Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 67

Θέμα: Πολύωρη οδήγηση--Ηow-to!

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Στάσεις για ξεκούραση. Οχι νωρίτερα απο καθε ώρα όχι αργότερα απο δύο ώρες
    Στάση ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, είτε νιώθετε κουρασμένοι είτε όχι, η κουραση λειτουργεί συσσωρευτικά και οι συνέπειες έρχονται χωρίς να το καταλάβετε.
    Λόγω και της εποχής, νερα, ΠΟΛΛΑ νερα κι ας είναι και ζεστο. Μην περιμένετε να διψάσετε, η δίψα σημαίνει οτι ήδη έχετε αφυδατωθεί.
    Βρείτε ενα σταθερό αλλα καλό ρυθμό (γυρω στα 120) και φροντίστε να έχετε αυτόν συνέχεια.
    Προπονήσεις Χαλκιδα-Λουτρακι μεχρι τότε
    Οχι εκπτώσεις στον εξοπλισμό (λόγω ζέστης) αλλά όχι και υπερβολές (λόγω πάλι ζέστης)
    Υπομονή
    Ηρεμία
    Αναχώρηση με άνεση και όχι με την "ψυχή στο στόμα", Παρασκευή απογεμα μετα τη δουλειά κλπ
    Οχι πολύ φαγητό αλλα όχι και άδειο στομαχι
    Αρχικά δημιουργήθηκε από hornet
    εαν δεν γινεται διαφορετικα...περα απο το θεμα προπονησης που λες:
    Ξεκινατε πρωι 7 θα ειναι καλα ας πουμε να μην εχετε και θεματα ζεστης
    1η σταση εξω απο χαλκιδα..εκει λογικα δεν θα εχει φανει καποια κουραση
    2η σταση εξω απο την λαμια εκει στα βενζιναδικα για νερο και κανα σαντουιτσακι
    3η σταση τεμπη νερο ξεκουραση κανα μισαωρο
    4η σταση κοντα στην θεσσαλονικη καπου εκει θα αρχισεις να ψαχνεις για φαγητο...οχι πολυ φαγητο και οχι πολυ βαρυ φαγητο.
    5η σταση καπου κοντα στην καβαλα
    6η σταση εξαρταται πλεον απο την κουραση
    φτασατε
    ειναι ζορικο ταξιδι για νεο παντως..επισης μην το ξεσκιζετε το θεμα απο αποψης χιλιομετρων διοτι το cb δεν εχει φαιρινκακι και θα κουραζει πανω απο τα 140 μεχρι 120 ειναι καλα...εγω παντως λεω και μια προπονηση μεχρι την λαμια δεν ειναι και κακο,ετσι για να δεις πως παει στα πολλα (για αυτην) χλμ
    νομίζω οτι αυτα ειναι τόσο "πλήρη" που μπορούν να γίνουν Sticky

το μονο που συμπληρώνω ειναι οτι εχω παρατηρήσει πως σε κάθε (διαφορετική)μηχανή η κούραση, και η ανάγκη στάσης, συμπίπτει με το άδειασμα του ρεζερβουάρ.
    Όσο και άν φαίνεται παράδοξο, η αυτονομία είναι ταυτόσημη της κούρασης που προκαλεί η κάθε μηχανή.

ΥΓ οταν σταματάτε μην πάτε καρφωτοί στην καρέκλα του cafe.
    Κάντε μερικά βαθιά καθίσματα να κυκλοφορήσει το αίμα στα πόδια (είναι αρκετή ώρα "τσακισμένα") και λίγα τεντώματα.
    θα σας ξεκουράσουν περισσότερο απο την καρέκλα του cafe

Δεν παμε καλα.. Το avatar του/της Daemon
    +1 σε οτι ειπανε και οι απο πανω..

Φωτη, και για καποιον εμπειρο με μεγαλυτερη touring μοτοσυκλετα, και παλι ειναι κουραστικο. Πιο κουραστικο απο τι φανταζεσαι. Για εναν νεο οδηγο, απειρο και με αυτο το μηχανακι ειναι επικινδυνο, το λιγοτερο. Χωρις διανυκτερευση καπου στην μεση μη το δοκιμασετε. Αλλο Χαλκιδα, Λουτρακι που ειναι 60-80 χλμ και αλλο κοντα στα 1000..

Θα τα πουμε και την Κυριακη αν ερθω
    "Διαφωνώ με όσα λες αλλά θα υπερασπίσω με την ζωή μου το δικαίωμά σου να τα λες και με την ζωή σου το δικαίωμα μου να μην σε ακούω"
    "Δημοκρατια ειναι 4 λυκοι και 1 προβατο να ψηφιζουν για φαγητο"

awesome μέλος Το avatar του/της hercul
    Εγώ θα έλεγα να το κάνετε το ταξίδι με 2 μηχανάκια! Είναι όντως κάπως επικύνδινο, αλλά όταν ένας νέος οδηγός ονειρευτεί κάτι τέτοιο και του το στερήσεις θα ξενερώσει να πάει δικάβαλος!!
    Σίγουρα συμφωνώ με όσα είπαν παραπάνω οι υπόλοιποι για τις στάσεις κτλ...

Αν θα μπορούσατε να κάνετε μια διανυκτέρευση κάπου κοντά στη Θεσνίκη που είναι περίπου στην μέση τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα!
    And the road becomes my bride
    I have stripped of all but pride
    So in her I do confide
    And she keeps me satisfied
    Gives me all I need

Στον Ογκο Το avatar του/της deusXT
    έκανα πέρυσι κάτι αντιστοιχο (όχι τοσο μακρυα, πηγα χαλκιδική).
    και μενα ηταν το πρωτο ταξιδι της κοπελιας μου τοσο μεγαλο

Ειχα ρωτησει φίλους γνωστους κλπ και ακολουθησα τις εξης συμβουλες:

Χαλαρη ταχυτητα για να μη κουραστεις εσυ (οτι ειναι για σενα χαλαρό)
    Διαλλειμα κάθε ώρα ή 150 χλμ ότι ερθει πρωτο. Ενα τσιγαρακι αν καπνιζεις και ενα μπουκαλακι νερο.
    Καθε 3 ωρες ταξιδιου ενα μεγαλυτερο διαλλειμα (φαγητό να το αποφυγεις αν μπορεις εσυ.)
    Φροντισε ο εξοπλισμος ΚΑΙ των δυο να ειναι καλός και καταλληλος. Η δικια μου ειχε κακό κρανος (αλλάχτηκε) και ζαλιστηκε απο τον αερα

Ωτοασπιδες!!!!!
    Οχι μουσική κλπ.
    Ειχα παρει ενδοεπικοινωνια και το μετανιωσα.
    Πανω στη μηχανη τεντωνετε κανα ποδι μη πιαστειτε (αν δεν εχετε βεστρωματαρα)

Δε μου ερχεται κατι άλλο αλλά όλα τα παιδια εδω που εχουν κανει τα απειρα χλμ θα μπορεσουν να σου συμπληρωσουν και διολου απιθανο να σου πουν τι μλκ ειπα
    bandit 1250 λεμε

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Ζεύκας
    μωρέ άμα υπάρχει θέληση όλα γίνονται.

εδώ κάποιοι μετά τη δουλειά κάνουν Αθήνα-Σέρρες με σούπερσπορ για να τρέξουν την επόμενη
    μέρα στη πίστα.

Αλλά ναι, για αρχάριο οδηγό (σαν και του λόγου μου) 1000 χλμ σε μια μέρα είναι πακέτο...

Γατάκιαααααα....... Το avatar του/της arxaios
    Σου τα είπανε όλοι παραπάνω ............... πάρε και από μένα μερικά ψήγματα σοφίας (αρχαίος γαρ) .........
    Προσωπικά προτιμώ να ταξιδεύω πολύ πρωί από 6.00 - 6.30 αναχώρηση μέχρι το μεσημεριανό ελαφρύ μεν, αλλά κανονικό, γεύμα ...................... εύρεση σκιερού μέρους για μια ελαφριά σιέστα ........... καφεδάκι ............... και αναχώρηση ξανά μετά τις 6.30, για να μην καιει ο ήλιος ........

Συνιστώ να σπάσετε τη διαδρομή σε 2 κομμάτια και να κάνετε μια διανυκτέρευση κάπου ενδιάμεσα ........

Καλό ταξίδι
    και κράτα και μια LOGO να συμμαζεύεις το πρα-πρα σου :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: (για να μην ξεχνιόμαστε και νομίζεις ότι μαλάκωσα !!! )

Εννοείται ότι θα φύγουμε από πολύ πρωί...Κατά τις 3 ή 4, ούτως ώστε να βγάλουμε μερικά βαρετά χλμ της εθνικής με τη δροσούλα.

Αρχαίε, αν δεις το μηχανάκι μου τώρα, άλλο πράμα...Καθίσαμε και του σφίξαμε κάθε βίδα!

Worthless Tip :

Με το που θα ξυπνήστε το πρωί πριν ξεκινήστε πιείτε ένα Μίλκο η ένα Τσόκο (η και τα δύο ) φάτε μια τυρόπιτα (η ένα πρωινό της προκοπής ) και κάντε και ένα δύο τσιγάρα μαζί με ένα φραπεδάκι ... και περιμένετε....

Δεν το αναφέρουν σε κανένα ταξιδιωτικό οδηγό αλλά να πάτε τουαλέτα οπωσδήποτε πριν ξεκινήσετε .....

Αλλιώς θα καταλάβετε πόσο πολύ άβολη κατάσταση είναι ειδικά για μια κοπέλα να την πιάσει το σκηνικό στη μέση του πουθενά και να πρέπει να ξεφορτωθεί κορντούρες , δέρματα και να ψάχνει για χαρτί υγείας μέσα στους σάκους εκείνη τη δύσκολή ώρα ...

(άκου και κάποιον που ενώ φόραγε δερμάτινη φόρμα τον είχε πιάσει κόψιμο στη Λαμία τέσσερις το ξημέρωμα και κόντεψε να ανέβει στις σκάλες του σπιτιού του με το μηχανάκι ... )

(ευτυχώς προλάβαμε ... με το γκάζι στο στοπ φυσικά ... τι Stoner και @@ )

Μια ερώτηση...επειδή μέσα από τις κορντούρες θα μουσκέψουμε τόσες ώρες, εκτός από το νερό υπάρχει κανένα tip για ενυδάτωση?

Λέτε να κάνω καμία πατέντα με μπουκάλι και καλαμάκι να πίνω?

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Operater
    Μια ερώτηση...επειδή μέσα από τις κορντούρες θα μουσκέψουμε τόσες ώρες, εκτός από το νερό υπάρχει κανένα tip για ενυδάτωση?

Λέτε να κάνω καμία πατέντα με μπουκάλι και καλαμάκι να πίνω?
    Νεροπιστολα, θα διασκεδαζετε και στον δρομο.

Ξεκινηστε και ακουστε της αναγκες σας, μην τρελενεσαι οπως ειπε ο ζεφκας αν η κοπελα εχει θεληση ισα-ισα που θα γουσταρει.

Για να δουμε την επομενη απορια γι'αυτο το ταξιδι.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της 700_Thespieis
    Φιλε Operater πριν απο λιγες μερες γυρισα απο λευκαδα-και γω ταξιδακι με την κοπελα και πρωτο μου ταξιδι..Πολυ κουραση,αν και εκανα πολλες στασεις,σκεψου πως στον γυρισμο εκατσα 3 ωρες στην Πατρα σενα φιλο μου να κοιμη8ω γιατι δεν την παλευα..

ισως τα παιδια να εχουν δικιο-μια διανυκτερευση να ειναι αναγκαια..

Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
    ...
    Για να δουμε την επομενη απορια γι'αυτο το ταξιδι.
    Δεν είναι κακό να ρωτάμε, ούτε απαραίτητο να απαντάμε.

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Operater
    Δεν είναι κακό να ρωτάμε, ούτε απαραίτητο να απαντάμε.

Και βεβαια

Το βραδυ θα σε περιμενουμε?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Λεωνίδας
    πάρτε αεροπλάνο που είναι της μόδας τελευταία

Αρχικά δημιουργήθηκε από Λεωνίδας
    πάρτε αεροπλάνο που είναι της μόδας τελευταία
    Ω θεοί! :o :o

Θέλω να βάλω παυσίπονο στο ποπο, έχεις πρόβλημα φίλε?

:rotflmao: :rotflmao:

Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. protash gia to neo moto.gr
    από vasdekiss στο forum Προτάσεις & σχόλια
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 11/11/2003, 13:43
  2. An autoseinai Noemvris...na mou kopsete to Wind!!!
    από Traveller στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 08/11/2003, 01:13
  3. poulao to kawa mou
    από sakoulakis στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 07/11/2003, 00:35
  4. to proto multistrata
    από wolfman13 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 04/11/2003, 11:47
  5. Megia mas to forum...oloi pame Zappeio