Είχα bmw xchallenge. Η πρώτη μου BMW και απογοητεύτηκα από τη ποιότητα ελέγχου παραγωγής. Δηλαδή μειωμένης ποιότητας εξαρτήματα που δημηουργούν προβλήματα από παιδαριώδη μέχρι σοβαρά.
Η ΥΑΜΑΗΑ και ειδικά το Τenere πιο αξιόπιστο και σίγουρο, και γι' αυτό το αγόρασα πουλώντας το xchallenge. Για ταξίδια είναι απίθανο χωρίς να συγκρίνεται βεβαίως ένας μονοκύλινδρος κινητήρας με δικύλινδρο ή πολυκύλινδρο. Όπως φυσικά δεν συγκρίνεται με spοrt touring μοτοσυκλέτες. Έχει όμως πολυ καλα αντικραδασμικά και δεν ενοχλούν οι κραδασμοί του. Πολύ καλό κάθισμα, στρίβει, ελίσσεται, εγώ την έχω καταβρεί μαζί του, δεν ξέρω όμως εσύ με τι έχεις συνηθίσει να ταξιδεύεις.
Από γνώμες έμπειρων και εντουράδων ουδεμία σχέση δεν έχει με το ΧΤ σαν αίσθηση, οδήγηση κλπ. (άσχετα με τον κινητήρα που είναι ίδιος). Τεράστεια αυτοδυναμία 23 λίτρα, πάνω από 400 χλμ, κατανάλωση σχεδόν ίδια με το f800 (τα έχουν και τα δύο φίλοι και πηγαίνουν μαζί ταξίδια) Το βασικό που δεν ανέφερε κανείς είναι η διαφορά τιμής που είναι ουσιαστικά περίπου 4.500€ και το γεγονός ότι για το f800 έχουν ακουστεί αρκετά προβλήματα ενώ για το ΧΤ τίποτα. Φυσικά δεν έχει τις επιδόσεις του f800, είναι όμως και πιο απλό και πιο οικονομικό στα servise. Αν η χρήση του στη πόλη είναι μεγάλη το ΧΤ είναι πολυ πιο συμφέρουσα αγορά.
Απο 'κει και πέρα τα πράγματα είναι υποκειμενικά για τον καθένα. Αν αποφασίσεις πάντως για το f, καλύτερα θα ήταν να περιμένεις κανένα χρόνο ακόμα να γίνει πιο αξιόπιστη η παραγωγή τους.
Πάρε και ένα ωραίο αρθράκι http://www.motorsite.gr/article_det....ename=TENERE08
Αυτά τα ολίγα, ελπίζω να βοήθησα.