Xρησιμοποιώ ένα R1 εδώ και 3 χρόνια και δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος για ένα κράνος αξίας 400 ευρώ ( όταν το πρώτοαγόρασα τόσο έκανε)
1) αρχικά το μεγάλο του μείον είναι η ζελατίνα!!! Λόγω καμπυλότητας κάνει στρεβλώσεις το βράδυ στα φώτα με αποτελέσμα να βλέπω διπλά τα φώτα στα όργανα της μηχανής και ενίοτε και τα φώτα των προπορευόμενων οχηματων. Επίσης η απλή ζελατίνα δεν έχει pinlock με αποτελέσμα μετά τους πρώτους 6 μήνες να θαμπώνει τρελά... Την πρώτη ζελατίνα την άλλαξα στην εγγύηση απο την εταιρεία αλλα πάλι την ίδια συμπεριφορά είχε.. και την τρίτη ζελατίνα που άλλαξα πάλι τα ίδια έκανε
Η εταιρεία βγάζει και ζελατίνα με pinlock αλλά έχει 100 ευρώ![]()
![]()
2) Δεν βγαίνει πλήρως η εσωτερική επένδυση.. θα μου πείς το ήξερες γιατι το λές αρνητικό? Γιατί τελικά μετά απο τρία χρόνια συμβίωσης και τις προσπάθειες για να πλυθούν τα μάγουλα και τα υπόλοιπο του κράνους κατέληξα στο συμπέρασμα οτι εγώ κράνος χωρίς πλήρως αφαιρούμενη επένδυση δεν ξαναγοράζω με τίποτα!!!
Και τρίτο αλλα μικρότερο μείον είναι οτι δεν παίρνει εύκολα ενδοσυννενόηση. Έχω μια midland ΒΤ2 και τα ακουστικά δεν κολάνε όπως στα αλλα κράνη αλλα μπαίνουν με πατέντο με αποτέλεσμα να χαλάνε άμεσα!!
Στα θετικά ο λιγότερος θόρυβος ( μην φανταστείτε ότι όμως φτάνει σε επίπεδα S1 - λείπει το κολάρο που έχει το S1 που κάνει όλη την δουλεία ) και η μάυρη ζελατίνα.
Εχω πολύ αρνητική εμπειρία απο το συγκεκριμένο κράνος κσι τώρα που μου χάλασε η ζελατίνα και θέλει και πλύσιμο ( Dirty Wash ) κοιτάω απο Arai μεριά στεγνά!!
Φιλικά
![]()
![]()