Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 54

Θέμα: Μια παράξενη σκέψη.. (Καινούργιος)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της harvester
    με την λογικης σας

2 χρονια ποδηλατο
    2 χρονια παπι
    2 χρονια 125
    2 χρονια 250
    2 χρονια 500 ον οφ

θελεις 10 χρονια για να καβαλησει ενα 600?

και αν σκεφτει κανεις οτι ενα ss 600 εχει.
    καλυτερη γεωμετρια, καλυτερα φρενα, καλυτερες αναρτησεις το μονο που του μεινει ειναι το γκαζι το οποιος μαθαινεται μεσα σε ενα 4 μηνο.

συγκρατημενο καρπο θελει και η εμπειρια ερχεται ασε που ο κανονας λεει οτι οι καλες οι πτωσεις ερχονται αφου καθησει η εμπειρια στον καρπο

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από harvester
    με την λογικης σας

2 χρονια ποδηλατο
    2 χρονια παπι
    2 χρονια 125
    2 χρονια 250
    2 χρονια 500 ον οφ

καλυτερη γεωμετρια, καλυτερα φρενα, καλυτερες αναρτησεις το μονο που του μεινει ειναι το γκαζι το οποιος μαθαινεται μεσα σε ενα 4 μηνο.

συγκρατημενο καρπο θελει και η εμπειρια ερχεται ασε που ο κανονας λεει οτι οι καλες οι πτωσεις ερχονται αφου καθησει η εμπειρια στον καρπο
    Που τα διάβασες αυτά οτι θέλει 10χρόνια ;

Ενα SS έχει αυτά που λες. Δλδ καλύτερη γεωμετρία (αχρηστη για αρχάριο, και τι σημαίνει καλύτερη ; ), καλύτερες αναρτήσεις (που; στο όριο; ) καλύτερα φρένα (καιροφυλαχτεί τρελλό τουμπίδι με το δάγκωμα των SS) και του μένει το γκάζι που θα το μάθει σε ένα 4μηνο;
    Μαγκιά σας ρε παίδες....
    Συνήθως το τετράμηνο είναι η φάση που λες «Ελα μωρέ....το ΄χω, το στραμπουλάω, το σκίζω». Και εκεί συνήθως παίρνει ο νέοπας τα @@ του. Όχι στην αρχή που πάει σαν κότα
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    παρε ενα ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ* μικρο. (δλδ οπωσδηποτε κατω απο 250cc)...
    1)ξεκινα σιγα σιγα να το μαθαινεις και φαε τις τουμπες σου αφοβα.
    2)μετα ξεκινα να το σκιζεις και φαε επισης τις τουμπες σου αφοβα.

μετα το πουλας και περνεις ενα ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ* μεσαιο. (πανω απο 250cc και κατω απο 650cc)
    επαναλαμβανεις τα 1,2.

αγοραζεις αυτο που θελεις ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ**.
    προσπαθεις να το μαθεις και να μην τουμπαρεις.:rotflmao:

*τα μεταχειρισμενα μηχανακια εκτος απο το μικρο κοστος κτησης που εχουν σε απαλλασουν και απο την φοβια της πτωσης (που στατιστικα θα ερθει) και απο την αγορα καινουργιων ανταλλακτικων.

**τα καινουργια μηχανακια εχουν το ατου να μην σου βγαζουν προβληματα και να εχουν το στρωσιμο και την συμπεριφορα απο το δικο σου μονο χερι.

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕ ΕΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟ ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΚΡΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ

balls of steel Το avatar του/της p@nos
    φιλε μου παρε οτι θες...

εγω θα σου δειξω μονο αυτο

http://www.moto.gr/forums/showthread...E5%F0%E5%F3%E1

ο jfx ειναι συμφοιτητης μου και αγορασε για 1η μηχανη το R6...

και επαθε ενα πολυ σοβαρο ατυζημα στο μηνα πανω που το πηρε,κατεστρεψε ολοκληρωτικα τη μηχανη,αλλα ευτυχως ο ιδιος παροτι το ατυχημα ηταν σοβαρο δεν επαθε τιποτα...

ειδικα οι μηχανες τυπου ss ειναι πολυ πιο επικυνδινες απο τις υπολοιπες στη χρηση δρομου,ποσο μαλλον για καποιον που δεν εχει καθολου εμπειρια,οπου πιστευω οτι σε καμια περιπτωση δε πρεπει να ξεκινησει με κατι μεγαλο,κατι που δεν καλυπτεται απο το μικρο διπλωμα,κατι ξερουν που εχουν αυτον τον περιορισμο για τους καινουριους οδηγους.

Υπαρχουν καποιοι που τα πηραν και δεν επαθαν τπτ,ομως σιγουρα θα σου πουν οτι πολλες φορες τη γλιτωσαν απο κωλοφαρδια.Υπαρχουν κι αλλοι που με το που τα πηραν και βγηκαν απ'το μαγαζι εφαγαν τα μουτρα τους.

με την λογικης σας

2 χρονια ποδηλατο
    2 χρονια παπι
    2 χρονια 125
    2 χρονια 250
    2 χρονια 500 ον οφ

αν παρεις το 600ss και το πηγαινεις με 20 τοτε δεν αξιζει να το παρεις. το χαντακωνεις.
    απο την αλλην ειναι κοινως αποδεκτο οτι το γκαζι ΑΝ το εχεις ΘΑ το ανοιξεις.

απο τα καλα και δυνατα φρενα πεφτεις πολυ ευκολα ακομα και με λιγα χλμ. (μπορει βεβαια να μην σου κοστισει σε τραυματισμο κατι αν φορας προστατευτικο εξοπλισμο αλλα σιγουρα θα πονεσει η τσεπη σου)

Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
    αν παρεις το 600ss και το πηγαινεις με 20 τοτε δεν αξιζει να το παρεις. το χαντακωνεις.
    απο την αλλην ειναι κοινως αποδεκτο οτι το γκαζι ΑΝ το εχεις ΘΑ το ανοιξεις.

απο τα καλα και δυνατα φρενα πεφτεις πολυ ευκολα ακομα και με λιγα χλμ. (μπορει βεβαια να μην σου κοστισει σε τραυματισμο κατι αν φορας προστατευτικο εξοπλισμο αλλα σιγουρα θα πονεσει η τσεπη σου)
    εσυ γιατι επεσες δεν ειχες εμπειρια?
    αν δεν κανω λαθος το 636 το εχεις κοντα στα 2 χρονια και δεν θυμαμαι και τι μηχανη ειχες πιο πριν.
    εγω πηρα παντως 636 απο σκουτερ 50.
    τον πρωτο καιρο το πηγαινα με δυο ταχυτητες πανω για να ελενχω το γκαζι.
    παντως απο την πρωτα μερα το ενιωθα πιο ασφαλη και πιο σταθερα απο το cb που εδωσα για διπλωμα.

ειχε καλυτερα φρενα με κορυφαια αισθηση, κιβωτιο που δεν πετουσε τις ταχυτητες ουτε πατιναριζε και που οσο και αν πλαγιαζα πηγαινε σαν τρενο.
    σε τρεις μηνες καταφερνα να παταω ολο το λαστιχο στον μπραλο.
    επεσα μετα απο δυο χρονια οταν το ειχα

Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
    φιλε μου παρε οτι θες...

και επαθε ενα πολυ σοβαρο ατυζημα στο μηνα πανω που το πηρε,κατεστρεψε ολοκληρωτικα τη μηχανη,αλλα ευτυχως ο ιδιος παροτι το ατυχημα ηταν σοβαρο δεν επαθε τιποτα...

ειδικα οι μηχανες τυπου ss ειναι πολυ πιο επικυνδινες απο τις υπολοιπες στη χρηση δρομου,ποσο μαλλον για καποιον που δεν εχει καθολου εμπειρια,οπου πιστευω οτι σε καμια περιπτωση δε πρεπει να ξεκινησει με κατι μεγαλο,κατι που δεν καλυπτεται απο το μικρο διπλωμα,κατι ξερουν που εχουν αυτον τον περιορισμο για τους καινουριους οδηγους.

Υπαρχουν καποιοι που τα πηραν και δεν επαθαν τπτ,ομως σιγουρα θα σου πουν οτι πολλες φορες τη γλιτωσαν απο κωλοφαρδια.Υπαρχουν κι αλλοι που με το που τα πηραν και βγηκαν απ'το μαγαζι εφαγαν τα μουτρα τους.
    απο οτι βλεπω τον φιλο σου τον τρακαρανε οποτε δεν εχει να κανει με την απειρια εκτος αν ισχυριστουμε οτι θα το εσωζε ενας πιο εμπειρος κατι που ομως δεν επιβεβαιωνεται αν δουμε τις πτωσεις που εχει παρακατω

Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
    Που τα διάβασες αυτά οτι θέλει 10χρόνια ;

Ενα SS έχει αυτά που λες. Δλδ καλύτερη γεωμετρία (αχρηστη για αρχάριο, και τι σημαίνει καλύτερη ; ), καλύτερες αναρτήσεις (που; στο όριο; ) καλύτερα φρένα (καιροφυλαχτεί τρελλό τουμπίδι με το δάγκωμα των SS) και του μένει το γκάζι που θα το μάθει σε ένα 4μηνο;
    Μαγκιά σας ρε παίδες....
    Συνήθως το τετράμηνο είναι η φάση που λες «Ελα μωρέ....το ΄χω, το στραμπουλάω, το σκίζω». Και εκεί συνήθως παίρνει ο νέοπας τα @@ του. Όχι στην αρχή που πάει σαν κότα
    οποτε καλυτερα να παρει ενα χαρο οπως ειναι τα μισα μεταχειρισμενα κατω απο 600.
    με οτι μηχανακι δαγκωσεις τα φρενα τουμπιδι θα φας.
    τουλαχιστον στα ss εχει κορυφαια αισθηση η μανετα.
    η γεωμετρια και οι αναρτησεις θα του επνευσουν εμπιστοσυνη απο την πρωτη μερα και δεν ειναι καθολου αχρηστες.

εμενα το μονο που με δυσκολεψε στα ss για αρχαριο ηταν που δεν εκοβε το τιμονι και ηταν δυσκολοι οι ελιγμοι

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    εμενα το μονο που με δυσκολεψε στα ss για αρχαριο ηταν που δεν εκοβε το τιμονι
    Τι τα θες...
    Καποιοι γεννιούνται με χάρισμα και κάποιοι (οι περισσότεροι) κουλάτζες...
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

εσυ γιατι επεσες δεν ειχες εμπειρια?
    αν δεν κανω λαθος το 636 το εχεις κοντα στα 2 χρονια και δεν θυμαμαι και τι μηχανη ειχες πιο πριν.
    εγω πηρα παντως 636 απο σκουτερ 50.
    τον πρωτο καιρο το πηγαινα με δυο ταχυτητες πανω για να ελενχω το γκαζι.
    παντως απο την πρωτα μερα το ενιωθα πιο ασφαλη και πιο σταθερα απο το cb που εδωσα για διπλωμα.

ειχε καλυτερα φρενα με κορυφαια αισθηση, κιβωτιο που δεν πετουσε τις ταχυτητες ουτε πατιναριζε και που οσο και αν πλαγιαζα πηγαινε σαν τρενο.
    σε τρεις μηνες καταφερνα να παταω ολο το λαστιχο στον μπραλο.
    επεσα μετα απο δυο χρονια οταν το ειχα

και εγω το 636 το πηρα μετα απο 8 χρονια vespa 200 2t.
    το τρακαρισμα που ειχα και οι τουμπες μετεπειτα δεν ειναι τιποτα μπροστα σε αυτα που θα μπορουσα να ειχα παθει.
    ακομα την μηχανη την μαθαινω και δεν την εχω επ ουδενι. και την εχω 2,5 χρονια.

το μηχανακι και το καθε ss εχουν απεριοριστες δυνατοτητες σε σχεση με τις δικες μας.
    αν καταφερεις να ανεβασεις τις δικες σου ικανοτητες στο 70% σε σχεση με το μηχανακι εισαι ενας πολυ καλος και ασφαλης οδηγος.

αλλα η πλειοψηφια κυμαινεται στο πως να ανοιξει το γκαζι στην ευθεια και να ανεβασει ολες τις ταχυτητες,κατι το οποιο το κανει και μια 60χρονη γιαγιουλα που πλεκει στον ελευθερο χρονο της.

δεν ξερω πως επεσες αλλα σιγουρα δεν ηταν λαθος του εργαλειου.
    το οτι καταφερνες να πατας ολο το λαστιχο στον μπραλο δεν μου λεει κατι.
    αν εκανες 1,10 στα Μεγαρα μου λεει.

ολα ειναι σχετικα και πως τα βλεπουμε εμεις απο την μερια μας.
    ξερω πολλους που λενε ειμαι πιλοταρα και αλλα τετοια ωραια και ειναι σαυρες Μεξικου.
    και ξερω και αλλους που λενε "ενταξει δεν το παω και πολυ καλα",και τρομαζεις να τους ακολουθησεις και να τους βλεπεις να μπαινουν με τα οσα.

οποτε καλυτερα να παρει ενα χαρο οπως ειναι τα μισα μεταχειρισμενα κατω απο 600.
    με οτι μηχανακι δαγκωσεις τα φρενα τουμπιδι θα φας.
    τουλαχιστον στα ss εχει κορυφαια αισθηση η μανετα.
    η γεωμετρια και οι αναρτησεις θα του επνευσουν εμπιστοσυνη απο την πρωτη μερα και δεν ειναι καθολου αχρηστες.

εμενα το μονο που με δυσκολεψε στα ss για αρχαριο ηταν που δεν εκοβε το τιμονι και ηταν δυσκολοι οι ελιγμοι

ρε φιλε μου αυτα που λες τα θες και τα λες η σου ξεφευγουν?

-------------------- Το avatar του/της jfx
    Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
    φιλε μου παρε οτι θες...

ΕΠΑ, εδω εχεις καποια λαθάκια...

δεν ηταν πρώτη μηχανη. Οπως ξερεις οδηγουσα καθημερινα παπακι τα τελευταια 4 χρόνια και ειδικά τον τελευταίο χρόνο οπου οδηγουσα 7-8 ωρες τη μερα λόγω δουλειας.

Οποτε αυτο με το καθόλου εμπειρία δε νομιζω οτι στέκει.

Θεωρώ οτι το ατύχημα αυτό, ουδεμία σχέση ειχε με το τι μηχανακι καβαλούσα. Ο αλλος εφταιγε 100% και ακόμα και το παπακι, που το ξερω καλύτερα απο το Ρ6, να ειχα, δε θα αλλαζε κατι.
    Πραγματικά και σημερα στην ιδια κατάσταση να βρεθώ δεν θα εκανα κατι το διαφορετικό απ'οτι
    εκανα τοτε, καθως πιστευω οτι δεν έκανα τίποτα επικινδυνο εκει περα.

Τη γνωμη μου για την κίνηση αυτη (μεγαλη μηχανη απευθείας την εχω γράψει στο παρακάτω:
    http://www.moto.gr/forums/showthread...7&pagenumber=2

big boned μέλος Το avatar του/της cartman
    Sorry για το σπαμ, αλλά φίλε Panos το παράδειγμα σου είναι άκυρο! Το παιδί έπεσε από λάθος του οδηγού του αμαξιού από πίσω του! Ότι και να οδηγούσε ο JFX θα είχε την ίδια κατάληξη (μην σου πω και χειρότερη)! Το αν ένας πιο έμπειρος θα το έσωζε δεν αφορά το θέμα μας εδώ.
    [edit] με πρόλαβε ο JFX

Ο φίλος stef24 φαίνεται να κατέχει αρκετά του θέματος μηχανής! Δεν συμφωνώ να πάς στο 600άρι ss αλλά ούτε στο να πάς στο fazer ενώ αυτό που θέλεις είναι ένα ss. Θα χάσεις πολλά χρήματα και είναι κρίμα. Όχι πως το fazer δεν έχει αυτά που ζητάς, αλλά ΔΕΝ είναι αυτό που πραγματικά θες!!
    Προτείνω αγορά μεταχ. ss 125 ή 250, με πρώτη προτίμηση το RS125 της Aprillia. Είναι καθαρόαιμο ss, οπότε είναι ότι πιο κοντινό σε ss 600 μπορείς να πάρεις. Ενναλακτικά κοίταξε για yzf125R, ninja 250 άντε και το cbr 125 κ.τ.λ.
    Όταν πάρεις λοιπόν ένα μικρό ss, θα μάθεις να οδηγείς δηλ. να στριβεις, να φρενάρεις, μέχρι και γόνατο αγγίζεις αμα γουστάρεις, θα μάθεις να αποφεύγεις κινδύνους στην πόλη κ.τ.λ. αλλά ξέχνα μεγάλα ταξίδια. Πιστεύω 1 χρόνος με ενα τέτοιο είναι υπεραρκετός για να πάς σε όποιο ss 600 γουστάρεις, ενώ το μικρό το πουλάς και χάνεις λίγα σχετικά χρήματα.
    Αυτά

Chris

Αρχικά δημιουργήθηκε από jfx
    ...[/url]

Φοιβο αυτο που εννοουσα ειναι οτι δεν ειχες εμπειρια σε μεγαλες μηχανες, και οτι αν ειχες ειναι πιθανο να γλιτωνες το ατυχημα...

D-11 Earth Mover Το avatar του/της Tpap
    Αρχικά δημιουργήθηκε από cartman
    Πιστεύω 1 χρόνος με ενα τέτοιο είναι υπεραρκετός για να πάς σε όποιο ss 600 γουστάρεις, ενώ το μικρό το πουλάς και χάνεις λίγα σχετικά χρήματα.
    καλέ μου φίλε,
    δεν έχει να κάνει πόσον καιρό κατέχεις μια μηχανή -1 χρόνο ας πούμε- παρά πόσες ώρες/χλμ έχεις στην σέλα της μηχανής που κατέχεις.

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. έχω μια τρελή σκέψη...
    από johnpan στο forum Kawasaki
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 01/10/2010, 14:36
  2. Απαντήσεις: 29
    Τελευταίο μήνυμα: 16/02/2010, 15:35
  3. μια σκεψη
    από Akatanomastos στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 27/10/2007, 20:50