Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 59

Θέμα: Εκθέσεις Μεταχειρισμένων

έκλεισα τον περασμένο μήνα μηχανάκι του 2002

μια μέρα πριν το πάρω ρώτησα αριθμό πλαισίου για να ψάξω για κάτι άφτερ μάρκετ

το μηχανάκι τελικα ήταν 1998

το είπα στον πωλητή και έμεινε ξερός

είμαι βέβαιος πως δεν πήγε να με κοροϊδέψει, απλά τον κορόιδεψαν κι αυτόν όταν το πήρε

ήταν παραεισαγωγή, και του έπαιξαν το γνωστό κόλπο, δήθεν μοντέλο 2002 αφού είχε πρώτη άδεια στην ελλάδα το 2002

Νέο μέλος
    Οι εμποροι εχουν τη νωοτροπια που εχει η πλειοψηφια των ελληνων επαγγελματιων ειτε αυτοι ειναι εμποροι μοτοσυκλέτας, ειτε ιδιοτκητες εστιατοριου σε τουριστικη περιοχη, οτι βρουμε κι οτι αρπαξουμε δηλαδη και δε μας νοιαζει το μετα. Αυτος ο εμπορας που με εκλεψε ουσιαστικα, μπορει να γλυτωσε 300-400 ευρω παραπανω στη τσεπη του απο τη δικη μου περιπτωση, αλλα εχασε τουλαχιστον τα τριπλασια απο 3-4 αλλους συντοπιτες που ηταν στο τσακ να αγορασουν απο αυτον (μεχρι που εμαθαν το παθημα μου).

Αρχικά δημιουργήθηκε από mv7
    μπορει να γλυτωσε 300-400 ευρω παραπανω στη τσεπη του απο τη δικη μου περιπτωση, αλλα εχασε τουλαχιστον τα τριπλασια απο 3-4 αλλους συντοπιτες που ηταν στο τσακ να αγορασουν απο αυτον (μεχρι που εμαθαν το παθημα μου).
    ...και πιθανότατα δεν το έμαθε αυτό κι έτσι θα συνεχίσει το ίδιο τροπάρι...

Νέο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek

Θα το συνεχισει και εκει που θα εβγαζε 15 χιλιαρικα το μηνα θα βγαζει 10.. Δυστυχως δε γινεται ολοι οι αγοραστες να γνωριζουν το ιστορικο του καθε εμπορου. Οποτε περναω απο εκει και τον βλεπω εξω να δειχνει μηχανακια σε πιτσιρικαδες, μου ρχεται να σταματησω και να τους πω ΜΑΚΡΥΑ.. Απο κει και περα ειναι και προσωπικη ευθυνη του καθενα να ψαξει και να ρωτησει πριν δωσει καπου τα λεφτα του..θα μου πεις κι εγω ειχα ψαξει και ειχα ρωτησει και μαλιστα με ειχε στειλει σ'αυτον και γνωστος του :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Παλαιό μέλος Το avatar του/της harvester
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Blixa
    Φίλε μου διαφωνώ 100% μαζί σου.
    Βασικά , όταν κάνεις αγορές και είσαι σοβαρός επαγγελματίας , ξέρεις την αγορά και δύσκολα παίρνεις
    κάτι που είναι "εκτός μόδας"
    Δεύτερο και πιο σημαντικό , αν με το εμπόριο είχες 100% κέρδος , όλοι έμποροι θα ήμασταν και θα οικονομάγαμε. Τουτέστιν , το κάθε επάγγελμα έχει τα ρίσκα του και προσπαθείς πάντα να ελαχιστοποιήσεις την χασούρα σου.
    Όπως είπαν και τα άλλα παλικάρια , υπάρχουν επαγγελματίες με @@ , και @@ επαγγελματίες , όπως παντού.
    Απλά είναι ενοχλητικό να βλέπεις τόσο τακτικά άλλες τιμές στις αγγελίες και άλλες όταν πας εκεί.
    δηλαδη θελεις να μου πεις οτι οι επαγγελματιες με @@ γινανε απο την αξιοπρεπεια τους?

απλα εχουμε μαθει φιλε να αγοραζουμε απο τις μαντρες ενα cbr 1000 -04 με 8000 και 13000 χιλιομετρα.ενω απο ιδιοτη δεν θα το παιρναμε ποτε το ιδιο μηχανακι με 33000 χιλιομετρα.

ο εμπορος θελει να πουλησει και ξερει που ποναει η τιμη στο μεταχειρισμενο.αν βρει λοιπον 10 χαζους που πιστεψουν στα χιλιομετρα και στην χρονολογια στα @@ του για τον εναν που θα την παρει χαμπαρι και θα το πει και σε αλλους 5.
    αλλωστε οι πρωτοι 10 με την σειρα τους θα το πουν σε αλλους 5 οτι βρηκαν τσαμπα μηχανακι αριστο και αν δεν σπασει θα τους εχει μονιμους πελατες

FFWD Το avatar του/της DimST
    Road67 μη μπερδεύεσαι, έμπορας είναι, όχι γονιός σου... ο έμπορας θα σου πουλήσει, τώρα αν εσύ (όχι εσύ συγκεκριμένα) έχεις φουσκωμένα μυαλά και πάρουν αέρα είναι καθαρά δικό σου πρόβλημα.

Απο την άλλη όμως, πίστεψε με, υπάρχει και έμπορας που αν μπορεί να σου πεί μια κουβέντα παραπάνω (γιατί υπάρχει κόσμος που παρεξηγιέται!) θα σου την πεί,
    - Φίλε, 160 άλογα δεν είναι για 'σένα, έχε το νού σου, σκέψου το, εγώ να πουλήσω θέλω... Το έχω δεί αυτό να συμβαίνει μπροστά μου και ο αγοραστής... παρ'όλο που είχε τρανσάλπ πήρε κ6 1000...

Τα προβλήματα με τους έμπορες ξεκινάνε:
    α. Εισαγωγή μοτοσυκλετών 2-4 ετών άγνωστης κατάστασης και χιλιομέτρων που έρχοντε εδώ ώς ευκαιρία με λίγα χιλιόμετρα. Αγοράζουν ένα πρώην αγωνιστικό ή ένα ψιλοπεσμένο τσάμπα, το μαζεύουν και το φέρνουν για ευκαιρία...
    β. το κόλλημα του κόσμου με τα χιλιόμετρα. 30.000+χλμ SBK ΔΕΝ πουλιέται!!!
    γ. διευκολύνσεις με χρηματοδοτικά πακέτα που δύσκολα θα πάρει κάποιος αν πάει απευθείας σε τράπεζα.

Απο 'κεί και πέρα, ο αγοραστής που θέλει να ξέρει τι αγοράζει ζητά, αποδείξεις, χαρτιά, ιστορικό μοτοσυκλέτας... Αν αυτά δεν υπάρχουν ή αν μαγαζάτορας στραβώσει απλά κοιτάει αλλού, οι περισσότεροι έμπορες που κάνουν εισαγωγή δεν έχουν ιδέα τι πουλάνε, πόσο μάλλον να ξέρουν τι χιλιόμετρα έχει κάνει η μοτοσυκλέτα... σε κάθε περίπτωση ο κανόνας λέει και εφόσων υπάρχει το χρήμα... αγορά απο ιδιώτη, σίγουρα υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να σου πεί όλη την αλήθεια, να είναι πιο τίμιος και να ξέρει λεπτομέριες για το μηχανάκι - που πονάει όσο κανένας έμπορας... όμως... μη βάζουμε όλους τους έμπορες στο ίδιο καζάνι, υπάρχει κόσμος που είναι τίμιος, υπάρχει κόσμος που χάνει τον ύπνο του στην υποψία του κάτι να μη πήγε καλά σε κάποια πώληση, σέρβις... απλά αυτοί συνήθως... δεν έχουν μεγάλα μαγαζιά

Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
    συνηθως αυτοι που συνεχιζουν το τροπαρι βγαζουν μια ζωη λεφτα.υπαρχει κοσμος για εξαπατηση με την σεσουλα..............αλλωστε σε καθε επαγγελμα αυτοι που μπαινουν σφηνα για την αρπαχτη ειναι αυτοι που κονομανε στην τελικη.
    απλα εμεις παθαινουμε με καθαρο το κουτελο και με αδεια τσεπη

Αρχικά δημιουργήθηκε από harvester
    συνηθως αυτοι που συνεχιζουν το τροπαρι βγαζουν μια ζωη λεφτα.υπαρχει κοσμος για εξαπατηση με την σεσουλα..............αλλωστε σε καθε επαγγελμα αυτοι που μπαινουν σφηνα για την αρπαχτη ειναι αυτοι που κονομανε στην τελικη.
    τώρα με το ίντερνετ τα πράγματα έχουν αλλάξει

1. είναι πολύ πιο εύκολο να ρωτήσεις κάποιους πιο έμπειρους να σε βοηθήσουν
    2. είναι εύκολο να διαδοθεί η πληροφορία για τον καλό και κακό έμπορο/μάστορα
    3. σε ανταλλακτικα και αξεσουάρ, ψωνίζεις από έξω

τα χρόνια της ασυδοσίας τους τελειώνουν, τα κορόιδα/θύματα είναι λίγα πλέον

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1

+1

-Πάω με το λεωφορείο- Το avatar του/της Road67
    Αρχικά δημιουργήθηκε από DimST
    Road67 μη μπερδεύεσαι, έμπορας είναι, όχι γονιός σου... ο έμπορας θα σου πουλήσει, τώρα αν εσύ (όχι εσύ συγκεκριμένα) έχεις φουσκωμένα μυαλά και πάρουν αέρα είναι καθαρά δικό σου πρόβλημα.

Απο την άλλη όμως, πίστεψε με, υπάρχει και έμπορας που αν μπορεί να σου πεί μια κουβέντα παραπάνω (γιατί υπάρχει κόσμος που παρεξηγιέται!) θα σου την πεί,
    - Φίλε, 160 άλογα δεν είναι για 'σένα, έχε το νού σου, σκέψου το, εγώ να πουλήσω θέλω... Το έχω δεί αυτό να συμβαίνει μπροστά μου και ο αγοραστής... παρ'όλο που είχε τρανσάλπ πήρε κ6 1000...

Τα προβλήματα με τους έμπορες ξεκινάνε:
    α. Εισαγωγή μοτοσυκλετών 2-4 ετών άγνωστης κατάστασης και χιλιομέτρων που έρχοντε εδώ ώς ευκαιρία με λίγα χιλιόμετρα. Αγοράζουν ένα πρώην αγωνιστικό ή ένα ψιλοπεσμένο τσάμπα, το μαζεύουν και το φέρνουν για ευκαιρία...
    β. το κόλλημα του κόσμου με τα χιλιόμετρα. 30.000+χλμ SBK ΔΕΝ πουλιέται!!!
    γ. διευκολύνσεις με χρηματοδοτικά πακέτα που δύσκολα θα πάρει κάποιος αν πάει απευθείας σε τράπεζα.

Απο 'κεί και πέρα, ο αγοραστής που θέλει να ξέρει τι αγοράζει ζητά, αποδείξεις, χαρτιά, ιστορικό μοτοσυκλέτας... Αν αυτά δεν υπάρχουν ή αν μαγαζάτορας στραβώσει απλά κοιτάει αλλού, οι περισσότεροι έμπορες που κάνουν εισαγωγή δεν έχουν ιδέα τι πουλάνε, πόσο μάλλον να ξέρουν τι χιλιόμετρα έχει κάνει η μοτοσυκλέτα... σε κάθε περίπτωση ο κανόνας λέει και εφόσων υπάρχει το χρήμα... αγορά απο ιδιώτη, σίγουρα υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να σου πεί όλη την αλήθεια, να είναι πιο τίμιος και να ξέρει λεπτομέριες για το μηχανάκι - που πονάει όσο κανένας έμπορας... όμως... μη βάζουμε όλους τους έμπορες στο ίδιο καζάνι, υπάρχει κόσμος που είναι τίμιος, υπάρχει κόσμος που χάνει τον ύπνο του στην υποψία του κάτι να μη πήγε καλά σε κάποια πώληση, σέρβις... απλά αυτοί συνήθως... δεν έχουν μεγάλα μαγαζιά

Aυτο ειναι αληθεια. Υπαρχουν και ενταξει εμποροι κι εγω το εχω δει να λενε σε καποιον πως δεν κανει μια μηχανη γι' αυτον. Συνηθως ομως αυτο δε θα το δεις απο τον περιθωριου εμπορο αλλα απο τον πιο επιτυχημενο, η απο εκεινον που σε εχει πελατη χρονια. Αλλα σαφως κι υπαρχουν και τετοιοι εμποροι. Δεν ειναι ο εμπορος γονιος σου, αλλα συνηθως ειναι γονιος καποιου που οταν καποιος κοροιδεψει το παιδι του θα γινει σκυλος. Αυτο δε μπορει να το προσθεσει στη γενικη εξισωση οταν βλεπει το 20χρονο με το χρεπι παπι που κοιταζει το Κ4 750αρι; Μαλλον οχι, γιατι αν το κοιταξει, θα πρεπει να πουλαει μονο CB400 με ενα κερδος κατω απο 1000 ευρω.
    Εγω διαφωνω ως προς τον ιδιωτη. Αρκετοι θα σε κοροιδεψουν κρυβοντας τρακαρισματα, γυριζοντας τα κοντερ, μπασταρδευοντας το μοντελο κι οσο πιο ασχετος εισαι τοσο πιο ευκολα θα πεσεις στη λουμπα, μια που θα στο παιξει και φιλικος και θα σε πατροναρει.
    Το καλυτερο για 'μενα ειναι να εχεις μηχανικο της εμπιστοσυνης σου και βαδιζεις επ' αυτου.
    Η μηχανη ειναι τροπος ζωης. Το αποδεικνυει ο αερας που αναπνεω, η ανεξαρτησια μου, η αισθηση πως μ' ''ακουει''...

Honda Tact 50 1988, Honda C72 6V 1988, Honda MTX50R 1989, Suzuki GZ Marauder 125 2000, Kymco Hipster 125 2001, Yamaha XV250S Virago 1998, Honda CB400SF NC36, Yamaha FZ6 FI Fazer 2006, Yamaha Xmax250/YPR 2006, Honda VFR 800 Vtec, και τώρα...............................
    ----------------------> τίποτα!!
    σαν το λαλάκα πάω με το λεωφορείο

Αρχικά δημιουργήθηκε από Road67

Το καλυτερο για 'μενα ειναι να εχεις μηχανικο της εμπιστοσυνης σου και βαδιζεις επ' αυτου.
    εκεί βρίσκεται το άλλο κρίσιμο θέμα:

ο έμπορας θα σου πεί "φέρε όποιον θες να το δει"

ο μάστοράς σου θα σου πει "φέρε ό,τι μηχανάκι θες να το δώ"

--> πάπαλα

ενώ στον ιδιώτη θα του πεις "πήγαινέ το στο μάστορά μου να το δει" και πολύ σπάνια θα σου πει όχι (θα πρέπει να είναι υπερβολικά μεγάλη η απόσταση)

--> αγορά από ιδιώτη = μονόδρομος, από ΟΠΟΥ κι αν το πιάσεις

Κατ' αρχάς χαίρομαι που μαζεύτηκε τόσος κόσμος, Αυγουστιάτικα.

Συμφωνώ με το ότι είναι γενικότερη τάση των Ελλήνων επαγγελματιών. Είναι όμως μια τάση η οποία κυρίως οφείλεται στην ανοχή του Έλληνα καταναλωτή. Και πρόκειται για γενικότερη ανοχή. Θα περιγράψω το παρακάτω περιστατικό:
    Άνοιξη του 2005 και εγώ έπειτα από απερίγραπτη σαχλαμάρα και υπερεκτίμηση των ικανοτήτων μου στραβώνω τον πίσω άξονα του αυτοκινήτου μου (Citroen Xsara 1,4). Το αυτοκίνητο είχε αγοραστεί καινούριο από επίσημη αντιπροσωπεία το 2001 (Το 2003, με 26000 km, το αυτοκίνητο άλλαξε δίσκο - πλατό, με τον έμπορο να μας τη λέει οικογενειακώς για την κακή χρήση που κάνουμε στο αυτοκίνητο. Τέλος Πάντων). Το αυτοκίνητο πήγε οδικώς στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο για να γίνει εκτίμηση της ζημιάς και μόνο, όπως τους είπα ρητά. Παράλληλα εγώ, πήγα στα ανταλλακτικάκιδα της οδού Φρατζή, για να μάθω τις τιμές τους: Κομπλέ Πίσω Άξονας με ταμπούρα, ABS καινούριος 290 ευρώ.
    Μετά από μια μέρα, πηγαίνω στο επίσημο service όπου έχει βγει μια εκτίμηση περί τα 800 ευρώ, όχι για αντικατάσταση ολόκληρου του πίσω άξονα, αλλά μονάχα του δεξιού μπράτσου, που είχε στραβώσει. Είπα πως δεν ενδιαφέρομαι και πως περιμένω να παραδοθεί το αυτοκίνητό μου, για να αποχωρήσω. Τότε ο αρχιμηχανικός άρχισε να βγάζει αφρούς και να μου λέει ότι το όχημα δεν είναι ασφαλές για κυκλοφορία, και πως χρωστάω χρήματα. Αυτομάτως, ζήτησα να δω το διευθυντή της εταιρίας. Ο τύπος εν ολίγοις μου είπε ότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την ποιότητα της δουλειάς του, παραμόνο το εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Όταν του είπα ότι τα χρήματα που ζητάει είναι υπερβολικά και τον παρέπεμψα τηλεφωνικά στον έμπορο που πουλούσε τον πίσω άξονα 290, άρχισε το παραλήρημα:"Δεν γνωρίζουμε την προέλευση των ανταλλακτικών αυτών", "Δεν πρέπει να βάλεις καινούρια ταμπούρα πίσω διότι το αυτοκίνητο δε θα φρενάρει σωστά". Η χαριστική βολή όμως ήρθε όταν τον ρώτησα τί σκοπεύει να κάνει για τις στραβωμένες αντιστρεπτικές ράβδους της παλιάς μου ανάρτησης. "Θα τις χτυπήσουμε, θα τις ισιώσουμε και θα τις ξανατοποθετήσουμε πάνω". Προφανώς, απείλησα ότι θα δημοσιοποιήσω εκτενώς το περιστατικό, και σε 2 λεπτά το αυτοκίνητό μου με περίμενε στην έξοδο του συνεργείου. Κατά την αποχώρησή μου, είδα στο συνεργείο μια κυρία γύρω στα 50, ιδιοκτήτρια Citroen Xantia να καλείται να πληρώσει για κάτι 6000 ευρώ.
    Η αντικατάσταση τελικά ολόκληρου του πίσω άξονα, με τα εργατικά και την ευθυγράμμιση, ανήλθε στα 350 ευρώ. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Νέο μέλος Το avatar του/της Blixa
    δηλαδη θελεις να μου πεις οτι οι επαγγελματιες με @@ γινανε απο την αξιοπρεπεια τους?

απλα εχουμε μαθει φιλε να αγοραζουμε απο τις μαντρες ενα cbr 1000 -04 με 8000 και 13000 χιλιομετρα.ενω απο ιδιοτη δεν θα το παιρναμε ποτε το ιδιο μηχανακι με 33000 χιλιομετρα.

ο εμπορος θελει να πουλησει και ξερει που ποναει η τιμη στο μεταχειρισμενο.αν βρει λοιπον 10 χαζους που πιστεψουν στα χιλιομετρα και στην χρονολογια στα @@ του για τον εναν που θα την παρει χαμπαρι και θα το πει και σε αλλους 5.
    αλλωστε οι πρωτοι 10 με την σειρα τους θα το πουν σε αλλους 5 οτι βρηκαν τσαμπα μηχανακι αριστο και αν δεν σπασει θα τους εχει μονιμους πελατες
    δηλαδή κάθε επιτυχημένος έμπορος είναι απατεώνας? γιατί έτσι το θέτεις.
    Εγώ ξέρω ότι μεταχειρισμένα από μάντρες παίρνουν όσοι έχουν θέμα με το casheri , αλλιώς γιατί να πλερώσεις και έξοδα μαγαζιού.
    Τώρα για τα κοντερ , εντάξει , αν μένεις στα χιλιόμετρα , δεν είναι μόνο ο μαντράς που θα σε πιάσει κορόιδο ... Δεν είμαι κανένας guru της μοτοσυκλέτας , αλλά δεν θα έπαιρνα και γουρούνι στο σακί

Αρχικά δημιουργήθηκε από Blixa
    δηλαδή κάθε επιτυχημένος έμπορος είναι απατεώνας? γιατί έτσι το θέτεις.
    Εγώ ξέρω ότι μεταχειρισμένα από μάντρες παίρνουν όσοι έχουν θέμα με το casheri , αλλιώς γιατί να πλερώσεις και έξοδα μαγαζιού.
    Τώρα για τα κοντερ , εντάξει , αν μένεις στα χιλιόμετρα , δεν είναι μόνο ο μαντράς που θα σε πιάσει κορόιδο ... Δεν είμαι κανένας guru της μοτοσυκλέτας , αλλά δεν θα έπαιρνα και γουρούνι στο σακί
    δεν υπαρχει περιπτωση να βγαλει καποιος λεφτα με νομιμο κερδος και τιμιος απεναντι στην εφορια και το κρατος.

εξαρτάται τι εννοείς όταν λες "λεφτά"

πολλοί κλαίγονται για αναδουλειές, αλλά αν τους ψάξεις, έχουν τρίλιτρο ΣΟΥΒ δύο ετών και άλλα ενδεικτικά της "φτώχειας" τους

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 29/03/2007, 09:39
  2. εκθεσεις
    από mdr στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 18/03/2007, 21:00
  3. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 20/03/2006, 00:23
  4. Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 18/01/2006, 17:43