Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 54

Θέμα: Africa Twin Oil?????

μια χαρα ειναι.....απλως λεω να δοκιμάσω καπιο αλλο ..........
    :a36: :a36: http://www.lariseos.webs.com :a36:
    www.husaberg450fe.blogspot.com
    www.fightcolesterol.blogspot.com

Παλαιό μέλος Το avatar του/της virus
    αποψη μου

μακρια απο τα ακριβα λαδια. δεν υπαρχει λογος να πετας λεφτα. και η αφρικα δεν εχει τοσο μεγαλες απαιτησεις.

απλα λαδια ειναι καλυτερα αντε το πολυ ημισυνθετικα.

εχω μεγαλη αντιπαθεια στα μοτουλ 5100 και τα συναφη. πες με παραξενο τι να κανουμε.

αξιολογα λαδακια θεωρω τα τορκο τα castrol και ενα που εβγαζε η mobil to mobil 1 νομιζω αλλα τωρα το εχει σταματησει.

φυσικα και δεδομενα μιλαμε για 20-50.
    Γιαννης

Παλαιό μέλος
    Castrol magnatec geia aytokinito.... imisyntxetika.
    Kanena problima ta teleytaia 172 000 + xlm

Aikidimi
    If you are not part of the solution You are part of a problem...

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Aikidimi
    Castrol magnatec geia aytokinito.... imisyntxetika.
    Kanena problima ta teleytaia 172 000 + xlm

Aikidimi
    Δοκίμασα την παραπάνω λύση του Aikidimi και έμεινα ευχαριστημένος. Απλά επειδή μου αρέσει να πειραματίζομαι με λάστιχα και λάδια, δοκίμασα τα νέα belray thumber 20-50w (τα προτίνει η εταιρία για μονοκύλινδρα) και νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής.

Το κιβώτιο δουλεύει άψογα και το μοτέρ γουργουρίζει. Το μόνο που μένει να δω είναι τι κατανάλωση λαδιού θα έχω σε σχέση με τα castrol όπως επίσης και την αντοχή τους για 3500 - 4000 km.

Τα έχει δοκιμάσει κανείς άλλος;

Αρχικά δημιουργήθηκε από kostasYZ
    Δοκίμασα την παραπάνω λύση του Aikidimi και έμεινα ευχαριστημένος. Απλά επειδή μου αρέσει να πειραματίζομαι με λάστιχα και λάδια, δοκίμασα τα νέα belray thumber 20-50w (τα προτίνει η εταιρία για μονοκύλινδρα) και νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής.

Το κιβώτιο δουλεύει άψογα και το μοτέρ γουργουρίζει. Το μόνο που μένει να δω είναι τι κατανάλωση λαδιού θα έχω σε σχέση με τα castrol όπως επίσης και την αντοχή τους για 3500 - 4000 km.

Τα έχει δοκιμάσει κανείς άλλος;
    wraia.......egw etoimazomai na dokimasw ena kainourio proion sthn agwra,,,bebaia 8a sas enhmerwso amesws!

εβαζα και βαζω για 480 .000 στα 3 africa που ειχα τα μαυρα τα ντενικον γαμω τα λαδια

παρα πολυ καλα οτι αλλο εβαζα ακουγα το σασμαν..

iparxoun ladia pou anevazoun tin simpiesi ke ladia pou tin katevazoun to motorex gia paradigma ine poli kalo ladi ala katevazi tin simpiesi
    ta motul to idio
    ego logo oti exo mixanes pola xronia ke tis ftiaxno monos mou
    exo piramatisti poli se afta ta zitimata mexri pou exo kani ke ton xazo gia na akouso gnomes ke apopsis
    meta lipon apo prosopiki erevna ke idika pano sto africa
    exo na po ta eksis
    min afinete sinergia na sas alazoun ladia alakste ta moni sas na kserete ti exete mesa

prosoxi giati kikloforoun ladia maimoudes

to africa den exi poles apetisis ine ena mixanaki me kofti stis 8500 strofes ke na 8elete na tou kanete kako den mporite sxedon oute service den xriazete
    alazo mpouzi stis 15000 xiliometra ke ta vgazo kenouria

ena pragma 8eli prosoxi ke afto ine to ladi
    gia afto na min kanete ekptosis se afto to zitima an 8elete na exete mia zoi kali litourgia se afto to mixanaki

apo prosopiki pira lipon 8a po pali ta eksis
    to ladi prepi na ine diaforetiko tous kalokerinous mines ke diaforetiko tous ximerinous
    to ximona pou prepi na zesta8i grigorotera to mixanaki kalo ine na vazoume 10/40
    ke to kalokeri me tis zestes 20/50
    ego stin epilogi tou ladiou epimeno se mia marka polon xronon dokimasmeni me megali aksiopistia
    ta bel ray lipon ine oti kalitero mporite na valete sto africa
    ine apo ta ladia pou anevazoun tin simpiesi ke den apositi8onte efkola ke na ta ksexasete mesa para pano 8a vgoun mavra men ala me entoni tin ifi tou ladiou
    ke to katalavenete an ta valete anamesa sta dio daxtila ke to ta tripsete metaksi tous
    afrotwin
    egkegramenos apo 9/12/2003

tora mazi me ta ladia kalo ine na alazete ke to filtro ladiou
    otan aniksa ena palio filtro paratirisa oti mesa san iliko filtrarismatos perioixe ena idos xartiou san vakeliti to opio me tin 8ermotita ixe gini ena skliro ke sxedon adiaperasto iliko
    etsi lipon apofasisa na valo kati kalitero ke vrika to filtro tis K&N poli kalo filtro ladiou ke to sistatiko ka8arismatos itan ena idos elastikou ifasmatos pou sistelotan ke diastelotan xoris na periorizi tin roi tou ladiou meta apo kero

me afto to filtro lipon exoume kaliteri roi ladiou ke megaliteri piesi kikloforias sto ladi mesa sto moter ke fisika kaliteri lipansi

episis o sindiasmos bel ray ke filtrou K&N
    ekane to sasman voutiro
    poli malako ke a8orivo se sxesi me prin

opote milame gia enan sindiasmo valsamo gia to mixanaki
    anakefaleonontas
    to bel/ray ke to k&N filtro ladiou ine oti xriazete to mixanaki sas
    en kero 8a dokimaso to kenourio thumber pou to vgazi gia monokilindra pou xriazonte kaliteri lipansi ala pros to paron den exo dedomena gia afto

to kostos tora
    to mama xartino filtro (esoterika) exi 8 euro to K&N 12
    1 litro ladiou 20/50 apo ta ladadika xamosternas an den kano la8os konta ston stavro tou notou...
    exi 9 euro

den ti8ete 8ema kostous
    afrotwin

Στη δικια μου...για 1500 χιλιομετρα...

Λαδια: 15-50 Motul (Τριτο που δοκιμαζω μετα απο Motorex και BellRay)
    Προσθετο: MotorKote
    Φιλτρο : Honda

Συμπερασματα:
    - Το σασμαν δουλευει πιο μαλακα και απο τα 2 προηγουμενα (ιδιως απο το BellRay!).
    - Κραταει πιο ευκολα ρελαντι με πολυ λιγη χρηση του τσοκ.
    - Ο συμπλεκτης πιανει πιο πανω...αλλα πιανει χωρις να πατιναρει.
    - Σε πορεια με ταχυτητες γυρω στα 130-140 δουλευει σε χαμηλοτερη θερμοκρασια απο οτι την εχω συνηθισει.
    - Την εβγαλα πριν απο λιγο καιρο εξω στην αυλη και την εβαλα μπρος ετσι για να δουλεψει λιγο
    ΧΩΡΙΣ προθεση να κανω καμια βολτα (κρυωμενος γαρ).
    Με εξωτερικη θερμοκρασια γυρω στους 7-8 βαθμους, δουλευε επι 1(μια) ωρα στο ρελαντι (1100 περιπου) χωρις να ανεβασει θερμοκρασια. Καθολου λεμε, ισα-ισα που σηκωθηκε ο δεικτης και εμεινε εκει επι μια ωρα μεχρι που την εσβησα παρολο που της εριχνα και αρκετες ξερογκαζιες στο ενδιαμεσο!
    Ειλικρινα μεχρι τωρα δεν εχω δει βενζινοκινητο οχημα να δουλευει 1 ωρα σε ρελαντι ακινητο και να μην ανεβαινει η θερμοκρασια του στο σημειο που ανοιγουν οι ανεμιστηρες!
    Καλο? κακο? το καλοκαιρι θα φανει

Αρχικά δημιουργήθηκε από Verbal Kint
    Στη δικια μου...για 1500 χιλιομετρα...

Λαδια: 15-50 Motul (Τριτο που δοκιμαζω μετα απο Motorex και BellRay)
    Προσθετο: MotorKote
    Φιλτρο : Honda

Συμπερασματα:
    - Το σασμαν δουλευει πιο μαλακα και απο τα 2 προηγουμενα (ιδιως απο το BellRay!).
    - Κραταει πιο ευκολα ρελαντι με πολυ λιγη χρηση του τσοκ.
    - Ο συμπλεκτης πιανει πιο πανω...αλλα πιανει χωρις να πατιναρει.
    - Σε πορεια με ταχυτητες γυρω στα 130-140 δουλευει σε χαμηλοτερη θερμοκρασια απο οτι την εχω συνηθισει.
    - Την εβγαλα πριν απο λιγο καιρο εξω στην αυλη και την εβαλα μπρος ετσι για να δουλεψει λιγο
    ΧΩΡΙΣ προθεση να κανω καμια βολτα (κρυωμενος γαρ).
    Με εξωτερικη θερμοκρασια γυρω στους 7-8 βαθμους, δουλευε επι 1(μια) ωρα στο ρελαντι (1100 περιπου) χωρις να ανεβασει θερμοκρασια. Καθολου λεμε, ισα-ισα που σηκωθηκε ο δεικτης και εμεινε εκει επι μια ωρα μεχρι που την εσβησα παρολο που της εριχνα και αρκετες ξερογκαζιες στο ενδιαμεσο!
    Ειλικρινα μεχρι τωρα δεν εχω δει βενζινοκινητο οχημα να δουλευει 1 ωρα σε ρελαντι ακινητο και να μην ανεβαινει η θερμοκρασια του στο σημειο που ανοιγουν οι ανεμιστηρες!
    Καλο? κακο? το καλοκαιρι θα φανει

καλο ειναι αυτο αν αναβανε θα είχες πρόβλημα!

εγω θα πω κατι που ειπε ο αφρο......οσες φωρες αγωρασ μονος μου λαδι δεν ειχα κανεναν προβλημα,,,,,τελευταια με εβαλε ο μαστορας απο το δικο του motul (απο βαρελι δλδ) και μου ρχεται να τα πετάξω!

πως θα γηνει να φτιαξει καπιος ενα video με το πως να αλλαζουμε λαδια και τη να πρωσεχουμε ???

θελω να δοκιμάσω μονος μου αλλα χωρης να το εχω ξανα κανει το σκέφτομαι!

Παλαιό μέλος
    Μία βίδα είναι κάτω από το μοτέρ 19 νούμερο αν θυμάμαι καλά στο σημείο που έχει μια τρύπα η καρίνα.Η βίδα είναι βιδωμένη παράλληλα με το έδαφος .
    Το μόνο που θα πρέπει να προσέξεις είναι να μην σφίξεις με πολύ δύναμη την βίδα και σου φάει τα πάσα.Μόλις πατήσει η βίδα βάλε λίγη δύναμη να σφίξει και είσαι εντάξει.Άλλωστε με τις θερμοκρασίες που πιάνει εκεί και με τις διαστολές δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει
    Αν δεν θες να χυθούν λάδια (μιας και τα λάδια χτυπάν στην καρίνα και τρέχουν κάτω) και τα κάνεις λίγο μπάχαλο βγάλε και την καρίνα
    Δύο βίδες μπροστά .Μία στην πλευρά που αλλάζεις ταχύτητες και άλλη μία από κάτω στην μεριά του ποδόφρενου(εκεί θα χρειαστείς ένα καρυδάκι με προέκταση για να μην ταλαιπωρηθείς)

Αν βγάλεις και την καρίνα μπορείς να αλλάξεις και το φίλτρο λαδιού
    Αν δεν είναι Κ&Ν που συνήθως μπορείς να τα ξεβιδώσεις με κλειδί, πάρε ένα κατσαβίδι και στο σημείο που πατάει στο μοτέρ χτύπα με ένα σφυράκι από την κατεύθυνση που ξεβιδώνεις και με προσοχή μην πληγιάσεις την παρούρα και αυτό αν πάρει μισή βόλτα ξεβιδώνεται με το χέρι
    Καθάρισε με ένα πανάκι την πατούρα και βάλε το νέο.
    Στο νέο βάλε λίγο λάδι με το δάχτυλό σου στην φλάτζα που έχει βίδωσέ το και μόλις ακουμπήσει δώσ'του μισή βόλτα ακόμα για να πιάσει καλά
    Συμπλήρωσε λάδια και άσ'το να δουλέψει κανα πεντάλεπτο να δεις αν εχεις πουθενά διαροές.Βίδωσέ τα και είσαι έτοιμος
    Αν φοβάσαι να βγάλεις το φίλτρο χτυπητά, δώσε μία στο κατσαβίδι να περάσει από την μία άκρη στην άλλη( έτσι κι αλλιώς στα σκουπίδια θα πάει το φίλτρο και το τοίχωμά του είναι πολύ λεπτό για να κάνεις ζημιά στα πάσα) και χρησιμοποίησέ το σαν μοχλό για να το ξεβιδώσειςΑν το κάνεις αυτό να υπολογίσεις να το κάνεις μετά την μέση του φίλτρου για να μην πέσεις πάνω στα πάσα του μοτέρ.Δες το νέο φίλτρο που θα πάρεις για να καταλάβεις το βάθος

Υπολογιζόμενος χρόνος αν το μάθεις 25 λεπτά με την αλλαγή φίλτρου
    Χωρίς την αλλαγή φίλτρου 10 λεπτά μην σου πω και πέντε

Εργαλεία
    ένα κλειδί 19
    Ένα 12άρι κλειδί(για τις βίδες της καρίνας)
    Ένα κατσαβίδι
    Σφυρί
    Ένα χωνί για να βάλεις τα λάδια(μπορείς να χρησιμοποιήσεις και δυό τρία φύλλα εφημερίδας να τα κάνεις χωνί και να βάλεις άνετα τα λάδια

Εκτός και αν έχει χειρουργικό χέρι και τα βάλεις χωρίς χωνί αλλά να ξέρεις οτι όλο και κάτι θα πιτσιλίσεις

Επικινδυνότητα μόνο στην βίδα που φεύγουν τα λάδια η οποία δεν θέλει πολύ σφίξιμο
    Αν στο φίλτρο λαδιού βλέπεις οτι έχεις διαροές το σφίγγεις λίγο παραπάνω.Αν και πάλι έχεις διαροές το αλλάζεις.Μην το κατσικώσεις και αυτό στο σφίξιμο γιατί μετά θα σφιχτείς πολύ να το βγάλεις και μπορεί και εκεί να κάνεις καμια ζημιά στα πάσα

THANKS MATE!

Αρχικά δημιουργήθηκε από jokey66
    Μία βίδα είναι κάτω από το μοτέρ 19 νούμερο αν θυμάμαι καλά στο σημείο που έχει μια
    Επικινδυνότητα μόνο στην βίδα που φεύγουν τα λάδια η οποία δεν θέλει πολύ σφίξιμο
    Αν στο φίλτρο λαδιού βλέπεις οτι έχεις διαροές το σφίγγεις λίγο παραπάνω.Αν και πάλι έχεις διαροές το αλλάζεις.Μην το κατσικώσεις και αυτό στο σφίξιμο γιατί μετά θα σφιχτείς πολύ να το βγάλεις και μπορεί και εκεί να κάνεις καμια ζημιά στα πάσα
    pragmatika exo mini afonos
    proton gia ton filo me ta motul ke tin perigrafi tou
    ke meta me tin perigrafi alagis ladiou

na po oti ta motul ine kololada apo arxeotaton xronon oute se papi den ta vazame pos exoun ftasi tora ke poulane ston kosmo ine ena periergo fenomeno
    ala as to afiso etsi

meta to vgalsimo filtrou me sfiri ke katsavidi mou kani ligo ougkanta otan ergalio gia alagi filtrou poulane akoma ke sta carfour me 2 euro
    meta fovame na skefto afto to set ergalion sta xeria enos apirou (sfiri ke katsavidi)
    otan ise apiros ke na 8es na alaksis ladia
    afto pou xriazete na kanis prota ine seminaria gia to pos ksesfigki i vida ke afou perasis tis eksetasis na aftosigkentro8is gia na siniditopioisis pros pia katef8insi ksesfigki i vida apo tin anti8eti meria tis mixanis

merikoi pou exoun gnosi ton ergalion ke pianoun ta xeria tous pistevoun oti ine to idio gia olous
    sigoura o ka8e enas mpori na ma8i na kani kapies doulies stin mixani tou an ekpedefti ligo den prokite gia atoma mikris efioias ala gia apira sto 8ema

8a protina an exete anasfalies sto tropo aftis tis aplis mixanikis kalitera na to kanete mazi me atoma pou exoun mia sxetiki pira

sixna sini8izo na ma8eno filous na ta kanoun ola ka8ismenos se ena skampo ke dinontas odigies

to 8eoro aparetito na to kanete me afton ton tropo
    ke fisika min pianete sfirokatsavido na kanete doulies gia kanenan logo

an vlepate poso mikra se piknotita ke ogko ine ta pasa pou vidoni to filtro 8a sas epiane krios idrotas pou ta varate me sfiri ke i mia dio fores sinxorounte isos.....

prota apo ola osi 8elete na kanete kapies doulies moni sas promi8eftite to manual tis mixanis
    dite prosektika ti protini o kataskevastis

to exo miarasi paliotera se pola meloi kapios 8a to exi
    an oxi ke ine epitaktiki anagki na to exete stilte mou ena mail sto afrotwin@hotmail.com
    isos na sas zitiso ta eksoda apostolis kai na to exete ine poli xrisimo

ke na ksana po min kanete tipota an den exete sxesi me ergalia prosopiki sintirisi oximaton ke lipa to pio pi8ano ine na kanete zimia ke merikes forespoli megali

kapioi pou to exoun empiria me teties doulies tis 8eoroun asimantes ke sini8os lene oti den ine tipota

ke ontos den ine an exis kapia sxesi
    afrotwin

Ότι έχετε γράψει για τα bellray είναι πολύ σωστό. Το 1994 είχα ένα xrv750 και μαζί του είχα γράψει 100,000χλμ. Τα μόνα λάδια που ταίριαζαν κατα τη γνώμη μου είναι τα exp της bellray με πολύ καλή αίσθηση στο κιβώτιο. Το ιξωδες που χρησιμοποιούσα ήταν το 0-60 το χειμώνα και το 15-50 το καλοκαίρι. Αργότερα βγήκε και το thunder αλλά όχι με τόσο καλό κιβώτιο, εξ αλλού ήταν για μονοκύλινδρα. Πριν από κάποια χρόνια πήρα πάλι xrv αλλά δεν το κράτησα όσο το πρώτο.Πολυ καλή μοτοσυκλέτα τέρας αξιοπιστίας. Όσοι έχετε Africa και χρειάζεστε οποιαδήποτε πληροφορία-βοήθεια σχετικά με τη συντήρησή της με χαρά να τη δώσω. Τις είχα μεγάλη αδυναμία και τότε το club ήταν πολύ μάχημο

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gaidaros
    Ότι έχετε γράψει για τα bellray είναι πολύ σωστό. Το 1994 είχα ένα xrv750 και μαζί του είχα γράψει 100,000χλμ. Τα μόνα λάδια που ταίριαζαν κατα τη γνώμη μου είναι τα exp της bellray με πολύ καλή αίσθηση στο κιβώτιο. Το ιξωδες που χρησιμοποιούσα ήταν το 0-60 το χειμώνα και το 15-50 το καλοκαίρι. Αργότερα βγήκε και το thunder αλλά όχι με τόσο καλό κιβώτιο, εξ αλλού ήταν για μονοκύλινδρα. Πριν από κάποια χρόνια πήρα πάλι xrv αλλά δεν το κράτησα όσο το πρώτο.Πολυ καλή μοτοσυκλέτα τέρας αξιοπιστίας. Όσοι έχετε Africa και χρειάζεστε οποιαδήποτε πληροφορία-βοήθεια σχετικά με τη συντήρησή της με χαρά να τη δώσω. Τις είχα μεγάλη αδυναμία και τότε το club ήταν πολύ μάχημο
    Εχω την εντύπωση πως σιγά σιγά θα το βρίσκουμε δύσκολα το γνωστο exp αφού γνωστά "λαδομάγαζα" δεν το έχουν πια στα ράφια τους.

Γι ' αυτό δοκίμασα το thumber, γιατί δεν βρήκα το ΕΧP 20-50 που ήθελα. Πάντως για την ώρα ευχαριστημένος είμαι και μ' αυτό.

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. imaste 10 africa twin
    από afrotwin στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 29
    Τελευταίο μήνυμα: 08/06/2004, 16:31
  2. Ζελατίνα AFRICA TWIN
    από Julius στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 21/05/2004, 19:44
  3. Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 12/12/2003, 15:31