Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 23 από 23

Θέμα: Nέα Yamaha XT660Z Tenere

Είχα bmw xchallenge. Η πρώτη μου BMW και απογοητεύτηκα από τη ποιότητα ελέγχου παραγωγής. Δηλαδή μειωμένης ποιότητας εξαρτήματα που δημηουργούν προβλήματα από παιδαριώδη μέχρι σοβαρά.
    Η ΥΑΜΑΗΑ και ειδικά το Τenere πιο αξιόπιστο και σίγουρο, και γι' αυτό το αγόρασα πουλώντας το xchallenge. Για ταξίδια είναι απίθανο χωρίς να συγκρίνεται βεβαίως ένας μονοκύλινδρος κινητήρας με δικύλινδρο ή πολυκύλινδρο. Όπως φυσικά δεν συγκρίνεται με spοrt touring μοτοσυκλέτες. Έχει όμως πολυ καλα αντικραδασμικά και δεν ενοχλούν οι κραδασμοί του. Πολύ καλό κάθισμα, στρίβει, ελίσσεται, εγώ την έχω καταβρεί μαζί του, δεν ξέρω όμως εσύ με τι έχεις συνηθίσει να ταξιδεύεις.
    Από γνώμες έμπειρων και εντουράδων ουδεμία σχέση δεν έχει με το ΧΤ σαν αίσθηση, οδήγηση κλπ. (άσχετα με τον κινητήρα που είναι ίδιος). Τεράστεια αυτοδυναμία 23 λίτρα, πάνω από 400 χλμ, κατανάλωση σχεδόν ίδια με το f800 (τα έχουν και τα δύο φίλοι και πηγαίνουν μαζί ταξίδια) Το βασικό που δεν ανέφερε κανείς είναι η διαφορά τιμής που είναι ουσιαστικά περίπου 4.500€ και το γεγονός ότι για το f800 έχουν ακουστεί αρκετά προβλήματα ενώ για το ΧΤ τίποτα. Φυσικά δεν έχει τις επιδόσεις του f800, είναι όμως και πιο απλό και πιο οικονομικό στα servise. Αν η χρήση του στη πόλη είναι μεγάλη το ΧΤ είναι πολυ πιο συμφέρουσα αγορά.
    Απο 'κει και πέρα τα πράγματα είναι υποκειμενικά για τον καθένα. Αν αποφασίσεις πάντως για το f, καλύτερα θα ήταν να περιμένεις κανένα χρόνο ακόμα να γίνει πιο αξιόπιστη η παραγωγή τους.
    Πάρε και ένα ωραίο αρθράκι http://www.motorsite.gr/article_det....ename=TENERE08
    Αυτά τα ολίγα, ελπίζω να βοήθησα.

Νέο μέλος
    ΦΙΛΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΩΣΩ 10000 ΕΥΡΩ ΠΑΙΡΝΩ ΕΛΑΦΡΩΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ R1200GS ΚΑΙ

ΚΤΜ 990 ADVENTURE!ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ!

ΠΑΡΕ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΤΟ TENERE ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ!

ΟΛΑ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕ!

Παλαιό μέλος
    ρε παιδια εγω το γουσταρω πολυ αυτο το μηχανακι,ειναι κατσικι,παει ομορφα παντου...ψηνομαι πολυ παντως!ελαφρως μεταχειρισμενο το βρισκεις σε καλη τιμη.πισω δευτερο ατομο καθεται για ταξιδι?για καθε μερα πρεπει να ειναι παααρα πολυ καλο.αν ταξιδευει με καμια 170αρα πιστευω οτι θα ειναι πολυ καλα,σε οσους το εχω δειξει με παιρνουν στο ψηλο!δεν πολυαρεσει!εχω φαει κολλημα ομως.βασικα το adventure γουσταρω με χιλια αλλα για δευτερο μηχανακι κ τεταρτο οχημα πανε πολλα τα ευρο!

New Tenere δαγκωτο!!!!!!!!!!!!!!

Μετα απο 1600 χιλ. περιπου μαζι του σε διαστημα 10 ημερων ενα εχω να πω ...το μοτο δεν παιζεται!Σημειωστε οτι ο πρωην μεγαλος μου ερωτας ηταν ενα 990 adv για περιπου 6 μηνες και 30000 χλμ μαζι του.Η φιλοσοφια της απλοτητας αυτης της μηχανης οντως σε κανει να ονειρευεσαι ερημους και extreme καταστασεις.Εχω αλλαξει πολλες μοτο και κυριως ss αλλα αυτο το μηχανακι το εχω ερωτευτει και ο λογος ειναι οτι με εχει ηρεμησει οδηγικα και με κανει να σκεφτωμαι μονο τον προορισμο μου και οχι καγκουριες του τυπου πως να ξυσω μασπιεδες κ.τ.λ.Επισης σε εθνικο δικτυο και κυριως απο Θεσ/κη Αθηνα ειδα κοντερισια 170-180 με λιγο προσπαθεια πολυ βροχη και το μοτο σχεδον αστρωτο και μαμισιο ακομη!Η καταναλωση του με βαση τα δικα μου δεδομενα εναι πρωτοφανης αφου πρωτη φορα στην μοτοσυκλετιστικη μου καριερα βγαζω 300++ χιλ. με ενα τεποζιτο μεικτης οδηγησης!!!!!Ειναι απιστευτα ξεκουραστο για μονοκυλινδρο και σε κανει να ψαχνεις να βρεις τον δευτερο κυλινδρο που τον εχει.Φρενα φρεναρες για αυτο που ειναι χωρις περιτα καλουδια οπως abs μιας και κατα προσωπικη μου αποψη θα του χαλαγαν τον off χαρακτηρα του.(μοναδικη παραφωνια η υπερευαισθησια του πισω που μπλοκαρει και θελει λιγο εξικιωση).Αναρτησεις αψογες και σε λιγο χωμα που το δοκιμασα αρκετα ειπιες και φιλικες κυριως σε φλαταδουρες.Καλυψη απο τον αερα σωστη και οσο χρειαζεται για να νοιωθεις οτι οδηγας μοτο και οχι κανενα ιχ και ας ειμαι 1,88.Τελος το μονο αρνητικο εαν ειναι αυτο και παντα υποκειμενικα ειναι η κουρμπα της σελας που σε πολυωρο ταξιδι ειναι μεν ενα συν αλλα εμενα με ξενιζει μιας και πρωτιμω πιο flat καταστασεις.Παντως παιδες προχωρηστε με κλειστα ματια στην αγορα αυτης της μοτο και σας το λεω εγω που ανεκαθεν δεν ειχα και τοσο συμπαθεια στις Yamaha ουτε ειμαι καποιος κρυφοdealer της απεναντιας μαλιστα ειχα και εχω μια αγαπη για τα Kawasaki και Κtm και πιστευα και πιστευω οτι η μοτοζωη ξεκινα παντα πανω απο τα 200 και τελειωνει (κακως τα τελευταια χρονια με τους κολοκοφτες.....) στα 300. Thnks!!!!
    :a44:

ΠΑΤΕΡΑΣ. Το avatar του/της z.k.a.p.

Re: New Tenere δαγκωτο!!!!!!!!!!!!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από ermhc
    Μετα απο 1600 χιλ. περιπου μαζι του σε διαστημα 10 ημερων ενα εχω να πω ...το μοτο δεν παιζεται!Σημειωστε οτι ο πρωην μεγαλος μου ερωτας ηταν ενα 990 adv για περιπου 6 μηνες και 30000 χλμ μαζι του.Η φιλοσοφια της απλοτητας αυτης της μηχανης οντως σε κανει να ονειρευεσαι ερημους και extreme καταστασεις.Εχω αλλαξει πολλες μοτο και κυριως ss αλλα αυτο το μηχανακι το εχω ερωτευτει και ο λογος ειναι οτι με εχει ηρεμησει οδηγικα και με κανει να σκεφτωμαι μονο τον προορισμο μου και οχι καγκουριες του τυπου πως να ξυσω μασπιεδες κ.τ.λ.Επισης σε εθνικο δικτυο και κυριως απο Θεσ/κη Αθηνα ειδα κοντερισια 170-180 με λιγο προσπαθεια πολυ βροχη και το μοτο σχεδον αστρωτο και μαμισιο ακομη!Η καταναλωση του με βαση τα δικα μου δεδομενα εναι πρωτοφανης αφου πρωτη φορα στην μοτοσυκλετιστικη μου καριερα βγαζω 300++ χιλ. με ενα τεποζιτο μεικτης οδηγησης!!!!!Ειναι απιστευτα ξεκουραστο για μονοκυλινδρο και σε κανει να ψαχνεις να βρεις τον δευτερο κυλινδρο που τον εχει.Φρενα φρεναρες για αυτο που ειναι χωρις περιτα καλουδια οπως abs μιας και κατα προσωπικη μου αποψη θα του χαλαγαν τον off χαρακτηρα του.(μοναδικη παραφωνια η υπερευαισθησια του πισω που μπλοκαρει και θελει λιγο εξικιωση).Αναρτησεις αψογες και σε λιγο χωμα που το δοκιμασα αρκετα ειπιες και φιλικες κυριως σε φλαταδουρες.Καλυψη απο τον αερα σωστη και οσο χρειαζεται για να νοιωθεις οτι οδηγας μοτο και οχι κανενα ιχ και ας ειμαι 1,88.Τελος το μονο αρνητικο εαν ειναι αυτο και παντα υποκειμενικα ειναι η κουρμπα της σελας που σε πολυωρο ταξιδι ειναι μεν ενα συν αλλα εμενα με ξενιζει μιας και πρωτιμω πιο flat καταστασεις.Παντως παιδες προχωρηστε με κλειστα ματια στην αγορα αυτης της μοτο και σας το λεω εγω που ανεκαθεν δεν ειχα και τοσο συμπαθεια στις Yamaha ουτε ειμαι καποιος κρυφοdealer της απεναντιας μαλιστα ειχα και εχω μια αγαπη για τα Kawasaki και Κtm και πιστευα και πιστευω οτι η μοτοζωη ξεκινα παντα πανω απο τα 200 και τελειωνει (κακως τα τελευταια χρονια με τους κολοκοφτες.....) στα 300. Thnks!!!!
    ΑΓΑΠΗΤΕ ΕΥΑΓΓΕΛΕ. ΕΙΣΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΑΥΛΟ ΜΟΥ. ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΧΩΜΑ ΕΧΩ ΕΝΑ CRM ΚΑΙ ΠΑΛΙΜΠΕΔΙΖΩ. ΠΡΙΝ ΕΙΧΑ ΕΝΑ V-STROM ΚΑΙ ΤΟ ΕΔΩΣΑ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΜΟΥ ΑΡΕΣΗ Η ΜΗΧΑΝΗ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΚΟΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ V-STROM. ΛΑΘΟΣ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΣΥΓΚΡΙΝΩ ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΝΕΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ. ΘΕΛΩ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΤΟ ΚΑΙ ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΦΩΤΟ. ΚΑΛΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΟΡΘΙΟΥΣ.
    Z.K.A.P

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Προτίμησα το Tenere από το F800 επειδή:
    Μου αρέσει η απόδοση του μονοκύλινδρου.
    Μου αρέσουν οι σφυριές του μονοκύλινδρου.
    Μου αρέσει ο ήχος του μονοκύλινδρου.
    Η αξιοπιστία είναι αποδεδειγμένη.
    Μικρότερες έως ανύπαρκτες ζημιές από μία χαζοπτώση στο χώμα.
    Πιο off θέση οδήγησης.
    Λιτότητα κατασκευής.
    Είμαι ψηλός.

Τι διαπίστωσα!
    Ότι μπορεί να ταξιδεύει με 150χλμ με 2 άτομα και τρεις βαλίτσες.
    Πάει χώμα καλύτερα απ' ότι περίμενα.
    Δεν κάνει enduro, αλλά αυτό το ήξερα.

Τι θα ήθελα που δεν έχει. (και θα έπρεπε να έχει!)
    10 ίππους παραπάνω και 10 κιλά λιγότερα. Αλλά αυτό θα το ήθελα για οποιαδήποτε μηχανή.
    Ρύθμιση της απόσβεσης επαναφοράς στις αναρτήσεις.
    Αλλάξτε τα κέντρα των τροχών ρε παιδιά.

Μετά από 1 χρόνο και 20.000χλμ δεν έχω μετανιώσει για την επιλογή μου.. Είναι όσο παπί χρειάζομαι και όσο μηχανή πρέπει!

Για φωτό εδώ:
    http://www.moto.gr/forums/showthread...5&pagenumber=1
    Sent from me using a computer.

Ο ΠΡΟΕΔΡΑΣ Το avatar του/της Anty12
    Αρχικά δημιουργήθηκε από daz

Αλλάξτε τα κέντρα των τροχών ρε παιδιά.
    [/url]

Γιατί ρε καρντάσι?..Τι έχουν...?
    Στων χιλιομέτρων την ερημιά....
    ..... και στη σιωπή των χρονομέτρων

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Anty12
    Γιατί ρε καρντάσι?..Τι έχουν...?
    Το πίσω είναι Κινέζικο και τα δύο είναι πολύ βαριά. Οι ακτίνες δεν είναι καν ανοξείδωτες. Εντάξει ξέρω το κόστος πρέπει να κρατηθεί χαμηλά.. και αυτό δεν είναι παρά μια λεπτομέρεια. Όποιος θέλει τα αλλάζει. Αυτό που δεν μπορείς να αλλάξεις είναι η αξιοπιστία. Αλλά αυτό δεν θέλουμε να το αλλάξουμε ε? χαχα..
    Sent from me using a computer.

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Τιμές Ανταλακτικών Yamaha XT660Z Tenere
    από varaderokav11 στο forum Yamaha XT series
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 07/05/2010, 02:51
  2. 2008 Yamaha XT660Z Tenere
    από kalant στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 04/02/2008, 15:09

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι OFF