Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 38

Θέμα: CBF-600 & βελτίωση κινητήρα

Αρχικά δημιουργήθηκε από ortho
    έχω διαβάσει αρκετά από τα σχόλιά σου, έχεις δει πουθενά αυτό που λέω για βελτίωση;
    Ρίξε μια ματιά σ'αυτό, είχα κι εγώ τέτοιες ανησυχίες παλιότερα και άνοιξα τη συζήτηση αν και δεν προχώρησα τελικά, ίσως σε βοηθήσει λίγο (δεν το διάβασα γιατί γράφω από λαπτόπ στη Σούγια με συνοδεία μπύρας και δεν... καταλαβαίνεις)

Εννοείται πως έχεις ήδη κι άλλο φίλο απ'τα Χανιά !

-Πάω με το λεωφορείο- Το avatar του/της Road67
    Εγω θα μοιραστω μαζι σας την απογοητευση μου. Εχω το fazer 600. Σε επιταχυνσεις το CBF απλα δε μπορει να συγκριθει μαζι του. Ομως το μηχανακι μου υποστρεφει απιστευτα. Ολοι φανταζομαι καταλαβαινετε τι θα πει αυτο. Οταν κινεισαι καθημερινα στο κεντρο της Αθηνας και στις ευρυτερες περιοχες του Πειραια και οπως και να το κανουμε δεν γινεται συνεχεια να περνας αναμεσα στα αυτοκινητα, αναγκαστικα κινεισαι στα χαμηλα κι ενα μηχανακι που στις υψηλες στην κατηγορια του ειναι απο τα καλυτερα μετατρεπεται σε ενα αδυναμο οχημα το οποιο αν για λιγα λεπτα χασεις την προσοχη σου, κανει σαφη την απειλη οτι θα σε πεταξει κατω. Εμενα αυτη η κατασταση με ωθησε στην αγορα του Xmax που δεν ειναι το φτηνοτερο της κατηγοριας του [οταν το πηρα εγω ειχε 5000 κοντα] αλλα ειναι το μονο που μου αρεσε οδηγικα. Τελος παντων η ουσια οσων θελω να πω ειναι πως αν το CBF600 ειχε με τη δικη του χαρακτηριστικη χαρτογραφηση και τα αντιστοιχα φρενα, αναρτησεις και τα αλογα του fazer θα ηταν το καλυτερο EVER και δε θα υπηρχε περιπτωση να παρω κατι αλλο, ουτε να κυκλοφορω με 2 μηχανες. Αν εμενα ακομα στην Κρητη η στην Ηπειρο το fazer θα καλυπτε τα παντα. Αλλα Αθηνα γαρ...
    Αυτη ειναι η αποψη μου που μοιραζομαι μαζι σου φιλε μου. Αλλα φοβαμαι πολυ το θεμα της αξιοπιστιας και γνωριζοντας οτι και σε 1,5 χρονο θα εφαρμοστει το μετρο των ΚΤΕΟ ειναι κι αυτο ενα προβλημα.
    Η μηχανη ειναι τροπος ζωης. Το αποδεικνυει ο αερας που αναπνεω, η ανεξαρτησια μου, η αισθηση πως μ' ''ακουει''...

Honda Tact 50 1988, Honda C72 6V 1988, Honda MTX50R 1989, Suzuki GZ Marauder 125 2000, Kymco Hipster 125 2001, Yamaha XV250S Virago 1998, Honda CB400SF NC36, Yamaha FZ6 FI Fazer 2006, Yamaha Xmax250/YPR 2006, Honda VFR 800 Vtec, και τώρα...............................
    ----------------------> τίποτα!!
    σαν το λαλάκα πάω με το λεωφορείο

πότε θα παλιώσω κι εγώ;!
    [QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
    [B]Ρίξε μια ματιά σ'αυτό,

καλησπέρα!
    διάβασα την παραπομπή, τελικά κανείς δεν έχει κάνει κάτι παραπάνω από φίλτρο κι εξάτμιση.

σα γενική παρατήρηση θα έλεγα πως επικρατεί ένας συντηρητισμός.....άστο όπως είναι, μην πειράξεις αυτό, μη το άλλο!
    δεν είμαι μηχανικός, αλλά λόγω επαγγέλματος χρησιμοποιώ τη φαντασία και τολμώ κάποια πράγματα σε συνδυασμό με τη γνώση. η σκέψη μου δεν είναι σαρωτική αλλαγή στη μηχανή, αν το ήθελα θα έπαιρνα ss. σίγουρα όμως μιά αύξηση της ιπποδύναμης 10-15% είναι εφικτή χωρίς να ταλαιπωρείται το πλαίσιο ή να είναι ανεπαρκή τα φρένα. πόση είναι η πραγματική τελική της μηχανής; 200; πόσο θα πάει; θα πάρει +10χλμ;!
    ούτε κι οι αναρτήσεις θα διαμαρτυρηθούν ιδιαίτερα κι ούτως ή άλλως έχει ήδη τα Hyperpro μπρος πίσω διότι τα μαμά τελείωσαν.
    εν κατακλείδι, μιλάμε για απλά πράγματα, ουσιαστικά βελτίωση της καύσης.

φίλε μάκη, φάε κανά σουβλάκι και για μένα, στις μουρνιές!
    η ζωή είναι ωραία!!!

Για αρχή μπορείς να κάνεις οτι εχω κανει και εγω, με μικρο κοστος,
    ζιγκλερ 112-114, αν θυμαμε καλα, αφερεση του φιλτρου αερα γιατι εχει μικρο φιλτροκουτι, εξατμιση after market.

Για τα περετερω δε ξερω αν αξιζει να τα ριξεις τα φραγκα... το εχω σκεφτει και εγω πολλες φορες..

Ενα παλικαρι παντως ειχε κανει τα εξεις και ειχε παει το μηχανακι στα 84 αλογα. (υποψιν το μηχανακι το στησιμο κτλ κτλ κτλ κτλ κτλ , μπορει να διαχειριστει ανετα 100 αλογα , το μονο θεμα ειναι αν αξιζει το κοστος...)

Με τα πολα, αυξηση συμπιεσης στη κεφαλη απο 10.5 που ειναι στο 11.2 , βγαλσιμο απο τους λεμους των σιγαστηρων πως λεγοντε (σορρυ ειμαι λιγο κοματια σημερα..) εξατμιση, φιλτρο αερα, γραναζωμα 14-42 (εγω αν θα το αλαξω θα το κανω 15-45 που ειναι το ιδιο αλλα ερχεται πιο ωρεα) εκεντροφοροι cbr 600f3 1997 (αυτο του μοτερ φοραμε... )

Τεσπα, πολη δουλεια κτλ κτλ, απλα το θεμα ειναι οτι και εγω εχω 55.000 χλμ στο κοντερ, και δε ξερω αν μπορω να το δωσω το μηχανακι για να παρω το 1000. Αν δω οτι δε τραβιεται θα το παντρεφτω και θα το φτιαξω

Η ροικη καυση τι ειναι?
    Η ηλεκτρονικη τoυ cbr 600f3 1997 δεν εμπενε μου ειπε λογω abs, θα του εδινε +500-800 στροφες μου ειπε.
    Τωρα δε ξερω και πολλα, απο αυτα τα αφηνω στους ηδημονες του forum.

Η γνωμη μου ειναι πως τα λεφτα που θα χαλασεις για το tuning, + τις εικαστικες παρεμβασεις, ειναι πολα..
    πχ: ενα νεο τιμονι, γριπακια, αντιβαρα, καθρεφτες του 1000 η του νεου 600, βαψιμο στο μαυρο πλαστικο της μασκας, και του πισω μαυρου πλαστικου για να διξει το μηχανακι, καρινα, πισω φτερο, .. και βγαλσιμο τον μαμα αυτοκολητων για αντικατασταση με αυτοκολητα honda πιο μοντερνα... ωραια ιδεα ειναι, αλλα ειναι πολλα τα λεφτα αρη..

πότε θα παλιώσω κι εγώ;!
    Η ροικη καυση τι ειναι?

μιλάμε για ροϊκή εξέλιξη...
    ούτε κι εγώ είμαι μηχανικός, αλλά αυτό είναι εκομάλυνση των ακμών στους αυλούς ώστε το καύσιμο να διαχέεται σε ποιό μικρά σταγονίδια με αποτέλεσμα καλύτερη καύση.

ευχαριστώ για την απάντηση φίλε! δεν έχω σκοπό να κάνω καλλωπισμούς, μόνο τη σέλα θα γεμίσω γιατί ταλαιπωρήθηκε από τα 95 κιλά μου!
    η ζωή είναι ωραία!!!

Ε λοιπον πριν το κανεις και αυτο, (λολ) η bagster εχει βγαλει μια φανταστικη σελλα τρελα ανετη για το cbf, χαλαει λιγο την σπορ αισθηση της μηχανης(οση εχει ρε παιδι μου) αλλα πιστευω τα αξιζει τα λεφτα της για το ποπο μας!

Βασικα αν εχεις ορεξη για tuning κανε, αλλα με οσο το δυνατον λιγοτερο πειραγμα στο κινιτρα,
    δηλαδη, με ενα καρμπυρατερ η ζιγκλερ, εξατμιση φιλτρο και ενα γραναζωμα 15-45 το μηχανακι ειναι αρκετα πιο .. μαχημο..

Αρχικά δημιουργήθηκε από ortho
    Η ροικη καυση τι ειναι?

μιλάμε για ροϊκή εξέλιξη...
    ούτε κι εγώ είμαι μηχανικός, αλλά αυτό είναι εκομάλυνση των ακμών στους αυλούς ώστε το καύσιμο να διαχέεται σε ποιό μικρά σταγονίδια με αποτέλεσμα καλύτερη καύση.

ευχαριστώ για την απάντηση φίλε! δεν έχω σκοπό να κάνω καλλωπισμούς, μόνο τη σέλα θα γεμίσω γιατί ταλαιπωρήθηκε από τα 95 κιλά μου!

πότε θα παλιώσω κι εγώ;!
    [,
    δηλαδη, με ενα καρμπυρατερ η ζιγκλερ, εξατμιση φιλτρο και ενα γραναζωμα 15-45 το μηχανακι ειναι αρκετα πιο .. μαχημο.. [/B][/QUOTE]

έχώ ήδη 14'αρι γρανάζι μπροστά. πολύ καιρό τώρα κι η αλήθεια είναι αυτή που γράφει ένας φίλος πιό πάνω. το συνηθήζεις με τον καιρό και πάλι δε φτάνει. αλλά ναι, τη ζωντανεύει!
    η ζωή είναι ωραία!!!

Not even a statistic Το avatar του/της javaneze
    Πανο δεν εχω υποψιν μου τι γραναζωμα εχει το cbf απο εργοστασιο, αλλα καλο θα ηταν να μην βαλεις 15-45 και εξηγω.
    Εχω ακουσει οτι η διαιρεση του μεγαλου γραναζιου με το μικρο δλδ 45:15=3, δεν πρεπει να βγαζει ακεραιο αριθμο. Πρεπει να ειναι π.χ. 46:15=3,06 ή 45:14=3,21.
    Αυτο γιατι αν ειναι ακεραιος αριθμος, παντα συγκεκριμενα rings της αλυσιδας θα πατανε σε συγκεκριμενα ιδια δοντια του καθε γραναζιου εχοντας ως αποτελεσμα πιο γρηγορη φθορα σε ολα.

Δεν μπορω να εγγυηθω για την ισχυ αυτων που γραφω βεβαια αλλα καλο θα ηταν να το ρωτησεις πριν την αλλαγη γιατι δεν μου ακουγεται απιθανο.

ortho με το 14' που ακριβως ειδες διαφορα στην μηχανη;
    σηκωνει πιο γρηγορα στροφες;
    Τι αλλο αλλαξε;
    Κλεβει το κοντερ σε στροφες και χλμ;
    αυξηθηκε η καταναλωση;
    ΝικόΛΑς ~ Play and enjoy, you might die tomorrow

~ CBF 600s ABS and past... ~ slang ~

~constantly talking, isn't necessarily communicating~

πότε θα παλιώσω κι εγώ;!
    γειά σου javanese!

ναι, μου φαίνεται ότι ανεβάζει πιό γρήγορα τις στροφές, αλλά όπως είπα, το έχω τώρα 3 χρόνια και δεν έχω άμεση τη σύγκριση με πριν.

για το κοντέρ, δεν ξέρω, οι γνώμες διίστανται, εξαρτάται που έχει η μηχανή τον αισθητήρα.

κι η κατανάλωση δεν έχει αυξηθεί. στην αθήνα μέχρι να πρωτοανάψει το λαμπάκι γράφει 220-230 χλμ. αν κινηθώ σε ανοιχτό δρόμο, 260-270.

ο κολλητός μου ο μηχανικός λέει πως κάθε είδους επέμβαση στην τροφοδοσία και κατ'επέκταση στην καύση δεν αυξάνει per se την κατανάλωση. το χέρι που βαραίνει και δουλεύει πιό ψηλά τον κινητήρα την αυξάνει.
    η ζωή είναι ωραία!!!

Αντε να δώ πόσο θα με συγχίσετε ακόμα :rotflmao: :rotflmao:

πλάκα κάνω ρε συνεχίστε...

Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
    είδα μέχρι και 290 στο δεύτερο γέμισμα με το μαμά φίλτρο που τελείωσε την προηγούμενη εβδομάδα, μέχρι τότε δεν είχα δει πάνω από 270κάτι με το Κ&N
    [σπαμ]

290;;; Αυτονομια ειναι αυτο;;;
    Εμενα εχει 180 χλμ μεχρι τη ρεζερβα στην ΚΑΛΥΤΕΡΗ περιπτωση! (για τη χειροτερη αστε καλυτερα... )
    Εχω δει και 3 χλμ/λιτρο στιγμιαια καταναλωση:hypnotize (αλλα βεβαια πηγαινε και με τερμα γκαζι και καπου 305 κοντερισια)....
    Νίκος
    Open Horizons

Αρχικά δημιουργήθηκε από Ταξιδευτής
    [σπαμ]

290;;; Αυτονομια ειναι αυτο;;;
    Εμενα εχει 180 χλμ μεχρι τη ρεζερβα στην ΚΑΛΥΤΕΡΗ περιπτωση! (για τη χειροτερη αστε καλυτερα... )

Δεν είναι σπαμ Νικολή ...Αυτες είναι μέσο όρο οι αυτονομίες του CBF 600.Εγώ έχω δει και 310 χλμ μέχρι να ανάψει το λαμπάκι αλλά πήγαινα με 90 για πολύ ώρα...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Ταξιδευτής
    CBF VS 999 σημειώσατε 1

Βγενει ακριβώς ο ιδιος αριθμος... :P
    15-43 φοραει
    και πας ειτε 14-43 ειτε 15-45

Με αυτο το τροπο ανεβαζει πιο γρηγροα στροφες και χανεις τελικη (τη μουφα τελικη που περιμενεις κατι ωρες να τη φτασει)

Αρχικά δημιουργήθηκε από javaneze
    Πανο δεν εχω υποψιν μου τι γραναζωμα εχει το cbf απο εργοστασιο, αλλα καλο θα ηταν να μην βαλεις 15-45 και εξηγω.
    Εχω ακουσει οτι η διαιρεση του μεγαλου γραναζιου με το μικρο δλδ 45:15=3, δεν πρεπει να βγαζει ακεραιο αριθμο. Πρεπει να ειναι π.χ. 46:15=3,06 ή 45:14=3,21.
    Αυτο γιατι αν ειναι ακεραιος αριθμος, παντα συγκεκριμενα rings της αλυσιδας θα πατανε σε συγκεκριμενα ιδια δοντια του καθε γραναζιου εχοντας ως αποτελεσμα πιο γρηγορη φθορα σε ολα.

Δεν μπορω να εγγυηθω για την ισχυ αυτων που γραφω βεβαια αλλα καλο θα ηταν να το ρωτησεις πριν την αλλαγη γιατι δεν μου ακουγεται απιθανο.

ortho με το 14' που ακριβως ειδες διαφορα στην μηχανη;
    σηκωνει πιο γρηγορα στροφες;
    Τι αλλο αλλαξε;
    Κλεβει το κοντερ σε στροφες και χλμ;
    αυξηθηκε η καταναλωση;

Παλαιό μέλος

ρε φιλε

μιας και το εχεις βαλει στο μυαλο σου και σε εχει ψησει ο μηχανικος -φιλος σου ,δεν το κανεις...
    εγω μια χαρη θελω αν γινετε να μας πεις ποσα αλογα εβγαζε πριν και ποσα μετα,ποσο σου κοστισαν τα αλογα-καταναλωση και τελος αφου δεν θελεις σσ -πιο γρηγορο μοτο τι θέλεις?

οσο για το φιλο που ειπε οτι το πλαισιο και τα φρενα μπορουν να διαχειριστουν 100 αλογα...

τη γνωμη μου την ειπα εεε(ρωτα και catmaster pm)...

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Βελτίωση CBF-600S
    από invi69 στο forum Honda CBF's
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 22/07/2019, 16:15
  2. V-Storm 650 vs Cbf 600s
    από tzo80 στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 18/09/2014, 21:58
  3. Θερμοκρασία κινητήρα CBF-600
    από vagXT στο forum Honda CBF's