Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 29 από 29

Θέμα: Eπεσα...

Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
    Στην περιπτωση που δεν εγινα κατατανοητος ...
    (Οχι μη φοβαστε! Δεν θα κανω κάκα! )

Εχοντας ψηλες στροφες ("μια κατω"), εχεις ισχυ αλλα δεν εχεις ροπη που ειναι πιο επικινδυνη στο βρεγμενο.
    Δεν νομίζω πως αυτό ισχύει πάντα. Αν βρίσκεσαι κάτω από τις στροφές της μέγιστης ροπής και της μέγιστης ισχύος, βάζοντας "μία κάτω" παίρνεις και μεγαλύτερη ισχύ και μεγαλύτερη ροπή. Π.χ. σε μια υδρόψυκτη τετρακύλινδρη πηγαίνοντας με το κατέβασμα από τις 6000 στροφές στις 8000 στροφές, και τα δύο μεγέθη αυξάνονται.

Το βέβαιο πάντως είναι πως αυξάνεται πολύ και το φρένο του κινητήρα.

Μέλος Το avatar του/της asmar
    Αφου δεν έπαθες κάτι, όλα τα άλλα φτιάχνουνε.

Περαστικά στο μηχανάκι Στάυρο!

Ο Τρισμέγιστος Το avatar του/της Julius
    Super Moderator
    Για αυτό τον λόγο τα κάνουνε τα σεμινάρια ρεεεεε

Λοιπόν
    Στην βροχή

πολύ μεγαλύτερη προσοχή, μικρότερη ταχύτητα από την συνιθησμένη στον στεγνό, ελέγχουμε ποίο μακριά απ’ότι συνήθως, δεν κολλάμε πίσω από αυτοκίνητα και γενικότερα είμαστε σε εγρήγορση .

Α. Ένα λιγότερο από τα δάκτυλα που χρησιμοποιείς για να πιάσεις την μανέτα του φρένου (εκτός εάν χρησιμοποιείς ένα), έτσι αποφεύγεις το τσαρούχωμα σαν πρώτη αντίδραση.

Β. Το πίσω φρένο το αποφεύγουμε (όπως ο διάολος το λιβάνι :-D ), φρενάρισμα με μπροστινό και κινητήρα (ακόμα και εάν χάσεις στιγμιαία μπροστινό η μοτοσυκλετα λόγο μάζας επανέρχεται ενώ με το πίσω μπλοκαρισμένο χάνεις την κατευθυντηκότητα και….. πας ποιο γρήγορα και ευθεία).

Γ. Εκμεταλλεύσου την ενεργητική ασφάλεια, κοιτάς πώς μπορείς να ξεφύγεις και όχι πώς θα σταματήσεις, δηλαδή εάν μπλοκάρει το αυτοκίνητο μπροστά σου κοιτάς να βρεις έξοδο διαφυγής και δεν κοιτάν τα αναμμένα του κωλοφάναρα γιατί 80-90% θα τα καρφώσεις (Νόμος : όπου κοιτάω πάω)

Δ. Καλό είναι να κυκλοφορείς με γεμάτη ταχύτητα και όχι κούφιος γιατί ο κινητήρας είναι το καλύτερο φρένο όταν δεν υπάρχει πρόσφυση (φρενάρει και συγχρόνως δεν μπλοκάρει)

Ε. τώρα εάν έχεις μπροστά σου κατηφόρα γλιστερή….. μην την κατέβεις. Καλύτερα πήγαινε από άλλο δρόμο που ξέρεις ότι θα έχει καλύτερη πρόσφυση και γενικότερα θα έχει μικρότερη επικινδυνότητα, εάν δεν υπάρχει τρόπος να τον αποφύγεις… βάλε μικρή ταχύτητα, άσε την μοτοσυκλετα να τσουλήσει χωρίς γκάζι και φρέναρε μόνο με το μπροστινό.
    F**k Isaac Newton

Διάβασε εδώ

Μονολυκος Το avatar του/της crs-k
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
    Δεν νομίζω πως αυτό ισχύει πάντα. Αν βρίσκεσαι κάτω από τις στροφές της μέγιστης ροπής και της μέγιστης ισχύος, βάζοντας "μία κάτω" παίρνεις και μεγαλύτερη ισχύ και μεγαλύτερη ροπή. Π.χ. σε μια υδρόψυκτη τετρακύλινδρη πηγαίνοντας με το κατέβασμα από τις 6000 στροφές στις 8000 στροφές, και τα δύο μεγέθη αυξάνονται.

Το βέβαιο πάντως είναι πως αυξάνεται πολύ και το φρένο του κινητήρα.
    Εδω εννοειται το αυτονοητο !

Οτι κανονικα οδηγαμε την μηχανη στις ροπες της και οχι ξεψυχισμενα, αλλιως θελουμε "δυο κατω" ...
    ... να ευχεσαι να 'ναι μακρυς ο δρομος.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Julius
    Για αυτό τον λόγο τα κάνουνε τα σεμινάρια ρεεεεε

Λοιπόν
    Στην βροχή
    ..............

Σωστος ο Καισαρας!

:rotflmao:

Ο Τρισμέγιστος Το avatar του/της Julius
    Super Moderator
    [QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από Julius [QUOTE]

Α! όλα τα παραπάνω ανάλογα με την μοτοσυκλέτα που έχεις πάντα ετσί

Δηλαδή τα μικρά on-off και enduro με τα on-off λάστιχα συγχωρούν ποιο εύκολα χάσιμο και γενικότερα επιτρέπουν λίγο ποιο βίαιη συμπεριφορά σε μανέτες και ποδοστήρια.

Ένα καλό tip από τον Κωστα τον Δάλλα (CD) που βέβαια είναι και πολύ λογικό…. Μαλακώστε (έστω και λίγο) την προφόρτηση των αναρτήσεων έτσι ώστε να έχετε μεγαλύτερη διαδρομή για βύθιση-απόσβεση έως ότου φτάσουν να συμπιεστούν οριακά οι αναρτήσεις στο φρενάρισμα
    F**k Isaac Newton

Διάβασε εδώ

Του χάροντα παράγγειλα Το avatar του/της angels_gr
    [QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από Julius
    [QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από Julius
    .......
    Ένα καλό tip από τον Κωστα τον Δάλλα (CD) που βέβαια είναι και πολύ λογικό…. Μαλακώστε (έστω και λίγο) την προφόρτηση των αναρτήσεων έτσι ώστε να έχετε μεγαλύτερη διαδρομή για βύθιση-απόσβεση έως ότου φτάσουν να συμπιεστούν οριακά οι αναρτήσεις στο φρενάρισμα

Αυτό το CD του Κώστα Δάλλα έχει tips για οδήγηση??? Αν ναι, που μπορούμε να το βρούμε???

Αρχικά δημιουργήθηκε από angels_gr
    Αυτό το CD του Κώστα Δάλλα έχει tips για οδήγηση??? Αν ναι, που μπορούμε να το βρούμε???
    "CD" ειναι το nick του, οταν μπαινει σε αυτο το forum!

Απο σημειωσεις και με την βοηθεια "power point" εκανε το σεμιναριο ...

Madness? THIS IS SPARTA!! Το avatar του/της Wizard13
    Όπως θα διαπιστώσατε και μόνοι σας οι απαντήσεις αυτών που παρακολούθησαν το σεμινάριο του Ανέμου για την επιβίωση (κι όχι οδήγηση) στη βροχή, έδωσαν πολύ διαφορετικές και αντικρουόμενες απαντήσεις από τους υπόλοιπους.

Αυτό είναι το θέμα, και αυτό ήταν ίσως το μεγαλύτερο κομάτι που θίχτηκε στο σεμινάριο. Οι λανθαμένες απαντήσεις/αντιλήψεις που έχουν μερικοί για διάφορα θέματα.

Μας εξήγησε φυσικά γιατί είναι ΛΑΘΟΣ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ να μπλοκάρουμε το πίσω και γιατί αν μπλοκάρει το μπροστινό (χωρίς να μπλοκάρει το μυαλό μας) είναι προτιμότερο...

Άκου τις απαντήσεις των crs-k & Julius, γιατί ήταν και έχουν πλέον γνώση...

Κι εγώ έλεγα και πίστευα του κεφαλιού μου κάποτε, μέχρι που πήγα σε διάφορα σχολεία (όπως και το CSS) και κατάλαβα πόσα κάνουμε οι περισσότεροι λάθος
    Wizard! "Έν οίδα, ότι ουδέν οίδα" - Σωκράτης (469πΧ - 399πΧ)
    [font=Geneva]Το να είσαι το παράδειγμα δεν είναι ο κατάλληλος τρόπος να φτάσεις ψηλά, είναι ο μόνος τρόπος - Albert Einstein (1879-1955)[/font]

Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
    Εδω εννοειται το αυτονοητο !

Οτι κανονικα οδηγαμε την μηχανη στις ροπες της και οχι ξεψυχισμενα, αλλιως θελουμε "δυο κατω" ...
    Φίλε μου και πάλι πρέπει να εκφράσω τη διαφωνία μου.

Αυτή η τακτική που προτείνεις, εφαρμοζόμενη σε τετρακύλινδρες υδρόψυκτες, σημαίνει οδήγηση μεταξύ 8000 και 11000 στροφών. Μου φαίνεται εντελώς ακραίο για δρόμους της Αθήνας. Αντίθετα, το βρίσκω απόλυτα λογικό για πίστα.

Προσωπικά σπάνια (ως ποτέ) δεν ξεπερνώ τις 8000, παρότι "κοκκινίζω" στις 12500. Ούτε θόρυβο δαιμονισμένο θέλω να κάνω, ούτε την κατανάλωση να αυξήσω, ούτε τον κινητήρα να φθείρω.

Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
    Φίλε μου και πάλι πρέπει να εκφράσω τη διαφωνία μου.

Αυτή η τακτική που προτείνεις, εφαρμοζόμενη σε τετρακύλινδρες υδρόψυκτες, σημαίνει οδήγηση μεταξύ 8000 και 11000 στροφών. Μου φαίνεται εντελώς ακραίο για δρόμους της Αθήνας. Αντίθετα, το βρίσκω απόλυτα λογικό για πίστα.

Προσωπικά σπάνια (ως ποτέ) δεν ξεπερνώ τις 8000, παρότι "κοκκινίζω" στις 12500. Ούτε θόρυβο δαιμονισμένο θέλω να κάνω, ούτε την κατανάλωση να αυξήσω, ούτε τον κινητήρα να φθείρω.

Σωστα τα λες, αλλα ξεχνας οτι μιλαμε για οδηγηση στο βρεγμενο ...
    Οπως ειπε κι ο Jul & o Wizard13 πιο πανω, δεν μιλαμε πια για κανονικη οδηγηση, αλλα για προσπαθεια ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ!
    Και 'γω στο σεμιναριο το ακουσα, το εφαρμοσα και ειδα διαφορα!
    Αν εξαιρεσεις τον θορυβο, η μηχανη σου γινεται πολυ πιο "προβλεψιμη" στα ανοιγματα του γκαζιου, ενω εχει πολυ καλυτερο "φρενο" στα κλεισιματα ...

Να μην συνεχισω, γιατι θα επαναλαβω αυτα που ειπαν τα παιδια πιο πανω ...

..πάλι αναβάτης.. Το avatar του/της sotpag
    υπαρχουν δυο ειδη οδηγων: αυτοι που εχουν πεσει οπως εγω και αυτοι που θα πεσουν....
    το ιδιο ισχυει και για τις μηχανες.

να λες ευτυχως που δεν επαθες τιποτα.
    13 Φ. ΑΝΤΙΑΝΑΚΥΚΛΩΤΙΚΕΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ

τσιου τσιου Το avatar του/της Vivoula
    Παντως στη βροχη τα πραγματα γινονται πολυ δυσκολα....οτι και να κανεις πιστευω οτι ειναι θεμα τυχης (ή ατυχιας) για να μην συμβει τιποτα....

Καλυτερα τραινακι για να περπατησεις και λιγακι (να σφιξουν και οι γλουτοιαιοι....)
    www.gixxergirl.com

..πάλι αναβάτης.. Το avatar του/της sotpag
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Vivoula
    Παντως στη βροχη τα πραγματα γινονται πολυ δυσκολα....οτι και να κανεις πιστευω οτι ειναι θεμα τυχης (ή ατυχιας) για να μην συμβει τιποτα....

Καλυτερα τραινακι για να περπατησεις και λιγακι (να σφιξουν και οι γλουτοιαιοι....)

ενω εγω που δεν εχω προβληματα με τους γλουτιαιους εγινα μουσκεμα μεχρι ....... πριν 10 λεπτα λες και δεν με εφτανε η χθεσινη μπουγαδα......
    13 Φ. ΑΝΤΙΑΝΑΚΥΚΛΩΤΙΚΕΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ