Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 22 από 22

Θέμα: Scooter μέχρι 125cc για την Αθήνα

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από nikonian
    Τώρα πας ν'ανοίξεις μεγάλη κουβέντα.

Την ίδια εποχή που Ελλάδα γέμιζε με ΧΤ 600 , οι USA γέμιζε με KLR 650

Άστο, μεγάλο θέμα
    Μικρή μεγάλη δεν ξέρω. Ότι έχει know how να φτιάχνει scooter είναι σίγουρο.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

To know how είναι ένα θέμα, η ποιότητα κατασκευής ένα δεύτερο, η αξιοπιστία ένα τρίτο και το κόστος συντήρησης ένα τέταρτο.

Τα χιλιάδες προβλήματα με τα ηλεκτρικά των Piaggio και γενικά των ιταλικώνδεν έχουν να κάνουν με το know how, άλλά με την αμέλεια και τη χαλαρότητα των γειτόνων μας (θα μας πάνε στις διαμάχες και το θέμα είναι τετριμμένο.).

Για να αλλάξεις πίσω τακάκια σε μια μηχανάρα πληρώνεις 30 ευρά και τα αλλάζεις μόνος σου.
    Για να αλλάξεις τακάκια σε κάποια Piaggio (Beverly) πληρώνεις 25 τα τακάκια και 50 εργατικά, λόγω κακού σχεδιασμού (το δισκόφρενο στην ίδια πλευρά με τον κινητήρα, αλλά τι τους νοιάζει, εσύ πληρώνεις, αυτοί εισπράτουν).

Η piaggio για μένα πουλάει πρωτίστως εμφάνιση.
    Υπάρχουν όμως κάποιες κορεάτικες και ταιβανέζικες εταιρείες , άγνωστες σ'εμάς που πουλάνε αλλού τρελά (P.G.O. , SYM, KYMCO) πρακτικά αξιόπιστα σκούτερ σε καλές τιμές.

Η piaggio για μένα πουλάει πρωτίστως εμφάνιση.
    Υπάρχουν όμως κάποιες κορεάτικες και ταιβανέζικες εταιρείες , άγνωστες σ'εμάς που πουλάνε αλλού τρελά (P.G.O. , SYM, KYMCO) πρακτικά αξιόπιστα σκούτερ σε καλές τιμές.
    Είχες ποτέ Piaggio;
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Tρείς φορές με σταμάτησαν οι ΦΙΛΟΙ μου.
    Ούτε SYM,PGO είχα , αν και κανείς δεν με σταμάτησε.

Ερώτηση: αν κάποτε είχα ΕΝΑ Piaggio θα μπορούσα να καταθέσω εμπεριστατωμένες στατιστικές; Με στατιστικό δείγμα 1 (ένα);

Αλίμονο αν οι εμπειρίες μας περιορίζονταν στα μηχανάκια που κατείχαμε.

Tρείς φορές με σταμάτησαν οι ΦΙΛΟΙ μου.
    Ούτε SYM,PGO είχα , αν και κανείς δεν με σταμάτησε.

Ερώτηση: αν κάποτε είχα ΕΝΑ Piaggio θα μπορούσα να καταθέσω εμπεριστατωμένες στατιστικές; Με στατιστικό δείγμα 1 (ένα);

Αλίμονο αν οι εμπειρίες μας περιορίζονταν στα μηχανάκια που κατείχαμε.
    Για κάτσε μια στιγμή.....
    Στατιστικά το δείγμα του 1 είναι το ίδιο ασήμαντο με τις 3 φορές που σε σταμάτησαν οι φίλοι σου (που ΠΡΟΦΑΝΩΣ είχαν ιταλικό). Γιατί αν δεν είχαν ούτε αυτοί scooter και σου μετέφεραν αυτά που άκουσαν από δικούς τους φίλους, μιλάμε ΓΤΠΚ άποψη....
    Αν παρόλα αυτά η στατιστική πιθανότητα και οι βαθμοι εμπιστοσύνης έχουν κάποια σημασία για σένα, η Piaggio είναι μακράνννννν 1η στις πωλήσεις scooterόπαπιων (χωρίς εμένα να μου λεει κάτι αυτό). Αν λοιπόν οι εμπειρίες μας στηρίζονται στα μηχανάκια που κατείχαν οι άλλοι, τα Piaggio κλέβουν εκκλησία.
    Προσωπικά κατέθεσα την γνώμη που έχω για δύο scooter της piaggio εδώ και κάποια χρόνια. Τα δικά μου όπως και του κολλητού που έχει μαζέψει 75.000χλμ σε τρία χρόνια είναι θετική. Το πρόβλημα ΟΛΩΝ των scooter ανεξαιρέτως, είναι τα αλμυρά service σε σχέση με παπί πχ, καθώς για να βάλεις χέρι κάπου πρέπει να ξεβιδώσεις 400 βίδες.
    Αυτο δεν σημαίνει ότι όλα τα piaggio είναι απροβλημάτιστα, ούτε φυσικά είναι και τα SYM-ΚYmco-PGO-Modenas κλπ.
    Η αντίρρηση μου αφορούσε τα κινέζικα και όχι τα κορεάτικα-ταυλανδέζικα, που σε γενικές γραμμές είναι τίμια για αυτό που προσφέρουν.
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Δε θα διαφωνήσω. Κι εγώ πήρα πρόσφατα το δεύτερο Kymco μου, αλλά δεν έχω γνώμη για την αξιοπιστία των Kymco, παρά μόνο για την πολύ καλή αντιπροσωπεία και την αρχική αίσθηση στιβαρότητας. Με έπεισαν τα όσα βρήκα στο ΝΕΤ (πολλά καλά, λίγα προβλήματα) και ψώνισα.

Θα δείξει.

Απλά μου κάνει εντύπωση το εξής :

Έχω στον κύκλο μου 8 Piaggio & Gillera.
    Ενώ κάθε φορά που κάτι παθαίνουν, τρέχουν και μου το λένε (και συμπτωματικά, όλα είχαν ή αρκετά , ή σοβαρά προβλήματα), όταν τους ρωτάς, δηλώνουν ευτυχισμένοι με το απροβλημάτιστο μηχανάκι τους.

-"Ρε Γιώργο, το Nexus δεν μου έλεγες , από τις πρώτες μέρες, ότι είχε διαρροή βαλβολίνης πάνω στη δισκόπλακα του φρένου και κόντεψες να σκοτωθείς;"

-"Ναι ρε Μήτσο, αλλά μου το έφτιαξαν στην εγγύηση, χαράς το πράμα"

-"Χαράς το πράμα, αφού είσαι ζωντανός".

-"Ρε Γιώργο , αυτό είναι ενός έτους μηχανάκι, ή απομεινάρι από την κατοχή;"

-"ε, το χρησιμοποιώ καθημερινά"

Δε θα διαφωνήσω. Κι εγώ πήρα πρόσφατα το δεύτερο Kymco μου, αλλά δεν έχω γνώμη για την αξιοπιστία των Kymco, παρά μόνο για την πολύ καλή αντιπροσωπεία και την αρχική αίσθηση στιβαρότητας. Με έπεισαν τα όσα βρήκα στο ΝΕΤ (πολλά καλά, λίγα προβλήματα) και ψώνισα.

Θα δείξει.

Εγω έχω καταλήξει στο τι θα σου κάτσει κιόλας. Εχω τα τελευταία 3 χρόνια ένα sportcity (aprilia sportcity, piaggio carnaby & derbi Rabla είναι ίδια μηχανάκια ενώ το μοτέρ το φοράνε και τα beverly, geopolis, gilera, vespa κλπ). Του έχω πιεί το αίμα και δεν έχει κάνει κιχ. Ο φίλος που σου λέω πρέπει να έχει το sportcity με τα περισσότερα χλμ παγκοσμίως. Του χάλασε στα 35.000 το όργανο (εγγύηση) και έσπασε το διπλό στάντ απ΄το ανέβα κατέβα.
    Αν δεις όμως εδώ, υπάρχουν sportcity που δεν είναι απροβλημάτιστα...

Ο γείτονας που παρκάρουμε μαζί τα scooter, είχε ένα X-Max που του κόλλησε (!). Μόλις το επισκεύασε (εγγύηση) το πούλησε και πήρε ένα SYM που είναι απροβληματιστο. Αντε βγάλε άκρη.
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Μια βοηθεια για μικρο scooter για την συζυγο.
    από ASTRAKITCAR στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 39
    Τελευταίο μήνυμα: 13/12/2010, 11:08
  2. scooter μηχανακι 125cc ιδεες για βελτιωση
    από JohnnieWalker στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 03/07/2010, 08:27
  3. Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 08/04/2010, 11:43
  4. Scooter ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΑ...
    από symvoulos στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 21/02/2007, 09:06