προσωρινο αντιδωτο: σφιξε τα πλαστικα του ρεζερβουαρ με προσαγωγους και χαλαρωσε χερια στο τιμονι
προσωρινο αντιδωτο: σφιξε τα πλαστικα του ρεζερβουαρ με προσαγωγους και χαλαρωσε χερια στο τιμονι
Αρχικά δημιουργήθηκε από gkmaggas
Α τσεκαρε το και σε αλλο μηχανικο, ο δικος σου μπορει να στο αποκλεισει για να μην
πληρωσει τυχον λαθος του...
Ναι...
Ο ''μηχανικος'' μου δεν νομιζω να κανει κατι τετοιο![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS
Κατανα σε αυτες τις ταχυτητες δεν κρατιεμαι καθολου απ'το τιμονι...
Δεν του ασκω καμμια πιεση.
Και γενικα παιδια σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας...
πετα το στη θαλασσα το χαρχαλι σου![]()
Τα αλογα ποτε δεν ειναι αρκετα
Πολλές φορές το πρόβλημα δεν εξαρτάται μόνο από μπροστινό.
Κοίτα όλο το μηχανάκι. Ολα τα ρουλεμάν (τροχών λαιμού ψαλιδιού κλπ)
Επίσης δες μήπως θέλει ζυγοστάθμιση καμποια ζάντα.
την πρωτη φορα που πηγα βολτα το ΧΤ μου ραφηνα δεν ηξερα τι παιζει και καπου στα 140 στη μαραθωνος αρχισε να ταλαντωνεται ολος ο κορμος με μενα πανω..εφαγα τετοια φρικη που σταματησα για κανα δεκαλεπτο να συνελθω..γενικα η γεφυρα βοηθαει αν εχεις, αλλα σε εθνικες οδους και ανοιχτους γενικα δρομους χωρις κτιρια παιζει πολυ αερας και τα ΧΤια δεν νομιζω πως ειναι φτιαγμενα και για πολλα.εμενα ειναι και μοταρντ..το ιδιο ειχα ξαναπαθει σε εθνικη που το ειχα τερματισει το γκαζι..
Θα συμφωνήσω κι εγώ με την τοποθέτηση γέφυρας.
κόβει πολύ απο το νορμάλ κούνημα που κάνει το μηχανάκι στα πολλά.
αν βέβαια δεν παίζει άλλο πρόβλημα,όπως ρουλεμάν κλπ.
Στο δικό μου η γέφυρα έκανε δουλειά πάντως.
Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες
Αρχικά δημιουργήθηκε από alexandrosm
την πρωτη φορα που πηγα βολτα το ΧΤ μου ραφηνα δεν ηξερα τι παιζει και καπου στα 140 στη μαραθωνος αρχισε να ταλαντωνεται ολος ο κορμος με μενα πανω..εφαγα τετοια φρικη που σταματησα για κανα δεκαλεπτο να συνελθω..γενικα η γεφυρα βοηθαει αν εχεις, αλλα σε εθνικες οδους και ανοιχτους γενικα δρομους χωρις κτιρια παιζει πολυ αερας και τα ΧΤια δεν νομιζω πως ειναι φτιαγμενα και για πολλα.εμενα ειναι και μοταρντ..το ιδιο ειχα ξαναπαθει σε εθνικη που το ειχα τερματισει το γκαζι..
ειδικα το δικο σου ΧΤ μπορει και να κουναει περισσοτερο λογω της μετατροπης σε SM διοτι αλλαζει αρκετα η γεωμετρια της μηχανης, και μαλλον προς το χειροτερο...
Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS
+1 στο ρολεμαν λαιμου!
επισης πισω αμορτισερ...
κανε την εξης δοκιμη: σε ταχυτητα 50 χιλιομετρων ασε τα χερια απο το τιμονι, και χτυπα το ενα γκριπ με δυναμη προς τα μπροστα
αν αρχισει να ταλαντωνεται και να αυξανει βιαια τοτε ειναι στραβος τροχος (εχει σπασει ακτινα)
το δοκιμασα αυτο και μαλιστα και σε ταχυτητα λιγο πιο πανω απο τα 50...
η μηχανη παρεμεινε σταθερη
Λοιπον παιδια θελω να σας πω κατι που εκανα...
Βαζοντας την μπροστινη ροδα κοντρα σε ενα τοιχο εβαζα δυναμη στο τιμονι και ειδα οτι τα πιρουνια στρεβλωναν αρκετα, ωστοσο δεν παρατηρισα μποσικα...
Λοιπον αυτο που εχω στο μυαλο μου να κανω ειναι:
1ον να βγαλω το φτερο και να δοκιμασω ξανα σε αυτες τις ταχυτητες να δω κατα ποσο επιρεαζει την σταθεροτητα της μηχανης
στη συνεχεια μαλλον θα παω σε κανενα λαστιχα να ελεγξει τις ζαντες και τα λαστιχα μηπως και ειναι στραβα η μηπως εχει στραβωσει καμια ζαντα...
αν δεν φταιει τιποτα απ'αυτα οταν επιστρεψω Αθηνα θα λυθουν ολα μεχρι να βρεθει το προβλημα...
ok ολα τα xt κουνανε αλλα μεσα σε λογικα πλαισια, τις ποιο πολες φορες αυτο "κοσκινισμα" που κανει ειναι για 15-20 χιλιομετρα π.χ. απο τα 110-125km και μετα ηρεμει.
απο εκει και περα οτι περισοτερο δεν εινα νορμαλ. η γεφυρα οντως βοηθαει αρκετα, και τα λαστιχα (μπρος πισω) πεζουν μεγαλο ρολο + ηλεκτρονικη ζυγοσταθμιση.
πρεπει να δεις τα ρουλμαν απο τις μανες (μην περιμενεις να βρεις κενο ενος μετρου ισα που θα το καταλαβεις και μονο τακαρισμενο) ειναι απο τα ποιο βασικα κοματια του παζλ κουνημα μαζι με τα δαχτυλιδια απο το πισω ψαλιδι.
αλλα το ξαναλεω μην περιμενετε να σταματησει εντελως το κοσκινισμα,
ειμαι με καινουργια λαστιχα metzeler
καινουργια ρουλμαν σε μανες, τροχους, ψαλιδι
με γεφυρα στο φτερο, μεχρι και τον πυρο απο τον μπροστινο τροχο αλλαξα (34euro αχ...) και τον πυρο απο το πισω ψαλιδι (38euro βαχ...).
το κοσκινισμα ειναι κοσκινισμα πολυ λιγο φυσικα αλλα......
ειμαι ανορθογραφος το ξερω....!
http://www.myspace.com/outdooraridaia
http://www.myspace.com/animalcopy
τοτε δεν ειναι στραβη η ζαντα!Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
το δοκιμασα αυτο και μαλιστα και σε ταχυτητα λιγο πιο πανω απο τα 50...
η μηχανη παρεμεινε σταθερη![]()
Εχεις κατεβάσει τα καλάμια μιας και το έκανες μοταρδ.Εχεις ελέγξει και τα ελατήρια στα καλάμια μήπως κάποιο έχει κάτσει πιο πολύ και δεν μπορεί να ανταποκριθεί το μπροστινό σύστημα . δες και τα λάδια (fork oil) μήπως είναι σπασμένα ή έχουν διαφορά στον όγκο τους από καλάμι σε καλάμι ;
το ιδιο προβλημα ειχα κι εγω με το χτ και ηταν απο τα λαστιχα φιλε