Χωρις παραθεση,ρατσιστης μπορει να γινει ο καθ'ενας εφ'οσον αποκτησει την ψευδαισθηση της ασφαλειας η οτι ανηκει καπου δικαιωματικα.
Παντως εχει πολυ πλακα το γεγονος οτι οι μεταναστες παρουσιαζονται σαν φορεις ασθενειας σημερα,και για οποιον του φαινεται εστω και εν μερη αληθινο, ας γυρισει στα φιλμακια προπαγανδας της εθνικοσοσιαλιστικης Γερμανιας του 30
που οι "μεταναστες" τους παρομοιαζονταν με φορεις ασθενειων οπως οι κατσαριδες και οι αρουραιοι.
Κατα τα αλλα το μονο πραγματικα ενδιαφερον και λυπηρο για μενα ειναι το γεγονος οτι το αρχικο θρεντ εμεινε 4 χρονια στο συρταρι μεχρι να τα βρουμε μπροστα μας.
Περαστικα μας και θα πω αυτο που λεει ο πιτσιρικος, οτι και οι Ελληνες ειναι πια λαθρομεταναστες στην ιδια τους τη χωρα.
-Have you any famous last words?
-..Not Yet!
-"Not yet"!? Is that famous?
Ο ρατσισμός, ετυμολογικά αν το πάρεις, είναι η πεποίθηση της ύπαρξης γονιδιακής ανωτερότητας (ή κατωτερότητας) ανάμεσα στους ανθρώπους. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στην Ελλάδα, με την έννοια του ότι περάν των γνωστών ακραίων απόψεων που εκφράζονται απο μια μικρή μειοψήφια, κανένας δεν ισχυρίζεται επί παραδείγματι ότι οι Αφγανοί έχουν κατώτερο IQ, οι Αλβανοί είναι παιδεραστές από κούνια και τέτοια. Αν υπάρχει κάτι στην Ελλάδα αυτό είναι ξενοφοβία και αγανάκτηση (δικαιολογημένη ή μη, δεν εξετάζουμε αυτό τώρα) λόγω της αθρόας και εντελώς ανεξέλεγκτης εισροής (λαθρο)μεταναστών στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο ακόμα και αυτό, άπτεται στο απότομο της όλης υπόθεσης που οδήγησε αναπόφευκτα σε κορεσμό. Μην πέρνετε σαν παράδειγμα την Αθήνα, όπου η κατάσταση έχει ξεφύγει προ πολλού... σε μικρότερη κλίμακα, στην επαρχία π.χ. έχει αφομοιωθεί ένα πάρα πολύ μεγάλο μέρος μεταναστών οι οποίοι είναι πλήρως ενταγμένοι στις τοπικές κοινωνίες και αντιμετωπίζονται ισότιμα σε όλες τις εκφάνσεις του καθημερινού βίου, στις συνδιαλαγές τους με το δημόσιο, στα δικαιώματα τους κτλ-κτλ. Αυτό αναιρεί κάθε ταμπέλα ρατσισμού που πολλοί πασχίζουν να κολλήσουν σε έναν ολόκληρο λαό. Δεν έχω δει ομάδες αντίστοιχες της ΚΚΚ να καίνε τα σπίτια των μεταναστών και να τους κυνηγάνε στα χωράφια για να τους λυντσάρουν. Καθημερινά, καλημερίζω τον Αλβανό που έχει αγοράσει το κτήμα δίπλα στο δικό μας, συνεργάζομαι στη δουλεία με τον Πολωνό που έχει παντρευτεί ελληνίδα και έχει κάνει οικογένεια και ανέχομαι τα τσιφτετέλια των γύφτων (άντε πάλι, των αθίγγανων...) που μένου απέναντι απο το σπίτι μου... και το ίδιο κάνει και όλο το χωριό... και πιστέψτε με, δεν αποτελούμε εδώ την γη της επαγγελίας, ούτε οι ντόπιοι είναι πρότυπα σκεπτόμενων αριστεριστών που έχουν αναπτύξει βαθύτατη ουμανιστική θεώρηση, κάθε άλλο.
Αυτό δεν περίμενα να το πεις εσύ
Οκ μαν, άμα σε γ@μήσουνε 5 θα το πούμε σχέση. Από τους 6 και μετά θα το λέμε βιασμό
Σόρυ κιόλα, αλλά σ' έχει καταπιεί η περιπτωσιολογία, η γραμματική ερμηνεία της ζωής, όταν αυτό που συμβαίνει δεν υπάρχει λέξη για να το περιγράψει, εννοώ για όλους, ντόπιους και μετανάστες
τι να πω
καλή ανάσταση
Όχι αγαπητέ μου, περιπτωσολογία, απομόνωση περιστατικών και εξαγωγή συμπερασμάτων για το σύνολο του λαού αυτής της χώρας, είναι αυτό που γίνεται προσχεδιασμένα από την αρχή αυτού του προβλήματος. Μπορεί για κάποιους οι υστερίες και οι τσιρίδες (ένθεν και ένθεν) να ακούγονται θελκτικές ως άλλο τραγούδι σειρήνων, αλλά εμένα με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Δεν έχετε ιδέα τι θα πει ρατσισμός και εφαρμοσμένη εθνικιστική πολιτική. Αν για εσάς η εξαπάτηση μερικών Πακιστανών που δεν πληρώθηκαν μεροκάμματο αρκεί για να χαρακτηριστούμε όλοι μας ως εκμεταλλευτές, αν οι φασιστικες επιθέσεις μεμονομένων ομάδων προς μετανάστες, αρκούν για να χαρακτηριστούμε όλοι ως white power ρατσιστές, πάρτε το αλλιώς, θα βρείτε! Το ίδιο φυσικά ισχύει και για όσους απομονώνουν φόνους, ληστείες και παραβατικές συμπεριφορές μιας μικρής ομάδας μεταναστών για να τους χαρακτηρίσουν όλους ως εγκληματίες. Κατά τα άλλα, είναι επικίνδυνο, άθλιο και ίσως πολύ βολικό για μερικούς - μερικούς, να εξισώνουμε την λανθασμένη σε βαθμό μ@λ@κι@ς πολιτική του ελληνικού κράτους στο μεταναστευτικό, με τη βούληση όλου του κόσμου. Ξεκολλήστε το μυαλό σας.
Δεν έχετε Νικόλα! Χρησιμοποιούνται και αποδίδονται πολύ επικίνδυνοι χαρακτηρισμοί... ούτε νύχτες του Αγίου Βαρθολομαίου έχουν πραγματοποιηθεί, ούτε πογκρόμ. Ξαναγράφω, απομονώνονται μερικά περισταστικά αθλιότητας από σκατόψυχους και χαρακτηρίζεται ένας ολόκληρος λαός!
Όχι, αλλά δεν βλέπω πως γίνεται ο συσχετισμός "αποτυχημένη πολιτική του κράτους - έθνος ρατσιστών"
Έχουμε (εννοώντας έχω) και δεν είπα ότι αυτό γίνεται στην ελλαδίτσα. Δεν διαφώνησα.
Ο ρατσισμός και οι πολιτικές (όχι του ελληνικού κράτους μόνο) είναι η αντιμετώπιση κάθε υψηλά ιστάμενου προσώπου προς τον "λαό"
ως αριθμό και όχι ώς ξεχωριστή οντότητα.
Ισως γιατι δεν το βλεπεις οπως το βλεπω εγω,δηλαδη οτι η "πολιτικη" του κρατους δεν ειναι καθολου αποτυχημενη, ισα-ισα ειναι εξαιρετικα πετυχημενη, και στην τελικη μαλλον δεν εχουμε
καταλαβει ακομα, οτι οι μεταναστες λαθραιοι και μη ειναι τζαμπα κρεας για την μηχανη της γκριζας οικονομιας και για βρωμικα πολιτικα παιχνιδια, τα οποια αυτη η κυβερνηση με την σιωπηρη αποδοχη η συμμετοχη η συναινεση η απλα αγνοια της κοινωνιας, -και ειμαι κατηγορηματικος σε αυτο- ,παιζει στα δαχτυλα.
Τα υπολοιπα, του στυλ -τι ερχονται εδω να κανουν αφου ξερουν- ,ειναι αφελειες.
Στην τελικη οπως ειπε και ο ται, αν ηθελαν να λυσουν το μεταναστευτικο ας τους εδιναν αδειες, σε πληροφορω οτι δεν θα εμενε ουτε ενας εδω,αλλα ΔΕΝ θελουν να δωσουν λυση απλα να εκμεταλλευτουν το προβλημα -που εκεινοι δημιουργησαν- προς οφελος τους.
Και κατι τελευταιο, οποιος λεει να φυγουν αυτοι οι λαθραιοι που ειναι ετσι γιουβετσι και οχι σαν τους τιμιους νομιμους και εργατικους τις διπλανης πορτας,τον καταγραφω στο μπλοκακι μου σαν ρατσιστη -να μην πω και ραγια- τελεια και παυλα.
-..Not Yet!
Hymador δεκάδες μετανάστες πεθαίνουν καθημερινά στον Έβρο και στο Αιγαίο το ότι δε το βλέπεις δε πάει να πει πως υφίσταται, το ότι η Ιταλική κυβέρνηση είχε επιλέξει να βυθίσει καράβια on camera δεν είναι μέτρο σύγκρισης για αυτά που κάνουν τα δικά μας τα καλόπαιδα εκτός cameras (μπορείς αν θες να πας στη Μυτιλήνη στη Σάμο κλπ να δεις τις γεμάτο τρύπες βάρκες και ναι από σφαίρες είναι οι τρύπες). Πραγματικά σε έχω παρατηρήσει σε πρόσφατα post που έχεις κάνει και μοιάζεις εντελώς διαφορετικός άνθρωπος από αυτόν που έγραφε κάποτε, δε θέλω να μπω σε αντιπαραθέσεις αλλά μήπως η ελευθεριακότητα που σε χαρακτήριζε άρχισε να φεύγει όσο τα euro φεύγουν από την τσέπη μας? Παρουσίασες τα σκλαβοπάζαρα της Μανολάδας σαν σπα με σάουνα στις ελβετικές Άλπεις και την ανάγκη για επιβίωση που οδηγεί αυτούς τους ανθρώπους να αφήσουν σπίτια, οικογένειες, παιδικά όνειρα την εξαφάνισες σαν όχι δικό σου πρόβλημα, μάλιστα είμαστε και πολύ ελαστικοί απέναντί τους, δεν είναι αρκετά όσα περνάνε από τις δικές τους κυβερνήσεις δε φτάνουν αυτά που τραβάνε για να φτάσουν στην πολιτισμένη Ευρώπη (όσοι καταφέρουν να φτάσουν γιατί ναι αρκετοί πεθαίνουν στο δρόμο) φυσικά είναι ελάχιστο να ζεις κάθε μέρα με το αν θα σε τσιμπίσουν οι μπάτσοι αν θα σε μαγκώσουν πουθενά τίποτα καράφλες και δε σου αφήσουν ούτε το μικρό σου δαχτυλάκι χωρίς να το έχουν σπάσει, είναι τίποτα το να ζεις σε άθλιες συνθήκες και να κάνεις αγώνα για μισό καρβέλι ψωμί (ξέρω μα για να μη περνάνε όλα αυτά λέμε να γίνει πιο σκληρή η στάση μας στα σύνορα... μερικές ριπές από το 50άρι και ένα γρήγορο τέλος γιατί πίσω δεν έχουν ελπίδα, εδώ είναι ζόρικα ας γίνουμε "ανθρωπιστές" και ας τους προσφέρουμε ένα γρήγορο τέλος?) τέλος πάντων δε μπαίνω στο μοτο για να γράφω κείμενα και δε θα το κάνω, απλά έτσι δυο γραμμές για κάποια πράγματα που δεν είναι καθόλου αστεία και δε βελτιώνονται όσο photoshop και αν περαστούν.
ps: και ναι μερικοί δεν έχουμε ιδέα φτάνει που υπάρχουν ειδήμονες,σοφοί και ειδικοί... γι αυτό και όλα λειτουργούν όπως
πρέπει.
Δηλαδή ρε παιδιά προσπαθείτε να πείτε ότι η Ελλάδα είναι ρατσιστική χώρα και οι Έλληνες ρατσιστές ?
Από που προκύπτει ?
Προσωπικά πιστεύω ότι η Ελληνική κοινωνία ήδη έχει δείξει αξιοζήλευτη αντοχή στο φαινόμενο...Τα νούμερα είναι τραγικά...Το +20% του πληθυσμού της χώρας πλέον αποτελείται από νόμιμους, ημινόμιμους, και παράνομους μετανάστες...
Αν κάνεις την αναγωγή του αριθμού τους επί του ενεργού πληθυσμού η αναλογία αυτή μπορεί και να φθάνει το 50%. Και ακόμα έστω και οριακά ψιλοαντέχουμε - δεν έχουμε γίνει στάχτη και μπούρμπερι...
Ψυχανεμίζομαι ότι πολλές χώρες που μας το παίζουν "αντιρατσιστικές" θα είχαν καταρεύσει κοινωνικά με τα μισά ποσοστά από τα δικά μας...
Αυτό όμως δεν είναι άλλοθι για να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση. Τέτοια νούμερα-ποσοστά εξαθλιωμένων μεταναστών καμία κοινωνία δεν μπορεί να τα απορροφήσει ομαλά...Πόσο μάλλον μια κοινωνία σε βαθιά οικονομική κρίση και χωρίς αναπτυξιακή προοπτική στο επόμενο διάστημα.
Κάπου πρέπει να μπεί ένα τέλος...Δεν ξέρω με ποιόν τρόπο (και δεν φαντάζομαι ότι υπάρχουν "ευγενικοί" τρόποι για κάτι τέτοιο) αλλά τουλάχιστον οι μισοί λαθρομετανάστες πρέπει να φύγουν. Για πως και προς τα που δεν ξέρω και δεν είναι δική μου δουλειά. Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι αν δεν γίνει κάτι σε λίγο θα σκοτωνόμαστε στους δρόμους με καραμπίνες και μαχαίρια για μια φραντζόλα ψωμί
Αν θελεις την αποψη μου οχι δεν λεω οτι η Ελλαδα ειναι η ΜΟΝΗ ρατσιστικη χωρα και οι Ελληνες οι ΜΟΝΟΙ ρατσιστες,λεω οτι οι σημερινες κοινωνιες στην πλειοψηφια τους ειναι ετσι και απλα δεν εχει πεσει η απαραιτητη πεινα
για να χαμπαριασουνε και αυτοι και οι γυρω τους.
Απο κει και περα theod ειναι θεμα οπτικης, εγω πολυ απλα και ομορφα θεωρω οτι κοινωνικα εχουμε καταρρευσει πληρως και δεν εννοω εξαιτιας του μεταναστευτικου.
Το οτι παντως δεχτηκαμε τοσο μεγαλα νουμερα εχει να κανει και με το οτι απορροφηθηκαν σε γεωργικες δουλειες,τις οποιες κανεις σχεδον δεν γουσταρε να κανει,και γενικα σαν εργατες,και το αλλο επισης (και το πιο λυπητερο) επαιξαν
τον ρολο που δεν μπορεσε να εκπληρωσει το κρατος σαν φορεας κοινωνικης προνοιας κανοντας τις νοσοκομες.Επισης ποσες χιλιαδες εχουν ως τωρα στοιβαχτει σε τρωγλες και ξαμολιουνται στα φαναρια η στις καφετεριες για να κερδοσκοπουν καποια κτηνη δεν θα μαθουμε ποτε.
Τελος δεν το βλεπω να μπαινει παντως, το μονο που βλεπω ειναι φασισμος γυρω μου σε τρομακτικο βαθμο,και τρομαζω ιδιως οταν ειναι καλυμμενος με διαφορα πεπλα απο αυτα που η πλειοψηφια της κοινωνιας χαιδευει και ξεροχυνει.
Τωρα αν διαφωνουμε στον ορο πλειοψηφια η μειοψηφια η μεμονωμενοι,τι να πω,τα στατιστικα δειγματα που εχω εμενα ετσι μΕ λενε.
Τελευταία τροποποίηση από gcrook; 12/04/2012 στις 12:51.
-..Not Yet!
-Εμείς ρε όταν είχαμε πολιτισμό οι άλλοι έτρωγαν κουκουνάρια…
ή όταν οι άλλοι έτρωγαν βελανίδια εμείς είχαμε χοληστερίνη.
(στο πιο γελοίο)
Οι Ευρωπαίοι δεν είναι ρατσιστές είναι φασίστες.
Ή πιο σωστά κρυφοφασίστες.
Έχει διαφορά.
Τώρα εμείς για τους ξένους έχουμε δείξει απίστευτη ανοχή είναι αλήθεια.
Για τις πουτάνες πχ δε λέμε κουβέντα.
Μεταξύ μας θα θέλαμε να έρθουν κι άλλες.
Και για τους εργάτες δεν έχουμε πρόβλημα. Ούτε ΙΚΑ ούτε τίποτα…
Μια χαρά, πιο μάγκας είναι ο Έλληνας δηλαδή που θέλει τόσα λεφτά?
Για τα Ολυμπιακά έργα, έχουμε ακούσει κάτι?
Τι υπέγραφαν πχ και τι έπαιρναν?
Για αγνοούμενους εργάτες έχει πάρει τα αυτί μας τίποτα?
Με λίγα λόγια όπως μας βολεύει.
Εν κατακλείδι οποιοσδήποτε απασχολεί ανασφάλιστο προσωπικό παίζει ΠΟΥΣΤΙΑ
Στον εργαζόμενο πρώτα αλλά και σε όλη την κοινωνία ύστερα.
Και το κράτος, ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ, τώρα κατάλαβε ότι υπάρχει πρόβλημα και άρχισε τα γνωστά…
Προπαγάνδα, συκοφαντία, ψέματα…
Αι σιχτίρ λεχρίτες !
Απ όσα μέρη έχουμε στείλει Ελληνικό στρατό να στηρίζει τις χούντες παίρνουμε και μετανάστες.
Αυτή είναι η αλήθεια.
Όσα μέτρα και να πάρετε, αυτοί θα συνεχίσουν να έρχονται γιατί δεν είναι τουρίστες να επιβιώσουν προσπαθούν.
Τα ΚΑΛΑ νέα όμως ξέρετε ποια είναι?
Μια μέρα η σκατο-Ευρώπη θα κατοικείτε από δαύτους, αφού η λευκή φυλή έχει υπογεννητικότητα
ΑΜΗΝ να καθαρίσει και ο πλανήτης από τα σκατά !
Να πω κι ένα ρατσιστικό?
Σ ευχαριστώ θεέ μου που με έκανες Βαλκάνιο
![]()
Που τον είδες τον φασισμό ρε συ Γιώργη; Που τον είδες να εκφράζεται από όλους όσους κατηγορείς σωρηδόν και μπουλουκηδόν ρατσιστές; Μη μου πεις για την Μανωλάδα και εσύ, έλεος, ούτε για τα μεμονωμένα περιστατικά των ανόητων ακραίων... έτσι όπως τα παρουσιάζετε, αν ήμουν κάτοικος άλλης χώρας, θα πίστευα ότι κάθε βράδυ ανοίγεται και ένας νέος ομαδικός τάφος σε κάθε χωριό της ελληνικής επικράτειας και μέσα πετάνε τους δολοφονημένους μετανάστες... ο άλλος μου λέει τι κάνουν οι μπάτσοι, οι συνοριοφύλακες και το λιμενικό, λες και το μένος τους τα σώματα ασφαλείας το εκφράζουν σε μετανάστες και αλλοδαπούς μόνο, εμάς τους άριους έλληνες μας έχουν στα ώπα - ώπα... φασισμός από το κράτος ναι, από τον ελληνικό λαό προς τους μετανάστες κατηγορηματικά όχι, όσο και αν αρέσκεσται στη φαντασίωση και χτυπατε το ποπουδέλι σας κάτω. Από εκεί και έπειτα, δεν ξέρω αν έχετε καταλάβει πως η απαίτηση σας για ένα κράτος πρόνοιας για 2.000.000+ ανθρώπους είναι εντελώς ανεδαφική και ουτοπική, ειδικά με τα σημερινά δεδομένα.