Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 22 από 22

Θέμα: MTB (Mountain Bike) ερώτηση....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ARISPEED1

KTM 400 EXC 2002 EYΡΩ 3.ΟΟΟ

ολοι οι σκελετοί ειναι taiwan,τα περιφερειακά 2 η 3 εταιρειών.Προτίμησε ΙDEAL ,πουλάει ακόμα κ στη Γερμανία,τα δισκόφρενα αν δεν ειναι επώνυμα κ υδραυλικά δεν δουλέυουν.....Μπροστινό απαραιτητο ..Πρέπει να διαθέσεις 800 ευρώ το λιγότερο για κάτι σωστό...

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Αν και φαίνεται οτι καταλήγω στο IDEAL, η αλήθεια είναι οτι ζαλίστηκα....χεχεχε...

Κυρίως στο θέμα φρένων.

Να το ξανατοποθετήσω λοιπόν...λίγο καλύτερα εδώ.

Οι διαδρομές μου θα είναι κάτι πολύ ωραίες φλαταδούρες και μερικά μονοπατάκια με κάποιες πέτρες (οχι τίποτα κακοτράχαλο) και θα υπάρχει και άσφαλτος , μιας και το περίπτερο απο το σπίτι μου, είναι κοντά στα 4χλμ. και είναι οτι πρέπει για να πάω να πάρω εφημεριδούλα.

Δεν ξέρω πολλά απο ποδήλατα , αλλά αν μοιάζει έστω και λίγο με την μηχανή , σε άποψη γρασσαρίσματος, λίπανσης , ανάρτησης, κάτι θα κάνουμε.

Για κράνος , ... εντάξει δεν επιμένω... εσείς σίγουρα γνωρίζετε καλύτερα, απλά όσα έχω δεί που φοράνε ποδηλάτες , που περνάνε απο την περιοχή , μου κάνουν σαν κιούπια, παρά σαν προστατευτικό κεφαλιού.

Για τις αγγελίες ήδη έχω αρχίσει και το κοιτώ, απλά επειδή όπως είπα είμαι άσχετος , το φοβάμαι λιγο το θέμα του μεταχειρισμένου απο αγγελία.

Μπορεί κάποιος να μου δώσει ενα ετήσιο κόστος συντήρησης, πάνω κάτω σε ενα τέτοιο ποδήλατο; (Υπόψη οτι δεν θα είναι καθημερινή χρήση... μάλλον Σ/Κ)

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Αν και φαίνεται οτι καταλήγω στο IDEAL, η αλήθεια είναι οτι ζαλίστηκα....χεχεχε...

Κυρίως στο θέμα φρένων.

Να το ξανατοποθετήσω λοιπόν...λίγο καλύτερα εδώ.

Οι διαδρομές μου θα είναι κάτι πολύ ωραίες φλαταδούρες και μερικά μονοπατάκια με κάποιες πέτρες (οχι τίποτα κακοτράχαλο) και θα υπάρχει και άσφαλτος , μιας και το περίπτερο απο το σπίτι μου, είναι κοντά στα 4χλμ. και είναι οτι πρέπει για να πάω να πάρω εφημεριδούλα.

Δεν ξέρω πολλά απο ποδήλατα , αλλά αν μοιάζει έστω και λίγο με την μηχανή , σε άποψη γρασσαρίσματος, λίπανσης , ανάρτησης, κάτι θα κάνουμε.

Για κράνος , ... εντάξει δεν επιμένω... εσείς σίγουρα γνωρίζετε καλύτερα, απλά όσα έχω δεί που φοράνε ποδηλάτες , που περνάνε απο την περιοχή , μου κάνουν σαν κιούπια, παρά σαν προστατευτικό κεφαλιού.

Για τις αγγελίες ήδη έχω αρχίσει και το κοιτώ, απλά επειδή όπως είπα είμαι άσχετος , το φοβάμαι λιγο το θέμα του μεταχειρισμένου απο αγγελία.

Μπορεί κάποιος να μου δώσει ενα ετήσιο κόστος συντήρησης, πάνω κάτω σε ενα τέτοιο ποδήλατο; (Υπόψη οτι δεν θα είναι καθημερινή χρήση... μάλλον Σ/Κ)

Gandalf
    ok, μην παρεις MTB...

Για την χρηση που σκοπευεις να κανεις ειναι σαφως προτιμοτερο ενα Trekking/ ATB (All Terain Bike).

Οι διαφορες μεταξυ MTB και ATB εστιαζονται στα εξης:

28'' τροχοι εναντι 26''

Πιο στενα λαστιχα διπλης χρησης.

(Ολα τα αλλα ειναι τα ιδια, αναρτηση μπροστα, φρενα, ταχυτητες κτλ...)

Στον δρομο αυτο μεταφραζεται σε πολυ πιο ομαλη και ανετη κυλιση του ποδηλατου.

Το MTB ειναι δυσκολο για τον δρομο, οχι οτι δεν παει, αλλα μεγαλο ποσοστο απο την πεταλια καταναλωνεται στο να ξεκολησει το ποδηλατο λογω των φαρδυων τρακτερωτων ελαστικων.

Εχει και κραδασμους λογω των τακουνιων...γενικα δεν ενδυκνειται για σαφαλτο...ειναι σαν να πηγαινεις με ενα καθαροαιμο enduro στην δουλεια σου για να σου δωδω μια αντιστοιχια...θα πας, αλλα δεν θα πας ανετα.

Απο εκει και επειτα ενα ATB μπορει να διασχισει ανετα χωματινες διαδρομες, αλλα δεν ειναι για αλαματα κτλ...ειναι ενα on-off για να σου δωσω παλι μια αντιστοιχια...

Οι τιμες των ATB ειναι στα ιδια επιπεδα με αυτες των MTB, δηλαδη τα καλα-αποδεκτα ξεκινανε απο 400€ και πανω...

Τωρα για συντηρηση μπορεις να την κανεις και μονος σου...γρασαριμα και λιπανση θελει το ποδηλατο, κνα σφιξιμο σε καμια ντιζα...αυτα...

αν δε η χρηση που θες να κανεις ειναι μονο για ΣΚ ενδεχεται να μηχ χρειαστει και τιποτα για μεγαλο χρονικο διαστημα...μονο να το προφυλασεις απο υγρασια.

αυτα

Νέο μέλος
    Όσον αφορά τα φρένα το μόνο που θες είναι ένα καλό σετ v-brakes και είσαι καλυμένος στο 90% των περιπτώσεων.

Για συντήριση πιστεύω ότι αν ξέρεις τα κατατόπια στη μηχανή τότε το ποδήλατο θα σου φανεί παιχνίδι. Η συντήριση είναι ελάχιστη, εμένα μέχρι στιγμής (800 χλμ) μου έχει στοιχίσει ένα λιπαντικό αλυσίδας (5 ευρώ), ένα σετ τακάκια (5 ευρώ), εργαλεία για αφαίρεση πεταλιέρας και μεσαίας τριβής (40 ευρώ για τα εργαλεία).

Όσον αφορά τα trekking που προτείνει ο el_hymador εγώ θα έμενα μακρυά. Λεπτά λάστιχα διπλής χρήσης που δεν κάνουν καμία χρήση καλά. Αναρτήσεις 50-60mm της πλάκας, αυξημένο βάρος. Απο τη στιγμή που θα πατήσεις πέτρες και χώμα δεν θα σε καλύψουν. Τα θεωρώ πολύ περιορισμένης χρήσης ποδήλατα.

Για μεγάλες διαδρομές στην άσφαλτο έχεις τις κούρσες.
    Για κίνηση στην πόλη έχεις τα City με καλαθάκια, σχάρες, φώτα, κορνα, φτερα, λασπωτήρες.
    Για κοπάνημα εντός και εκτός πόλης έχεις τα mountain.

Από τη στιγμή που θα κάνεις φλαταδούρες κοίτα να πάρεις ένα σετ λεπτότερων ελαστικών από τα 2.1 που φοράνε τα Ideal. Κοίτα κάτι σε 1,7 και ας έχει και τακούνια. Επίσης από προσωπική εμπειρία σου λέω να μείνεις μακρυά από λάστιχα semi slick γιατί δεν κάνουν τίποτα καλά. Τα τακούνια που έχουν στις άκρες σε περιορίζουν στις κλίσεις στην άσφαλτο και στο χώμα σπινιάρουν.

ΥΓ: ΑΝΤΕ ΠΑΡΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ

ΥΓ2: Τα ποδηλατικά κράνη είναι όντως τσόφλια. Θέλει εγρήγορση και ετοιμότητα και όχι να περιμένεις από το κράνος να σε σώσει Αν βγεις σε χώμα τότε υπάρχει άλλος εξοπλισμός.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Eaglos...

Μην ανυσηχείς... το πολύ μέχρι το Πάσχα (με το επίδομα ώς συνήθως) θα το έχω πάρει. Απλά επειδή όπως και να το κάνεις, είμαι άσχετος, κοίταξα να δώ τι θα πάρω για να μην το μετανοιώσω.. μιας και δεν είναι και λίγα τα 400 περίπου που θα φύγουν.

Ευχαριστώ άπαντες για την συμβουλή τους και μόλις το έχω, θα αναρτήσω φωτό και θα κάνω και καμιά πρόσκληση για όσους θέλουν να έρθουν παρέα στις διαδρομές της περιοχής που μένω.

Ευχαριστώ και πάλι.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Από Άλλο Πλανήτη.... Το avatar του/της Vasilis_Strom
    Τα v brakes ειναι μονόδρομος σε αυτά τα χρήματα, μην πάρεις μηχανικά δισκόφρενα με τίποτα, τσάμπα βάρος θα αποκτήσεις.

Τα ποδηλατικά τα κρανοι δεν προσφέρουν ιδιαίτερη προστασία παρά μόνο στο επάνω μέρος του κεφαλιού, αλλά απο το τίποτα κάτι είναι αυτό. Αν θες υπάρχουν fullface ποδηλατικά κρανοι με αρκετούς αεραγωγούς.

Ετήσιο κόστος συντήρησης??? :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: Το μόνο κόστος που έχεις είναι σε θερμίδες

νεος και εγω

και εγω πηρα 1 υστερα απο πολυ σκεψη με 150 ευρω (σουστες μπρος-πισω) χωρις δισκοφρενο .πολυ καλο.αν πας βουνο παρε προστασια οπωσ και να χει.καλεσ βολτεσ και προσοχη στισ κατηφορεσ.

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Mountain Bike Βαρυμπόπη 20/11/2010
    από Tigas στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 22/11/2010, 19:40
  2. Mountain biking Σαββατο 13/03 Παρνηθα/Βασιλικα
    από 950dim στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 53
    Τελευταίο μήνυμα: 18/03/2010, 09:53

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα