητα πρέπει να υπάρχει (αλλά μόνο για την αστυνομία και για κανέναν άλλο!).

VanDiemen ...

Η δυνατότητα υπήρχε και υπάρχει. Εκείνο που ζητούν όμως , είναι πλέον να μην είναι μόνο διαθέσιμο στην αστυνομία για εγκλήματα (πολύ καλώς υπάρχει αυτό) αλλά και για να ελέγχουν ειδήσεις που κατά την γνώμη κάποιων , ξεφεύγουν απο τα εσκαμμένα που έχουν οριστεί... Οριστεί φυσικά με κριτήρια που θέτουν και πάλι εκείνοι.

Gandalf

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    ...

Gandalf
    Συμφωνώ απόλυτα.

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Και κάτι ακόμα
    από bikersonly στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 05/11/2003, 15:41
  2. Kαλημέρα και ευλογημένα MotoGp...
    από BICILINDRICO στο forum Αγωνιστικά νέα
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 04/11/2003, 15:17
  3. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 03/11/2003, 22:42
  4. Γεια και χαρα
    από sonus στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 31/10/2003, 11:47
  5. Προς admins, moderatores και όποιος άλλος...
    από TManiac στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 31/10/2003, 08:29

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF