Σελίδα 2 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 83

Θέμα: τεχνικες οδηγησης για αρχαριους

Τεχνητό Μέλος Το avatar του/της GyPsy

Re: Re: τεχνικες οδηγησης για αρχαριους

Αρχικά δημιουργήθηκε από Rezeguet
    Οπως βλεπετε δεν θελω να μαθω το γυροσκοπικο, αλλα τα πολυ απλα πραγματα που παραθετω παραπανω, τα 5 πραγματα. Ξερω οτι ειναι πολλα αλλα και μεγαλα σε εκταση, γιαυτο σας λεω οποιος θελει και ξερει μπορει να το γραψει. Σκοπος ηταν και η βελτιωση του φορουμ, και γιαυτο δεν ρωταω κατι που να εχει ηδη γραφτει, και μαλιστα τονιζω πως ΔΕΝ ψαχνω για τεχνικες για σουζες εντο γυροσκοπικα φαινομενα κλπ, αλλα μονο για αυτα τα βασικα για αρχη, τα οποια αφορουν ΟΛΑ μονο τη χρηση του κιβωτιου και συμπλεκτη (εκτος απο ενα που εχει και τα φρενα μεσα, αλλα παλι βασικα αφορα τον συμλεκτη)... Αυτα, για να μην παρεξηγηθουμε...
    Δυστηχως εισαι μακρια μας,αλλιως ερχομενος
    σ'εναν απο τους καφεδες μας,θετοντας
    αυτα τα απλα για σενα 5 ερωτηματα,
    θα καταληγαμε σε μια ωραιοτατη ολονυχτια...
    Πωλείται XX 98' Full Extra.

Πωλήθηκε...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Xlitos
    Να πω 2 πραγματάκια…

Καταρχήν όταν είμαστε σταματημένοι στο φανάρι,στην κίνηση για αρκετά δευτερόλεπτα καλό είναι να μην κρατάμε τον συμπλέκτη αλλά να βάζουμε νεκρά.
    Στην εκκίνηση τον αφήνουμε σιγά σιγά στην αρχή μέχρι να συνηθίσουμε το σημείο στο οποίο <<πιάνει>>

Δευτερον πολύ σημαντικό όταν έχουμε 4η και 100 χλμ/ώρα για π.χ και πλησιάζουμε σε κόκκινο,κατεβάζουμε μια μια τις ταχύτητες με φυσικές κινήσεις.Τις ταχύτητες θα τις πατάς αποφασιστηκά,όχι ίσα λίγο να <<μπει>> για να μην φθείρεις το κιβώτιο. Πατάς συμπλέκτη,κατεβάζεις μια-αφήνεις συμπλ.-φρένο (αν χρειάζεται) ξανά συμπλέκτη και κατεβάζεις.Μην κατεβάσεις δευτέρα αν δεν έχεις κόψει αρκετά.Αν κάνεις το λάθος θα το καταλάβεις από το ανατριχιαστικό γκαπ Όταν φτάσεις στην 2η ταχύτητα βάζεις νεκρά.Αν θες να βάλεις πρώτη πρέπει ίσα ίσα να κινείσαι ή να είσαι ακινητοποιημένος.

Για τις στροφές στα στενά και να έχει στοπ ο άλλος καλό είναι να σταματάς να ελέγχεις…αφού έχεις 1η πρέπει να αφήσεις απαλά τον συμπλέκτη γιατί δεν θες να σπινιάρει ενός στρίβεις(εξαρτάται από την ολισθηρότητα,αν δεν γλυστράει δεν έχεις πρόβλημα)

Αυτά τα ολίγα

7 years of fuckin up Το avatar του/της Stabak
    1. Δεν υπάρχει γρήγορη ή αργή μέθοδος. Απλά πότε συμπλέκει και πότε όχι. Βάζεις πρώτη και σταθερός αφήνεις σιγά σιγά να δεις που αποσυμπλέκει. Με τον καιρό θα αποκτήσεις την άνεση να καταλαβαίνεις που είναι και να μην σε απασχολεί αυτό όπως και το ...

2. αλλαγές ταχυτήτων. Τις αλλάζεις με σκοπό να έχεις το μηχανάκι σου στην "σωστή" ή "χρήσιμη" μπάντα των στροφών. Αν είσαι σε ανηφόρα ή θες να προσπεράσεις πχ θα χρειαστείς μεγαλύτερη δύναμη να σε ανεβάσει άρα περισσότερες στροφές. Δεν πρέπει να το κουράζεις το μοτέρ και να πηγαίνεις όσο πιο στρωτά γίνεται δηλαδή μια πάνω για να είσαι χαλαρός και να προετοιμάζεις και τις επερχόμενες στροφές όπου μπορεί να χρειαστεί να κατεβάσεις.

3. Δεν υφίσταται αυτό. Συνέχεια συμπλεκτάρεις/αλλάζεις ταχύτητες αν έχεις μάθει το 1 και τις χρειάζονται οι συνθήκες.

4. Θα πρέπει να αισθάνεσαι ασφαλής με την ταχύτητα που έχεις. Προσπάθησε να είσαι σίγουρος σε αυτό πριν στρίψεις και αν κάποια στιγμή ψιλοκομπιάσεις δούλεψε λίγο ανάποδο τιμόνι (τι λέω τώρα) προς τα εκεί που είναι η στροφή. Σιγά σιγά πάντα! Φρέναρε πριν στρίψεις να σαι σίγουρος. οχι να το μπλοκάρεις όμως

5. Κατεβάζεις ταχύτητες σύμφωνα με τις στροφές του κινητήρα πάντα για να φρενάρεις πατώντας ακόμα τα φρένα και αφήνοντας τον συμπλέκτη σε κάθε μια ξεχωριστά ή ανα δύο ανάλογα το μηχανάκι. Σε βρεγμένο όμως έχεις πρόβλημα με αυτό το φρενάρισμα οπότε μάθε πρώτα να μάθεις να φρενάρεις με αναλογία μπρος πίσω και μετα θα σου έρθει μόνο του.

Αυτά που γράφω (χοντρο ατεκμηρίωτα δηλαδή) τα γράψα μόνο και μόνο για να μην απογοητεύεσαι... συνέχισε να δουλεύεις με κάποιον που να ξέρει, να διαβάζεις και να κάνεις πολύ μικρή και σταδιακή προόδο. Συνήθως σε άδειο δρόμο και με όλο τον εξοπλισμό σου.!!!!!!! Θα ρθουν όλα με τον καιρό τους!
    Ban 'em all

ειδικός χρήστης Το avatar του/της Rezeguet
    Ευχαριστω πολυ Hotdog kai Stabak! Ειδατε, δεν ειναι και τοσο δυσκολο να εξηγησεις καποια πραγματα! Πχ τωρα το εχω βαλει 4 μερες το ποστ και δεν ειχα διαβασει απολυτως καμια συμβουλη στις ερωτησεις μου, και οι δυο κανανε την αρχη και με βοηθησανε (και το μηχανακι μου που δεν υποφερει πια τοσο πολυ)! ΠΧ μεχρι τωρα εφτανα στο φαναρι με 90-100 και πατουσα 30μ πριν απο το φαναρι φρενα και συμπλεκτη κατεβαζοντας με τη μια ολες τις ταχυτητες (4-5) μαζι χωρις να αφηνω συμπλεκτη και σταματουσα με συμπλεκτη πατημενο και 1η στο κιβωτιο. Τωρα ξερω οτι ειναι κατεξοχην λαθος!

Α ναι και να μην το ξεχασω, στην κυκλοφορια που ειπα πριν, ενοουσα βασικα την χηση του συμπλεκτη. Αυτο γιατι ενας φιλος μου μου ειπε να μην πολυπαιζω με τον συμπλεκτη στην κινηση (δηλ να μην τον παταω συχνα οταν δεν αλλαζω ταχυτητα αλλα θελω απλα να μην κλεισει η μηχανη, και να κατεβαζω 1η αν η 2α παει να μου σβυσει). Αυτο δεν ξερω αν ειναι σωστο, μου ειπε πως χαλαει το κιβωτιο ετσι....

Αγαπητε φιλε να σου πω ενα μυστικο...!!!!!

Μην ακους πολυ τους αλλους οταν σου λενε μην κανεις αυτο γιατι χαλαει.....μαλακιες λενε.......:smilea:

1.Χρησιμοποιησε τον συμπλεκτη οπως σου αρεσει...για να σου δωσω να καταλαβεις εγω κοντρολαρω το vfr με συμπλεκτη!
    Δηλαδη αμα θελω λιιιιιιιγο να επιβραδυνω πιεζω λιγο το συμπλεκτη (εννοειται οτι κοβεις γκαζι ετσι!!).Ετσι δεν κανει αποτομα σταματηματα-ξεκινηματα η μηχανη (σκορτσαρισματα)

2.Καλο ειναι να μαθεις να φρεναρεις με ταχυτητες.Δεν ειναι απαραιτητο να κατεβαζεις μια μια τις ταχυτητες (το πολυ δυο ομως,αναλογα με την κλιμακωση του κιβωτιου)

3.Μαθε να φρεναρεις 60-40,70-30 δηλαδη πιο πολυ με το μπροστινο και λιγοτερο με το πισω,εδω υπαρχει ενα μικρο κολπακι..για ενα μικροδευτερολεπτο πατας το πισω και μετα το μπροστα ετσι καθιζεις τη μηχανη κατω στα φρενα

Αυτα....Practise Practise Practise!!!!!!

Αλλη μια ερωτηση (για το κοινο καλο φυσικα!)
    6)Με το τσοκ (choke) τι γινεται;
    Το πρωι τωρα ειδικα με την υγρασια και τα κρυα δεν ανοιγει και κρατω τσοκ πατημενο για λιγη ωρα, μετα μια μιζια και μετα τι κανω; Το αφηνω ανοιχτο στο φουλ για λιγα λεπτα και μετα το κλεινω, η παταω και γκαζι σε νεκρα για να ζεσταθει το μοτορι; Και αμα πατησω γκαζι και προχωρησω με τσοκ ανοιγμενο για κανα 5λεπτο (500μ-1χλμ) θα παθει τιποτα η ειναι ενταξει; Επισης, μου συμβαινει τα στα φαναρια με τσοκ κλειστο να μου σβυνει η μηχανη συχνα και να πρεπει να πατω γκαζιες για να μεινει ανοιχτο. Φυσιολογικο ειναι (υπενθυμιζω Honda cbf250 αστρωτο 400χλμ 2,5μηνων);

Αλλη ερωτηση.
    7)Ειναι καλο να σβυνεις τη μηχανη με νεκρα οταν την παρκαρεις η με ταχυτητα πανω; Μερικοι μου λενε οτι καλο ειναι να τη σβυνεις με νεκρα και μετα να βαζεις ταχυτητα αφου εχεις σβυσει να μην κυλαει. Σωστο η κατι κανω λαθος;

Ο Κουζουλός...
    Εγω γνωριζω οτι μπορεις να κανεις λιγα μετρα με τον αερα κλειστο αν βιαζεσαι να ζεσταθει η μηχανη αλλα οχι και ενα χιλιομετρο γιατι μπουκωνει την μηχανη.
    Θελω να σας κανω μια ερωτηση για το κιβωτιο ταχυτητων.Στην αρχη δε γνωριζα πολλα πραγματα και οταν για παραδειγμα ηθελα να σταματησω σε μια αποσταση 100 μετρων κατεβαζα ολες τις ταχυτητες μαζι μεχρι το νεκρο.Απο 3η σε 2η ταχυτητα εκανε ενα δυνατο χτυπημα.
    Το ιδιο εκανα και οταν σε μια κατηφορα αποφασιζα απο νεκρο να βαλω καποια ταχυτητα.Ακουγα ενα δυνατο χτυπημα οταν εβαζα δευτερα ενω οι υπολοιπες ταχυτητες εμπαιναν κανονικα.
    Θα ηθελα να μου πειτε με ολα αυτα που εκανα τι ζημια μπορει να εχω προκαλεσει στο κιβωτιο.

ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΑ..
    ΟΛΗ Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΓΡΑΝΑΖΙΑ..
    ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ..ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΠΟΙΟ ΓΡΑΝΑΖΙ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟ ΓΡΑΝΑΖΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΜΕΝΟ (Η ΣΧΕΔΟΝ) ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΙΝΗΣΕΙ..
    ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΒΙΑΙΑ ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ(ΔΥΣΤΥΧΩΣ) ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ..
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ,ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ,ΩΣΤΕ ΤΟ ΣΜΙΞΙΜΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΒΙΑΙΟ..
    ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΕΙ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ..

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ.... ΣΤΑΜΑΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΑ ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΣΜΑΤΑ,ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑ ΤΑ ΚΛΙΜΑΚΩΤΑ !!!

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ...

να κοιτας εκει που θες να
    πας,αλλοιως θα πας εκει που
    κοιτας....

Το πρωι τωρα ειδικα με την υγρασια και τα κρυα δεν ανοιγει και κρατω τσοκ πατημενο για λιγη ωρα, μετα μια μιζια και μετα τι κανω; Το αφηνω ανοιχτο στο φουλ για λιγα λεπτα και μετα το κλεινω, η παταω και γκαζι σε νεκρα για να ζεσταθει το μοτορι; Και αμα πατησω γκαζι και προχωρησω με τσοκ ανοιγμενο για κανα 5λεπτο (500μ-1χλμ) θα παθει τιποτα η ειναι ενταξει; Επισης, μου συμβαινει τα στα φαναρια με τσοκ κλειστο να μου σβυνει η μηχανη συχνα και να πρεπει να πατω γκαζιες για να μεινει ανοιχτο. Φυσιολογικο ειναι (υπενθυμιζω Honda cbf250 αστρωτο 400χλμ 2,5μηνων);

Αλλη ερωτηση.
    7)Ειναι καλο να σβυνεις τη μηχανη με νεκρα οταν την παρκαρεις η με ταχυτητα πανω; Μερικοι μου λενε οτι καλο ειναι να τη σβυνεις με νεκρα και μετα να βαζεις ταχυτητα αφου εχεις σβυσει να μην κυλαει. Σωστο η κατι κανω λαθος;
    akoma perimenv apanthsh s'ayta....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Xlitos
    Το πρωι τωρα ειδικα με την υγρασια και τα κρυα δεν ανοιγει και κρατω τσοκ πατημενο για λιγη ωρα, μετα μια μιζια και μετα τι κανω; Το αφηνω ανοιχτο στο φουλ για λιγα λεπτα και μετα το κλεινω, η παταω και γκαζι σε νεκρα για να ζεσταθει το μοτορi
    Ανοίγεις το τσόκ,βάζεις μπροστά,ανεβάζεις το ρελαντί στις 1.800-2.000 στροφές,κλείνεις το τσοκ και ξεκινάς σιγά-σιγά χωρίς να ανοίγεις πολύ το γκάζι.Έτσι δεν έχεις πρόβλημα να σου σβήσει στο φανάρι.Όσο το μηχανάκι θα ζεσταίνεται θα κατεβάζεις λίγο λίγο το ρελαντί μέχρι να έρθει στα φυσιολογικά επίπεδα.

Επισης, μου συμβαινει τα στα φαναρια με τσοκ κλειστο να μου σβυνει η μηχανη συχνα και να πρεπει να πατω γκαζιες για να μεινει ανοιχτο. Φυσιολογικο ειναι (υπενθυμιζω Honda cbf250 αστρωτο 400χλμ 2,5μηνων);
    Αν δεν έχει ζεσταθεί είναι φυσιολογικό.

Ειναι καλο να σβυνεις τη μηχανη με νεκρα οταν την παρκαρεις η με ταχυτητα πανω; Μερικοι μου λενε οτι καλο ειναι να τη σβυνεις με νεκρα και μετα να βαζεις ταχυτητα αφου εχεις σβυσει να μην κυλαει. Σωστο η κατι κανω λαθος;
    Δεν έχει σημασία.Εγώ την σβήνω με ταχύτητα μέσα

allη mia erωtηsη:

8) Λοπον, πολυ τεχνικο το θεμα αλλα το παραθετω. Αν μια μοτο ειναι αστρωτη για μεγαλο χρονικο διαστημα πχ εχει 250χλμ μεσα και ειναι 4μηνων λεμε τωρα, κανει κακο(ειδικοτερα αν ειναι χειμωνας);
    9)Παλι για στρωσιμο. Ο κινητηρας που λεει ο κατασκευαστης 500χλμ για στρωσιμο (Ηοντα), ειναι προτιμοτερο τα 500 (και μετα ανεβαζουμε σταδιακα μαξ στροφων εννοειται) η να περιμενω καλυτερα μεχρι τα 1000 (ψυχολογικο οριο)και να ανεβαζω σταδιακα υστερα;

Γιατι ετσι σας αρέσει Το avatar του/της Alchimistis
    φιλε μου σημερα πηρα το cbf πρωτη μου μηχανη....τα ερωτηματα σου ηταν πολυ καλα και με καλυψαν...ηθελα να σε ρωτησω κατι η ταπα της βενζίνης δεν μου φαινεται και πολυ στερεα εννοω οτι κουμπωνει μεν αλλα εχει λασκα το ιδιο εχεις και εσυ...
    Οσο για τις ταχυτητες στα φαναρια και εγω πατω συμπλεκτη και τις κατεβαζω ολες μαζι λαθος???
    Δηλαδη συμπλεκτης-κατεβασμα ειναι το σωστο???

πρωην μελος Το avatar του/της idi
    allη mia erωtηsη:

8) Λοπον, πολυ τεχνικο το θεμα αλλα το παραθετω. Αν μια μοτο ειναι αστρωτη για μεγαλο χρονικο διαστημα πχ εχει 250χλμ μεσα και ειναι 4μηνων λεμε τωρα, κανει κακο(ειδικοτερα αν ειναι χειμωνας);
    9)Παλι για στρωσιμο. Ο κινητηρας που λεει ο κατασκευαστης 500χλμ για στρωσιμο (Ηοντα), ειναι προτιμοτερο τα 500 (και μετα ανεβαζουμε σταδιακα μαξ στροφων εννοειται) η να περιμενω καλυτερα μεχρι τα 1000 (ψυχολογικο οριο)και να ανεβαζω σταδιακα υστερα;
    εχω ενα Modenas Dinamik απο τα 200χλμ και μετα το εχω σκισει λεμε!!! δε ξερω αν το στρωσημο κανει καλο στο μηχανακι, παντως κανει κακο σε μενα και το αποφευγω

εγω θα το δουλευα κανονικα . ενα μηχαακι σαν το δικο σου δε θα εχει προβλημα (για το πυραυλακι μου...δε ξερω!)

Honda CBF 250 Το avatar του/της Alexander
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Alchimistis
    ηθελα να σε ρωτησω κατι η ταπα της βενζίνης δεν μου φαινεται και πολυ στερεα εννοω οτι κουμπωνει μεν αλλα εχει λασκα το ιδιο εχεις και εσυ...
    Γεια χαρά παίδες, πρώτο post από μένα. Γράφτηκα πριν από μερικές μέρες και βλέπω έχω πολύ catch-up να κάνω.

Μόλις απέκτησα κι εγώ ένα CBF250 και ναι, η τάπα της βενζίνης έχει ένα μικρό τζόγο.

Όλα καλά με τις ταχύτητες, κι εγώ όταν σταματάω χρησιμοποιώ τα πάντα, δεν φρενάρω μόνο με τα φρένα.

Το δικό μου πρόβλημα είναι η άτιμη η νεκρά που δυσκολεύομαι σε στάση να τη βάλω. Κάθομαι στο φανάρι πολλές φορές και πάω πάνω κάτω 1η 2α μέχρι να τη βρω. Όταν έχεις λίγα χλμ μπαίνει πολύ πιο εύκολα...

Ακούω και ένα θόρυβο από μπροστά στη ρόδα που με ανησυχεί. Ένα περιοδικό βόμβο σαν να βρίσκει κάτι στο φτερό από τον τροχό. Θα πάω να του ρίξουν μια ματιά στην αντιπροσωπεία, αν και το άσχημο είναι ότι δεν το κάνει πάντα.

Τα λέμε...
    "For no one, no one in this world can you trust - not men, not women, not beasts ... this you can trust."

Γιατι ετσι σας αρέσει Το avatar του/της Alchimistis
    Λοιπον εχω 2 ερωτησεις
    1
    Εχω διπλωμα για 125 και το ξερω οτι καλυπτετει το cbf 250 αλλα αν με σταματησει ο μπατσος τι θα του πω???στην αδεια το μονο για ισχυ που λεει ειναι το εξης
    "Φορ.Ισχυς 3.0"ξερει κανεις τιποτα???ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ
    2)Προς τους υπολοιπους κατοχους της cbf : δεν ειναι λιγο μαλακο το φρενο δεν πιανει αμεσως εχει προοδευτικο φρεναρισμα το εχουν και οι δικες σας μηχανες???να τα σφιξω λιγο ή ειναι κριμα σε καινουργιο μηχανακι???
    Περιμενω απαντησεις

Σελίδα 2 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Τεχνικες Οδηγησης !
    από anco στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 28/11/2007, 17:53
  2. απλες τεχνικες οδηγησης
    από kalesin στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 38
    Τελευταίο μήνυμα: 20/10/2007, 00:52
  3. Απαντήσεις: 19