Σελίδα 2 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 76

Θέμα: Κουβέντα να γίνεται... πιάστε καφέ και ελάτε... θέμα Εξ. πολιτική.

οτι δειξει το σπρα'ι'τς
    τωρα που το ξανασκεφτομαι για να προασπισεις τα συμφεροντα σου, πρεπει πρωτα να εχεις συμφεροντα :ZZZ:
    όποιος εις την ορθήν του γνώμην περί οποιουδήποτε αντικειμένου προσθέσει την διαφοράν, η οποία το διακρίνει από όλα τα άλλα, αυτός θα έχει αποκτήσει την γνώσιν αυτού, ενώ προηγουμένως δεν είχε παρά απλώς μία γνώμη..

Νέο μέλος

pfff..

μου αρεσει που ασχολειστε με τα πολιτικα... αλλα δυστυχως ολοι οι ανθρωποι που δεν ειναι στην πρωτη γραμμη των γεγονοτων γνωριζουν μονο το 30%... οπως και εγω δεν εχω ιδεα τι γινεται αν και διαβαζω παρα πολλες εφημεριδες..
    Το μονο που 3ερω ειναι οτι καλο ειναι να ασχολουμαστε και να προβληματιζομαστε... και ακομα καλυτερο ειναι να διαβασουμε και λιγη ιστορια γιατι αν δε 3ερουμε ιστορια καηκαμε...εγω δεν ξερω και λυπαμαι πολυ.. γιατι πολλα πραγματα απο οσα μα8αινω τα βλεπω σαν καινουργια ενω 8α μπορουσα να τα αναγνωρισω με βαση το παρελθον...
    ασχετο η κολλιτη μου ειναι απο τα Σκοπια α οταν τη γνωρισα στην Αυστρια και τη ρωτησα απο που ειναι (Το σεπτεμβρη 2007) μου απαντησε αμεσως απο τη Μακεδωνια...εγω ομως σαν Ελληνιδα μια Μακεδωνια ηξερα τη δικια μας...παντως η Ελενα ειναι 19 χρονων και ολη της τη ζωη οτι ειναι απο τη Μακεδωνια(που γραφουν και τα βιβλια οι χαρτες της ακομα και τα αναμνηστικα της) λεει... τι να της πω εγω?

Να την ρωτησεις αν οι αρχαιολογικες επιγραφες που βρεθηκαν στην πατριδα της, ειναι γραμενες στην αρχαια σλαβικη.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Ζεύκας
    Αρχικά δημιουργήθηκε από vestromas
    Να την ρωτησεις αν οι αρχαιολογικες επιγραφες που βρεθηκαν στην πατριδα της, ειναι γραμενες στην αρχαια σλαβικη.
    κ οι Γερμανοι καταγονται από τους βάρβαρους Γότθους αλλά δεν νομίζω να καυχιούνται γι'αυτό...
    κ εμείς καταγόμεθα (εν μέρει) από τους βάρβαρους Δωρειείς αλλά δν νομίζω οτι το πολυαναφέρουμε...

γενικά οι λαοί προσπαθούν να ταυτιστούν με τα στοιχεία της ιστορίας που έδειχναν πολιτισμο κ δόξα...

οι Σκοπιανοί για γεωγραφικούς λόγους-κ δν μπορούμε να το αρνηθούμε-καυχιούνται για το μακεδονικό βασίλειο...

τώρα για το αν οι Σκοπιανοί σαν εθνος κατάγονται από τους Αρχαίους Μακεδόνες κ το αν οι Αρχαίοι Μακεδόνες ήσαν Έλληνες χωράει πολυυυυύ κουβέντα...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας

τώρα για το αν οι Σκοπιανοί σαν εθνος κατάγονται από τους Αρχαίους Μακεδόνες κ το αν οι Αρχαίοι Μακεδόνες ήσαν Έλληνες χωράει πολυυυυύ κουβέντα...

μια βόλτα στην Βεργίνα αρκεί!!
    θα διαβάσεις στην "γλώσσα σου" τι σόι "σλαύοι" ήταν ο Φίλιππος και η παρέα του

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Ζεύκας
    Αρχικά δημιουργήθηκε από tai

μια βόλτα στην Βεργίνα αρκεί!!
    θα διαβάσεις στην "γλώσσα σου" τι σόι "σλαύοι" ήταν ο Φίλιππος και η παρέα του
    νταξ, και οι πλούσιοι Ρωμαίοι μάθαιναν αρχαία ελληνικά!

τι σημαίνει αυτό?

αλλά να μου πείς οι επιγραφές τους ήταν στα λατινικά.οκ...

Πριν λίγους μόλις μήνες (πριν το Βουκουρέστι), κάποιοι υποστήριζαν ότι πρέπει να αναγνωρίσουμε τα Σκόπια με το «συνταγματικό τους όνομα», διότι 120 κράτη τους έχουν ήδη αναγνωρίσει ως «Μακεδονία»…
    Σήμερα, οι ίδιοι, υποστηρίζουν ότι πρέπει να σπεύσουμε να αναγνωρίσουμε τα Σκόπια, ως «Μακεδονία», για να τα… «σώσουμε από τη διάλυση».
    Περίεργη θεωρία: Όταν τα Σκόπια εμφανίζονται να κερδίζουν, εμείς πρέπει να υποχωρήσουμε γιατί «χάσαμε». Όταν τα Σκόπια εμφανίζονται να παραπαίουν και να καταρρέουν και πάλι εμείς πρέπει να υποχωρήσουμε για να τους «σώσουμε»!
    Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία ό,τι κι αν συμβαίνει, εμείς πρέπει να υποχωρούμε πάντα. Αλλά το πράγμα γίνεται ακόμα πιο διασκεδαστικό:
    Οι ίδιοι μας λένε ότι απέναντι στην Τουρκία πρέπει να υποχωρήσουμε γιατί είναι «ισχυρότερη»…
    Απέναντι στα Σκόπια μας λένε – οι ίδιοι – πρέπει να υποχωρήσουμε, διότι τα Σκόπια «είναι πολύ αδύνατα και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε».
    Σε οποιαδήποτε διαμάχη η Ελλάδα πρέπει πάντα να υποχωρεί πλήρως, σε όλα τα ζητήματα κι έναντι οιουδήποτε αντιπάλου. Όταν είναι ισχυρότερος, γιατί «δεν μας παίρνει» να κάνουμε αλλιώς». Κι όταν είναι πιο αδύνατος, διότι «δεν έχουμε τίποτε να φοβηθούμε».
    Αυτά όλα δεν αντέχουν σε οποιαδήποτε κριτική. Δεν αποτελούν «επιχειρήματα» μιας συζήτησης. Είναι νευρωτικά τικ πανικού…
    Συζήτηση μπορεί να υπάρξει μόνον αφότου παραμερίσουμε τέτοιες ανοησίες:
    * Πρώτον, τα Σκόπια δεν τα διαλύουμε εμείς, ούτε μπορούμε να τα σώσουμε εμείς. Είναι τα εσωτερικά τους προβλήματα που τα διαλύουν και η αδυναμία τους να υπάρξουν ως «εθνικό κράτος Μακεδόνων» που περιλαμβάνει μιαν «ισότιμη συστατική εθνότητα ΜΗ Μακεδόνων (Αλβανών)...
    * Δεύτερον, δεν ευχόμαστε, ασφαλώς, τη διάλυση των Σκοπίων. Αλλά δεν τη φοβόμαστε κι όλα. Γιατί πρέπει να μας ανησυχεί η διάλυση ενός κρατιδίου, που μπορεί να υπάρξει μόνο εξάγοντας επιθετικό αλυτρωτισμό εναντίον μας;
    * Γιατί τάχα πρέπει να αγωνιζόμαστε να «διασώσουμε» ένα ασταθές κρατίδιο δίπλα μας, που φέρεται καταπιεστικά στους ίδιους τους πληθυσμούς του, επιθετικά απέναντί μας και δεν μπορεί ούτε τη δημοκρατική του νομιμότητα να διαφυλάξει;
    Δεν ευχόμαστε τη διάλυση των Σκοπίων. Αλλά και δεν τη φοβόμαστε.
    Μπορείς να αρθρώσεις πολιτική μόνο για εξελίξεις που ΔΕΝ τις φοβάσαι.
    Για πράγματα που φοβάσαι, δεν αρθρώνεις πολιτική. Προετοιμάζεις συνθηκολόγηση…
    Κι αυτό ακριβώς υποστηρίζουν κάποιοι στην Αθήνα: Ότι πρέπει να συνθηκολογήσουμε σε όλα. Απέναντι σε κράτη και καθεστώτα που διαλύονται.
    Αλλά η συνθηκολόγηση δεν είναι Πολιτική. Είναι η άρνηση της Πολιτικής. Είναι το τέλος της Πολιτικής. Είναι και το τέλος μιας ελίτ που δεν έχει να προτείνει άλλο τίποτε, από συνθηκολόγηση σε όλα και παραίτηση απ' όλα…

copy
    απο Χ.Λ,

νταξ, και οι πλούσιοι Ρωμαίοι μάθαιναν αρχαία ελληνικά!

τι σημαίνει αυτό?

αλλά να μου πείς οι επιγραφές τους ήταν στα λατινικά.οκ...
    ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΈΝΑ οι Σλάβοι έφτασαν στα Βαλκάνια 800-1000 χρόνια (8-10 αιώνες δλδ) μετά τον Αλέξανδρο.
    μην αρχίσουμε να κάνουμε μεγααααλη κουβέντα για τα αυτονόητα

οι Σκοπιανοί για γεωγραφικούς λόγους-κ δν μπορούμε να το αρνηθούμε-καυχιούνται για το μακεδονικό βασίλειο...
    Φυσικα και μπορουμε.....Οταν μια αυτοκρατορια ή ενα βασιλειο περιλαμβανει εδαφη αλλων δεν σημαινει οτι τα εδαφη της ηταν αμιγως εθνικα,ποσο μαλλον κρατικα με την σημερινη εννοια....Και στο εδαφος των Σκοπιων στην αρχαιοτητα κατοικουσαν οι Παιονες οι οποιοι κατακτηθηκαν απο τους Μακεδονες επι Φιλιππου του Β' οπως και οι Θρακες,οι Φρυγες κτλ....

Δεν ειναι αλληλοεξαρτωμενα....Δηλαδη ή ο ενας ή ο αλλος...Οντως χωραει κουβεντα αν ηταν αμιγως ελληνικο βασιλειο και υπαρχουν τρεις θεωριες....

1)Ηταν Ελληνες 2)Ηταν μιγαδες 3)Ηταν διαφορετικη φυλη απο τους Ελληνες

Υπαρχει ομως ιστορικο κενο και ελλειψη στοιχειων πριν τους Περσικους πολεμους για την περιοχη και την εκει κατασταση...Δεδομενης και της πολυφυλετικοτητας της περιοχης(Ελληνες,Ιλλυριοι,Παιονες,Φρυγες κτλ) ειδικα μακρια απο τα παραλια η 2η εκδοχη εμενα μου καθεται καλυτερα...

Αλλα και να μην ηταν Ελληνες εγιναν μετα τον Φιλιππο τον Β'...Οι Σκοπιανοι ομως δεν κολλανε πουθενα απολυτως οσο αφορα την αρχαιοτητα ειδικα...Και εκει ειναι που πασχουν στην ιστορια που πουλανε...Να αποδειξουν την υπαρξη ενος Μακεδονικου εθνους,μη ελληνικου,με μια αδιακοπη συνεχεια απο τα αρχαια χρονια μεχρι σημερα....Ενα εθνος που μιλαει ιδια γλωσσα με τους Βουλγαρους,με μια σερβικη επιρροη,που δεν αναφερεται πουθενα σαν ξεχωριστο εθνος απο την ρωμαικη κατακτηση της Ελλαδας και μετα,που μεχρι την επανασταση του Ιλιντεν(1903 νομιζω) δεν ακουστηκε πουθενα...Που και εκει ακομα τα στοιχεια δειχνουν οτι μαλλον Βουλγαρικη ηταν η επανασταση...

Και για να επανελθουμε στο θεμα μας...Οσο αφορα τα Σκοπια και την υπαρξη τους πραγματικα δεν με ενδιαφερει ιδιαιτερα...Βεβαια αναδειχτηκε το κενο εξωτερικης πολιτικης και πυγμης της χωρας μας ακομα και στον κηπο της αλλα το ιδιο ισχυει και με τους Τουρκους και τους Αλβανους...Αυτοι που υποσχεθηκαν εγγραφως να προστατευουν τα Σκοπια ειναι οι Αμερικανοι και οχι εμεις....Εμας αν δεν μας συμφερει και ειναι ο μονιμος μπελας που ειναι τωρα δεν βλεπω τον λογο να τους βοηθησουμε...Ας το κανουν οι αλλοι...Οι φιλοι τους οι Αμερικανοι και οι Τουρκοι...Εμεις απλα θα φυλαμε τα συνορα που εχουμε τωρα....

Το προβλημα μας ειναι,το μονιμο και στην ουσια τεχνητο,στα ανατολικα....Αν δεν ειχαμε αυτο τα αλλα θα ητανε παιχνιδακια...

ΥΓ

Αρχικά δημιουργήθηκε από onar
    απο τη Μακεδωνια...μια Μακεδωνια ηξερα...ειναι απο τη Μακεδωνια

Εχει μαλιασει η γλωσσα του Λιακο, να τα λεει με λεπτομεριες ολα αυτα. Εχουν γραφτει εκατομυρια σελιδες. Υπαρχουν απειρες αποδειξεις, για ολα, και εσεις ακομα στο μηπως στο εαν στο μπορει δεν μπορει, αυτο μου καθετε το αλλο δεν μου κολαη.
    Ξυπνατε Ελληνες Γη ο πλανητης των Ελληνων!
    Μην βιαστειτε να με πειτε φασιστα γραφικο κ.α τετριμενα γιατι αυτο το παραμυθι εχει αρχιζει να ξεθωριαζει. Εαν παλι σας ευχαριστει, εμενα δεν με χαλαη καθολου.
    Απλως εθελοτυφλητε και αυτο κανει κακο μονο σε εσας. Με πολυ αγαπη!

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Κατι μου λεει οτι τωρα θα μπει ο Fantacid.

οτι δειξει το σπρα'ι'τς
    και για να πω και εγω την λακαμια μου αν υποθετικα δωσουμε ¨τον <ομαρ> στους φιλους τουρκους ,τον Αλεξανδρο τον μεγα στους σλαβοιλλιριους,τον Ορφεα στους βουλγαρους,το ελληνικο αλφαβητο στους φοινηκες-ινδοευρωπαιους,την ανατολικη ρωμαικη αυτοκρατορια στους ρωσσους,και παει λεγοντας εμεις ας πουμε οτι φυτροσαμε τωρα!τα προβληματα μας σε σχεση με τους γειτονες-φιλους-συμμαχους θα λυθουν?βεβαια το προβλημα ειναι πως να δωσεις κατι που δεν ειναι δικο σου
    όποιος εις την ορθήν του γνώμην περί οποιουδήποτε αντικειμένου προσθέσει την διαφοράν, η οποία το διακρίνει από όλα τα άλλα, αυτός θα έχει αποκτήσει την γνώσιν αυτού, ενώ προηγουμένως δεν είχε παρά απλώς μία γνώμη..

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Είχε δίκιο ο sniper>..... ζητώ συγνώμη... εκτός απο μια - δύο απαντήσεις , οι υπόλοιπες κινήθηκαν στα γνωστά επίπεδα άγνοιας.

Υπόσχομαι να μην ανασκαλέψω τέτοια θέματα πάλι.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Υπόσχομαι να μην ανασκαλέψω τέτοια θέματα πάλι.
    Gandalf
    Δε συμφωνώ με αυτή τη λογική που θέλει σοβαρά ή "σοβαρά" θέματα να τιθενται προς συζήτηση μονο μεταξυ καστας ανθρώπων που γνωρίζουν (ή τουλάχιστον έτσι νομιζουν) καποιο αντικείμενο.

Οι υπόλοιποι να παραμεινουν στην -όποια- άγνοιά τους δηλαδή;

Λάθος αυτό για μένα μάγε
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    φίλε Cpt... μαζί σου... αλλά συνήθως εκείνος που έχει άγνοια, διαβάζει και μαθαίνει... δεν πετάει μια απάντηση , απλά για να την δώσει!

Διάβασε μόνος σου τι έγινε σε όλο το thread και διαπίστωσε πόσες πραγματικά απαντήσεις έχουν νόημα και σταθερά επιχειρήματα , όσον αφορά το νόημα του μηνύματος.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Σελίδα 2 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Μοτοπορεία 20/6 κουβεντα να γινεται...
    από Toumpas στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 20/05/2011, 22:34
  2. περί αρσενικού/ανήρ/ανδρός ο λόγος....κουβέντα να γίνεται.
    από Gandalf dr685sm στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 37
    Τελευταίο μήνυμα: 01/08/2008, 13:30
  3. Απαντήσεις: 29
    Τελευταίο μήνυμα: 08/06/2004, 14:29
  4. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 06/06/2004, 03:40

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας