+10000000000Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Οντος είναι περίεργο, αν και θα προτιμούσα μερικά στρεμματάκια στην Κηφισίας απο ένα νησί.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
+10000000000Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Οντος είναι περίεργο, αν και θα προτιμούσα μερικά στρεμματάκια στην Κηφισίας απο ένα νησί.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ρε παιδιά, τα πράγματα είναι απλά.
Η γη αν δεν ανήκει σε ιδιώτη ανήκει στο κράτος, το οποίο έχει δικαίωμα, όπως και ο κάθε ιδιώτης να πουλά και να αγοράζει ό,τι δεν του απαγορεύεται απο το Σύνταγμα και τους νόμους.
ειναι ακριβως οπως πχ ο παππους μου εμενα εχει 2 στρεμματα στην Αρτα...Αρχικά δημιουργήθηκε από hercul
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πως περνάν από το δημόσιο σε ιδιωτική ιδιοκτησία!![]()
Πληρώνει ένας ζάμπλουτος το "κράτος" για να το αγοράσει? :a31:
Και αν ανήκουν σε ιδιώτες από παλιότερα πως έγινε παλαιότερα πάλι αυτή η μεταβίβαση?![]()
και ο αλλος μου παππου ενα οικοπεδο στην Αθηνα απο το 1880 και κατι...
και το μεταβιβαζε ο ενας στον γιο του και παει λεγοντας.......
και ηρθε μετα απο καποιοα χρονια σε εμενα....( το οικοπεδο και οχι το νησι ε ? )
εσυ πχ δεν εχει καποιο ακινητο δικο σου ( ή οι γονεις σου ?)..
αυτο σε καπιοον ανηκε....πρινα ποεσας....και πριν απο αυτον...και πιο πριν.....
ακομα και πριν πολλα χρονια μπορει ο πρωτος που το ειχε να το εχει καταπατησει....κανενας δεν ξερει....
απλα....πολλα απο αυτα τα νησακια καποιοι που τα ειχαν σαν περουσιακο στοιχειο απο πολυ παλια τους ηταν παντελως αχρηστα γιατι ουτε να πανε μπορουσαν, αλλα και να πανε, τι θα εκαναν σε ενα ξερονησι-βραχονησιδα....ουτε την πολυτελεια να παει καποιος με σκαφος δεν ειχε τοτε !
τα ξεφορτωνονταν λοιπον, σε εξευτελιστικες ακομα και για την τοτε εποχη τιμες ....
Το κράτος δεν νομίζω να έχει δικαίωμα να πουλάει γή.Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
ρε παιδιά, τα πράγματα είναι απλά.
Η γη αν δεν ανήκει σε ιδιώτη ανήκει στο κράτος, το οποίο έχει δικαίωμα, όπως και ο κάθε ιδιώτης να πουλά και να αγοράζει ό,τι δεν του απαγορεύεται απο το Σύνταγμα και τους νόμους.
Δεν ξέρω αν έχει ή όχι τέτοιο δικαίωμα, αλλά αυτό που ξέρουμε όλοι είναι ότι μπορεί να "παραχωρεί" γη. Και μετά να το ξεχνάει μέσα στη γραφειοκρατία. Π.x. οι αμέτρητες και συνεχείς παραχωρήσεις γης στην εκκλησία.Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Το κράτος δεν νομίζω να έχει δικαίωμα να πουλάει γή.
φυσικά και έχει.Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Το κράτος δεν νομίζω να έχει δικαίωμα να πουλάει γή.
έχει μάλιστα συστήσει και εταιρία για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της
http://www.ked.gr/
αν μάλιστα ενδιαφέρεσαι να αγοράσεις
http://www.ked.gr/website/index.php?...ges&SiteID=449
Μπορεί να πουλάει ένα διαμέρισμα φαντάζομαι η ένα ξενοδοχείο και γιατί όχι εφόσον το έχει αγοράσει απο ιδιώτη, αλλά οχι την παραλία της Γλυφάδας ας πούμε.Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
φυσικά και έχει.
έχει μάλιστα συστήσει και εταιρία για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της
http://www.ked.gr/
αν μάλιστα ενδιαφέρεσαι να αγοράσεις
http://www.ked.gr/website/index.php?...ges&SiteID=449
το αν το έχει αγοράσεις από ιδιώτη ή όχι, δηλαδή ο τρόπος απόκτησης της κυριότητας του όποιου ακινήτου δεν έχει καμία απολύτως σημασία.Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Μπορεί να πουλάει ένα διαμέρισμα φαντάζομαι η ένα ξενοδοχείο και γιατί όχι εφόσον το έχει αγοράσει απο ιδιώτη, αλλά οχι την παραλία της Γλυφάδας ας πούμε.
οι παραλίες και γενικά οι κοινόχρηστοι χώροι είναι ιδιαίτερη περίπτωση. Ακόμα και αυτοί όμως ανήκουν στο Κράτος ή έστω σε δήμου ή κοινότητες ή νομαρχίες.Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Μπορεί να πουλάει ένα διαμέρισμα φαντάζομαι η ένα ξενοδοχείο και γιατί όχι εφόσον το έχει αγοράσει απο ιδιώτη, αλλά οχι την παραλία της Γλυφάδας ας πούμε.
Δεν είμαι σίγουρος αν μπορεί να πουλήσει τις παραλίες (αιγιαλό). πάντως παραχώρηση χρήσης παίζει σίγουρα.
Το ειχανε κανει επι Επταετίας :ρΑρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
γιατί δε στέλνει κόσμο σε αυτά (άπορους) να τους δώσει ιδιοκτησίες, να κατοικηθούν...?
Τι μ@λ@κίες κάθομαι & ρωτάω.....![]()
![]()
![]()
ηταν λιγο διαφορετικα βεβαια αλλα ηταν μια μορφη αποκεντρωσης
ερε τι θα ακουσω τωρα καλα που θα λειπω![]()
![]()
![]()
![]()
:rotflmao:
![]()
![]()
"Αν είναι να φύγω ας φύγω πρωί
στη σωστή εποχή σε λάθος στροφή"
Θάνος Ανεστόπουλος / Διάφανα Κρίνα
http://smutradio.listen2myradio.com/
Ναι, ναι... μπλα, μπλα, μπλα... καλά, αρκετά.
Το νησάκι πόσο κάνει; Θα πει κανένας;![]()
6,100,000 ?
+250Αρχικά δημιουργήθηκε από GreenBill
Δεν το ειπα για καλο,απλως ειναι μια πραγματικοτητα.Ο Ωνασης,ο Γουλανδρης και αλλοι δισεκατομμυριουχοι εχουνε εδω και χρονια νησια.Που τα βρηκανε;Κατα καποιο τροπο ειναι το ιδιο φαινομενο με τις μαζικες πωλησεις οικοπεδων και σπιτιων στη Μανη,στην Κρητη και αλλου σε ξενους επενδυτες,μονο που εδω απευθυνονται σε πολυ παχια πορτοφολια.![]()
πολλοι ξενοι μεγιστανες εχουν αγορασει νησια.
και μαλιστα ελληνικα. βραχονησιδες βασικα.
και δεν καταάβαινω γιατι το κρατος να ΜΗΝ το πουλησει?![]()
αφου ουσιαστικα του ειναι αχρηστο ενα κομματι γης μεσα στο πελαγος χωρις υποδομες. που ακομα και να δημιουργηθουν υποδομες. δεξαμενες για ποσιμο νερο,γεννητριες ρευματος κ.λ.π. θα μπορουν να ζησουν πολλοι λιγοι ανθρωποι με σχεδον καμια παραγωγικη δουλεια.
το πουλαει λοιπον σε εναν φραγκατο ιδιωτη,(βγαζει καλο χρημα)...αυτος το επανδρωνει για την παρτη του και ζει βασιλικα και πριβε οπως του αρμοζει μεσα στα λεφτα του.
ολοι κερδισμενοι ειναι.
![]()