Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 35

Θέμα: Γιατί πάμε εθελοντές ?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της madox

Re: Γιατί πάμε εθελοντές ?

Αρχικά δημιουργήθηκε από WWW
    Θέλω να μοιραστώ αυτό μαζί σας. Είχα την ατυχία, ένα πολύ συγγενικό μου πρόσωπο, να βρίσκεται στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο, για 57 ημέρες, εξαιτίας του καταρραμένου καρκίνου. Δυστηχώς κατέλληξε, μετά από σκληρή μάχη.

Η εντατική μονάδα στο Ρίο αποτελεί την, μοναδική πλέον, πλήρη μονάδα στη Δυτική Ελλάδα, μετά και το κλείσιμο του Νοσοκομείου του Αγίου Ανδρεά, εξαιτίας των μεγάλων ζημιών από το Σεισμό του Ιουνίου.

Έτσι στο Ρίο καταλλήγουν τα σοβαρότερα ατυχήματα από όλη την Δυτική Ελλάδα, με τα οποία εγώ και η οικογένειά μου είμασταν σε καθημερινή στενή επαφή, στους διαδρόμους αναμονής.

Για 57 ημέρες κατάλαβα τι θα πει Πόνος και Καταστροφή. Συγγενείς, αδέρφια, μάνες, παιδιά να κλαίνε με τις ώρες καθημερινά επειδή συγγενείς τους αργοπέθαιναν στους θαλάμους της εντατικής, χωρίς φυσιολογικό τρόπο.

Το χείριστο είναι πως το συντριπτικό ποσοστό ήταν νέοι άνθρωποι, οι περισσότεροι μοτοσυκλετιστές, που χωρίς να φορούν κράνος, έχαναν τη ζωή τους καθημερινά ή έμεναν παράλητοι.

Χάθηκαν τόσοι πολλοί που έχασα το μέτρημα. Από Ναύπακτο, Αμαλιάδα, Πύργο, Πάτρα ...

Κατά την μεταφορά τους στη μονάδα είδα κατάφατσα πολλούς από αυτούς, να μην έχουν απολύτως τίποτα στο σώμα τους, εκτός από μια μικρή εκδορά στο κεφάλι. Μετά μαθαίναμε πως είχαν εγκεφαλική αιμοραγία.

Το χειρότερο που έζησα ήταν όταν ο προϊστάμενος ιατρός της μονάδας, ρώτησε τους συγγενείς ενός 27 χρονου από τροχαίο με μηχανή, αν θέλουν να δωρίσουν τα όργανά του παιδιού τους. Αυτοί με λυγμούς δέχτηκαν.

Την επόμενη ημέρα είχε προετοιμαστεί το χειρουργείο. Πόσο τραγικές ήταν θεέ μου οι στιγμές, που οι τραυματιοφορείς μετέφεραν στο χειρουργίο το ζωντανό/νεκρό παλικάρι και οι συγγενείς τους το συνόδευαν. Στο Contrast των συναισθημάτων, μια ηλιαχτίδα χαράς φάνηκε όταν παράλληλα συνόδευαν μια νεαρή μητέρα στο ίδιο χειρουργείο για μεταμόσχευση νεφρού. Μια κοπέλα από την Αθήνα.

Τα συναισθήματα τόσο ανάμεικτα. Χαρά με λύπη ταυτόχρονα. Αυτό είναι πολύ σπάνιο να το δεις. Η κοπέλα είχε δηλώσει αναζήτηση νεφρού στην Πάτρα, επειδή η σειρά προτεραιότητας ήταν μικρότερη.

Οι συγγενείς της κοπέλας αντάμωσαν έξω από το χειρουργείο με τους συγγενείς του παλικαριού. Εκεί έκλαιγαν όλοι μαζί.

Δεν έχω λόγια να περιγράψω άλλα πράγματα. Όμως έχω απογοητευτεί. Έδώ μιλάμε για σφαγή και πάμε εθελοντές μόνοι μας. Χωρίς κράνος, οι περισσότεροι με το καπελάκι της γκλαμουριάς στο κεφάλι. Εδώ από την μπανιέρα αν γλιστρίσεις θα σπάσεις το κεφάλι του (με 0 km/h), πόσο μάλλον με τη μηχανή.

Με έχει επηρρεάσει πάρα πολύ, τόσο εμένα όσο και την οικογένειά μου. Βρισκόμασταν για 57 ημέρες στο χειρότερο σημείο, στην Δυτική Ελλάδα, που μπορεί να βρεθεί ένας άνθρωπος. Μετά από εκεί υπάρχει μόνο Θάνατος.

Γι αυτό σας λέω. Αφήστε τις μαλακίες. Έχετε πολλοί οικογένειες, γονείς, παιδιά, κοπέλες. Μη χαραμίζεστε άδικα. Οδηγείστε φρόνιμα και με κράνος. Τουλάχιστον το κράνος.

Αν παντρευτώ ποτέ, θα σταματήσω να οδηγώ μοτοσυκλέτα. Δεν θέλω ούτε παιδιά ορφανά ούτε να λένε "ο μπαμπάς δεν μπορεί να περπατήσει" και διάφορα τέτοια. Μπορεί να είναι τραβηγμένο, όμως θεωρώ πως πιο εύκολα σου κληρώνει το ΚΑΚΟ στο δίκυκλο παρά 6άρι στο λόττο.

Συγνώμη αν σας κούρασα με το κείμενο αυτό. Όμως μόνο εσείς μπορείτε να καταλάβετε πως μπορεί να αισθάνεται ένας μοτοσυκλετιστής, όταν βλέπει όλα αυτά ...

Περαν της δικαιολογημενης συναισθηματικης φορτισης σου θα ηθελα να σου επισημανω οτι ο λογος νεκρων /οχηματων βαραινει στατιστικα το αυτοκινητοι και οχι το δικυκλο.Αρα περισσοτερες πιθανοτητες εχεις να σκοτωθεις με το αυτοκινητο.
    Μην τα παιρνεις ολα μαυρο-ασπρο η ζωη ολονων μας κρεμεται απο μια κλωστη ασχετως τι οδηγαμε.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD

Re: Re: Γιατί πάμε εθελοντές ?

Αρχικά δημιουργήθηκε από madox
    θα ηθελα να σου επισημανω οτι ο λογος νεκρων /οχηματων βαραινει στατιστικα το αυτοκινητοι και οχι το δικυκλο.Αρα περισσοτερες πιθανοτητες εχεις να σκοτωθεις με το αυτοκινητο.
    Χμμμ... Αυτό θα ήθελα να μάθω από που προκύπτει...Γιατί η δική μου αίσθηση είναι εντελώς διαφορετική...
    Το ποιό σωστό για να βγαίνουν τέτοια συμπεράματα είναι η σχέση σοβαρών τραυματισμών-θανάτων/διανυθέντων οχηματοχιλομέτρων, και κάτι μου λέει ότι το νούμερο αυτό στα δίκυκλα είναι αρκετά-αρκετά μεγαλύτερο...
    Χωρίς να προσμετράμε το γεγονός ότι στην περίπτωση των δικύκλων οι σοβαροί τραυματισμοί-θάνατοι κατά συντριπτικό ποσοστό αφορούν ηλικιακά το ενεργότερο κομμάτι του πληθυσμού από 15-40 ετών, ενώ στα αυτοκίνητα η ηλικιακή κλίμακα είναι συγκριτικά πιο "απλωμένη" προς τις μεγαλύτερες ηλικίες...

I had a dream ... Το avatar του/της WWW

Re: Re: Re: Γιατί πάμε εθελοντές ?

Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
    Χμμμ... Αυτό θα ήθελα να μάθω από που προκύπτει...Γιατί η δική μου αίσθηση είναι εντελώς διαφορετική...
    Το ποιό σωστό για να βγαίνουν τέτοια συμπεράματα είναι η σχέση σοβαρών τραυματισμών-θανάτων/διανυθέντων οχηματοχιλομέτρων, και κάτι μου λέει ότι το νούμερο αυτό στα δίκυκλα είναι αρκετά-αρκετά μεγαλύτερο...
    Χωρίς να προσμετράμε το γεγονός ότι στην περίπτωση των δικύκλων οι σοβαροί τραυματισμοί-θάνατοι κατά συντριπτικό ποσοστό αφορούν ηλικιακά το ενεργότερο κομμάτι του πληθυσμού από 15-40 ετών, ενώ στα αυτοκίνητα η ηλικιακή κλίμακα είναι συγκριτικά πιο "απλωμένη" προς τις μεγαλύτερες ηλικίες...

+ 1000 x 10^2
    I had a dream ...

Μέλος Το avatar του/της nasos75
    Ημουν για οικογενειακη υποθεση και οχι νοσηλευομενος στο τμημα νευροχειρουργικης, στον Ερυθρο Σταυρο απο τις 6/6 εως τις 13/7, καθε μερα εκει περιπου 10 ωρες.
    Ακομη δεν θελω και δεν τολμω να σκεφτω ολα αυτα που εβλεπα καθε μερα με παιδια σαν εμας, να φευγουν ετσι απλα απο διπλα μας, γιατι δεν προκυται να ξανακαβαλησω ποτε.
    Ο ακηρυχτος πολεμος εναντιον των μοτοσυκλετιστων καλα κρατει, να προσεχεται αδελφια.

Αρχικά δημιουργήθηκε από nasos75
    Ημουν για οικογενειακη υποθεση και οχι νοσηλευομενος στο τμημα νευροχειρουργικης, στον Ερυθρο Σταυρο απο τις 6/6 εως τις 13/7, καθε μερα εκει περιπου 10 ωρες.
    Ακομη δεν θελω και δεν τολμω να σκεφτω ολα αυτα που εβλεπα καθε μερα με παιδια σαν εμας, να φευγουν ετσι απλα απο διπλα μας, γιατι δεν προκυται να ξανακαβαλησω ποτε.
    Ο ακηρυχτος πολεμος εναντιον των μοτοσυκλετιστων καλα κρατει, να προσεχεται αδελφια.

Τι να πεις. Πάντως το Thredaκι αυτό είναι αρκετά "δύσκολο" μια και μιλά απευθείας στον κρυφό φόβο που έχουμε όλοι όσοι καβαλάμε μοτοσυκλέτα και πολύ περισσότερο όσοι είναι παντρεμένοι με ή χωρίς παιδιά.

Να είστε όλοι γεροί και τα καπελάκια στην παραλία. Οι ψευτογκλαμουριές τύπου καπελάκι στο κεφάλι ή ζελεδάκι δεν είναι για τη μοτοσυκλέτα.

Είναι σαν να παίζεις με ένα πχ κυνηγετικό όπλο, με μια καραμπίνα και να είσαι απρόσεκτος και ανώριμος. Θέλει σοβαρότητα και προσοχή, λαμβάνοντας όλα τα "μέτρα ασφαλείας" όπως λέγαμε και στον στρατό.
    I had a dream ...

εμένα με καλύψανε προλαλήσαντες γιαυτό δεν αναλύω την άποψη μου, απλά εύχομαι και οι μηχανές μελλοντικά να γίνουν πιο ασφαλή μέσα όπως έγιναν σταδιακά και τα αυτοκίνητα, μέχρι τότε πάρα πολή προσοχή και πάντα εξοπλισμός, αλλά μη γελιόμαστε ακόμα και όσοι φοράμε πλήρη εξοπλισμό είμαστε σε πολλή δυσχερέστερη θέση σε παθητική ασφάλεια από ένα αυτοκίνητο και δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ αυτό για να προσέχουμε ακόμα περισσότερο.

WWW τι να σου πω ρε φίλε πραγματικά πρέπει να ήταν πολλή ασχημη εμπειρία να βλέπεις νέους ανθρώπους να χάνονται και τους συγγενείς τους να κλαίνε, μακάρι να έρθει η ώρα που να το βάλουν ολοι καλά στο κεφάλι τους οτι το κράνος σώζει ζωες και να μην βλέπω καθημερινά το 50% των μοτοσυκλετιστών να κρατάνε το κράνος στον αγκώνα!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από CIRUS
    εμένα με καλύψανε προλαλήσαντες γιαυτό δεν αναλύω την άποψη μου, απλά εύχομαι και οι μηχανές μελλοντικά να γίνουν πιο ασφαλή μέσα όπως έγιναν σταδιακά και τα αυτοκίνητα, μέχρι τότε πάρα πολή προσοχή και πάντα εξοπλισμός, αλλά μη γελιόμαστε ακόμα και όσοι φοράμε πλήρη εξοπλισμό είμαστε σε πολλή δυσχερέστερη θέση σε παθητική ασφάλεια από ένα αυτοκίνητο και δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ αυτό για να προσέχουμε ακόμα περισσότερο.

WWW τι να σου πω ρε φίλε πραγματικά πρέπει να ήταν πολλή ασχημη εμπειρία να βλέπεις νέους ανθρώπους να χάνονται και τους συγγενείς τους να κλαίνε, μακάρι να έρθει η ώρα που να το βάλουν ολοι καλά στο κεφάλι τους οτι το κράνος σώζει ζωες και να μην βλέπω καθημερινά το 50% των μοτοσυκλετιστών να κρατάνε το κράνος στον αγκώνα!!!

Όλοι μα όλοι χάθηκαν με μια μικρή μελανιά στο κούτελο ή στα πλευρικά του κεφαλιού. Όλα τα υπόλοιπα άθικτα. Το πράγμα μιλούσε από μόνο του. Δεν φοράς κράνος => Τον Πούλο. Έτσι απλά.
    I had a dream ...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της TOLISTOLAROS

Re: Γιατί πάμε εθελοντές ?

Αν παντρευτώ ποτέ, θα σταματήσω να οδηγώ μοτοσυκλέτα. Δεν θέλω ούτε παιδιά ορφανά ούτε να λένε "ο μπαμπάς δεν μπορεί να περπατήσει" και διάφορα τέτοια. Μπορεί να είναι τραβηγμένο, όμως θεωρώ πως πιο εύκολα σου κληρώνει το ΚΑΚΟ στο δίκυκλο παρά 6άρι στο λόττο
    Εννοείται..δυστυχώς...
    http://www.moto.gr/forums/showthread...70#post1210170
    Απείρως πιο εύκολα κερδίζεις 6άρι στο ΛΟΤΤΟ για το νοσοκομείο ή και αλλού,και όσο αυξάνουν τα ΖΩΑ στο τιμόνι των αυτοκινήτων τόσο ευκολότερα...δυστυχώς

Όλοι μα όλοι χάθηκαν με μια μικρή μελανιά στο κούτελο ή στα πλευρικά του κεφαλιού. Όλα τα υπόλοιπα άθικτα. Το πράγμα μιλούσε από μόνο του. Δεν φοράς κράνος => Τον Πούλο. Έτσι απλά.
    μάμησε τα, τι να λέμε τώρα και μιλάμε δυστηχώς κυρίως για παλικαράκια στα 20κάτι χρόνια τους είναι μεγάλη τραγωδία όπως και να το δεις

Re: Re: Γιατί πάμε εθελοντές ?

Αρχικά δημιουργήθηκε από madox
    Περαν της δικαιολογημενης συναισθηματικης φορτισης σου θα ηθελα να σου επισημανω οτι ο λογος νεκρων /οχηματων βαραινει στατιστικα το αυτοκινητοι και οχι το δικυκλο.Αρα περισσοτερες πιθανοτητες εχεις να σκοτωθεις με το αυτοκινητο.
    Μην τα παιρνεις ολα μαυρο-ασπρο η ζωη ολονων μας κρεμεται απο μια κλωστη ασχετως τι οδηγαμε.
    Μπορείς να ποστάρεις το link της έρευνας που το αποδεικνύει αυτό;
    Γιατί για παράδειγμα αυτή άλλα λέει...μην τρελλαθούμε πια...

Re: Re: Re: Γιατί πάμε εθελοντές ?

Αρχικά δημιουργήθηκε από TOLISTOLAROS
    Μπορείς να ποστάρεις το link της έρευνας που το αποδεικνύει αυτό;
    Γιατί για παράδειγμα αυτή άλλα λέει...μην τρελλαθούμε πια...
    Φίλε TOLISTOLAROS φανταστική έρευνα πραγματικά !!!!

Πού την πέτυχες ρε θηρίο !!!!!!!!!!!1

Respect + 1.000.000.000.000 x 10 ^99
    I had a dream ...

Παραθέτω από το WikiPedia, για ευκολία:

A national study by the Australian Transport Safety Bureau (ATS) found that:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΝΑ ΚΟΥΦΑΘΕΙΤΕ :

1) Motorcycle rider death rates increased among all rider age groups between 1998 and 2000

2) Motorcycle rider deaths were nearly 30 times more than drivers of other vehicles

3) Motorcycle riders aged below 40 are 36 times more likely to be killed than other vehicle operators of the same age.

4) Motorcycle riders aged 40 years and over are around 20 times more likely to be killed than other drivers of that age. [1]

[Να προσθέσω εγώ πως τα παραπάνω ατυχήματα ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ. Οι ΞΕΝΟΙ ΤΟ ΦΟΡΑΝΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΑΥΤΟ]

ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ:

One of the main reasons motorcyclists are killed in crashes is because the motorcycle itself provides virtually no protection in a crash.

ΚΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΩΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:

For example, approximately 80 percent of reported motorcycle crashes result in injury or death; a comparable figure for automobiles is about 20 percent.[4]

ΚΑΙ ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ:

Πόσες φορές εδώ μέσα έχουμε ακούσει κάποιος τύπους με κάτι Varkadero, Stromata, krebatia, GSXRια, R1,R2,R3,Rn και Κ1,Κ2,Κ3,Κn να λένε το old time classic :

Πάω στην Εθνική σταθερά με 180-190

ΠΟΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΡΕ ΠΑΠΑΡΑ ???? Πού την είδες ?

Και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά λένε και ...

ΚΟΥΛΑΤΖΕΣ

αυτούς που πάνε οι κακόμοιροι σιγά σιγά επειδή ΣΚΙΑΖΟΝΤΑΙ (φοβούνται εις την νεοτέραν Αθηναϊκήν).

Άλλο η πλάκα και άλλο το σοβαρό. Αν έχετε οικογένειες, κόψτε τις μαλακίες και πάτε ΚΥΡΙΕΣ στον δρόμο. Αν είστε μόνοι σας σε αυτό τον κόσμο και γουστάρετε καραγκιοζιλίκια ... ΣΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ .-

Να πηγαίνουμε όλοι μας που και που σε καμια Εντατική απόξο να κόβουμε λιγάκι κίνηση. 1 φορά / μήνα έτσι για ΔΟΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.

Γκρινιάζω πολύ για τους ΠΑΠΑΡΕΣ και όχι για τους ΣΩΣΤΟΥΣ. Έχω επηρρεαστεί ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ !!!
    I had a dream ...

Να παραθέσω επίσης το τί μου είπε φίλος γυμναστής Εθελοντής στον Ερυθρό Σταυρό:
    Πολλοί μοτοσυκλετιστές έχουν ψυχολογικά τραύματα για πολύ καιρό επειδή τους εγκαταλείπουν... ....

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1

Μέλος απο...τότε... Το avatar του/της powerphot
    Γιατί δεν βάζουν στον ΚΟΚ να σου αφαιρείται το δικαίωμα να οδηγείς μηχανή για κανα 3άρι χρόνια, αν σε πιάσουν χωρίς κράνος ? Ούτε πρόστιμο ούτε τίποτα. Απλά να σε κάνουν να την κοιτάς στην αυλή να παλιώνει.
    Σε όλα αυτά που διάβασα, έχεις δίκιο, αλλά κατά τη γνώμη μου έχεις λάθος να τα έχεις πάρει πολύ βαριά εξ αιτίας της αναγκαστικής επαφής σου με το χώρο που γίνονται τα περιστατικά.

Επίσης, πιστεύω ότι το παραπάνω που λες είναι μια πάρα πολύ καλή ιδέα!
    Το ταξίδι του Ηλία Βροχίδη μπορείτε να το διαβάζετε και στην ιστοσελίδα του Madnomad.gr, στο Facebook Madnomad

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Για πάμε να γελάσουμε λίγο.....!
    από bikersonly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 23/10/2008, 15:50
  2. Γιατι ΜηΧανη?
    από anisoropos στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 10/12/2003, 09:29
  3. Για πάμε λίγο...
    από Zanzibar στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 08/12/2003, 17:01
  4. Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 26/11/2003, 15:38
  5. Πάμε μια βόλτα στη........στη........
    από Capo_Di_Capi στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 07/11/2003, 00:29

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF