Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 42

Θέμα: Πιστονι υψηλής συμπίεσης...

Thirty(One) Dirty Το avatar του/της motaba
    Ένα - ένα...

Πρώτα απ'όλα το μοτέρ του ΧΤ πάει μέχρι 633cc σίγουρα χωρίς να πειράξει κάποιος κάρτερ.

Έπειτα υπάρχουν δυο θέματα..

Το ένα είναι high compression piston που συζητάμε εδώ και το άλλo over-sized piston (+1, +2, +2,5)
    που εννοείται ο κύλινδρος θέλει ρεκτιφιέ. (καθώς και ο συνδιασμός των δυο !! )

Μια τοποθέτηση high comp. piston όντως οδηγεί σε (ίσως extreme μετατροπή τελικά..) αύξησης ιπποδύναμης και ροπής..
    Θέλω να πώ ούτε αγωνιστική χρήση θα κάνω όπως είπε ο Stefanos ούτε super αμόλυβδη θέλω να καίω φίλε Sapila Racing...

Σε περίπτωση ήπιας βελτίωσης που με ενδιαφέρει δεν ενδείκνυται μάλλον..

Αντιλαμβάνομαι όμως ότι ούτε σε "απλό" oversized πιστόνι (μαζί με κύλινδρο προφανώς) συμφωνείτε.. Η μαμά ξέρει καλύτερα από τη μία, αλλά από το 97mm μαμά και το 97mm οτιδήποτε άλλο "καλύτερης" ποιότητας, ποιό θα προτιμούσατε ?? (έστω από τη φήμη της εταιρείας)

Φιλικά mot

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από motaba
    Ένα - ένα...

Αντιλαμβάνομαι όμως ότι ούτε σε "απλό" oversized πιστόνι (μαζί με κύλινδρο προφανώς) συμφωνείτε.. Η μαμά ξέρει καλύτερα από τη μία, αλλά από το 97mm μαμά και το 97mm οτιδήποτε άλλο "καλύτερης" ποιότητας, ποιό θα προτιμούσατε ?? (έστω από τη φήμη της εταιρείας)

Φιλικά mot

΄

Ενα ενα λοιπόν.

Πόσο λάδι καίει?? Πας για ρεκτιφιέ ετσι κι αλλιώς η ψάχνεσαι απλώς?
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Thirty(One) Dirty Το avatar του/της motaba
    Σωστός!!

Λάδι δεν καίει αλλά το πρόβλημα είναι αλλού..

Είναι το μαμά μοτέρ του 1VJ και ο κύλινδρος 34Κ00 (εκτός του ότι έχει μικρά μπουζόνια 8mm) έχει τέτοια θερμική κατεργασία από τη Yamaha όπου στις περισσότερες περιπτώσεις τραβάει η καφαλή τα σπειρώματα και σκάει η φλάτζα της...γενικό πρόβλημα σε όλα τα 1VJ.. (και λόγω υπερθέρμανσης λόγω ελλιπούς αερισμού - κόβει το μεγάλο ρεζερβουάρ)

Έτσι και στο γενικότερο πλαίσιο της αναπαλαίωσης θα αλλάξω αν όχι μοτέρ από μεταγενέστερο ΧΤ, τουλάχιστον κύλινδρο και κεφαλή..

Με αυτή την έννοια ψαχνομαι απλώς..

Canibalise Legallis Το avatar του/της the who
    Σωστός!!

Λάδι δεν καίει αλλά το πρόβλημα είναι αλλού..

Είναι το μαμά μοτέρ του 1VJ και ο κύλινδρος 34Κ00 (εκτός του ότι έχει μικρά μπουζόνια 8mm) έχει τέτοια θερμική κατεργασία από τη Yamaha όπου στις περισσότερες περιπτώσεις τραβάει η καφαλή τα σπειρώματα και σκάει η φλάτζα της...γενικό πρόβλημα σε όλα τα 1VJ.. (και λόγω υπερθέρμανσης λόγω ελλιπούς αερισμού - κόβει το μεγάλο ρεζερβουάρ)

Έτσι και στο γενικότερο πλαίσιο της αναπαλαίωσης θα αλλάξω αν όχι μοτέρ από μεταγενέστερο ΧΤ, τουλάχιστον κύλινδρο και κεφαλή..

Με αυτή την έννοια ψαχνομαι απλώς..

Δεν ειμαι σιγουρος αν μπορεις να βαλεις αλλη κυλινδροκεφαλη.Νομιζω οτι δεν ταιριαζουν οι βιδες(η διαταξη τους εννοω).
    Οσο ανοιγει η κυλινδρος τοσο θα εχεις υπερθερμανση.Χρειαζεσαι λοιπον μεγαλο ψυγειο λαδιου.Θα δουλεψει η μαμα τρομπα ικανοποιητικα η θα πρεπει να βαλεις και ηλεκτρικη?
    Καποιος εγραψε για μπιελες και ρουλεμαν και ειχε απολυτο δικηο.
    Πας λοιπον για καριλο (220-250 ευρω) και κανα 60-70 ευρω για ρουλεμαν βιομηχανικου τυπου.
    Αν ανεβεις πολυ σε κυβικα(πχ 720) θα πρεπει να ανοιξεις τα καρτερ(στη βαση του κυλινδρου).
    Αυτος που θα κανει τορεκτιφιε πρεπει να υπολογισει τις ανοχες με απολυτη ακριβεια.
    Και ο καταλογος συνεχιζεται για πολυ ακομα,ανεβαζοντας και το κοστος αρκετα ψηλα(βαλβιδες,ελατηρια κλπ).
    Γενικα οι μετατροπες φιλε μου γινονται πρωτα με μολυβι και χαρτι και γνωμονα το τι ΑΚΡΙΒΩΣ θελεις να κανεις.
    «Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»

Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827)

http://www.youtube.com/watch?v=Ggd3TkJjlk8&feature=related

Παλαιό μέλος
    Έτσι και στο γενικότερο πλαίσιο της αναπαλαίωσης
    Γιατί δεν το κρατάς απολύτως "μαμά";

Παλαιό μέλος
    καλησπερα σας ...παιδια...εχω ενα χτ 600, το οποιο απο οτι βλεπω δακριζει λιγακι η φλαντζα κυλινδρου...και λογο οτι ηθελα να πηγαινει...και καλυτερα...(επισης ψιλοσκαμπιλιζει και το πιστονακι) οποτε σκεφτηκα και εγω για σφυριλατο..και μια που θα ανοιγα...ελεγα να αλλαξω τα παντα...τι μπορω να κανω....για ειναι τελειο..το μοτερ...να δουλευει τελεια...και να μην μασαει καθολου....θελω αυξηση τελικης...οχι πολυ ...15-20 χλμ αν γινετε...

ευχαριστω...περιμενω απαντησουλα!
    να'στε ολοι καλα

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από apsogos
    καλησπερα σας ...παιδια...εχω ενα χτ 600, το οποιο απο οτι βλεπω δακριζει λιγακι η φλαντζα κυλινδρου...και λογο οτι ηθελα να πηγαινει...και καλυτερα...(επισης ψιλοσκαμπιλιζει και το πιστονακι) οποτε σκεφτηκα και εγω για σφυριλατο..και μια που θα ανοιγα...ελεγα να αλλαξω τα παντα...τι μπορω να κανω....για ειναι τελειο..το μοτερ...να δουλευει τελεια...και να μην μασαει καθολου....θελω αυξηση τελικης...οχι πολυ ...15-20 χλμ αν γινετε...

Αν τα παραπάνω δεν γράφτηκαν με χιουμοριστική διάθεση, τότε έχουμε πρόβλημα ...
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan

Αν τα παραπάνω δεν γράφτηκαν με χιουμοριστική διάθεση, τότε έχουμε πρόβλημα ...
    ωχ!
    σοφε oldman...συγνωμη αν εχω γραψει βλακια....σε παρακαλω απαντησε μου...με ωραιο τροπο!:smilea:

Ένα - ένα...

Πρώτα απ'όλα το μοτέρ του ΧΤ πάει μέχρι 633cc σίγουρα χωρίς να πειράξει κάποιος κάρτερ.

Έπειτα υπάρχουν δυο θέματα..

Το ένα είναι high compression piston που συζητάμε εδώ και το άλλo over-sized piston (+1, +2, +2,5)
    που εννοείται ο κύλινδρος θέλει ρεκτιφιέ. (καθώς και ο συνδιασμός των δυο !! )

Μια τοποθέτηση high comp. piston όντως οδηγεί σε (ίσως extreme μετατροπή τελικά..) αύξησης ιπποδύναμης και ροπής..
    Θέλω να πώ ούτε αγωνιστική χρήση θα κάνω όπως είπε ο Stefanos ούτε super αμόλυβδη θέλω να καίω φίλε Sapila Racing...

Σε περίπτωση ήπιας βελτίωσης που με ενδιαφέρει δεν ενδείκνυται μάλλον..

Φιλικά mot

εγω παντος στο srx(που φοραει ιδιο μοτερ με τα παλια xt) εβαλα το 11,5 620 cc της wiseco.
    ετσι και αλλιως πηγαινα για ρκτιφιε μιας και κροταλουσε το πιστονι ακομα και αν ζεσταινοταν ο κηνητηρας. συμπερασμα: παιρνει πιο ευκολα μπρος, δεν χρειαζεται super αμολυβδη, η απλη με 95 οκτανια ειναι μια χαρα(88 εχω την εντυπωση θελει για μαμα συμπιεση), κραδασμοι ειναι οι ιδιοι, αποδωση? τι να πω, το ιδιο μου φαινεται..
    ο χρονος θα διξει.. (εχω κανει 3000 χλμ με αυτο)

Παλαιό μέλος
    δηλαδη δεν πηρες τιποτα? ιδια αποδοση εχει....οχι ρε π@υστη μου

δηλαδη δεν πηρες τιποτα? ιδια αποδοση εχει....οχι ρε π@υστη μου
    δεν περιμενα και θαυματα! το μεγαλο κερδος ερχεται απο καρμπ-κεφαλη-εξατμηση και απο πολυ μεγαλη αυξηση κυβισμου( τωρα απο 608 σε 620: σιγα τα αυγα)

Παλαιό μέλος
    εγω πιστευω οτι αφου το εκανς 620 ηθελε και σκαψιμο η κεφαλη....και ρυθμισμα...μεγαλωμα ζιγκλερ... οπωσδηποτε

εγω πιστευω οτι αφου το εκανς 620 ηθελε και σκαψιμο η κεφαλη....και ρυθμισμα...μεγαλωμα ζιγκλερ... οπωσδηποτε
    το ρυθμισα, πανω σε δυναμομετρο, εβαλα-εβγαλα εκεινη την ημερα πανω απο 30 φορες τα καρμπ..:hypnotize
    μεγαλωνα βημα-βημα τα ζιγκλερ οσπου αρχισε να χαλαει η γραμμη και μετα πηγα ενα νουμερο παλι πισω..
    αλλα μονο με πιστονι δεν γινεται δουλεια!

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από dkirkos

αλλα μονο με πιστονι δεν γινεται δουλεια!
    Πέστα ρε Δημήτρη. Αν έβγαιναν τα άλογα έτσι......
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

εγω θα απαντησω μονο στο σκελος της μαρκας εμβολου...γιατι καποια απο τα υπολοιπα ειναι...

στα ιδια λεφτα προτιμησε je...πολυ μικροτερο ευρος συστολης -διαστολης απο τα wιseco και με πολυ πιο φιλικες προς τον κυλινδρο φουστες...(δεν θελω σχολια εδω... )...
    frankly my dear, i dont give a damn...

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 04/07/2005, 12:52
  2. Πιστονι Για Dt125re
    από fotografos στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 08/02/2005, 18:35
  3. Πιστονι Για Dt125
    από fotografos στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 0