Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 19 από 19

Θέμα: Αγροτικα μπλοκα

Του χάροντα παράγγειλα Το avatar του/της angels_gr
    Και πληροφοριακά οι συντάξεις για την γεωργία ξεκινάνε από τα 200 euro.

Αφροτζιξ Το avatar του/της afrotwin

Re: Αγροτικα μπλοκα

Αρχικά δημιουργήθηκε από illuminatios
    Προς όλους τους συντροφους αγροτες

Προς όλους όσους εποφθαλμιουν μια θέση στον πολιτικό στίβο γύρω από θέματα αγροτιάς ντυμένοι τον μανδύα του Μαρίνου Αντύπα.

Προς τους πρωτεργάτες της αγροτικής κοινιτοποίησης και των μπλόκων....

ΓΑΜΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΣΚΑΤΑΔΕΣ
    NOMIZO OTI DEN EXOUME KE TIN KALITERI IKONA GIA TA AGROTIKA 8EMATA TIS ELADAS
    KE EGO DEN 8ELO NA MILISO GIA AFTA GIATI DEN EXO SFERIKI APOPSI
    DILADI PREPI NA KSERO TA PROVLIMATA TON AGROTON KE TI LEEI TO KRATOS EPI TOUTOU..

AFTO POU 8ELO NA PO INE OTI KAPOTE EMIS APOFASIZAME NA KANOUME MIA DIADILOSI MOTOSIKLETISTIKOU PERIEXOMENOU IXAME KAPIA ETIMATA KE LIPA KE KLINAME TON DROMO

KE ERXOTAN KAPIOS POU XESTIKE GIA TO PROVLIMA MAS KE ELEGE TIN PARAPANO ATAKA TOU ILU POS 8A MAS FENOTAN

TORA TO MOTOSIKLETISTIKO PROVLIMA MPORI NA ITAN KAPIA PROSTIMA KAPIOS NOMOS I KATI ALO TETIOU PERIEXOMENOU

ENO AFTI I AN8ROPOI SIGOURA EXOUN PROVLIMA DIAVIOSIS ALIOS DEN 8A AFINAN TA XORIA TOUS GIA NA ER8OUN STIN A8INA
    DILADI INE SOVARO TO 8EMA INE METANASTES MESA STIN IDIA TOUS TIN XORA
    KE DIADILONOUN GIA NA VROUN ENA TROPO EPIVIOSIS
    ZITOUN VOI8IA DILADI
    KE DEN INE KAPIO ELAFRI 8EMA AFTO

TORA STA ZITIMATA TON AGROTON EMPLEKONTE POLI MIN TOUS VAZETE OLOUS STO IDIO KALA8I

GIA AFTO KE DEN INE APLO TO 8EMA

EGO SALTARO OMOS OTAN KATA KEROUS VLEPO NA PETAGONTE TROFIMA GIA LOGOUS ENTIPOSIASMOU OTAN AKOMA KE SIMPOLITES ELINES PINANE

TESPA..

LIGO COOL DEN VLAPTI
    Αφροτζιξ.kata tin nona druna

Παλαιό μέλος Το avatar του/της milaber
    Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
    επαναλαμβάνω οτι οσοι περνουν 600 ευρω το μηνα τι πρέπει να κανουν? να καψουν τη βουλη?
    Μερικοί από εμάς παίρνουν και 360!
    Έρχομαι να την κάψω την πουτάνα!

Ελαιόψυκτο Μέλος Το avatar του/της free rider
    Αρχικά δημιουργήθηκε από CHRISTINE
    οχι ρε ΄συ idi περνανε γαμω οι περισσοτεροι...

γι΄αυτο η επαρχια ΔΕΝ εχει ερημωσει!!! απο τα τρελλα λεφτα που βγαζουν ολοι καθονται εκει και δεν φευγουν!! ειναι τσιφλικαδες και κληρονομουν ολοι οι νεοι τα χωραφια των πατεραδων τους και τα καλιεργουν για να μεγαλωσουν κι αλλο την ηδη μεγαλη περιουσια τους!!!

...ρε ΄συ γιατι δεν βαζεις λιγο τον εαυτο σου στην θεση του αλλου.. θεωρητικα λεμε.. ολα ειναι αλυσιδα.. δεν το βλεπεις???

..εισαι νεος ανθρωπος... μην εισαι απολυτος και στενομυαλος... ειναι κριμα...
    Το αγροτικό ζήτημα έχει πλευρές που ίσως να μην τις ξέρουμε και εμείς εδώ μέσα απλά γιατί είμαστε έξω από τον χορό…
    Όμως έχω μια εμπειρία να μεταφέρω από συζήτηση με κάποιους στην Λιβαδειά που είναι αγρότες.
    Λοιπόν το ρεζουμέ είναι ότι όποιος έχει από 100 στερέματα και πάνω μπορεί να το παίξει αγρότης, αυτός νοικιάζει και καμιά πενηντάρα ακόμα και καλλιεργεί , όμως δεν ζει με το άλογο και το υνί μέσα στο κρύο και στο χιόνι αλλά με την βοήθεια γεωπόνων εξειδικευμένων στην παραγωγή. Η λειτουργία είναι λοιπόν σαν μια σύγχρονη επιχείρηση όπου παίζονται σημαντικά ποσά πάνω από κατοστάρες.
    Οι μικροί λοιπόν που δεν έχουνε γη είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσουν γι αυτό και αλλάξανε επάγγελμα με αποτέλεσμα τα τελευταία δέκα χρόνια να είναι το επάγγελμα των αγροτών που έχει υποστεί την μεγαλύτερη μείωση.
    Τώρα δεν ξέρω αν είναι απλά ένα επιχειρηματικό παιχνίδι να ζουν από τις επιδοτήσεις και όχι να επιβιώνουν σαν μια υγιείς επιχείρηση με έσοδα έξοδα και κόστη.

Με αυτά δεν παίρνω θέση εναντίον ή υπέρ καθώς δεν πιστεύω ότι για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που για να είμαι και ειλικρινής δεν έχω το μυαλό να ασχοληθώ και να ψάξω και ίσως τελικά να μην ξέρω και τόσα πολλά για το θέμα αυτό, που λάθος μου και θα έπρεπε…

Απλά αν μπορώ να εκφράσω μια υπόνοια αυτή είναι ότι σε κάθε αγώνα που γίνεται στην εποχή μετά την βιομηχανική επανάσταση δηλ στην εποχή την τεχνολογικής επανάστασης που ζούμε σήμερα, υπάρχουν εκείνοι που πραγματικά έχουν συμφέροντα και εκείνοι που απλά υποκινούνται…

Και σίγουρα είναι ηθικό να μην παίρνει γελοία αγροτική σύνταξη κάποιος αλλά όχι να συζητάμε για εκείνους που κατεβαίνουν στο δρόμο και τον κλίνουν με τρακτέρ των 100 εκατομμυρίων. Πού τα βρήκε ρε και πήρε το αγροτικό μηχάνημα και τι παραγωγή καλύπτει…???

Φοβάμαι λοιπόν ότι αντί να γίνει κάτι για μια ακόμη φορά για τα γεροντάκια των 100 χιλιάδων το μήνα, θα γίνει για τα τρακτέρ των 100 εκατομμυρίων και αυτό δεν μου αρέσει…

Με αυτά που έγραψα θα ήθελα να πω ότι είναι προτιμότερο να δούμε μια αγροτική πολιτική που να ενδιαφέρεται για τους νέους αγρότες και επιχειρηματίες που είναι τώρα σε άλλες δουλειές απλά γιατί καταστράφηκαν λόγω αδυναμίας να ανταγωνιστούν, καθώς επίσης και για την Τρίτη ηλικία αλλά τελικά έχω την αίσθηση ότι το παζάρι παίζεται για τα μεγάλα κεφάλια που έχουν τα πολλά στερέματα
    και η ζωή συνεχίζεται...

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Αγροτικά μπλόκα
    από Εχετλαίος στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 116
    Τελευταίο μήνυμα: 06/02/2009, 18:57
  2. Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 21/01/2005, 22:14
  3. Αλκοτεστ, ποινές και μπλόκα
    από darkCount στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 0