Ε ρε Ribi που σας χρειάζεται...Αρχικά δημιουργήθηκε από STOYBI
Αφου εγω στο ειπα.... ( με πμ ..)![]()
![]()
:rotflmao: :rotflmao:![]()
![]()
και τα πρώτα RMX του 89, full floater, αλλά ήταν η 'άλλη'...
Ε ρε Ribi που σας χρειάζεται...Αρχικά δημιουργήθηκε από STOYBI
Αφου εγω στο ειπα.... ( με πμ ..)![]()
![]()
:rotflmao: :rotflmao:![]()
![]()
και τα πρώτα RMX του 89, full floater, αλλά ήταν η 'άλλη'...
You BETA believe...
![]()
Eννοείς την αρχική full floater που την είχαν κοπιάρει (για τον Roger DeCoster νομίζω...) και όταν κάπου προς το τέλος των 80's έχασαν τα δικαστήρια αναγκάστηκαν να αλλάξουν design στο μοχλικό (όχι όνομα...).![]()
You BETA believe...
Μην τσακώνεστε, όλοι δίκιο έχουν κατα κάποιο τρόπο!
Κατ αρχήν αυτο το Suzuki που εβαλα δεν εχει καμμία σχέση με Full Floater, είναι του 1971.
Το άλλο ειναι λίγο παλαιότερο, βάζω και μια φωτό που φαίνεται καθαρά το ψαλίδι και η ανάρτηση.
Οσο για το Full Floater, ηταν η το καλύτερο μοχλικό. Μόνο που η Suzuki δεν το αγόρασε απο τον σχεδιαστή που το ειχε πατεντάρει διεθνώς, απλά το κατασκεύασε και το εβαλε σε χιλιάδες μοτοσυκλέτες.
Το όνομα ηταν δικό της αλλά αυτό και μόνο.
Ειναι μια μοναδική περίπτωση όπου ενας ιδιώτης ετρεξε εναν κολοσσό στα δικαστήρια για πολλά χρόνια και τελικά κατάφερε να κερδίσει!
Η απόφαση όριζε ενα ποσόν που πλήρωσε η Suzuki στον εφευρέτη, για ΚΑΘΕ μοτοσυκλέτα που ειχε πουλήσει με αυτό το μοχλικό!!
![]()
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
Ο Roger DeCoster και ο Sylvain Geboers αναμίχθηκαν στο πρωτότυπο Suzuki που εβαλα!Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
Eννοείς την αρχική full floater που την είχαν κοπιάρει (για τον Roger DeCoster νομίζω...) και όταν κάπου προς το τέλος των 80's έχασαν τα δικαστήρια αναγκάστηκαν να αλλάξουν design στο μοχλικό (όχι όνομα...).
Ελπίζω να θυμάσαι καλύτερα από μένα τις λεπτομέρειες... :o :o
Ειναι cantilever, όπως είπες, και φυσικά δεν εχει μοχλικό.
Μάλιστα ο σχεδιαστής δεν ειχε καταλάβει τι είχε πετύχει, ο σκόπός του ηταν απλά να μεταφέρει κατευθείαν τα φορτία από το πίσω μέρος στον λαιμό.
Η εξτρα διαδρομή ανάρτησης απλά προέκυψε!!
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957