Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 45

Θέμα: Ρυθμιση Βαλβίδων 24.000 km- Σωστός τρόπος οδήγησης?

D-11 Earth Mover Το avatar του/της Tpap

Re: Ρυθμιση Βαλβίδων 24.000 km- Σωστός τρόπος οδήγησης?

Αρχικά δημιουργήθηκε από Antono
    Μόλις πήρα το Stromaki απο το service των 24.000 km και ο μηχανικός μου ( που τον εμπιστεύομαι απόλυτα) είπε ότι χρειάστηκε να ρυθμίσει όλες τις βαλβίδες γεγονός αρκετά περίεργο καθώς σε αντίστοιχα km πολλές φορές άντε να έχει πρόβλημα μια βαλβίδα.
    δεν είναι απαραίτητο αυτό που γράφεις φίλε.

Επίσης ανέφερε ότι και οι δίσκοι μπορεί να πατινάρουν ψηλα κάτι που νομίζω ότι το έχω παρατηρήσει. ....
    να τους αλλάξεις τότε άμεσα.

πρέπει να διορθώσω οδηγικά σφάλματα τα οποία δεν μπορώ να καταλάβω ποια μπορεί να είναι. φαντάζομαι όλοι μες στην κίνηση πατινάρουν με τον συμπλέκτη - η μήπως κάνω κάτι λάθος;
    Το ερώτημα προς τους έμπειρους του forum είναι: ποιος είναι ο σωστό τρόπο όδηγησης που μπορεί να εξασφαλίσει μεγαλύτερη βιοσιμώτητα σε κινητήρα και σε κιβώτιο?
    Για να διορθώσεις τυχόν οδηγικά σφάλματα, πρέπει προηγουμένως να μάθεις ποιά είναι αυτά.

Καλά φαντάζεσαι...αν και είναι πολύ γενικό αυτό. Αν δεν σε ''βοηθάει'' και το μοτέρ σου χαμηλά αναγκάζεσαι να πατινάρεις.
    Οι δίσκοι δεν φθείρονται τόσο εύκολα στα πατιναρίσματα γύρω από τις στροφές του ρελαντί παρά κοντά στις στροφές της μέγιστης ροπής και πολύ περισσότερο αν εκεί έχεις και φορτίο..

Ο σωτός τρόπος οδήγησης για την μηχανή σου, είναι εκείνος που προσαρμόζεται στις ''ανάγκες'' της μοτό σου..

Ο σωστός τρόπος οδήγησης για εσένα, είναι εκείνος που πρωτίστως σε καθιστά όσο το δυνατόν ασφαλέστερο, με όσο το δυνατόν λιγότερο στρες, με προσήλωση στην ροή της οδήγησης, με αυξημένα τα αισθητήρια της αντίληψης του κινδύνου, και πάντα αμυντικά...

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από vestromas
    Λαδια φιλτρα ελεγχο αλυσιδας και γρασαρισαμα αλυσιδας θελει το vstrom , μεχρι τα 50000χλμ. Αν θελει βαλβιδες, θα στο πει μονο του, θα τις ρυθμισεις και τελειωσες.
    Αν παλι σου αρεσει να παιδευεσε, παιρνεις Ευρωπαικο. Τα vstrom ειναι για χαλαρους τυπους. Αν εισαι ψειρας και πηρες vstrom, πετας τα λεφτα σου χωρις λογω, γιατι απλα, το μηχανακι δεν ζηταη τιποτα.
    πεστα μεγαλεεε για αυτο σε παω,,εισαι γνησιος,,τελος,,:wacko:

Παλαιό μέλος
    Το εχω ξαναγραψει, εχω φαει κραξιμο, συνεχιζω να μην τις ελεγχω, δουλευει ρολοι και τα λεφτα απο το νταβατζιλικι (παραμυθακι) με τις βαλβιδες, τα τρωω ψαρια τα Σαββατοκυριακα.
    παρα πολυ σωστος,,αλα εμεις τα ψαρακια τσιμπαμε με σφραγιδουλες εγκηυσεις και του κ@λ@υ τα νιαμερα,,

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από nik7119
    ,εισαι γνησιος,,τελος,,

Εχει και pedigree λέμε :rotflmao: :rotflmao:
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παλαιό μέλος
    Λαδια φιλτρα ελεγχο αλυσιδας και γρασαρισαμα αλυσιδας θελει το vstrom , μεχρι τα 50000χλμ. Αν θελει βαλβιδες, θα στο πει μονο του, θα τις ρυθμισεις και τελειωσες.
    Αν παλι σου αρεσει να παιδευεσε, παιρνεις Ευρωπαικο. Τα vstrom ειναι για χαλαρους τυπους. Αν εισαι ψειρας και πηρες vstrom, πετας τα λεφτα σου χωρις λογω, γιατι απλα, το μηχανακι δεν ζηταη τιποτα.
    λαθος μεχρι τα 100000 χλμ και να δουμε

Αρχικά δημιουργήθηκε από nik7119
    λαθος μεχρι τα 100000 χλμ και να δουμε
    πόσα χλμ έχεις κάνει;
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
    Φίλε μου με μπέρδεψες λίγο. Επειδή η ντίζα ήταν σφιχτή και προφανώς πατινάριζε, σου άλλαξαν κιβώτιο;
    Αν δεν μπορεί το μοτέρ σου να ανεβάσει χλμ όπως λές, η αλλαγή δίσκων πρέπει να γίνει άμεσα, και σε γενικές γραμμές μιλώντας το να θέλεις σε 16.000 χλμ αλλαγή δίσκων σημαίνει ότι χρησιμοποιείς τον συμπλέκτη πιο συχνά απ΄ότι χρειάζεται.
    Στο προηγούμενο μήνυμα που έκανες edit ρώταγες κάποια tips για την χρήση. Προσωπικά προτιμώ να δουλεύω τον κινητήρα μου κοντά στην ροπή του και φυσικά τον ανοίγω όταν μπορώ αποφεύγοντας να μπαίνω στα κόκκινα. Δεν τον δουλεύεις μέχρι τις 6.000 παρά μόνο αν τον στρώνεις.
    Το ότι ρύθμισε τις βαλβίδες δεν σημαίνει τίποτα για το μέλλον του κινητήρα σου. Γιαυτόν το λόγο ο κατασκευαστής προτείνει έλεγχο και ρύθμιση σε καθορισμένα χλμ.
    Byron σε ευχαριστώ πολύ ξεκαθάρισα κάπιοια πράγματα !! Στα 9.000 km παρατήρησα ότι πατινάριζε ( τότε δεν ήξερα ότι λέγεται έτσι , το πήγα στον μηχανικό, λάσκαρε την ντίζα, συνέχιζε να πατινάρει και μου σύστησε να αλλάξω δίσκο, όπως και εκανα. Τονίζω ότι τότε η ντίζα ηταν σφιχτή και ο μηχανικός απέδωσε την πρόωρη φθορά των δίσκων σε αυτόν τον παράγοντα και ελπίζω να έκρινε σωστα γιατί πρέπει να κλάψω 240 ευρουλάκια αλλιώς. Τώρα δυστυχώς λεφτά για καινούργιους δίσκους δεν παίζουν ούτε για αστείο.......
    Σχετικά με τα tips για την χρήση. Μετά απο λίγο ψαξιμο πιθανό αίτιο για την ρύθμιση όλων των βαλβίδων ήταν το γεγονός ότι ανεβάζω στροφές και μαρσάρω με τον κινητήρα κρύο, κάτι που θα το σταματήσω πάραυτα. Τώρα αν θέλω να γλυτώσω και άλλα 250 ευρουλάκια θα πρέπει να χρησιμοποιώ το συμπλέκτη λιγότερο.
    αλλα μου κάνει εντύπωση κάτι: Στο προηγούμενο μηχανάκι μου, ενα KLE Anhelo 250, με το ίδιο και χειρότερο στύλ οδήγησης και χειρισμού του συμπλέκτη, άλλαξα μια φορά δίσκους στα 40.000 km και δεν είχε πρόβλημα μέχρι τα 67.000
    Δυστυχώς το Stromaki το χρησιμοποιώ ως commuter και αυτό σημαίνει και κέντρο και κίνηση. Εσείς το συμπλέκτη στην κίνηση πόσο συχνά τον χρησιμοποιείτε; Ποιο είναι η άσκοπη χρήση που τρώει τους δίσκους;
    Αν μ'αγαπάς δεν ξέρω,
    αν μ'αγαπάς δεν ξέρω,
    βαράει η καρδιά μου
    τρελά runtime erro!!!!!
    Axxx

Re: Re: Ρυθμιση Βαλβίδων 24.000 km- Σωστός τρόπος οδήγησης?

Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
    δεν είναι απαραίτητο αυτό που γράφεις φίλε.

να τους αλλάξεις τότε άμεσα.

Για να διορθώσεις τυχόν οδηγικά σφάλματα, πρέπει προηγουμένως να μάθεις ποιά είναι αυτά.

Καλά φαντάζεσαι...αν και είναι πολύ γενικό αυτό. Αν δεν σε ''βοηθάει'' και το μοτέρ σου χαμηλά αναγκάζεσαι να πατινάρεις.
    Οι δίσκοι δεν φθείρονται τόσο εύκολα στα πατιναρίσματα γύρω από τις στροφές του ρελαντί παρά κοντά στις στροφές της μέγιστης ροπής και πολύ περισσότερο αν εκεί έχεις και φορτίο..

Ο σωτός τρόπος οδήγησης για την μηχανή σου, είναι εκείνος που προσαρμόζεται στις ''ανάγκες'' της μοτό σου..

Ο σωστός τρόπος οδήγησης για εσένα, είναι εκείνος που πρωτίστως σε καθιστά όσο το δυνατόν ασφαλέστερο, με όσο το δυνατόν λιγότερο στρες, με προσήλωση στην ροή της οδήγησης, με αυξημένα τα αισθητήρια της αντίληψης του κινδύνου, και πάντα αμυντικά...
    Μαλλον παώ για δίσκους γαμώτο
    Αν μ'αγαπάς δεν ξέρω,
    αν μ'αγαπάς δεν ξέρω,
    βαράει η καρδιά μου
    τρελά runtime erro!!!!!
    Axxx

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    24.000 χλμ και να χρειαζεσαι αλλαγη δισκων ειναι υπερβολικο, χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν μπορει να συμβει.

Για τις βαλβιδες και τα περι εικονας 70.000 χιλ μην τα πιστευεις ολα...δηλαδη εκατσε ο μηχανικος και ελυσε ολο το κινητηρα, μετρησε τις ανοχες και απεφανθει οτι η φθορα των επι μερους τμηματων του μοτερ αντιστοιχουν σε 70.000 χλμ; η απο τα διακενα των βαλβιδων το καταλαβε μονο;

δεν αμφισβητω τα λεγομενα του, αλλα καλο θα ηταν να τον ρωτησεις απο που το συμπερανε αυτο.

anyway...θα πρεπει να λιωσεις το μηχανακι στο πατιναρισμα για να φαγωθουν οι δισκοι σε τοσο χιλιομετρα...πιθανα αιτια:

-Ισως να σου ειχαν ρυθμισει η να ειχες ρυθμισει εσυ τον συμπλεκτη να απομονωνει πολυ ψηλα και να μην γινοταν πληρης αποσυμπλεξη

-Μηπως εχεις συνεχεια τα δαχτυλα σου αραγμενα πανω στην μανετα του συμπλεκτη και την πιεζεις χωρις να το καταλαβαινεις;

-Και μια τελευταια ερωτηση που οσο και αν ακουγεται γελοια εχει σημασια...εισαι αριστεροχειρας η δεξιοχειρας;

Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador

-Ισως να σου ειχαν ρυθμισει η να ειχες ρυθμισει εσυ τον συμπλεκτη να απομονωνει πολυ ψηλα και να μην γινοταν πληρης αποσυμπλεξη

-Μηπως εχεις συνεχεια τα δαχτυλα σου αραγμενα πανω στην μανετα του συμπλεκτη και την πιεζεις χωρις να το καταλαβαινεις;

-Και μια τελευταια ερωτηση που οσο και αν ακουγεται γελοια εχει σημασια...εισαι αριστεροχειρας η δεξιοχειρας;
    - Στην πρώτη αλλαγή δίσκων στα 9.000 km μου είπε ο μηχανικός ότι είχαν σφίξει την ντίζα του συμπλέκτη πολύ, δεν είχε τζόγο και έτρωγε τους δίσκους

- Τα δάκτυλα δεν τα έχω πάνω στο συμπλέκτη εκτος απο τότε που τον χρησιμοποιώ και φαντάζομαι παλί όπως όλοι όποτε είμαι στην κίνηση και στα φανάρια του κέντρου της Αθήνας τον χρησιμοποιώ πολύ

- είμαι δεξιόχειρας
    Αν μ'αγαπάς δεν ξέρω,
    αν μ'αγαπάς δεν ξέρω,
    βαράει η καρδιά μου
    τρελά runtime erro!!!!!
    Axxx

D-11 Earth Mover Το avatar του/της Tpap
    ....πλήρης σύμπλεξη θες να πείς. (Και άρα έχουμε ολίσθηση)

Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
    ....πλήρης σύμπλεξη θες να πείς. (Και άρα έχουμε ολίσθηση)
    ναι αυτο!:wacko:

Σε οτι αφορα στο δεξιοχειρας / αριστεροχειρας... κολητος φιλος (αριστεροχειρας) ειχε αγορασει ενα Funduro ουτε και εγω θυμαμαι ποσα χρονια πισω....η πρωτη του μεγαλη μηχανη...

πολυ συντομα ηθελε δισκους γιατι λογω του οτι το δεξι του χερι δεν ειχε και τοσο καλη αισθηση ανοιγε το γκαζι ατσαλα και ηλεγχε την ισχυ με τον συμπλεκτη που χειριζοταν με το "καλο" του αριστερο χερι πατιναροντας πολυ ειδικα στις εκκινησεις....κουφο και κουλο αλλα συνεβαινε...

τωρα οδηγαει αυτοκινητο.

- Στην πρώτη αλλαγή δίσκων στα 9.000 km μου είπε ο μηχανικός ότι είχαν σφίξει την ντίζα του συμπλέκτη πολύ, δεν είχε τζόγο και έτρωγε τους δίσκους

- Τα δάκτυλα δεν τα έχω πάνω στο συμπλέκτη εκτος απο τότε που τον χρησιμοποιώ και φαντάζομαι παλί όπως όλοι όποτε είμαι στην κίνηση και στα φανάρια του κέντρου της Αθήνας τον χρησιμοποιώ πολύ

- είμαι δεξιόχειρας
    Το να χρησιμοποιεις τον συμπλεκτη δεν ειναι σφαλμα.

Και εγω μεσα στην κινηση του γ@μω την μανα....αλλα δεν εχω χρειαστει δισκους και ειμαι πλεον στα 52.000 χλμ...

ναι αυτο!:wacko:

Σε οτι αφορα στο δεξιοχειρας / αριστεροχειρας... κολητος φιλος (αριστεροχειρας) ειχε αγορασει ενα Funduro ουτε και εγω θυμαμαι ποσα χρονια πισω....η πρωτη του μεγαλη μηχανη...

πολυ συντομα ηθελε δισκους γιατι λογω του οτι το δεξι του χερι δεν ειχε και τοσο καλη αισθηση ανοιγε το γκαζι ατσαλα και ηλεγχε την ισχυ με τον συμπλεκτη που χειριζοταν με το "καλο" του αριστερο χερι πατιναροντας πολυ ειδικα στις εκκινησεις....κουφο και κουλο αλλα συνεβαινε...

τωρα οδηγαει αυτοκινητο.
    Έπρεπε να παρει αγγλική μηχανή

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Artificial Spammer Το avatar του/της Elle
    ...δουλευει ρολοι και τα λεφτα απο το νταβατζιλικι (παραμυθακι) με τις βαλβιδες, τα τρωω ψαρια τα Σαββατοκυριακα.
    ...και αστακομακαρονάδες αν θυμάμαι καλά τις φωτό...
    :a36: Θεσσαλικό κλιμάκιο :a36:
    :a07:Τη λένε Μαίρη
    Ζητείται νεαρός για delivery σε πιτσαρία με GSXR hayabusa K8

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 14/12/2013, 15:51
  2. Ρύθμιση βαλβίδων για KLE 250 anhelo
    από gkalo στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 26/08/2005, 12:43
  3. Ο σωστός τρόπος