Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 30

Θέμα: Σκέψη για αγορά Shoei XR-1000 (απογοήτευση)

Συνφωνω απολυτα με τον GIXXERAKIA με ολα οσα λεει.
    Ειμαι και εγω κατοχος ενος ΧR1000 και ειμαι παρα πολυ ευχαρηστιμενος σε ολα.
    Και στα χλμ σταθερος ειμαι και απο θορυβο καλα ειναι,γιατι δεν μπορω να εχω την απετηση οταν παω με 280-300χλμ και να μην ακουω τιποτα (αμα υπαρχει τετοιο κρανος να μου το πειτε να το αλαξω και εγω)και απο εφαρμογη...μια χαρα ειναι,μπορει να μην ειναι σαν το ARAI αλλα σε μενα μου καθετε παρα πολυ καλα.
    Το μονο προβλημα που μπορω να πω οτι εχω (ειχα) ειναι το πλυσιμο που μαλλον μου λυθηκε απο αυτα που διαβασα παραπανω.
    Διευκρινιστε μου μονο κατι σας παρακαλω για να μην κανω καμια μαμακια
    Οταν λετε "μλουμ μεσα σε λεκανη" θελετε να πειτε ολο το κρανιος μεσα σε νερο με σαπουναδα,μετα ξεπλυμα και στεγνομα......????????

Αρχικά δημιουργήθηκε από GIXXERAKIAS
    http://www.moto.gr/forums/showthread...threadid=59156

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ GIXXERAKIA

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από GSXR K6
    Συνφωνω απολυτα με τον GIXXERAKIA με ολα οσα λεει.
    Ειμαι και εγω κατοχος ενος ΧR1000 και ειμαι παρα πολυ ευχαρηστιμενος σε ολα.
    Και εγω ειμαι κατοχος XR1000 και δεν ειμαι ευχαριστημενος.

Οχι βεβαια οτι δεν ειναι καλο κρανος, αλλα επρεπε να παιζει στα 300-350 και οχι παραπανω.

Γατάκιαααααα....... Το avatar του/της arxaios
    Αρχικά δημιουργήθηκε από S16
    Και εγω ειμαι κατοχος XR1000 και δεν ειμαι ευχαριστημενος.

Οχι βεβαια οτι δεν ειναι καλο κρανος, αλλα επρεπε να παιζει στα 300-350 και οχι παραπανω.
    ΠΕΣ 'ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΩΜΕ .......... γιατί ΔΕΝ το πιάνουν τόση ώρα το υπονοούμενο !!!

Και κάτι άλλο ......... για να συγκρίνεις κάτι με κάτι άλλο, πρέπει να έχεις εμπειρία ΚΑΙ από τα δύο .......

Από εκεί που θα πάρεις το XR 1000 φτηνότερα, θα πάρεις και το ARAI φτηνότερα και όχι 800 Ε !!! Οι τιμές είναι πάντα συγκριτικές μεταξύ τους ............
    Συγκρίνεις Ελλάδα με Ελλάδα και Αμερική με Αμερική ............ όχι τιμή Ελλάδας για το ένα και τιμή Αμερικής για το άλλο ..........

Στα ΚΑΛΑ ΚΡΑΝΗ ΔΕΝ ξεχειλώνει το πλενόμενο και αφαιρούμενο εσωτερικό και κουμπώνει ΑΚΡΙΒΩΣ !!!

Ξαναλέω πιό απλά ...................
    To XR-1000 είναι ένα καλό κράνος που ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ όμως τα λεφτά που πληρώνουμε στην Ελλάδα 440 εώς 500 Ε !!!
    Αν προτίθεται κάποιος να δώσει τόσα ας πάρει από εξωτερικό X-Spirit (Shoei) ή RX 7 Corsair (Arai) !!!

♠ ace of spades ♠ Το avatar του/της ALX GS 11½
    Kι εγώ κάτοχος XR 1000 εδώ και ένα χρόνο.

Για μένα είναι ότι καλύτερο έχω φορέσει (δεν έχω δοκιμάσει όμως arai για να έχω σύγκριση με αυτό)

1)Εφαρμογή.... άψογη
    2)Εξαερισμός...τέλειος
    3)Ποιότητα κατασκευής...απλά πολύ καλή
    4)Γραφικά... κορυφαία
    5)Μηχανισμός ζελατίνας... τέλειος
    6)Εφαρμογή ζελατίνας (χωρίς να την έχω πειράξει ποτέ)... τέλεια.
    7)Ορατότητα (εύρος)...πάρα πολύ καλή
    8)Αεροδυναμική.... (ίσως λόγω ψηλής ζελατίνας στην μοτό) έχω κάποιες ταλαντώσεις πάνω από 160χαω, αλλά όχι τίποτα το ιδιαίτερο. Όταν ανασηκώνομαι λίγο και βγαίνει το κεφάλι μου από το σημείο που σπάει ο αέρας, δεν κουνάει.
    9)Θόρυβος....μέτριος. Δεν θα το χαρακτήριζα αθόρυβο, αλλά ούτε και θορυβώδες. Αλλά μην ξεχνάμε πως ένα πολύ αθόρυβο κράνος, υπολείπεται σε εξαερισμό. Νόμος! Τα πολύ καλά αεριζόμενα κράνη, κάνουν θόρυβο! Νόμος και αυτό! (Το X-Spirit και τα ακριβά arai απ ότι έχω ακούσει είναι πιο θορυβώδη από το XR1000 διότι είναι αγωνιστικά κράνη και πρέπει να αερίζονται πολύ καλά. Οπότε εγώ είμαι ευχαριστημένος από τον θόρυβο στα Shoei. Έχω και ένα UVEX που είναι πιο αθόρυβο, αλλά είτε έχω ανοιχτούς τους αεραγωγούς, είτε κλειστούς, ένα και το αυτό είναι. Αέρας γιοκ!

Στο σημείο αυτό όμως να πω δυο πράγματα, γιατί διάβασα πολλά σε αυτό το thread.

To θέμα της εφαρμογής είναι σχετικό. Δεν ταιριάζουν όλα τα κράνη σε όλα τα κεφάλια. Εγώ ας πούμε έχω πρόβλημα με τα arai. Δεν μου κάθονται με τίποτα στο κεφάλι. Βρίσκει το σαγόνι μου μπροστά και δεν είμαι από αυτούς που έχουν κάνα μεγάλο σαγόνι. Το αντίθετο μάλιστα!
    Οπότε κάθε ένσταση στο θέμα εφαρμογή είναι υποκειμενική για τον καθένα. Εμένα μια χαρά μου μπαίνει το κράνος και ούτε νιώθω να είναι έξω το σαγόνι μου όπως έχει ειπωθεί!

Για τον εξαερισμό δεν είδα αρνητικό σχόλιο, άρα το προσπερνάμε. Είναι μάλλον αποδεκτός απ'όλους.

Για την ποιότητα κατασκευής δεν κατάλαβα που είδατε ότι δεν είναι καλή? Ίσα ίσα που εγώ την βρίσκω κορυφαία σε σχέση με ότι κράνος έχω αγοράσει ως τώρα (εκτός arai) Ίσως τα arai να είναι ποιοτικότερα, αλλά αν σκεφτούμε και την διαφορά τιμής στην Ελλάδα, είναι και πολύ ακριβότερα. Μην συγκρίνουμε δηλαδή XR1000 από Τζωρτζό και arai από FC Moto!!!

To ότι δεν βγαίνει η επένδυση είναι μείον αλλά και + ταυτόχρονα. Στο Uvex που έχω βγαίνει και πλένεται. Όμως μετά το 3 πλύσιμο, άρχισε να μην κουμπώνει σωστά στο κράνος. Έκτοτε δεν την ξανάβγαλα φοβούμενος τα χειρότερα κι έτσι το πλένω σε λεκάνη.
    Επειδή το UVEX το έχω για κάθε μέρα, το XR1000 φοριέται μόνο σε βόλτες και ταξίδια, οπότε δεν έχει βρωμίσει ακόμα και θα αργήσει μάλιστα. (κάνω πάντα μπάνιο πριν από κάθε ταξίδι )
    Ίσως στα arai να βγαίνει η επένδυση και να ξαναμπαίνει πάντα χωρίς πρόβλημα, αλλά πόσο κοστίζει ένα arai που έχει αφαιρούμενη επένδυση??? Μην συγκρίνουμε με Shark και Airoh που κι αυτά έχουν αφαιρούμενες επενδύσεις!

Για την ρύθμιση της ζελατίνας. Εγώ δεν την πείραξα από τότε που έχω το κράνος, και γιατί να την πειράξω εξάλλου? 'Έχει τέλεια εφαρμογή πάνω στην τσιμούχα. Δεν περνάει αέρας, δεν μπαίνει νερό! Γιατί να την πειράξει κάποιος δηλαδή?
    Το pin lock που μου έδωσαν μαζί, δεν το έχω χρησιμοποιήσει ακόμα, διότι το όποιο θόλωμα κάνει η ζελατίνα σε βροχερές μέρες, φεύγει σε δευτερόλεπτα μόλις ανοίξω λίγο την ζελατίνα!
    Σε ταξίδι (και εν κινήσει) δύσκολα θα θολώσει αφού η αεραγωγοί της μύτης βάζουν πολύ αέρα και την ξεθολώνουν πολύ καλά. Βασικά το πρόβλημα με την pin lock που έχω είναι άλλο. Επειδή έχω πάντα μόνιμη την φιμέ ζελατίνα και την λευκή την έχω μόνο για τα ταξίδια (αν τύχει να ταξιδέψω νύχτα) δεν ξέρω σε ποια από τις δυο ζελατίνες να την βάλω Και όχι...δεν θέλω να την μπαινωβγάζω γιατί χαλάει.

Επειδή δεν έχω SS και έχω ον οφ δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα ορατότητας, οπότε δεν μπορώ να έχω άποψη για το πως βλέπεις σε σκυφτό μηχανάκι. Πάντως για το ον οφ είναι σαν να κοιτάς οθόνη σινεμά από την πρώτη σειρά καθισμάτων

Αυτά τα ολίγα κι από μένα.

Να πω μόνο πως εγώ το αγόρασα από το 2κυκλο 420? (πολύ καλή τιμή και πιστεύω αντάξια του κράνους. 30? πήγε η φιμέ ζελατίνα κι άλλα 30? το Whisper kit που έχω χρησιμοποιήσει μόνο το υποσιάγονο κι όχι το περιλαίμιο. Με το υποσιάγονο μόνο είμαι μια χαρά από θέμα κρύου και θορύβου. Το περιλαίμιο πρέπει να είναι για πολύ extreme καταστάσεις κρύου.

Kαι είναι αυτό. Shoei XR1000 Diabolic Zero TC-5

http://img238.imageshack.us/img238/3...72smallnn1.jpg
    Δεν έχει σημασία τι μοτοσυκλέτα οδηγείς αλλά....ΠΩΣ την οδηγείς!

Νέο μέλος
    Εχω και εγώ ενα XR1000 και ειμαι αρκετα ευχαριστημενος. Βέβαια διαφωνώ στο αθόρυβο. Είναι από τα πιο φασαριόζικα κράνη που είχα ποτέ. Θα ειχα πάρει ARAI με κλειστά μάτια, αλλά έλα που δεν έχουν καλή εφαρμογή στο κεφάλι μου. Το επόμενο μάλλον θα είναι κάποιο Schuberth φοβερά σαν κράνη και πραγματικά αθόρυβα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από hargoul
    Εχω και εγώ ενα XR1000 και ειμαι αρκετα ευχαριστημενος. Βέβαια διαφωνώ στο αθόρυβο. Είναι από τα πιο φασαριόζικα κράνη που είχα ποτέ.
    Κάνε έναν έλεγχο στην εφαρμογή της ζελατίνας με την τσιμούχα όταν είναι κλειστή ! Είχα παρατηρήσει στο παλιότερο XR-1000 που είχα ότι δεν υπήρχε απόλυτη εφαρμογή μεταξύ τους με αποτέλεσμα να υπάρχουν κάποιοι ενοχλητικοί θόρυβοι απ'τον αέρα αλλά μ'ένα απλό ρεγουλάρισμα στις βάσεις που την κρατάνε πάνω στο κράνος έλυσα το πρόβλημά μου. Απλά κοιτάς να εφαρμόζει όλη η τσιμούχα πάνω στη ζελατίνα απ'άκρη σ'άκρη αλλά επειδή αυτό μπορείς να το δεις μόνο κοιτώντας το κράνος από έξω, πιθανόν να χρειαστεί να βάλεις την καθαρή ζελατίνα σε περίπτωση που έχεις τοποθετήσει φυμέ

Η βάσεις ξεβιδώνονται και πηγαίνουν εκεί ακριβώς που θέλεις, εύκολα και γρήγορα.

Η δική μου η γνώμη για το XR-1000 είναι ότι πρόκειται για ένα άψογο κράνος σε όλους τους τομείς με μοναδικό μειονέκτημα την εσωτερική του επένδυση, θα έπρεπε να είχε πλήρως αφαιρούμενη και αντιαλεργική επένδυση για τα λεφτά που κοστίζει, κατά τ'άλλα όμως έχω να πω τα καλύτερα.

big boned μέλος Το avatar του/της cartman
    Όταν είπα να πάρς καλό κράνος, είπα να κάνω μια γύρα απο μαγαζιά να δοκιμάσω τουλάχιστον τις πιο γνωστές-καλές μάρκες. Τα Arai, αν και είμουν προδιαθετιμένος να πάρω τέτοιο, δεν μου κάθισαν καθόλου καλά στο κεφάλι. Τελικά τα καλύτερα για μένα στο θέμα εφαρμογής ήταν τα Shoei. Το xr 1000 με γραφικά είχε 400-450 ευρώ αν θυμάμαι καλά. Με μια ματιά σε sites του εξωτερικού, είδα ότι υπήρχαν προσφορές για το x-spirit σε τιμές που εδώ έπαιρνα το xr. Οπότε παράγγειλα το X-Spirit απο motocard με 479 ευρώ.

Για το xr 1000 δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, αλλά πραγματικά γιατί να πάρετε αυτό και όχι το x-spirit με λίγα χρήματα περισσότερα. Τουλάχιστον σε θέμα αεραγωγών και αεροδυναμικής απ`ότι άκουσα το x-spirit είναι ανώτερο. Επίσης απ`ότι είδα και απ κοντά, το x-spirit φαίνεται να έχει και καλύτερης ποιότητας εσσωτερικά υλικά (χωρίς να είμαι σίγουρος).

Τέλος να αναφέρω ότι το x-spirit είναι θορυβώδες κράνος λόγω αεραγωγών (είναι αγωνιστικό) αλλά είναι πάρα πολύ σταθερό λόγω καλής αεροδυναμικής. Έχω γυμνό και με 180-190 δεν καταλαβαίνει τίποτε, δεν κουνιέται ούτε κουράζει. Φυσικά αυτό συμβαίνει και λόγο του ότι εφαρμόζει τέλεια στο κεφάλι μου
    Chris

Νέο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
    Κάνε έναν έλεγχο στην εφαρμογή της ζελατίνας με την τσιμούχα όταν είναι κλειστή ! Είχα παρατηρήσει στο παλιότερο XR-1000 που είχα ότι δεν υπήρχε απόλυτη εφαρμογή μεταξύ τους με αποτέλεσμα να υπάρχουν κάποιοι ενοχλητικοί θόρυβοι απ'τον αέρα αλλά μ'ένα απλό ρεγουλάρισμα στις βάσεις που την κρατάνε πάνω στο κράνος έλυσα το πρόβλημά μου. Απλά κοιτάς να εφαρμόζει όλη η τσιμούχα πάνω στη ζελατίνα απ'άκρη σ'άκρη αλλά επειδή αυτό μπορείς να το δεις μόνο κοιτώντας το κράνος από έξω, πιθανόν να χρειαστεί να βάλεις την καθαρή ζελατίνα σε περίπτωση που έχεις τοποθετήσει φυμέ

Η βάσεις ξεβιδώνονται και πηγαίνουν εκεί ακριβώς που θέλεις, εύκολα και γρήγορα.

Η δική μου η γνώμη για το XR-1000 είναι ότι πρόκειται για ένα άψογο κράνος σε όλους τους τομείς με μοναδικό μειονέκτημα την εσωτερική του επένδυση, θα έπρεπε να είχε πλήρως αφαιρούμενη και αντιαλεργική επένδυση για τα λεφτά που κοστίζει, κατά τ'άλλα όμως έχω να πω τα καλύτερα.

Όντως δεν εφαρμόζει σε όλα τα σημεία καλά, μαλλον στα περισσότερα δεν εφαρμόζει, αλλά δεν βρίσκω που είναι οι βίδες που λες για να το ρυθμίσω!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από hargoul
    Όντως δεν εφαρμόζει σε όλα τα σημεία καλά, μαλλον στα περισσότερα δεν εφαρμόζει, αλλά δεν βρίσκω που είναι οι βίδες που λες για να το ρυθμίσω!!!
    Στις έβαλα σε κόκκινο κύκλο στη φωτό, βγάζεις τη ζελατίνα και τις ξεβιδώνεις ελαφρώς, δεν χρειάζεται να τις βγάλεις τελείως, ίσα ίσα ώστε να μπορέσεις να μετακινείς τις βάσεις μπρος-πίσω (συνήθως προς τα πίσω τις τραβάς για να εφαρμόσει η ζελατίνα στην τσιμούχα). Μόλις τις βιδώσεις ξανά, δοκίμασε αν η ζελατίνα ανοιγοκλείνει κανονικά, στην περίπτωση που ακουμπάει κάπου απλώς ρεγούλαρε λίγο τις βάσεις που τη στηρίζουν μέχρι να βρεις την κατάλληλη θέση.

Στην πράξη είναι πολύ πιο εύκολο απ'ότι στα λόγια

Σημαντικό: Πρόσεξε τι κατσαβίδι θα χρησιμοποιήσεις επειδή πρόκειται για πλαστικές βίδες με μεγάλα κενά και είναι εύκολο να πληγωθούν και να δείχνουν άσχημα, ίσως με ένα κέρμα του ενός λεπτού να κάνεις καλύτερα τη δουλειά σου.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	shoei_xr1000_miyu_blue.jpg 
Προβολές:	578 
Μέγεθος:	26,8 KB 
ID:	149328

xr 1000

Paidia dokimaste to xr 1000 se volta kai akoma kalutera se taksidi kai meta tha deite
    oti aksizei ta lefta tou kai me to parapano.
    ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΣ(ME ΣΤΡΟΦΕΣ)H ME ΛΑΣΠΗ

Παλαιό μέλος Το avatar του/της thalasinos
    Αγορασα απο ebay xr-1000 Τ-Ε-Λ-Ε-Ι-Ο! με 360+40ευρω το κιτακι με το επιρινιο εχω και arai chaser με 450ευρω και ειδα τις διαφορες!!!
    Τι να πω ισως ειναι και θεμα κεφαλιου!
    Παντως ειχα και κρανος που εβγαινε το εσωτερικο του,αναθεμα και αν εστρωνε οταν το εβαζα!
    και μη μου πειτε οτι επειδη ηταν φθηνο!!! 400 το ειχα παρει!!

και εγω εχω ενα shoei z one.
    σκεφτομαι να χτυπησω ενα xr 1000
    απο αποθηκη ηλιουπολη 320 μονοχρωμο

D-11 Earth Mover Το avatar του/της Tpap
    Είχα RX7 και τώρα έχω 2 XR1000.

Το επόμενό μου θα είναι schumberth, πάντως -στο fcmoto είναι στα 400€...!-

Παλαιό μέλος Το avatar του/της thalasinos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από giorgosmg
    και εγω εχω ενα shoei z one.
    σκεφτομαι να χτυπησω ενα xr 1000
    απο αποθηκη ηλιουπολη 320 μονοχρωμο
    Εσεις κατω εχετε πολλες επιλογες και ευκαιριες για πολλα πραγματα(ΚΡΑΝΗ-ΜΠΟΥΦΑΝ-ΜΠΟΤΕΣ) ενω εμεις εδω πανω δεν εχουμε πολλες επιλογες ειναι λιγα τα μαγαζια.

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF