Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 65

Θέμα: Μεγάλοι Έλληνες

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Για την Κάλλας έχεις δίκιο και επαυξάνω...

Για Ελύτη και Χατζιδάκη συμφωνω, αν και για μένα πάντα , θεωρώ τον Όμηρο πολύ καλύτερο σαν ποιητή συνθέτη. Θα μου το επιτρέψεις αυτό...

Για τους άλλους θα μου επιτρέψεις να έχω τις αμφιβολίες μου , ειδικά για τους Νεγροπόντε, Νανόπουλος κτλ που ναι μεν είναι Ελληνικής Εθνικότητος και τιμούν την χώρα μας, σαν παρουσία στο εξωτερικό αλλά δεν μπορώ να διακρίνω που ακριβώς, βοηθούν την χώρα μας σε εθνικό επίπεδο.

Πάντως σε τελική ανάλυση , θεωρώ πως είναι καθαρά προσωπική γνώμη και ώς τέτοια την εκφράζω.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της hidefnick
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Για τους άλλους θα μου επιτρέψεις να έχω τις αμφιβολίες μου , ειδικά για τους Νεγροπόντε, Νανόπουλος κτλ που ναι μεν είναι Ελληνικής Εθνικότητος και τιμούν την χώρα μας, σαν παρουσία στο εξωτερικό αλλά δεν μπορώ να διακρίνω σε ποιό ακριβώς επίπεδο , βοηθούν την χώρα μας σε εθνικό επίπεδο.
    Gandalf
    Αν το δούμε έτσι, και η Κάλλας δεν νομίζω ότι έπραξε και τίποτα για την χώρα. Ηταν μια ντίβα με όλα τα κουσούρια του τίτλου. Αλλα τελικά ήταν μια μεγάλη ελληνίδα, νομίζω.

Έίναι όντως καθαρά προσωπικές οι επιλογές όπως λες, αλλά με ενοχλεί πολύ αυτή η αρχαιολατρεία που έχουμε. Επιβαιβεώνουμε αυτούς που λένε ότι η Ελλάδα σταμάτησε να παράγει προσωπικότητες, τέχνη και γενικά πολιτισμό, πριν 2000 χρόνια.
    "Growing old is inevitable. Growing up is optional"...

οχι δεν σταμάτησε... αλλοίμονο...

Αλλά δεν είναι τα ίδια μεγέθη. Οι μέν πρώτοι καθόρισαν την πορεία του κόσμου, οι μεν δεύτεροι τεράστιοι εθνικά, αλλά ελάχιστα γνωστοί διεθνώς (εξαιρουμένης της Κάλλας, λόγω του δεσμού της με τον Ωνάση ). Ίσως ο Ελύτης να διαφεύγει των όσων είπα παραπάνω.

Το σκεπτικό για μένα είναι οι Έλληνες που άλλαξαν την πορεία του κόσμου, με επήρροια τόσο εντός χώρας, όσο και σε όλη την υδρόγειο. Δυστυχώς ή ευτυχώς , ελάχιστοι το έκαναν μετά την Τουρκοκρατία.

Ο Κολοκοτρώνης που διά βίας και πολέμου μας έβαλε στον χάρτη σαν στρατηγός.
    Ο Καποδίστριας που μας έδειξε τι σημαίνει να κυβερνάς ΣΩΣΤΑ ενα κράτος-έθνος.
    Η Μερκούρη γιατί μας έδειξε τι σημαίνει η ιστορική μας κληρονομιά και γιατί πρέπει να μαχόμαστε για αυτήν.

Είναι όπως λέω η δική μου γνώμη και βάση αυτής σκέπτομαι. Σίγουρα θα ξεχάσω κάποιους και σίγουρα η κρίση μου είναι πολύ μικρή απέναντι στην βαρύτητα των ονομάτων της ιστορίας μας. Για αυτό και ίσως θα ήταν πιο σωστό για μένα να οριστεί το ποιές ήταν οι ακριβείς χρονικές περίοδοι που η Ελλάδα διέπρεψε και οχι μόνο τα "τέκνα" της.

Εκεί ίσως είναι και η αδυναμία του δημοψηφίσματος που όντως κινείται στο αν ο Αβρααμ Λίνκολν ή ο Bush έκανε το καλύτερο για τις ΗΠΑ, μιας και η συγκεκριμένη χώρα δεν έχει απλά Ιστορία να επιδείξει.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της hidefnick
    Εκεί ίσως είναι και η αδυναμία του δημοψηφίσματος που όντως κινείται στο αν ο Αβρααμ Λίνκολν ή ο Bush έκανε το καλύτερο για τις ΗΠΑ, μιας και η συγκεκριμένη χώρα δεν έχει απλά Ιστορία να επιδείξει.
    +1000

Και βέβαια το γκάλοπ (δημοψηφισμα-τεστ) έρχετε σε μια περίοδο που αναμένονται πολλές αλλαγές στην χώρα. Από το σπάσιμο (λέμε τώρα) του δικοματισμού, την εξωτερική πολιτική, τους γάμους ομοφυλοφύλλων, έως την προσπάθεια να πατήσει η εκκλησία σε πραγματικές για την κοινωνία βάσεις και να κινηθεί πάνω σε αυτές (κάτι που χαλάει πολύ την πιάτσα του κατεστημένου κάποιων παπάδων).

Τέτοιες κινήσεις μπορούν να δημιουργήσουν πολώσεις πολύ βολικές για κάποιους, σε τέτοιες εποχές.
    "Growing old is inevitable. Growing up is optional"...

Για την Κάλλας έχεις δίκιο και επαυξάνω...

Για Ελύτη και Χατζιδάκη συμφωνω, αν και για μένα πάντα , θεωρώ τον Όμηρο πολύ καλύτερο σαν ποιητή συνθέτη. Θα μου το επιτρέψεις αυτό...

Για τους άλλους θα μου επιτρέψεις να έχω τις αμφιβολίες μου , ειδικά για τους Νεγροπόντε, Νανόπουλος κτλ που ναι μεν είναι Ελληνικής Εθνικότητος και τιμούν την χώρα μας, σαν παρουσία στο εξωτερικό αλλά δεν μπορώ να διακρίνω σε ποιό ακριβώς επίπεδο , βοηθούν την χώρα μας σε εθνικό επίπεδο.

Πάντως σε τελική ανάλυση , θεωρώ πως είναι καθαρά προσωπική γνώμη και ώς τέτοια την εκφράζω.

Gandalf
    Ομηρος ποιητης κι οχι συνθετης βεβαια ,δε παιζει συγκριση με 3000 χρονια νεοτερους γιατι...

...γιατι αλλα περιβαλλοντα ,αλλες γλωσσες αλλες αναγκες αλλα συμπαντα ,αλλα ολα.

Πεφτεις σε ολα τα σφαλματα που ανεφεραι ο npat.
    Καταλαβαινω οτι ανεφερες τα περι προσωπικης γνωμης η οποια σε μια συγκριση πχ Σεφερη-Ελυτη θα ειχε νοημα αλλα Ομηρου-Ελυτη;
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

Αρχαία Ολυμπία Το avatar του/της marios8
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin

Ποιος ειναι καλητερος ο Πυθαγορας ή ο Καραισκακης; Το μηλο ή η καρεκλα;

O stavrogin έχει δίκιο. Πώς είναι δυνατόν να συγκρίνεις ανόμοια πράγματα??

Είναι τουλάχιστον αστείο .
    Τον κάθε λαό τον κυβερνάει αυτός που του αξίζει.

you will hate my music Το avatar του/της arhs
    επειδή παρακολουθώ το συγκεκριμένο θέμα και σε άλλα φόρουμ, αν και πιτσιρίκος, απορώ πως κανείς μα κανείς δεν έχει αναφέρει τον παπανικολάου...

Stavrogin..

Η σύγκριση είναι αναγκαστική μιας και προσπαθείς να χωρέσεις 5 ανθρώπους απο 5000 χρόνια ιστορίας της Ελλάδος σε μια κατάταξη. Για αυτό είπαμε οτι είναι μονοδιάστατη.
    Το κριτήριο εδώ είναι μοναδικό. Το έργο του ενός διδάσκεται ακόμα , μετά απο 3000 χρόνια περίπου και αναλύεται ακόμα και σε ξένα πανεπιστήμια, συν το οτι αποτελεί (σε μερικά σημεία μόνο) ιστορική πηγή.

Για αυτό και θεωρώ οτι είναι κάτι παραπάνω (εντάξει... είπαμε... στο πλαίσιο της ηλίθιας σύγκρισης) με έργα άλλων πολύ μεγάλων ανθρώπων.

Υ.Γ. Όντως και τον Παπανικολάου ξεχάσαμε, και τον Δημόκριτο και εκατοντάδες άλλους ανθρώπους που γεμίζουν το πάνθεον της Ιστορίας μας.

Gandalf

Ο Τρισμέγιστος Το avatar του/της Julius
    Super Moderator
    F**k Isaac Newton

Διάβασε εδώ

ΜΑΝΟΣ para siempre Το avatar του/της vangelis 64
    Εγώ θα πω δυο λογάκια για δύο τεράστιες(κατ' εμέ)μορφές που τούς κατάπιε το γνωστό "Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της".
    Ο ένας είναι ο πολύ γνωστός Μανώλης Χιώτης που ο κόσμος τον ξέρει επειδή έπαιζε γρήγορα,επειδή έβαλε το μπουζούκι στα σαλόνια κι επειδή έχουν ακούσει το "περασμένες μου αγάπες".Τέτοιες σαχλαμάρες δηλαδή.
    Λοιπόν αυτός ο άνθρωπος(πάντα κατά τη γνώμη μου)ήταν ο μεγαλύτερος επαναστάτης,η μεγαλοφυΐα,το πιο προχωρημένο μυαλό,η φωτιά,το πάθος και η τρέλλα που πρέπει να έχεις για να ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ μουσική.
    Για μάς βέβαια είναι αυτό που περιγράφτηκε παραπάνω.Στην Αμερική όμως δέχθηκε την καθολική καταξίωση πρώτα από τον Χέντριξ,που είχε πάθει την πλάκα του και το δήλωσε,κατόπιν έγινε επίτιμος πολίτης τών ΗΠΑ και καθηγητής στο Μπέρκλεϊ,που για όσους δεν ξέρουν είναι η μεγαλύτερη μουσική σχολή στον κόσμο.
    Κι όλα αυτά,χωρίς να ξέρει πού γράφεται το ντο.Ο Χατζηδάκις σπούδασε,μόχθησε,έγραψε,έδωσε πολλά πράγματα.Έλαβε όμως αυτό που τού άξιζε.Ο Χιώτης όχι.
    Για τον Χάρη τον Λεμονόπουλο τα πράγματα είναι πιο θολά.Δεν τον ξέρει σχεδόν κανείς σήμερα εκτός από κάτι τρελλαμένους και μυημένους.
    Ήταν βιολιστής στη Γαλλία και στα 35 του μαθαίνει μπουζούκι και περνάει όλη του τη σοφία από την κλασσική μουσική σ' αυτό το όργανο.
    Το 67 έπαιξε,συνοδεία συμφωνικής,Μπραμς και Τσαϊκόφσκι με το μπουζούκι.30 χρόνια αργότερα ο Πολυκανδριώτης έκανε κάτι ανάλογο,παίζοντας δικές του μαλακίες στο Μέγαρο με τη συμφωνική τής Βουδαπέστης και δήλωνε ότι "Σήμερα ανακαλύφθηκε το μπουζούκι,είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει".Α να χαθείς καλαμπόρτζη!

Και ο Μανώλης και ο Χάρης δεν πρόλαβαν να κλείσουν τα 50.(Για την ακρίβεια ο Χιώτης πέθανε τη μέρα τών γενεθλίων του).Ο ένας από καρδιά-λέγε με μαράζι-ο άλλος από το αλκοόλ και το χασίσι-ξαναλέγε με μαράζι-.
    Συμπαθάτε με για τον οίστρο,αλλά αισθανόμουνα την ανάγκη να τα πω αυτά.
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.
    -------------------------------------------------------------------
    [FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]

Ανάμεσα στον Ηράκλειτο, στο Ηρόδοτο και στον Ευρυπίδη....μπήκε ο Θοδωρής Ζαγοράκης!!!

Δεν παιζόμαστε!

ΥΓ.: ΕΛΕΟΣ!!!!!!!

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Δείτε το top100 που βγήκε από την επιλογή του κόσμου για το ΣΚΑΙ & γελάστε, κλάψτε, χτυπήστε το κεφάλι σας στο τοίχο.... :rotflmao: :rotflmao:

Αγγελόπουλος Θεόδωρος
    Άγνωστος Στρατιώτης
    Αισχύλος
    Ανδρόνικος Μανόλης
    Αριστοτέλης
    Αριστοφάνης
    Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος
    Αρχιμήδης
    Βαμβακάρης Μάρκος
    Βασίλειος Β' Βουλγαροκτόνος
    Βέγγος Θανάσης
    Βελουχιώτης Άρης
    Βενιζέλος Ελευθέριος
    Βουγιουκλάκη Αλίκη
    Γκάλης Νίκος
    Γλέζος Μανόλης
    Γλύκατζη Αρβελέρ Ελένη
    Δήμας Πύρρος
    Δημόκριτος
    Διάκος Αθανάσιος
    Δραγούμης Ίων
    Μουζάλα Έλενα
    Ελύτης Οδυσσέας
    Επίκουρος
    Ευκλείδης
    Ευρυπίδης
    Ζαγοράκης Θοδωρής
    Ηράκλειτος
    Ηρόδοτος
    Θαλής ο Μιλήσιος
    Θεμιστοκλής
    Θεοδωράκης Μίκης
    Θεοτοκόπουλος Δομίνικος
    Θουκυδίδης
    Ιουστινιανός
    Ιπποκράτης
    Καβάφης Κωνσταντίνος
    Καζαντζάκης Νικόλαος
    Καζαντζίδης Στέλιος
    Κάλλας Μαρία
    Καποδίστριας Ιωάννης
    Καραθεοδωρή Κωνσταντίνος
    Καραϊσκάκης Γεώργιος
    Καραμανλής Κωνσταντίνος
    Καστοριάδης Κορνήλιος
    Κλεισθένης
    Κολοκοτρώνης Θεόδωρος
    Κοραής Αδαμάντιος
    Κοσμάς ο Αιτωλός
    Κουν Κάρολος
    Λαζόπουλος Λάκης
    Λαμπράκης Γρηγόρης
    Λεωνίδας
    Λοϊζος Μάνος
    Μακρυγιάννης Ιωάννης
    Μαργιωρής Νικόλαος
    Μέγας Αλέξανδρος
    Μέγας Κωνσταντίνος
    Μελάς Παύλος
    Μερκούρη Μελίνα
    Μεταξάς Ιωάννης
    Μητρόπουλος Δημήτριος
    Μπελογιάννης Νικόλαος
    Μπουμπουλίνα Λασκαρίνα
    Νανόπουλος Δημήτριος
    Ξυλούρης Νίκος
    Όθων
    Όμηρος
    Παλαιολόγος Κωνσταντίνος
    Παλαμάς Κωστής
    Παναγούλης Αλέξανδρος
    Παξινού Κατίνα
    Παπαδιαμάντης Αλέξανδρος
    Παπαδόπουλος Γεώργιος
    Παπαθανασίου Βαγγέλης
    Παπανδρέου Ανδρέας
    Παπανδρέου Γεώργιος
    Παπανικολάου Γεώργιος
    Περικλής
    Πλαστήρας Νικόλαος
    Πλάτωνας
    Πλήθων Γεμιστός Γεώργιος
    Πραξιτέλης
    Πυθαγόρας
    Ρίτσος Γιάννης
    Σεφέρης Γεώργιος
    Σημίτης Κώστας
    Σολωμός Διονύσιος
    Σόλωνας
    Σοφοκλής
    Σωκράτης
    Τρικούπης Χαρίλαος
    Τσιτσάνης Βασίλης
    Φειδίας
    Φεραίος Ρήγας
    Φίλιππος της Μακεδονίας
    Φλωράκης Χαρίλαος
    Χατζιδάκις Μάνος
    Χορν Δημήτριος
    Ωνάσης Αριστοτέλης

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Έχει μέσα Μεταξά, Παπδόπουλο, Ζαγοράκη, Χριστόδουλο, Λαζόπουλο... :a24: :a28: :a31: :a31:

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    1. Καλομοίρα Σαράντη
    2. Έλενα Βέντη
    3. Χάρης Σιανίδης
    4. Γωγώ Μαστροκώστα
    5. Μπάμπης ο Εραστής

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Δηλαδή ρε κοπέλια, τι διαφορετικό περιμένατε;
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Μεγαλοι Ελληνες
    από p@nos στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 56
    Τελευταίο μήνυμα: 19/05/2009, 23:36
  2. Μεγάλοι Έλληνες...
    από AVATOS στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 15/05/2009, 20:23
  3. Μεγάλοι Ελληνες και άλλοι Μεγάλοι
    από super_toto στο forum Off topic