θελω και εγω....
παντως ειλικρινα δεν εχει βγαλει πανω απο 220 χλμ αυτονομια ,σπρωχτο!!!
θελω και εγω....
παντως ειλικρινα δεν εχει βγαλει πανω απο 220 χλμ αυτονομια ,σπρωχτο!!!
παντως απο την αρχή δεν εβγαζε τοση αυτονομια η σφηκα μου.
μετα το 2ο service στις 6000, και τωρα στις παλι μετα από service κι εχω 13.500κμ. νομίζω ότι καίει λιγότερο και αυτό πιστεύω ότι οφείλεται στα λάδια που βάζω ( bell ray full synthetic).
το κιβώτιο έχει ελάχιστες τριβές, ο κινητήρας ακόμη και τωρα με 38 βαθμούς σπάνια αναβει βεντιλατερ. όλα αυτα σιγουρα εχουν αντίκρισμα και στην καταναλωση. Α και θόρυβος μόνο απο εξάτμιση κιβωτιο 0 db!!
Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ!
Ή ΤΗΝ ΤΡΩΣ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ!
Ή ΤΗΝ ΤΡΩΣ ΣΑΛΑΤΑ!!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από Suzukios
...πιστεύω ότι οφείλεται στα λάδια που βάζω ( bell ray full synthetic).
το κιβώτιο έχει ελάχιστες τριβές, ο κινητήρας ακόμη και τωρα με 38 βαθμούς σπάνια αναβει βεντιλατερ. όλα αυτα σιγουρα εχουν αντίκρισμα και στην καταναλωση. Α και θόρυβος μόνο απο εξάτμιση κιβωτιο 0 db!!
Τόσο καλό λάδι ε . Για πες τιμές , στα πόσα χλμ αλλαγή;.
Εγώ έλεγα να δοκιμάσω τα ipone. Γι'αυτά ξέρεις κάτι;
τα λαδια τα παιρνω 20 € ( τυχαίνει ο μάστορας που παω την μηχανη να τα αντιπροσωπευει στη Θεσσαλονικη)
Απλά θα σου πώ ότι προχτες που ειχα παει το αμαξι για service στα 40.000 είπα πρώτη φορά να του βαλω τα bell ray που βάζω και στην μηχανη : καμία σχέση αθόρυβο, οι ταχύτητες δεν καταλαβαίνεις πώς κουμπώνουν.
Αφού στη γυναίκα μου που το οδηγάει ( ενα ford fiesta 1.4 mod 2006) δεν της είπα τίποτα για τα λάδια και όταν το πήρα μετα το service μου λέει τι το έκανες και πάει έτσι?
Στο ρελαντί νομίζεις ότι σου έχει σβήσει δεν ακούγεται καθόλου ο κινητηρας.
Εγώ θα σου πρότεινα να τα βάλεις στην μηχανη ( μεχρι 12.000 κρατάνε) αλλά όλοι μου λένε μετα απο 6.000km να τα αλλάζεις.
Θα αποζημιωθείς με το παραπάνω, συν του ότι μετα από 20.000- 40.000km δεν ξέρω πόσο θα την κρατήσεις αν θελήσεις να την δώσεις ο κινητήρας της θα είναι σε άριστη κατάσταση και αυτό θα στο πουν όλοι οι μάστορες που θα την δουν.
Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ!
Ή ΤΗΝ ΤΡΩΣ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ!
Ή ΤΗΝ ΤΡΩΣ ΣΑΛΑΤΑ!!!
Συγνώμη, αλλά ο κινητήρας και το κιβώτιο ταχυτήτων δεν συνδέονται. Πώς άλλαξε η αίσθηση στις αλλαγές με μια απλή αλλαγή λαδιών;Αρχικά δημιουργήθηκε από Suzukios
ειχα παει το αμαξι για service στα 40.000 είπα πρώτη φορά να του βαλω τα bell ray που βάζω και στην μηχανη : καμία σχέση αθόρυβο, οι ταχύτητες δεν καταλαβαίνεις πώς κουμπώνουν.
Εντάξει για την μηχανή να το καταλάβω, αλλα για το αυτοκίνητο![]()
Αυτήν την στιγμή βάζω κάτι castrol 10-40 ημισυνθετικά και τα αλλάζω στα 6.000 χλμ. Στην τελευταία αλλαγή παρατήρησα οτι το λάδι έβγαινε σχεδόν καθαρό, πράγμα που ξέρω οτι δέν είναι καλό. Ο τεχνίτης στον Σαρακάκη απο το τηλέφωνο μου είπε να αλλάξω μάρκα και να βάζω αυτα που προτείνει η Honda (Agip νομίζω και κάτι άλλο) και να συνεχίσω να κάνω αλλαγές στα 6.000 χλμ
αντίθετα με οτι λέει το manual.
Εγώ λέω ή να κρατήσω αυτά τα castrol πραπάνω χλμ ή τελικά να αλλάξω μάρκα.Πάντως για καλά λάδια για το τουτού ήξερα τα motul, για μηχανή τί παίζει;. Όπως και τα ipone που είπα πιο πάνω.
Το κιβώτιο όμως μου φαίνεται οτι κάνει θόρυβο ιδίως στην πρώτη.Ο μάστορας που την κοιτάει λέει απο νεκρά σε πρώτη να πατάω δυο φορές συμπλέκτη(σάν τα stayer κάτι
)
δεν ξέρω αν εχει σχεση το λαδι του κινητηρα με το κιβώτιο....
όσο για το θόρυβο στην πρώτη και περι του να πατας τον συμπλεκτη 2 φορες λίγο κουλό μου ακουγεται, καινουργια μηχανη ειναι ρε συ, τι να πώ αν θέλεις μπορεις να δοκιμάσεις μια φορα τα bell ray και να δεις μόνος τα συμπεράσματα.
Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ!
Ή ΤΗΝ ΤΡΩΣ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ!
Ή ΤΗΝ ΤΡΩΣ ΣΑΛΑΤΑ!!!
Έχεις δίκιο μια δοκιμή δεν βλάπτει , εξ΄άλλου είναι μεγάλη εταιρία με πείρα άρα θα είναι ποιοτικά σίγουρα καλά.
Όταν λες full synthetic ποιό ακριβώς είναι; Μπορείς να γράψεις ακριβώς τύπο ; Μήπως ειναι 10w-50;
Πάντως κιβώτιο ταχυτήτων και κινητήρας στο αμάξι είναι ξεχωριστά δηλ κινητήρας - σφόνδηλος (βολάν)-συμπλέκτης - κιβώτιο σχέσεων τελική μετάδοση με διαφορικό.Όλα ξεχωριστά κομμάτια, ενω στην μοτό όλα μαζί στο ίδιο ''κουτί'' , αν κάνω λάθος διορθώστε.
Αρχικά δημιουργήθηκε από bsari
προφανως τα διαβασα δε σε αντιληφθηκα ως προς το αν τα διαβασα?
παντως δε πρεπει να περασες τα 100 με 6η.....
telika re paidia poso keh
cris
τι να πω ....
τα αντερα του καιει+οπως και το φειζερ
Όσο λένε τα παιδιά... 200 με 230 χλμ. με το ζόρι από γεμάτο μέχρι να "ανάψει λαμπάκι" για μένα (μικτές συνθήκες πόλη και εκτός) = 7,4 με 8,5 λτ/100 χλμ (ΕΦΟΣΟΝ λαμπάκι=17 λίτρα που όπως λένε ίσως δεν ισχύει)
Εγω βαζω λαδια της IPONE αλλά δεν μπορωνα πω οτι ειμαι ευχαριστημενος.Εχω κανει την πρωτη αλλαγή στα 1.500 χλμ. τη δευτερη στις 6.000χλμ. και τη τριτη στα 11.000χλμ.και στις τρεις αλλαγές μου εβαλαν τα ιδια λαδια.εχω αρκετους θορυβους.στην επομενη αλλαγη μαλλον θα παω στα bel-ray.οσο για την αυτονομια εγω στην πολη οπου κινουμαι καθημερινα βγαζω περιπου στα 270 χλμ. σε χαμηλες ταχυτητες χωρις ανοιγματα.ποτε δεν εχω βαλει πανω απο 16,5 λιτρα.
με το μηχανακι εχω καταφέρει μονος 310 χλμ στην καλιλιτερη περιπτωση ,ταχυτητα ταξιδιου 130-150χλμ εθνική οδο αλλα και μεσα στη πολη ,οταν πηγα να βαλω καυσιμα εδειχνε οτι ειχε αλλα 2,5 λιτρα ,ο δεικτης ειναι λιγακι αναξιόπιστος .συνήθως 280-295χλμ βγάζω αλλα πάντα δειχνει οτι έχει καυσιμο
270 χλμ αυτονομία...; 310 χλμ...; Ρε παιδιά σίγουρα για το ίδιο μηχανάκι μιλάμε...;
Μια φορά με τις απεργίες, ερχόμενος από Θερμο (ορεινή ναυπακτία) φουλ ντεπόζιτο... και φοβούμενος μην μείνω από βενζίνη (είπαμε έκαναν απεργία) με ταχύτητες περίπου 95χλμ έκανα κοντά στα 280χλμ μέχρι που βρήκα βενζινάδικο... υπολογίζοντας την βενζίνη που έκαψα.. πιθανόν να έκανα και 300 χλμ.. αλλά βαρέθηκα την ζωή μου μέχρι να φτάσω...
Συνήθως με ταχύτητες 120-130 πάνω από 230 πολύ δύσκολα...
245 km - 16,5 l = 6,7 τα 100 km