Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 68

Θέμα: Μειωμένη αποζημίωση λόγω παλαιότητας

Αρχικά δημιουργήθηκε από gixxerpap
    αν η ζημια σου έχει υπολογιστεί με τιμές μεταχειρισμένων ανταλλακτικών, δεν μπορούν να επικαλεστούν επιπλέον παλαιότητα!!!!
    +1000
    ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ

Ευχαριστώ για την πληροφορία (αν και ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι θέλουν να με κλέψουν).

Όπως και να΄χει εγώ θα το τραβήξω και σε δικαστήρια αν χρειαστεί, γιατί χρειάζομαι το αυτοκίνητο και το θέλω στην κατάσταση που ήταν, ασχέτως ηλικίας.

Επίσης φράγκα δεν παίζουν γιατί τρέχει δάνειο για σπίτι και αγορά χωμάτινου όπλου εν όψη.

ΖΗΤΑ ΟΤΙ ΓΡΆΦΕΙ ΤΟ ΤΙΜΟΛΌΓΙΟ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΈΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΆ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΉΣΗΣ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm
    δες και αυτό
    http://www.moto.gr/forums/showthread...FC%F4%E7%F4%E1

καλά ξεμπερδέματα

Παλαιό μέλος
    Το ίδιο περίπου σκηνικό έτυχε και σε μένα

Με το αυτοκίνητο της δουλειάς

Θελαν να μας κόψουν περίπου 20% από την αγορά των ανταλλακτικών γιατί ήταν καινούρια.

Θα κινηθούμε δικαστικά και όταν βγει αποτέλεσμα θα ενημερώσω

Μάλλον δηλαδή γιατί μέχρι τότε

Πάντως μπορούν να ισχυριστούν ότι η επισκευή στοιχίζει παραπάνω από την αξία του και να σε αποζημιώσουν με την άξια του, μόνο αν εσύ το δεχτείς.

Αν δεν θέλεις είναι υποχρεωμένοι να στο φτιάξουν.

Τώρα για την παλαιότητα αν ίσχυαν αυτά που λένε τότε τα τρακαρισμένα μεταχειρισμένα θα είχαν μεγαλύτερη αξία από τα υπόλοιπα οχήματα αφού θα είχαν και μερικά καινούρια κομμάτια

Re: Μειωμένη αποζημίωση λόγω παλαιότητας

Αρχικά δημιουργήθηκε από petrogazz
    Η ασφαλιστική μου (πήγα με φιλικό διακανονισμό) αρνείται να πληρώσει όλο το ποσό της επισκευής διότι ισχυρίζονται ότι η αγοραστική αξία του αυτοκινήτου είναι μικρότερη από το κόστος της επισκευής (διαφορά της τάξης των 500 ευρώ).
    Απο οτι καταλαβα δεν σου εκοψαν λογω παλαιοτητας...Στην ουσια αυτο που λες ειναι να βγει η περιπτωση ως μη ασυμφορη.Δηλαδη μεγαλυτερο κοστος επισκευης απο την αξια του εστω και με μεταχειρισμενα ανταλλακτικα...

Οποτε μιλαμε οτι πας για ολικη,σου δινουν την αξια του οχηματος και τους δινεις το οχημα ή το δινεις σε μαντρα ανταλλακτικα συν την διαφορα,εξαρταται...

ΥΓ Ο πραγματογνωμονας που ειδε(?) το αυτοκινητο πριν επισκευαστει συμφωνησε για το κοστος με το συνεργειο ή δεν το εχεις επισκευασει ακομα?

make love not work Το avatar του/της L.omerta
    Οχι δεν το ειχα επισκευάσει μέχρι να δω πόσο θα ήταν η αποζημίωση απο την ίδια την ασφαλιστική(αυτό μου είχε πει και ο μηχανικός μου). Από τι κατάλβα τον τελικό λόγο δεν τον έχει ο πραγματογνόμωνας αλλά η ίδια η ασφαλιστική. Μετά επισκεύασα όσα μπορούσα με την αποζημίωση.Δε ξέρω κι όλας παίζει να με πιάσαν και κότσο απλά ήταν το πρώτο μου τρακάρισμα και δεν ήξερα και πολλά το τι γινόταν..

PS:δεν ηταν αυτοκίνητο μ@λακία εγραψα βέσπα έχω
    go big or go home!!!

Μιλαω για την περιπτωση του petrogazz

Εσενα απο οτι καταλαβα δεν εγκριθηκε η ζημια σου ουτε απο τον εμπειρογνωμονα...Μπορει οντως η επισκευη να κοστιζε 540Ε αλλα αν η βεσπα σου επιανε 300Ε να την πουλησεις πας αλλου....Και 600 να κοστιζε η βεσπα παντως επρεπε να ζητησεις ολικη....

Λογικα παντως για να θελουν 50%+ μειωση λογω παλαιοτητας ή ηταν για ολικη το μηχανακι ή ηθελε ο μαστορας φρεσκα ανταλλακτικα/πολλα εργατικα/κατι τελος παντων.....

Re: Re: Μειωμένη αποζημίωση λόγω παλαιότητας

Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
    Απο οτι καταλαβα δεν σου εκοψαν λογω παλαιοτητας...Στην ουσια αυτο που λες ειναι να βγει η περιπτωση ως μη ασυμφορη.Δηλαδη μεγαλυτερο κοστος επισκευης απο την αξια του εστω και με μεταχειρισμενα ανταλλακτικα...

Οποτε μιλαμε οτι πας για ολικη,σου δινουν την αξια του οχηματος και τους δινεις το οχημα ή το δινεις σε μαντρα ανταλλακτικα συν την διαφορα,εξαρταται...

ΥΓ Ο πραγματογνωμονας που ειδε(?) το αυτοκινητο πριν επισκευαστει συμφωνησε για το κοστος με το συνεργειο ή δεν το εχεις επισκευασει ακομα?
    Να έτσι το πάνε αλλά από πως ολική; Αφού το αυτοκίνητο επισκευάζεται, δεν με ενδιαφέρει αν είναι ασύμφορο εγώ το θέλω όπως ήταν πριν, έστω και με μεταχειρισμένα ανταλλακτικά.

Συμβουλεύτηκα δικηγόρο και καταλήξαμε στο να πιέσουμε την ασφαλιστική μου (έχουμε στην οικογένεια μερικά οχήματα σε αυτούς) για να μας καλύψει. Αν αρνηθούν θα στραφούμε στην ασφαλιστική αυτού που με τράκαρε (θα ακυρώσουμε τον φιλικό διακανονισμό και αν δεν κάνουν δήλωση έχουμε την έκθεση της τροχαίας και θα πάμε για αγωγή). Επίσης θα βάλουμε δικό μας πραγματογνώμονα να εκτιμήσει την ζημιά και την αγοραστική αξία του αυτοκινήτου.

Το αυτοκίνητο δεν έχει επισκευαστεί ακόμα, βγήκε προ-κοστολόγιο από το συνεργείο και από αυτό ο πραγματογνώμονας έκρινε ότι είναι ασύμφορο.

Δεν είναι το πρώτο μου τρακάρισμα, οπότε ξέρω ότι αυτοί πάνε να κόψουν από παντού. Εγώ δεν έχω να χάσω τίποτα (έχω μείνει χωρίς αμάξι έτσι και αλλιώς) οπότε θα τους κυνηγήσω με κάθε μέσω. Η δικηγόρος είναι φίλη οπότε και στα δικαστήρια να πάμε και αν χάσω (που δεν το νομίζω) δεν θα μου στοιχίσει πολλά. Απλά μου την σπάει η απληστία και η εκμετάλλευση των ασφαλιστικών εταιριών και για λόγους ηθικής και μόνο δεν θα πάω με τα νερά τους.

Εαν η αντικειμενικη αξια του οχηματος ειναι μικροτερη απο το κοστος επισκευης του δεν θα βγαλεις τιποτα...Κανενας δεν μπορει να υποχρεωσει την εταιρεια να πληρωσει παραπανω απο την αξια του αντικειμενου...

Εκτος αν αποδειξεις οτι ειναι συμφερουσα η επισκευη του αυτοκινητου,δηλαδη οτι η αξια του ειναι μεγαλυτερη απο το κοστος επισκευης....

Σκεψου και τα εξοδα για πραγματογνωμονα,δικηγορο κτλ και αν σε συμφερει πραγματικα να το κυνηγησεις εφοσον μιλαμε οτι σου προσεφεραν μια λογικη αποζημιωση....Αν το πας στο συναισθημα και το γαμωτο ειναι μια αλλη περιπτωση...

Μιας και το ανεφερες,το Auto Triti ειναι οντως ενας γενικος οδηγος για την τιμη ενος αυτοκινητου...Αλλα αναφερετε σε μεσο ορο με καποια στανταρ χιλιομετρα,την καλη κατασταση του αυτοκινητου και εχει πινακες για την βασικη εκδοση του καθε αυτοκινητου...

Πχ αν ενα αυτοκινητο εχει βασικη εκδοση 10,000Ε μπορει να εχει και μια αλλη με 15,000Ε αλλα αυτο πρεπει να το δηλωσεις εξαρχης αλλιως θα θεωρηθει υπασφαλιση...

Η ασφαλιστική μου (φιλικός διακανονισμός) μου δίνει 800 ευρώ, εφόσον λέει τους πάω έγγραφο διαγραφής του οχήματος (να παραδώσω πινακίδες δλδ). Με άλλα λόγια και κερατάς και δαρμένος.

Τώρα θα πρέπει να ακυρώσω τον φιλικό διακανονισμό και να ψάξω το δίκιο μου στην ασφαλιστική του άλλου (τουλάχιστον έχω έκθεση τροχαίας).

Θα πάει μακριά η βαλίτσα...

Αρχικά δημιουργήθηκε από petrogazz
    Η ασφαλιστική μου (φιλικός διακανονισμός) μου δίνει 800 ευρώ, εφόσον λέει τους πάω έγγραφο διαγραφής του οχήματος (να παραδώσω πινακίδες δλδ). Με άλλα λόγια και κερατάς και δαρμένος.

Τώρα θα πρέπει να ακυρώσω τον φιλικό διακανονισμό και να ψάξω το δίκιο μου στην ασφαλιστική του άλλου (τουλάχιστον έχω έκθεση τροχαίας).

Θα πάει μακριά η βαλίτσα...
    Καλό κουράγιο!! Ενημέρωνε οταν έχει νεότερα..γιατί έχει πολύ ενδιαφέρον το συγκεκριμένο θέμα...

Somewhere in my soul
    there’s always Rock ‘n’ Roll.
    Yeahhh..

μια σκιά μ' ακολουθάει Το avatar του/της cityfly
    εμένα πάντως τότε με το freewond που ήταν μοντέλο 01 το 06 που άλλαξα ένα πλαστικάκι από το φέρινγκ το τιμόνι μπάγκστερ και κάτι μικροπράγματα η ασφαλιστική δεν είπε λέξη για παλαιότητα, τσίμπησα και κάτι (όσα ζήτησα) για το μπουφανάκι

Επειδή εκκρεμή κ εμένα μια τέτοια περίπτωση , να πω οτι 550 ? ήτανε μόνο τα εργατικά απο το συνεργείο (δεν ξαναπάω σε επίσημο συνεργείο , για κάθε βίδα που βγάζανε την κοστολογούσαν 50? !!!) αυτα τα λεφτά τι θεωρούνται ,λογικά απο αυτό το κομμάτι της δαπάνης δεν δικαιούσαι όλο το ποσό ???

Εγώ αύριο θα έχω νεότερα για την επισκευή, την οποία έχω ξεκινήσει με δικά μου χρήματα.
    Μέχρι στιγμής η ασφαλιστική του άλλου κάνει την πάπια, κοινώς μου είπαν θα δούμε κτλ.
    Μίλησα και με τον μπούφο που με τράκαρε για να τους πιέσει και αυτός (είναι ασφαλιστής!).

Πιστεύω σε 1 βδομάδα θα έχω τα τιμολόγια στο χέρι και θα αρχίσει η πίεση.

Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 01/03/2013, 04:25
  2. Πωλείται μοτο λόγω εγκυμοσύνης
    από flavor στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 18/09/2004, 08:54
  3. Λογω Εργασιασ...
    από nimbus στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 29
    Τελευταίο μήνυμα: 11/04/2004, 00:21