Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 24 από 24

Θέμα: Μπορεί να το εξηγήσει κάποιος;

Stops Squeaks!! Το avatar του/της lamoun
    Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid
    ειναι αραβας σε κολομβιανο ματς,
    .
    .
    ο Abdulrahman Al-Shoaibi -το ονομα του παιχτη- επαιξε κανονικα στον επομενο αγωνα[/i]
    Εγκυκλοπαίδεια είσαι ρπμ!

paramedic αυτό που ακούγετε συχνά "του γύρισε η γλώσσα" τί ακριβώς είναι?
    O lamoun στη βροχή με λάδια είναι μέγας βρόντακας!

Λάμπρος

Αρχικά δημιουργήθηκε από paramedic
    Δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ περιστατικό στον κόσμο που η γλώσσα γυρνάει φίλε μου. Είναι αδύνατο να γυρίσει η γλώσσα μη λέτε οτι θέλετε.
    Κρίση επιληψίας μπορεί να σε πιάσει οποιαδήποτε στιγμη πόσο μάλλον αν υπάρχει ένα χτύπημα στο κεφάλι που να το προκαλέσει.
    Γιατρε με το ''γυρισε η γλωσσα'' εννοουμε ξερεις τι....οχι κυριολεκτικα....αλλα την φραγη του.....(δεν θυμαμαι πως μας το ειχαν πει στον ΕΣ)...

Αρχικά δημιουργήθηκε από paramedic
    Δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ περιστατικό στον κόσμο που η γλώσσα γυρνάει φίλε μου. Είναι αδύνατο να γυρίσει η γλώσσα μη λέτε οτι θέλετε.
    Κρίση επιληψίας μπορεί να σε πιάσει οποιαδήποτε στιγμη πόσο μάλλον αν υπάρχει ένα χτύπημα στο κεφάλι που να το προκαλέσει.

Νομίζω πως το παρακατω εξηγεί με απλό τροπο τί εννοούμε με το "γυρισμα της γλώσσας"!!

είναι αντιγραφή απο το site iatronet.gr :

"...Οι επιστήμονες έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου και για ένα ακόμη σοβαρό για τη ζωή θέμα, το οποίο μπορεί να προκύψει κατά τη διάρκεια της άθλησης. Πρόκειται για το γνωστό σε όλους ‘γύρισμα της γλώσσας’, το οποίο μπορεί να συμβεί όταν κατά την άσκηση αθλούμενος δεχθεί χτύπημα στο κεφάλι.

Το φαινόμενο είναι συνηθισμένο σε αθλήματα στα οποία υπάρχει σωματική επαφή. Ως επακόλουθο των χτυπημάτων, μπορεί να προκύψει μία παθολογική κατάσταση, η οποία – αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα κι σωστά – μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε απώλεια της ζωής του αθλούμενου.

Το ‘γύρισμα της γλώσσας’ προκαλείται από ερεθισμό στον προμήκη μυελό, απ΄ όπου προκύπτουν αντανακλαστικά τα εξής συμπτώματα: Έντονη σύσφιξη των σιαγόνων, με δύναμη, η οποία ξεπερνά τα 200 κιλά (!) και συγχρόνως παράλυση των μυών της γλώσσας, η οποία γυρίζει πίσω και φράσσει τις αναπνευστικές οδούς. Την ίδια ώρα, μπορεί να συμβεί και καρδιακή ανακοπή και αρρυθμία.

Η επέμβαση του γιατρού, του φυσικοθεραπευτή ή του γυμναστή πρέπει να είναι άμεση, σίγουρη και αποτελεσματική. Βασική προϋπόθεση, βέβαια, είναι να γνωρίζει ο ίδιος τις πρώτες βοήθειες που δίνονται σε μία τέτοια περίπτωση. Πρώτο μέλημα είναι να ανοίξει το στόμα. Αυτό συμβαίνει πιέζοντας τη γναθοκροταφική άρθρωση και κάνοντας μαλάξεις."
    Δεν είμαστε Ζουλού, δεν είμαστε Παπούα.....είμαστε η άγρια φυλή των Lilipoua!!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nobody
    καλημερα.
    αποτι διαβασα η ερμηνεια που δινεται απο καποιους ειναι για χτυπημα στο κεφαλι που ερεθισε καποια περιοχη του εγκεφαλου και οδηγησε στο να επαναλαμβανεται διαρκως η τελευται πραξη του αθλητη χωρις ο ιδιος να ειναι σε θεση να το αποτρεψει.Αυτο δεν ειναι τοσο απιθανο να συμβει και τελικα πολυ πιθανο να ειναι και αυτο που πραγματικα συνεβη.η κριση πανικου δεν θα ειχε τετοια εικονα,δηλαδη δεν θα εκανε τουμπες στον αερα αναποδα ο αθλητης.η επιληπτικη κριση δεν αποκλειεται, οντως μετα απο οποιαδηποτε κακωση κεφαλης μπορει να εκλυθει,δεν εχει παρολαυτα συνηθως τοσο δραματικη εικονα.ωστοσο,θα μαρεσε περισσοτερο η μεταφυσικη ερμηνεια οπως ανεφερε καποιος αλλος συμφορουμιστας εδω..
    το δε γυρισμα της γλωσσας δεν εχει παρατηρηθει σε καμια επιληπτικη κριση εως τωρα,μπορει να συμβει βεβαια αποφραξη των αεροφορων οδων λογω παραλυσης μυος υστερα απο χτυπημα αλλα δεν γινεται αυτο σε περιπτωσεις κρισεων επιληψιας.ο καθενας διαλεγει και παιρνει μετα την εκδοχη που προτιμα...
    φιλικα
    γιαννης

in standby mode Το avatar του/της liakaros
    Τετοιο θεατρο ουτε ο Καραγκουνης δεν το κανει...

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Ασχημο παντως...

Χωρις να ειμαι ειδικος, πιο λογικη εξηγηση μου φαινεται αυτη που ειπωθηκε πιο πανω, πως με το χτυπημα "μπλοκαρε" εγκεφαλος και νευρα σε μια συγκεκριμενη επαναλλαμβανομενη κινηση.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της alximistis
    Τι μεταφυσική και χαζομάρες ρε παιδιά εξήγηση; Όλα εξηγούνται ακόμη και αυτά που δεν καταλαβαίνουμε εμείς.
    Προσωπικά χωρίς να έχω τις ανάλογες γνώσεις φυσικά εκτιμώ ότι το περιστατικό έχει άμεση σχέση με την κλωτσιά που έφαγε ο παίκτης. Ίσως όπως λέει ο βλακαςβούσα του "γύρισε η γλώσα" μην το πάρετε αυτολεξί κλπ κλπ ή πάλι ίσως το χτύπημα να του προκάλεσε κάποια κρίση επιληψίας. Αυτό είναι όλο.
    Αφήστε που αν ήταν... άγγελος θανάτου ή δεν ξέρω γω τι άλλο ο παίκτης όχι δεν θα ξαναέπαιζε στο επόμενο παιχνίδι όπως κι έγινε αλλά θα γλένταγε με τα ουρί του παραδείσου τρώγωντας πιλάφια.
    Τέρμα οι χαρές τα κεφάλια μέσα!

KTM ως το κοκκαλο Το avatar του/της OzZzZzY
    σαν την emily rose κανει! κ εγω πιστευω οτι καθαρα παθολογικα τα αιτια

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	angel_of_death.jpg 
Προβολές:	363 
Μέγεθος:	57,1 KB 
ID:	145398
    Πωλουνται ζαντες mx-enduro excel πορτοκαλι ανωδιομενο και μαυρο για ΚΤΜ (το λεω λογω χρωματος ) και super moto did (tubeless). Μαζι προεραιτικα δινονται κεντρα και ακτινες με ergal καψουλια. Πμ για πληροφοριες!

Τραβαμε το καναλι Το avatar του/της mars696
    Αρχικά δημιουργήθηκε από OzZzZzY
    σαν την emily rose κανει! κ εγω πιστευω οτι καθαρα παθολογικα τα αιτια

Μαμαααααααααααααα

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Μπορεί να μου πεί κάποιος ?
    από g.kounoupis στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 27/06/2010, 11:25
  2. Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 20/11/2006, 19:26